BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klixober

#601 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

komeba wrote:Hajmo malo Pjanketa pogurati..
http://www.tuttosport.com/sondaggi/calc ... 09?ok=true
Dzagoeva tesko moze stici,Rusi su se ozbiljno naklatili na glasanje,ali moze napredovati na listi.Za sada je 4.

Molim da se suzdrze oni sa politicki korektnim komentarima tipa da nije fer glasati samo zato sto je nas...svi tako rade.
Samo da konstatujem da je Pjanke trenutno drugi :D
-danTe-

#602 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by -danTe- »

cyprus wrote:Opet evrovizijsko glasanje...blah :roll: ... u svakom slučaju zar nismo naučili da jesmo jaki u tome, ali nikako jači od sovjetske škole :D
prestigosmo mi sovjete pa ti vidi :P :mrgreen: :mrgreen:
klixober

#603 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Ne mogu da vjerujem da smo prestigli Rusa :lol:

:bih:
Edin H.

#604 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

Sta reci osim bravo Miraleme, svaka ti cast :D

Moram naci jos nekoliko kompjutera da glasam :D

Rusi mali ste previse :D
klixober

#605 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Dzagoev je imao 60% dok je Pjanic imao 0,6% :D
Edin H.

#606 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

komeba wrote:Dzagoev je imao 60% dok je Pjanic imao 0,6% :D

:D

Konacno su glasaci dosli tobe :thumbup:
fosil

#607 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fosil »

nas i kineza... :D
callmethebreeeze

#608 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by callmethebreeeze »

jutros u novinama da je mladi jasmin sudic pozvan u svedsku u-21 reprezentaciju. tamo ce mu drustvo praviti denni avdic, takodje bosanac:)
klixober

#609 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

callmethebreeeze wrote:jutros u novinama da je mladi jasmin sudic pozvan u svedsku u-21 reprezentaciju. tamo ce mu drustvo praviti denni avdic, takodje bosanac:)
Jah...kad se za momka budu otimali veliki klubovi,a ima sve predispozicije za to,kukacemo kako je izdajica,kako nije patriota,jer razmislja za koju ce reprezentaciju nastupiti.A vec pola godine se nudi nasem savezu i niko nista.
callmethebreeeze

#610 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by callmethebreeeze »

komeba wrote:
callmethebreeeze wrote:jutros u novinama da je mladi jasmin sudic pozvan u svedsku u-21 reprezentaciju. tamo ce mu drustvo praviti denni avdic, takodje bosanac:)
Jah...kad se za momka budu otimali veliki klubovi,a ima sve predispozicije za to,kukacemo kako je izdajica,kako nije patriota,jer razmislja za koju ce reprezentaciju nastupiti.A vec pola godine se nudi nasem savezu i niko nista.
mislim, on je mlad, i tesko je reci sta ce biti od njega. ali obzirom da je standardni igracu u klubu koji je prodao par igraca, spomenecu izvjesnog zlatana, za milionske svote i moze dovesti solidno pojacanje - znaci nije tu da "krpi" odbranu - dovoljno kazuje da je vrijedno decka nazvati , ako nista.
burekodsira

#611 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by burekodsira »

evo se izgleda se Pjanic povrjedio opasno u 30´ protiv Liverpula, kleknu bez da ga je ko dohvatio pa ga iznesose, kad se vratio nakon 10 minuta ga izmjeni trener... :?
_BaD_BoY

#612 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by _BaD_BoY »

burekodsira wrote:evo se izgleda se Pjanic povrjedio opasno u 30´ protiv Liverpula, kleknu bez da ga je ko dohvatio pa ga iznesose, kad se vratio nakon 10 minuta ga izmjeni trener... :?
ma udario ga cini mi se maskerano u misic..al imam osjecaj da ce biti dobro,osjecam neku pozitivnu energiju najvise jedna utakmica pauze :D
klixober

#613 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Tri Bosanca/Hercegovca igraju za Svicarsku na svjetskom prvenstvu do 17 godina.Svicarska je stigla do cetvrtfinala gdje igra protiv Italije :
Bosanci vuku ŠvicarskuPiše: Max
Četvrtak, 05.11.09. 13:36.

Nigerija je od 24. oktobra do 15. novembra domaćin SP za igrače do 17 godina i već su do sada kompletirana dva para četvrtfinala. Tako će u četvrtfinalu u nedelju igrati Turska - Kolumbija i Švicarska - Italija.

Upravo je selekcija Švicarske za nas zanimljiva jer u ovom sastavu igraju Haris Seferović
rođen 22. februara 1992. godine odnosno Sead Hajrović rođen 4. jula 1993. godine i Maik Nakić rođen 17. januara 1992.godine. Seferović je igrač Grasshopersa, čiji je dres nosio i Sead Hajrović, dok je Maik Nakić član Siona.

Hajrović je sportskoj javnosti poznatiji u BiH jer je kao 16-godišnji kadet švicarskog Grasshoppera potpisao za Arsenal uz odštetu od 300.000 eura. Seferović je na ovom prvenstvu do sada postigao tri gola. Protiv Japana je u pobjedi 4:3 ugradio svoja dva gola, dok je protiv Njemačke u osmini finala postigao jedan.

Sead Hajrović se nije proslavio u susretu protiv Njemačke. U igru je ušao u 83.minuti, a teren je zbog crvenog kartona napustio sedam minuta kasnije. Bez obzira na igrača manje, Švicarska je nakon produžetka izbacila Njemačku, dok je u prvoj fazi takmičenja osvojila svih devet bodova pobjedivši između ostalog i Brazil 1:0.

Maik Nakić je do sada četiri utakmice ogledao sa klupe i u svojoj karijeri je odigrao sedam utakmica za selekciju Švicarske do 17 godina. Nastup u Nigeriji je jedinstvena prilika da se sportska, pogotovo fudbalska javnost upozna sa pomenutim igračima koji bi sasvim sigurno mogli predstavljati budućnost bh. fudbala.
Savez? :oops:
udrch

#614 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by udrch »

komeba wrote:
Pa i treba da se nudi, to i jeste patriotizam..ima da čeka svoje vrijeme..
Pa kako mu nije jasno da Ušanović i bratija ne znaju koristiti računar, samim tim ni internet, pa kako ga nije stid pomisliti da su oni čuli za njega..
Kad zaigra u nekoj ligi koju prenose naši mediji onda ćemo da ga zovemo i pitamo za zdravlje i želje.. :D
klixober

#615 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Dario Vujicevic,rodjen u Sarajevu,ima 19 godina i igra za holandski FC Twente na poziciji ofanzivnog veznog.
udrch

#616 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by udrch »

Jebote neki dan sam imao priliku iz prve ruke da se upoznam kako se radi u našim klubovima sa mladim igračima, kadetima, konkretno u Slobodi..
Nevjerovatno u kakvim uslovima ta djeca i dalje žele igrati fudbal..
Igra onaj čiji babo plati treneru Denisu Kariću, taj je 100% u prvoj postavi, a ostali mogu dolaziti na treninge koliko hoće..pa kod nas je sve na prodaju..
Užas..
anlayan12

#617 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by anlayan12 »

komeba wrote:Dario Vujicevic,rodjen u Sarajevu,ima 19 godina i igra za holandski FC Twente na poziciji ofanzivnog veznog.
I debituje uskoro za U21 selekciju Hrvatske..
klixober

#618 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

anlayan12 wrote:
komeba wrote:Dario Vujicevic,rodjen u Sarajevu,ima 19 godina i igra za holandski FC Twente na poziciji ofanzivnog veznog.
I debituje uskoro za U21 selekciju Hrvatske..
thanx to branimir tulic :oops:
klixober

#619 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

haris handzic je pozvan na probu u Hansu Rostock

http://www.90minut.pl/news/107/news1074 ... emiec.html
bosnisk_boy

#620 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bosnisk_boy »

Haris seferovic izjavio u svicarskom izdanju bilda da mu je svicarska domovina i da neosjeca nista prema nasoj bosni, ovo me necudi kad covjek vidi da je rodom iz velike kladuse njima su idoli franjo, slobo a najveci idol im je naravno legija....
cyprus

#621 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cyprus »

bosnisk_boy wrote:Haris seferovic izjavio u svicarskom izdanju bilda da mu je svicarska domovina i da neosjeca nista prema nasoj bosni, ovo me necudi kad covjek vidi da je rodom iz velike kladuse njima su idoli franjo, slobo a najveci idol im je naravno legija....
Meni je to sasvim normalno...
bosnisk_boy

#622 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bosnisk_boy »

cyprus wrote:
bosnisk_boy wrote:Haris seferovic izjavio u svicarskom izdanju bilda da mu je svicarska domovina i da neosjeca nista prema nasoj bosni, ovo me necudi kad covjek vidi da je rodom iz velike kladuse njima su idoli franjo, slobo a najveci idol im je naravno legija....
Meni je to sasvim normalno...
Pa onda se uclani kod dodika on takve rado prima.........
burek_in_space

#623 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by burek_in_space »

@bosnisk_boy smatraj ovo opomenom, josh jedna ovakva izjava i bicesh banovan!
cyprus

#624 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cyprus »

@burek znači nema potrebe da odgovaram? :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#625 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by A1fa »

Imal gdje link?

EDIT: ne treba, nasao sam i ja tu izjavu.

Inace, ni mene ovo ne cudi, o ovome ja i trubim da ce nam ovo u buducnosti biti problem sto mi iz nase lige i iz drzave ne proizvodimo dovoljno kvalitetnih nogometasa. Dolaze generacije koje nemaju ama bas nikakve emotivne veze sa BIH osim svog imena i porijekla. Ne znam sto vam je cudno ako neko ko je rodjen u Svajcarskoj, Njemackoj ili bilo gdje drugo i ko je odrastao gore, smatra tu zemlju svojom domovinom? Ne kazem da se ne treba boriti i potezati sve moguce nacine i veze da ovakve talente nagovorimo da se predomisle, ali ovo ne treba nikoga sokirati. Na kraju krajeva, izjavljivali su nesto slicno i Medunjanin i Begovic pa eno ih sad opet tamo gdje i pripadaju ;)
Last edited by A1fa on 08/11/2009 15:17, edited 1 time in total.
Post Reply