Dešavanja u Srbiji

Post Reply
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Jedan od pametnijih ljudi u Srbiji..pogledat i poslusat preporucljivo..

http://youtube.com/watch?v=I4fd51g1S-4
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

zavrzlama wrote:Jedan od pametnijih ljudi u Srbiji..pogledat i poslusat preporucljivo..

http://youtube.com/watch?v=I4fd51g1S-4
:faraon1: eeeeeee da su 1986 na memurandumu SANU-a stavili da se prvi odcjepe ili neka labava unija republika,sad bi Srbija imala kosovo,bili bi svi u EU,pa cak i vodecu ulogu bi imali u EU,ne bi bilo rata itd,itd eeeeee "Da su babi muda ,bio bi djed"
Nego sad isturaj srednjoškolce i studente da brane i traže nacionalne interese,jadno da ne može biti jadnije.
foodoo

Post by foodoo »

da je bogdo Đinđić ostao živ i isporučio Mladića i sve ostale četnike, raskrinkao sa prošlošću Srbija bi imala puni legitimitet da kaže da je rehabilitovana zemlja i da Albanci mogu da žive u Srbiji bez problema.

Ovako su samo dolili ulje na vatru. Mislim da Kosovari trebaju da podignu spomenik Miloševiću što je "dobro" radio njima na ruku.

Inače, ovdje po Sarajevu par Albanaca koji su držali pekare su otišli i kažu da se ne vraćaju ostaju na Kosovu. Zna li neko jel fali bureka u BG?
Pasiflora

Post by Pasiflora »

E, pogledajte ove gluposti:
http://www.24sata.hr/news/clanak/srbin- ... =main_page

Ubio se kada je cuo za nezavisno Kosovo!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nemojte me krivo shvatiti, grozno je sto se covjek ubio, ali malo je simptomaticno kako se niko nije ubio zbog Srebrenice, Vukovara....
zlatan01

Post by zlatan01 »

sitno wrote:E, pogledajte ove gluposti:

Nemojte me krivo shvatiti, grozno je sto se covjek ubio, ali malo je simptomaticno kako se niko nije ubio zbog Srebrenice, Vukovara....
Meni se cini da ti osim naslova dalje nisi citao/la! Covjek je ovim cinom priznavanja shvatio da se nece vise vratiti na svoje i nazalost digao ruku na sebe. Da li je to junacki ili kukavicki cin je tema za sebe. Da li se neko ubio zbog Srebrenice ili Vukovara? Kako znas da naije? Mozda nije na taj nacin ali koliko je ljudi "ubijeno" tugom i bolom? Koliko je ljudi "uvehlo" u izbjeglickim kampovima ili na obalama nekih tudjih mora i rijeka. Moja rahmetli tetka bi rekla,"nisam vam begenisala ovaj Bec, da je meni u moju avliju"! I na kraju, ovo je jos jedan primjer kako se politika lomi na ledjima malog covjeka...
sjever76

Post by sjever76 »

zlatan01 wrote:

Meni se cini da ti osim naslova dalje nisi citao/la! Covjek je ovim cinom priznavanja shvatio da se nece vise vratiti na svoje i nazalost digao ruku na sebe. Da li je to junacki ili kukavicki cin je tema za sebe. Da li se neko ubio zbog Srebrenice ili Vukovara? Kako znas da naije? Mozda nije na taj nacin ali koliko je ljudi "ubijeno" tugom i bolom? Koliko je ljudi "uvehlo" u izbjeglickim kampovima ili na obalama nekih tudjih mora i rijeka. Moja rahmetli tetka bi rekla,"nisam vam begenisala ovaj Bec, da je meni u moju avliju"! I na kraju, ovo je jos jedan primjer kako se politika lomi na ledjima malog covjeka...
:thumbup: RESPECT
Pasiflora

Post by Pasiflora »

zlatan01 wrote:

Da, u pravu si. Ali postavlja se pitanje - ko ga je tjerao da ode?
Ja znam puno Srba koji su ostali i dan danas zive kako u Sarajevu, tako i u Hrvatskoj. Prozivjeli su sa nama sve strahote onoga sto su nam fasisti radili (i sto nam dan danas rade). Svak ima svoju licnu golgotu, vazan je trenutak donosenja odluke. Ja sam pobjegla, kada vise nisam mogla izdrzati, sve sam izgubila - sacuvala sam blizu porodicu, hvala Bogu. I niti malo se ne kajem sto sam otisla, niti zalim za onim sto sam ostavila i izgubila u ratu.
Phobius

Post by Phobius »

Srbin se ubio zbog proglašenja neovisnosti Kosova

DRAGAN A., 50-godišnjak iz Jagodine u Srbiji jučer je izvršio samoubojstvo, a u oproštajnom pismu je naveo da je to učinio jer nije mogao podnijeti proglašenje neovisnosti Kosova, piše Cropress.

Zamolio je obitelj da ga ne krivi te naveo da ga boli i to što mu je imovina ostala u južnoj srpskoj pokrajini. Samoubojica je roditeljima rekao da ide u šetnju, a zatim je na obližnjoj njivi pucao sebi u glavu.

J.Da.
Izvor: Index.hr[/quote]
foodoo

Post by foodoo »

Na temu ubistva za Srebrenicom.

Zar se Mladićeva kćerka nije ubila. Sigurno nije iz nauzvraćene ljubavi. Vjerovatno je jadno dijete direktno ili indirektno znalo o zločinima oca i nije moga izdržati.

Da se hoće urokati ovi na vlasti a jadni narod to ne zaslužuje.
testament

Post by testament »

foodoo wrote:Na temu ubistva za Srebrenicom.

Zar se Mladićeva kćerka nije ubila. Sigurno nije iz nauzvraćene ljubavi. Vjerovatno je jadno dijete direktno ili indirektno znalo o zločinima oca i nije moga izdržati.

Da se hoće urokati ovi na vlasti a jadni narod to ne zaslužuje.
Nažalost buraz nije se ubila zbog zločina,već zbog toga što joj otac ratni zločinac nije spasio momka.naime njen momak je dobio poziv za vojsku,ona je monstruma molila da ga "izvuče" što je ovaj odbio,a nakon 2-3 mjeseca joj je vjerenik/momak poginuo u nekoj vukojebini.Par dana poslije toga je ona uzela pištolj mladićev,niklovani sa posvetom koji je on dobio kao najbolji u klasi pitomaca vojne akademije i ubila se iz TOG pištolja :-)
sebilj

Post by sebilj »

a tad su ubijali :x
oni nisu normalni , ma otislo je u nepovrat i nema vise tu sta da se prica, sve ce ovo da se smiri i priznace Srbija Kosovo kad-tad
foodoo

Post by foodoo »

nisam znao za tu priču, onda se ovo ne pika za srebrenicu, ipak je ljubav u pitanju
zlatan01

Post by zlatan01 »

Hantraga wrote:Vecini Srbije izgleda nije dosta rusenja, pa bi da opet nastave...

No, ovaj put ruse svoje...Razbijaju i pale zgrade po svojim gradovima, jel nemogu nigdje vise...

Zalosno je da mnogi od tih budala koji ruse i pale, nisu svjesni da ruse i pale srpsko...

McDonalds, je vjerovatno vlasnistvo nekog Srbina, koji je kupio licencu...

Takodje mnoge zgrade ambasada su moze biti iznajmljene od gradjana beograda, koji zaradjuju novac od iznajmljivanja...
Kome ce najvise stetiti, ako se sve ambasade pozatvaraju, i svi restorani sa zapadnjackim licencama poruse...

Ocigledno ce ispastati oni ljudi koji ce izgubiti poslove u tim restoranima, a kojima mozda zivot visi od te malo plate sto zarade u McDonaldsu...
Zgrade ambasada su u sklasu sa medjunarodnim pravom, dakle de jure teritorije drzava kojima ambasade pripadaju. Napad na ambasadu je tezak diplomatski incident a u ekstremnim slucajevima se moze tumaciti i kao cin agresije. Drzava na cijoj teritoriji se osteti strana ambasada ili konzulat je duzna svu stetu nadoknaditi!
pesak

Post by pesak »

ljudi, gledajte ovo cudo ako nemate ;ametnija posla. http://www.rts.co.yu

celu srbiju su doveli ovde besplatno, autobusima. koji je ovo soc-realizam ili vec sta. staljinizam. sta je ovo. :shock:

ulazim u prodavnicu , kad neki tipovi ulaze i viknu -kosovo je srbija...svi se trgnu i ocekuju lomljavu...a oni se zezali. :lol:

ne. ovo definitivno treba gledati. :shock:
pazi, stavili i odvratnog putina. :-)
svalera. :lol:
Mx

Post by Mx »

KOSOVO SE IZBORILO ZA NEZAVISNOST

Ovim činom hrabri Albanski narod se uspio osloboditi od kolonijalne okupacije Kosova koju je Srbija počinila u oktobru 1912. godine tokom Prvog Balkanskog Rata, koji su Albanija, Srbija, Bugarska, Crna Gora i Grcka vodile protiv Turske. Međutim, iako su Albanci još tada uspjeli osloboditi većinu svoje vlastite teritorije, Srbija i Crna Gora su krenule prvo u negiranje prava Albancima na vlastitu državu a potom krenule u okupaciju regija Kosova i Sandžaka. Potom je uslijedilo prisilno etničko čišćenje Albanca sa Kosova i Bošnjaka iz Sandžaka, koje je trajalo sve dok NATO snage nisu ušle u Kosovo sa ciljem da zaustave neviđeni genocid koji se odvijao nad Albancima pred TV kamerama.

Tokom Prvog Balkanskog Rata došlo je do velikih promjena na geografskoj karti Balkana. Balkanska alijansa: Srbija, Crna Gora, Grčka i Bugarska izašla je iz rata (uz veliku pomoć Rusije i evropskih država) sa uvećanim teritorijama na račun Turske, te etničkih albanskih teritorija kao i na račun Bosne, koja je nešto kasnije, bez okupiranog Sandžaka dodjeljena Austriji na upravu. Tako se Srbija proširila za 82% teritorije, Bugarska 29%, Crna Gora 62% i Grčka 68%.

Od tog doba do danas Srbija i Crna Gora su koristili sva moguća sredstva za etničko čišćenje Albanca i Bošnjaka sa okupiranih teritorija. Prema dokumentima srpske diplomacije samo u periodu od 1912. do 1914. oko 239.000 Albanaca je protjerano sa Kosova u Tursku.

Od 1912. do 1915. godine paralelno sa progonima Albanaca sa Kosova, njihova zemlja je bila dodjeljivana srpskim kolonistima, državnim činovnicima, policiji i drugima. U februaru 1914. godine Srbija je donjela zakon o agrarnoj reformi i kolonizaciji okupiranih regiona Kosova i Sandžaka.

Intersentno je napomenuti da je «naša» historija i u prvoj i u drugoj Jugoslaviji prešućivala da su Ivo Andrić (kasnije dobitnik Nobelove nagrade!?) i Ivan Vukotić bili autori projekta o podjeli Albanije između Srbije i Italije, koji su prezentirali Vladi Milana Stojadinovića 3. februara, 1939.

Srečom, zahvaljujući hrabrosti, patriotizmu i odlučnosti Albanskog naroda, danas je Kosovo, poslije skoro jednog vijeka srbijanske torture dočekalo slobodu.
pesak

Post by pesak »

gori americka ambasada, a maloltnici huligani pljackaju prodavnice, pokazuju nozeve prolaznicima, pale trafike i kamnuju ih.. :shock:
pesak

Post by pesak »

napadnute su hrvatska, turska i americka ambasada.
nije bilo nijednpg policajca americke ambasade. tek kad su je zapalili, dosli su policajci.
Hendrix

Post by Hendrix »

Srbija definitivno nije normalna , nemam više šta da kažem , prevazišli su sami sebe što se tiče laži zablude gluposti sranja i tome sličnog , ne vjerujem da mogu ići niže od ovoga.
harka

Post by harka »

manipulacija srbijanske omladine
to ti je to,a gdje Tadic,ja ga neprimjeti :roll:
pici

Post by pici »

12 autobusa demolirano i zapaljeno
tooooooooooooooooooo :D tek je počelo
max_power

Post by max_power »

Na index.hr pise da je i nasa ambasada fasovala, pored americke i hrvatske. Srecom samo su prozori razbijeni...
Hantraga

Post by Hantraga »

PA sto i nasa, pa mi ne podrzavamo nezavisnost Kosova...

To je najveca ironije svega, jel garantujem da je ambasador BiH u Srbiji, bas srbin...

Sto ne zapale Portugalsku ambasadu, oni su ih izbacili iz kvalifikacija za EP... :D
pici

Post by pici »

ruši,pali,kosoooovooooo :D
policijska oklopna vozila na ulicama Beograda
ambasada SAD goriiiiiii
,toooooooooooooooooooooooooooo :D
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Srbija se definitivno vratila u osamdesete.... :-)

Nema nama hajra jos dugo..
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Ovo je fakat nevjerovatno na sta su spali. Bas kad pomislis dosli su do dna, oni nadju nacin da odu jos dublje. Zalosno. Zalosno za ljude koji ne misle kao politicari im.
Post Reply