Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

#601 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Pa za Semira očito nije nepoznanica.
On tvrdi da piramide nikad nisu bile grobnice i da ih je sve napravila neka nepoznata civilizacija koja je tehnološki bila daleko naprednija od naše. To govori u ovom videu:

http://www.youtube.com/watch?v=5rXCYgWHOlY

I sad opet pitam: kako to da tako tehnološki napredna civilizacija nije iza sebe ostavila ama baš niti jednu mumiju, makar mačke, kakvih u Egiptu ima na desetine hiljada?

I, hajde, nek ti bude, ako ne baš neku mumiju, onda barem jednu jedinu skulpturu, tipa ove:

Image

Sve u havu isparilo? :D
veseoko_kukulamovic

#602 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Izvinjavam se, zaboravio sam na Pra-Međeđu:

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
:bih: :bih: :bih: :bih:
homo_sapiens

#603 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by homo_sapiens »

veseoko_kukulamovic wrote:
Big Boy wrote:Nek' svrati svaki 100-ti, slika se i kupi sok... eto nam turizma za pocetak.

Ili ipak, mozemo mi to sve fino i popljuvati (u tome nam nema ravnih) ili praviti mit i svakom pricati kako tamo ima nesto. Mozda bas tebe ceka da otkrijes sta...
HEUREKA!
A DA PROBAMO TO ISTO, SAMO SA PRAVIM SPOMENICIMA ARHEOLOŠKE BAŠTINE?
:mrgreen:

Odlicna ideja @veseoko_ , ali samo s onim spomenicima koji su, zbog neodgovornosti, nebrige, nemara odgovornih u institucijama koje brinu o kulturno-istorijskim spomenicima, zarasli u korov, pokriveni smecem i prepusteni sami sebi . . . zbog odgovornih kojima je jedina briga kako dokazati da piramide ne postoje, ne bi li im se odrzale postojece pozicije i sacuvale dobro ugrijane fotelje.
veseoko_kukulamovic

#604 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

homo_sapiens wrote:Odlicna ideja @veseoko_ , ali samo s onim spomenicima koji su, zbog neodgovornosti, nebrige, nemara odgovornih u institucijama koje brinu o kulturno-istorijskim spomenicima, zarasli u korov, pokriveni smecem i prepusteni sami sebi . . . zbog odgovornih kojima je jedina briga kako dokazati da piramide ne postoje, ne bi li im se odrzale postojece pozicije i sacuvale dobro ugrijane fotelje.
Važi.
Hajde, neka onda Semke svoje drugare političare nagovori da konačno počnu isplaćivati novce namijenjene prirodno-kulturnoj baštini, umjesto što stotine hiljada maraka iz novca poreznih obveznika bacaju na jednu ublehu.
homo_sapiens

#605 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by homo_sapiens »

homo_sapiens wrote:Odlicna ideja @veseoko_ , ali samo s onim spomenicima koji su, zbog neodgovornosti, nebrige, nemara odgovornih u institucijama koje brinu o kulturno-istorijskim spomenicima, zarasli u korov, pokriveni smecem i prepusteni sami sebi . . . zbog odgovornih kojima je jedina briga kako dokazati da piramide ne postoje, ne bi li im se odrzale postojece pozicije i sacuvale dobro ugrijane fotelje.
Važi.
Hajde, neka onda Semke svoje drugare političare nagovori da konačno počnu isplaćivati novce namijenjene prirodno-kulturnoj baštini, umjesto što stotine hiljada maraka iz novca poreznih obveznika bacaju na jednu ublehu.
Da, ali korov na kulturnom nasljedju je stariji od pojave piramida ! Nije valjda da su piramide odnijele sve novce namijenjene prirodno-julturnoj bastini ?
A nije mi ni jasno zasto se ovolika energija trosi na dokazivanje nepostojanja piramida, zar je nije potrebnije, korisnije utrositi za iznalazenje finansija i istrazivanja ukorovljenih spomenika.
Sve mi se cini kao po nekom zadatku . . .

Idite svoju pamet i sposobnost trosite u Hutovu, idite na druge lokacije u BiH, opravdajte novac ulozen u vase obrazovanje i strucnost. Ako ga uopce i imate . . .
wels

#606 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

Uhvatili ste se Semira ko pjan plota.Piramidalne konstrukcije kamenih gradjevina su fokus zanimanja javnosti, i njihovo postojanje je neupitno.
One su bit i sustina zanimanja.Periferna razmisljnja,predpostavke i sl su nevazni u usporedbi sa postojanjem necega sto je snazno pokrenulo jednu ustajalu kolotecinu.Ustvari citav probleml lezi u sukobu interesa ,Fondacije i Zemaljskog muzeja koji po svaku cijenu zeli preuzeti istrazivanja koje vodi Fondacija.Ovi iz Zemaljskog sada dobro znaju koliku vrijednost imaju lokacije koje je otkrio Osmanagic .
pitt

#607 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

Image
wels

#608 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

A dje ti je tu janje? :D
Last edited by wels on 06/06/2008 18:26, edited 1 time in total.
veseoko_kukulamovic

#609 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

homo_sapiens wrote:Da, ali korov na kulturnom nasljedju je stariji od pojave piramida ! Nije valjda da su piramide odnijele sve novce namijenjene prirodno-julturnoj bastini ?
A nije mi ni jasno zasto se ovolika energija trosi na dokazivanje nepostojanja piramida, zar je nije potrebnije, korisnije utrositi za iznalazenje finansija i istrazivanja ukorovljenih spomenika.

Idite svoju pamet i sposobnost trosite u Hutovu, idite na druge lokacije u BiH, opravdajte novac ulozen u vase obrazovanje i strucnost. Ako ga uopce i imate . . .
Prije nego što se opet krene sa trogodišnjom standardnom drekom kako su "foteljaši krivi za sve", trebalo bi ipak malo pročitat kako stvari stoje u zaštiti kulturno-historijske baštine, te malo uporedit svote novaca koje se izdvajaju za Semketovu ublehu sa crkavicom koju država daje za stvarnu baštinu.

Idite i vi, pa svoju brigu za tu baštinu dokazujte i opravdajte insistiranjem da država konačno počne voditi više računa - neka se Semke potrudi kod svojih jarana političara - umjesto što sve svaljujete na nekog drugog.
veseoko_kukulamovic

#610 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:Uhvatili ste se Semira ko pjan plota.Piramidalne konstrukcije kamenih gradjevina su fokus zanimanja javnosti, i njihovo postojanje je neupitno.
One su bit i sustina zanimanja.Periferna razmisljnja,predpostavke i sl su nevazni u usporedbi sa postojanjem necega sto je snazno pokrenulo jednu ustajalu kolotecinu.Ustvari citav probleml lezi u sukobu interesa ,Fondacije i Zemaljskog muzeja koji po svaku cijenu zeli preuzeti istrazivanja koje vodi Fondacija.Ovi iz Zemaljskog sada dobro znaju koliku vrijednost imaju lokacije koje je otkrio Osmanagic .
Šta ja mogu, Wels, kad je Semke za sad najbolja zahebancija na cijelom Balkanu a i šire. :mrgreen:
Ako je on šta pokrenuo, onda je to interes za otkrivanje koliko ljudi, ustvari, vjeruje u vanzemaljce, sihire, misteriozna biČa, i slično. :lol:
Kao što rekoh, deru tebe te masonsko-gušterske zavjere, ha? :mrgreen:
wels

#611 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

homo_sapiens wrote:Da, ali korov na kulturnom nasljedju je stariji od pojave piramida ! Nije valjda da su piramide odnijele sve novce namijenjene prirodno-julturnoj bastini ?

Prije nego što se opet krene sa trogodišnjom standardnom drekom kako su "foteljaši krivi za sve", trebalo bi ipak malo pročitat kako stvari stoje u zaštiti kulturno-historijske baštine, te malo uporedit svote novaca koje se izdvajaju za Semketovu ublehu sa crkavicom koju država daje za stvarnu baštinu.

Idite i vi, pa svoju brigu za tu baštinu dokazujte i opravdajte insistiranjem da država konačno počne voditi više računa - neka se Semke potrudi kod svojih jarana političara - umjesto što sve svaljujete na nekog drugog.
Nemate guzice da javno popljujete vase mentore ,lakse je po Semketu.
wels

#612 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

wels wrote:Uhvatili ste se Semira ko pjan plota.Piramidalne konstrukcije kamenih gradjevina su fokus zanimanja javnosti, i njihovo postojanje je neupitno.
Šta ja mogu, Wels, kad je Semke za sad najbolja zahebancija na cijelom Balkanu a i šire. :mrgreen:
Ako je on šta pokrenuo, onda je to interes za otkrivanje koliko ljudi, ustvari, vjeruje u vanzemaljce, sihire, misteriozna biČa, i slično. :lol:
Kao što rekoh, deru tebe te masonsko-gušterske zavjere, ha? :mrgreen:
Ja se nikad ne nasmijah,stvarno bez veze.

Osim Pittu.ponekad.
pitt

#613 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

you broke my heart Fredo.........cuj ponekad :D :D :D
tranquil

#614 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

Neobične pojave u tunelima Ravne kod Visokog

Žive li duhovi u tunelima visočkih piramida?!

Aura objavljuje ekskluzivne fotografije iz tunela u kojem su snimljene neobične siluete koje podsjećaju na ljudske likove. Pored naših, svoje autorske fotografije nam je ustupio i Goran Čakić, koordinator iskopavanja u dolini piramida u Visokom, snimane od januara 2007. godine do danas. Da li su neobične siluete prirodna pojava ili se ipak radi o neobičnim bićima za koje nauka nema racionalno objašnjenje?!
Moram da citiram ovaj naslov izdvajajući pri tome jedan savršeno normalni i logični dio.

Ima li neko cijeli tekst, i prateće fotografije ? Imam osjećaj da se ovdje radi o jednoj klasici koja će dugo vremena biti čitana i citirana ....
tranquil

#615 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

Image
callmethebreeeze

#616 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

wels wrote:

Nemate guzice da javno popljujete vase mentore ,lakse je po Semketu.
mi po semketu ne pljujemo vec se sa njim sprdamo. to je velika razlika.
:D
pitt

#617 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

ma ne vjeruje ba ni wels semketu....samo lozi raju :D :D
Neregistrirani

#618 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

tranquil wrote: Ima li neko cijeli tekst, i prateće fotografije ? Imam osjećaj da se ovdje radi o jednoj klasici koja će dugo vremena biti čitana i citirana ....
Naucni dokazi by Goran Cakic:

"Tokom istraživanja, eto, desilo se nešto što sam doživio ili sam bio neposredno u blizini mjesta događaja, te imam pravo iznijeti pred javnost ono što je dokumentovano snimcima i imenima učesnika. Iznošenje ovakvih događaja treba smatrati kao stvarnost, ne ulazeći u pokušaj tumačenja, jer za to još nema naučnih objašnjenja. Svoje impresije čovjek mora prezentirati zbog autentičnosti, jer su fotografisane i na taj način sačuvane. Drugi je problem, što se nakon stotinu odlazaka na isto mjesto događanja, naknadnog snimanja, nikada više nije ponovilo niti na snimcima, niti na mjestima događanja. Tvrdim, da se nešto desilo i da je nešto ostalo zabilježeno foto aparatima i profesionalaca i amatera."

link

Image

Image

Image

Image

Image

Image
pitt

#619 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

vela havle......kakve su ovo sihre :D :D :D :D
Neregistrirani

#620 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

pitt wrote:vela havle......kakve su ovo sihre :D :D :D :D
:D :D :D

Sad je valjda jasno zasto med koji lijeci bolesti izazvane dzinima i sihirima kojeg prodaje izvrsni direktor Fondacije kosta 35 eura plus postarina. :D :D
wels

#621 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

pitt wrote:ma ne vjeruje ba ni wels semketu....samo lozi raju :D :D
Jes vala,lozim sve sto stignem,a prvo saberem ovde na forumu ovog trijesca za potpale :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#622 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by topcam »

Neregistrirani wrote:
tranquil wrote: Ima li neko cijeli tekst, i prateće fotografije ? Imam osjećaj da se ovdje radi o jednoj klasici koja će dugo vremena biti čitana i citirana ....

"Tokom istraživanja, eto, desilo se nešto što sam doživio ili sam bio neposredno u blizini mjesta događaja, te imam pravo iznijeti pred javnost ono što je dokumentovano snimcima i imenima učesnika. Iznošenje ovakvih događaja treba smatrati kao stvarnost, ne ulazeći u pokušaj tumačenja, jer za to još nema naučnih objašnjenja. Svoje impresije čovjek mora prezentirati zbog autentičnosti, jer su fotografisane i na taj način sačuvane. Drugi je problem, što se nakon stotinu odlazaka na isto mjesto događanja, naknadnog snimanja, nikada više nije ponovilo niti na snimcima, niti na mjestima događanja. Tvrdim, da se nešto desilo i da je nešto ostalo zabilježeno foto aparatima i profesionalaca i amatera."

link

Image
....................

Image

Nedavno sam gledao reportazu o paranormalnim pojavama, u Njemackoj cak postoji i Institut koji profesionalno (ako je od posebnog interesa)
istrazi pojavu.

U ovoj prici je covjek pored jednog dvorca slikao i na svakoj slici skoro imao je neke duhove, krugove i slicno... Koji su se pojavljivali samo nocu.
Posto su se ti fenomeni pojavili i u prisustvu kamera tima, stvar je ispala (medijski napuhana) interesantna
i jedinom institutu za paranormalne pojave u Njemackoj (oficijelno su priznati jedino sto jos nikad nisu potvrdili jednu od pojava :) , ali uvijek su pronasli logican odgovor ) da razotkrije o cemu se radi.

Nakon analize slika i par testova, profesori su dosli do sledeceg rezultata, u mraku se magla ne vidi dobro, dovoljno je sasvim malo
magle da padne i blic od fotoaparata reflektuje istu.

Vjerovatno je ista stvar u tunelima, samo sto se radi o dignutoj prasini (u smislu rijeci).
callmethebreeeze

#623 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

Neregistrirani wrote:

k'o kaze da nema naucnih objasnjenja za "ovo"? mozda arheologija nista jos nije rekla to tom pitanju, ali psihologija sigurno jeste.
:D :run: :-)
Atrus

#624 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Atrus »

Pretjerali su ga u novom Indiana Jones-u. Bojim se da je ovo Samirov film:

Image
tranquil

#625 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

Neregistrirani wrote:Image

Image
Hvala.

Dakle, da sumiramo: posjetiocima na Visočici se ukazuju nekakvi likovi.

Pa dobro, znao sam to i ranije, i meni su se tamo ukazali svakakvi likovi, čak štaviše, nudili su da budu turistički vodiči :D
Locked