Neregistrirani wrote:tranquil wrote:
Ima li neko cijeli tekst, i prateće fotografije ? Imam osjećaj da se ovdje radi o jednoj klasici koja će dugo vremena biti čitana i citirana ....
Naucni dokazi by Goran Cakic:
"Tokom istraživanja, eto, desilo se nešto što sam doživio ili sam bio neposredno u blizini mjesta događaja, te imam pravo iznijeti pred javnost ono što je dokumentovano snimcima i imenima učesnika. Iznošenje ovakvih događaja treba smatrati kao stvarnost, ne ulazeći u pokušaj tumačenja, jer za to još nema naučnih objašnjenja. Svoje impresije čovjek mora prezentirati zbog autentičnosti, jer su fotografisane i na taj način sačuvane. Drugi je problem, što se nakon stotinu odlazaka na isto mjesto događanja, naknadnog snimanja, nikada više nije ponovilo niti na snimcima, niti na mjestima događanja. Tvrdim, da se nešto desilo i da je nešto ostalo zabilježeno foto aparatima i profesionalaca i amatera."
link

....................

Nedavno sam gledao reportazu o paranormalnim pojavama, u Njemackoj cak postoji i Institut koji profesionalno (ako je od posebnog interesa)
istrazi pojavu.
U ovoj prici je covjek pored jednog dvorca slikao i na svakoj slici skoro imao je neke duhove, krugove i slicno... Koji su se pojavljivali samo nocu.
Posto su se ti fenomeni pojavili i u prisustvu kamera tima, stvar je ispala (medijski napuhana) interesantna
i jedinom institutu za paranormalne pojave u Njemackoj
(oficijelno su priznati jedino sto jos nikad nisu potvrdili jednu od pojava
, ali uvijek su pronasli logican odgovor ) da razotkrije o cemu se radi.
Nakon analize slika i par testova, profesori su dosli do sledeceg rezultata, u mraku se magla ne vidi dobro, dovoljno je sasvim malo
magle da padne i blic od fotoaparata reflektuje istu.
Vjerovatno je ista stvar u tunelima, samo sto se radi o dignutoj prasini (u smislu rijeci).