N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
daduli_sa

Post by daduli_sa »

anais_nin wrote:
daduli_sa wrote: Ujedno, danas sam dobio najneobicniju donaciju - komsinica vidjela kad sam lijepio plakat u lokalnoj trgovini i danas me zove, kao, stoji joj u plakaru godinama kesa puna carapa... :shock:
Hajd odem. Ljudi, fakat kesa puna novih neotpakovanih carapa. 22 para.
Ponesem slijedece subote. :-D
:D haj ti, konkretna i prakticna komsinicina donacija :D sto li je ona carape skupljala? :-) :D
Nisam siguran, ali mislim d aje to ostalo iza njenog muza... Mislim, nisu najnoviji trend ali su nove!
anais_nin

Post by anais_nin »

daduli_sa wrote:
anais_nin wrote:
daduli_sa wrote: Ujedno, danas sam dobio najneobicniju donaciju - komsinica vidjela kad sam lijepio plakat u lokalnoj trgovini i danas me zove, kao, stoji joj u plakaru godinama kesa puna carapa... :shock:
Hajd odem. Ljudi, fakat kesa puna novih neotpakovanih carapa. 22 para.
Ponesem slijedece subote. :-D
:D haj ti, konkretna i prakticna komsinicina donacija :D sto li je ona carape skupljala? :-) :D
Nisam siguran, ali mislim d aje to ostalo iza njenog muza... Mislim, nisu najnoviji trend ali su nove!
pa zato kazem, vidim da si spomenuo da su nove....mislim da je to jako lijepa gesta :D covjek/zena daje ono sto moze, koliko moze....bitna je gesta....i namjera....a meni su posebno lijepe ove "neobicne" price koje se uvijek pojave tokom ovakvih akcija :D

al' niko ko djeca :D joj kako je lijepo vidjeti kad djeca rade, cine, daju za drugu djecu....
Pearl

Post by Pearl »

justika_sa wrote: jer s jedne strane jeste puno vremena za javljanje i objasnjavanje. a s druge strane po sebi znam kako je tesko naci, kad ne poznajes naselje...
ja napisah jutros post, ali izgleda da ga nisam postirala kako treba :(:(:(

kako naci igraonu LaLuna:

ako idete busom, sjetite na broj 17 (Breka) do zadnje stanice. tu krenite desno (kao orjentir- to je jedina ulica kuda mogu proci auta, sve ostale imaju neke stepenice. pravo tom ulicom dok auti vise ne moze da prodje (dodje se do zgrade).onda sidjete niz stepenice i na dnu zgrade je Laluna. ima resetke sive i poljepljene neke plakate za djecu...

autom put 1:
iz bolnicke ulice, na samom vrhu (tu je i kraj ulice) skrenete na raskrsnici lijevo. vozite pravo, sa desne strane ce te vidjeti OMV pumpu. 20tak metara nakon toga na raskrsnici skrenete desno (strmo dosta), a iz te ulice skrenete u drugu ulicu desno. vozite pravo dok ne vidite prolaz za auta kroz zgradu (crvena zgrada).kad prodjete prolaz, igraona je uz stepenice gore pa nadjite parking tu negdje:)

autom put 1:
iz bolnicke ulice, na samom vrhu (tu je i kraj ulice) idete na raskrsnici pravo (s lijeve strane cete proci trafo stanicu veliku). skrenete u drugu ulicu lijevo (prije igralista ogradjenog velikom ogradom), pa opet lijevo (desno je parking). skretanje je malo sakriveno jer ima okuka. to je ulica safeta pasalica. vozite pravo, uz zgrade i garaze dok s lijeve strane ne vidite konzum a malo ispred isti on j prolaz kroz zgradu :D parkirajte gdje nadjete mjesta :D
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:Pearlita, imas li kakav dopis ili nesto slicno od dobro.ba za paketic? Ja od posla i spremanja ispita nemam kad da se naspavam, a spremila sam za blizance iz Sapne paketice pa da ide sve pod jedan kisobran :D
kkav dopis ti treba? imam samo ono sto smo slali firmama i skolama, za ukljucenje u akciju..
Pearl

Post by Pearl »

justika_sa wrote:
daduli_sa wrote:
cnermina wrote:
IMA LI IKO ZA KISELJAK DA ODE PO PAKETICE??? To bi trebali sto prije rijesiti...
Rjeseno.
Zvao sam brata, dogovorit ce on sa nekim svojim saradnicima da nekad u prolazu pokupe to i dovezu u Sarajevo ili kad njegovi ljudu budu isli. U svakom slucaju prevoz ce biti odradjen.
Ono sto nam treba je ime kontakt osobe, telefon i procjena koliko toga ima da ljudi mogu planirati sa kojim vozilom mogu to ponijeti.
pearl mi je dala mail i poslala sam kontakt profesorici mail da vidim da li bih mogla možda danas, ili radnim danom oko 5 pola 6 to pokupiti. nije mi odgovorila. no, ovo je jos bolja varijanta. ostale podatke osim maila nemam.
poslala sam mail profesorici da nam javi moze li poslije 5 ili da nam javi brojeve , a i kad im poccinje raspust, pa vam javim oboma..
Pearl

Post by Pearl »

bila sam danas u Boulevardu.. sve sto sam pitala moze :D:D

samo trebamo doci dan ranije da rascistimo prostor je roni nemaju ljudi za to.. kaze manager da 3 momka mogu iznijeti sve stoove za 20 min :)

prostor je dosta veliki, dobit cemo od njih sjedalice za pod, ako djeca ne budu mogla stajati sve vrijeme (ili ne budu vidjeli svi predstavu), case, escajg i tanjire za kolace..

nemaju covjeka za osiguranje pa ce neko od nas morati pregledati pozivnice i ko ulazi

mogu nam obezbijediti i muziku

AKO NAM BUDE TREBALA BINA ZA PREDSTAVU, MORAMO IM TO JAVITI BAR 3 DANA RANIJE DA PROVEDU KROZ PROTOKOL ZGRADE
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:bila sam danas u Boulevardu.. sve sto sam pitala moze :D:D

samo trebamo doci dan ranije da rascistimo prostor je roni nemaju ljudi za to.. kaze manager da 3 momka mogu iznijeti sve stoove za 20 min :)

prostor je dosta veliki, dobit cemo od njih sjedalice za pod, ako djeca ne budu mogla stajati sve vrijeme (ili ne budu vidjeli svi predstavu), case, escajg i tanjire za kolace..

nemaju covjeka za osiguranje pa ce neko od nas morati pregledati pozivnice i ko ulazi

AKO NAM BUDE TREBALA BINA ZA PREDSTAVU, MORAMO IM TO JAVITI BAR 3 DANA RANIJE DA PROVEDU KROZ PROTOKOL ZGRADE
Mene majke mi sramota kad vidim koliko ova cura stize da uradi... :-?

:thumbup: :thumbup:
Pearl

Post by Pearl »

stalni problem dobrovoljaca u radno vrijeme :(

za tetka Zilhu je li moze ovako: ako ima dobrovoljac koji moze u vrijeme podjele hrane 2 dana da bude tamo, neka se javi (daduli, koje je to tacno vrijeme?) prvi dan da podijeli ljudima kojima treba pozivnicu i neki papir sa obavjestenjima o akciji i priredbi, drugi dan da zapise ko dolazi i treba mu taxi, ko dolazi a ne treba taxi i ko ne zeli da dodje (da mu mozemo dostaviti na kucna vrata). na spisak treba staviti imena roditelja i reci da se jave. isto tako, ne smije se ljudima tamo objasnjavati za sta je akcija.. to su ljudi koji nemaju apsolutno nista da jedu i koji ljudima koji nose hranu tetka zilhi trgaju kese iz ruku, pa ce ako cuju za akciju pitati: a sto ja nisam ukljucen. masovna histerija i otimanje pozivnica iz ruku je najmanje sto nama i njima treba :( znaci, obaviti tiho, a tetka zilhi reci da ako je neko pita za sta je spisak da kaze da ne zna, da je doslo iz ministarstva..
ako ne stigne niko drugi, pokusat cu ja napisati to pratece pismo da ide uz pozivnice.. dinchy, mozemo li printati pozivnice na a4 papir obicni, nemasni? dokle je tekst?

e ovako... na sajmu nismo bili, sahinpasic ce nam donirati 200 slikovnica.. tako da su predskolska djeca a mozda i 1-4 razred rijeseni..
ne znam sta je za svjetlost i knjige (koliki je na kraju popust), ali daduli dade pametan komentar.. s obzirom da su knjige oko 10 KM, mozda da onda djeci iz 5-8 razreda uzmemo tempere, vodene bojice, plastelin i slicno sto im svakako treba za skolu umjesto knjiga (a jeftinije je od knjiga), a da umjesto knjiga kupimo pelene za bebe (jer su one ipak skupe, a od violete nema odgovora :( ) nesto pelena vec imamo...
imali smo prijedlog da probamo na sajam knjiga postavilti plakat i kutiju, da ljudi doniraju knjige ako zele, ali mi i za to trebaj dobrovoljci.. nadira rece da moze u srijedu. ima li ko za sutra i prekosutra? ako mozemo naci dobrovoljce, da onda pitam odmah ujutro zamjenika direktora u sahinpasicu da li mogu da nam odobre ovo (nisam htjela da pitam unaprijed)
jasminasab

Post by jasminasab »

Ljudovi, svaka cast. Ova prva subota je prosla uspjesno i koliko vidim, svima je dala energije za jos vise truda... Drago mi je da sam upoznala neke od vas koji ste bili u LaLuni i jedva cekam da se jos druzimo... A za tebe Pearlice nemam rijeci, kao ni za Nerminu, treba vam podici spomenik stvarno!

Paketici za Ustikolinu su upravo otisli na put. Nisam sigurna kad tacno ce biti podjela, I'll keep you posted o daljem razvoju situacije. Naglasila sam da pokusaju uslikati tu podjelu za nas, tako da mozemo napokon vidjeti i dio onoga za sta se svi borimo - djeciju radost kojoj smo mi doprinijeli.

BTW, jeste li kontaktirali Velpro? Ne sjecam se da je njih neko spomenuo... Brainstorming se nastavlja...
Tesssa

Post by Tesssa »

Bilo bi ljepse da su na masnom papiru, ali zbog okolnosti, moze i na obicnom. Na jedan A4 stanu dvije.
Trenutno imam grubu verziju teksta, treba mi samo neko na pp poslati tacne termine u Bulevaru i takodje znamo li ko ce od poznatih osoba biti, ili da to ne pisemo zasad?
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:

ne sramoti me :D:D
mogu li i ja dobiti jedan paketic, sa par kutija gingko tabletica (one za pamcenje) sad sam pogledala svoj sto - imam jedno 300 papira sa razlicitim "pitati ovoga" i "uraditi to" informacijama :lol: :lol:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:
daduli_sa wrote:

ne sramoti me :D:D
mogu li i ja dobiti jedan paketic, sa par kutija gingko tabletica (one za pamcenje) sad sam pogledala svoj sto - imam jedno 300 papira sa razlicitim "pitati ovoga" i "uraditi to" informacijama :lol: :lol:
ne mozes, ali mozes dobiti sekretaricu... ali tek slijedece godine kad i nju uvrstimo u budzet.... :razz:
Necu da zachatavam, odoh procitati jos jednom napisano da vidim sta se jos moze...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Zovem ujutro u 9 narodnu kuhinju da saznam kad je podjela pa da znamo za utorak planirati.
Pearl

Post by Pearl »

dinchy84 wrote:Bilo bi ljepse da su na masnom papiru, ali zbog okolnosti, moze i na obicnom. Na jedan A4 stanu dvije.
Trenutno imam grubu verziju teksta, treba mi samo neko na pp poslati tacne termine u Bulevaru i takodje znamo li ko ce od poznatih osoba biti, ili da to ne pisemo zasad?
ja imam koverata za pakovanje... ako zafali, kupit cemo u interexu, pravo su jeftine (ono 100 komada 4 marke) :)

uh, dobro si :D:D termini :D huuuhhhh... danas sam ja pricala sa managerom Boulevarda i on me dobro podjseti da moramo racunati minimalno pola sata pauze izmedju priredbi, da izlazak jedne i ulazak druge grupe..
racunamo da priredba traje jedno 2 sata x 3 i 2 pauze od pola sata. mozemo staviti da je prva u 12, pa u pola 3, pa u 5 (da zavrsimo do jedno 8, jer treba to i pospremiti).. sta mislite?

za ukrase u boulevardu... rekose mi da koliko god stavimo nece se primijetiti jer je veliki prostor :( pa da ne bismo trosili pare na to, mozda bi najbolje bilo da stavimo par onih sarenih traka sljastecih i punoooooo balona :D:D

za poznate osobe nemoj nista pisati, nemamo jos potvrda, mozda da stavimo "bogat zabavni program"... ali treba naglasiti da paketice dijeli deda mraz, da nemamo kasnije problema sa roditeljima...

joj, zaboravih vam reci, mozda cemo imati i klovna :D sutra cu se cuti s njim :)
Tesssa

Post by Tesssa »

Ja imam fobiju od klovnova :-? :lol:

jos jedno pitanje...gdje stampamo pozivnice? Sto se mene tice, sutra ih mozemo nositi na stampanje. Ipak ih treba pripremiti, staviti u koverte, presaviti, napisati imena djece...svasta nesto :-)

A ja cu ti sada na pp poslati prijedlog teksta :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:
dinchy84 wrote:Bilo bi ljepse da su na masnom papiru, ali zbog okolnosti, moze i na obicnom. Na jedan A4 stanu dvije.
ja imam koverata za pakovanje... ako zafali, kupit cemo u interexu, pravo su jeftine (ono 100 komada 4 marke) :)

uh, dobro si :D:D termini :D huuuhhhh... danas sam ja pricala sa managerom Boulevarda i on me dobro podjseti da moramo racunati minimalno pola sata pauze izmedju priredbi, da izlazak jedne i ulazak druge grupe..
racunamo da priredba traje jedno 2 sata x 3 i 2 pauze od pola sata. mozemo staviti da je prva u 12, pa u pola 3, pa u 5 (da zavrsimo do jedno 8, jer treba to i pospremiti).. sta mislite?

za ukrase u boulevardu... rekose mi da koliko god stavimo nece se primijetiti jer je veliki prostor :( pa da ne bismo trosili pare na to, mozda bi najbolje bilo da stavimo par onih sarenih traka sljastecih i punoooooo balona :D:D

za poznate osobe nemoj nista pisati, nemamo jos potvrda, mozda da stavimo "bogat zabavni program"... ali treba naglasiti da paketice dijeli deda mraz, da nemamo kasnije problema sa roditeljima...

joj, zaboravih vam reci, mozda cemo imati i klovna :D sutra cu se cuti s njim :)
Prva u pola 11 pa sve dalje onako kako si napisala.... malo je problem 30.12. u 5 nestp planirati, to je kasno za djecu, mrak i hladno. Bolje ujutro ranije a i da imamo vremena kasnije potrebiti.... Vjerujem da ce biti ljudi koji jos poslije toga rade u pon...
Pearl

Post by Pearl »

jasminasab wrote: BTW, jeste li kontaktirali Velpro? Ne sjecam se da je njih neko spomenuo... Brainstorming se nastavlja...
nismo nismo :roll: :-?
oni su ista firma kao i konzum...
da njima posaljemo kad budemo slali i dopis za donacije za priredbu? da ne kazu da ih spamamo :D:D

ako neko nadje kontakt, javite, pa da saljemo.. nemamo sta izgubiti ;)
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:
Pearl wrote:

Prva u pola 11 pa sve dalje onako kako si napisala.... malo je problem 30.12. u 5 nestp planirati, to je kasno za djecu, mrak i hladno. Bolje ujutro ranije a i da imamo vremena kasnije potrebiti.... Vjerujem da ce biti ljudi koji jos poslije toga rade u pon...
mere mere...
znaci, prva u pola 11, druga u 1, treca u pola 4 ?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Meni to neko normalije vrijeme. Pogotovo jer je nedelja....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Samo malo, sad mi nije jasno. zasto aktivirati drugi trgovinski lanac, zar ne uzimamo u Interexu sve?! tako cemo ujedno i dobiti veci dio koji ce oni donirati... onako kad se cjepka onda nista.... :-?
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:Samo malo, sad mi nije jasno. zasto aktivirati drugi trgovinski lanac, zar ne uzimamo u Interexu sve?! tako cemo ujedno i dobiti veci dio koji ce oni donirati... onako kad se cjepka onda nista.... :-?
oni nam jos nista nisu odgovorili ::S:S
ma drugima mozemo traziti da nas doniraju za priredbu (sokici, keksici i tako to)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pearl wrote:
daduli_sa wrote:Samo malo, sad mi nije jasno. zasto aktivirati drugi trgovinski lanac, zar ne uzimamo u Interexu sve?! tako cemo ujedno i dobiti veci dio koji ce oni donirati... onako kad se cjepka onda nista.... :-?
ma drugima mozemo traziti da nas doniraju za priredbu (sokici, keksici i tako to)
Hm, zar nije bilo da cemo mi njima javiti koliko nam treba paketica pa da ce oni napraviti predracun i u osnovu toga odrediti koliko nam oni doniraju?! :-? odoh traziti tu prepisku....
daduli_sa

#623 Re: re

Post by daduli_sa »

buba wrote:Od Interex Marketing Odjela

Voljni su izaci u susret ovisno od toga sta i koliko nam treba, a na sljedeci nacin:

- Da im se posalje jedan zvanican dopis u kojem ce stajati koliko orijentaciono paketica zelimo, s kakvim sadrzajem odnosno kolikom KM vrijednoscu?

Slicnu akciju su imali sa Muslim-Aidom prosle godine pred Bajram, gdje su im na 1000 kupljenih paketica, dali 100 paketica gratis.
Dakle, ako cemo paketice, koliko paketica, koje vrijednosti. Ako cemo raw materijal (slatkisi,igracke), vjerovatno opet iznos do kojeg bismo isli, pa da oni nesto na to gratis dodaju.
Ako im danas posaljete dopis, u ponedeljak mozemo imati zvanican odgovor od njih.

Mislim da je najlakse poslati dopis ispred Udruzenja mailom, a kad rijesimo to pitanje e-template za dopis, onda se moze slati faxom.[/i]
Tesssa

Post by Tesssa »

Eh ovako, treba odstampati oko 500 pozivnica.Na A4 format stanu dvije (stampa se sa obje strane, jedna color, druga cno-bijela). Sutra bi bilo najbolje da se odstampaju.

Eh sad, da li mozemo negdje to besplatno odstampati, ili neko moze u nekoj stampariji srediti neki veliki popust?
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:
Pearl wrote:
Hm, zar nije bilo da cemo mi njima javiti koliko nam treba paketica pa da ce oni napraviti predracun i u osnovu toga odrediti koliko nam oni doniraju?! :-? odoh traziti tu prepisku....
javljeno im je to sve, ali su rekli da zvanicnog odgovora do ponedeljka nece biti..
Post Reply