stani u redAorta wrote:Pojasnjenje je suvisno. *Aortasezacrvenila*Arslan wrote:Aorta wrote:I think I want to have Arslan's baby.
molim za pojasnjenje, ove izjave!![]()
![]()
@ ostale cure: O.K. Ja cu bebu. Nesto mi kaze da Arslan nebi bio deadbeat dad, pa bi i on za bebom, a gdje je Arsla, tu su i njegova kulinarska umijeca. Sorry. Kod mene vazda sve il' nista.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- anais_nin
-
Zhaba
anais_nin wrote:stani u redAorta wrote:Pojasnjenje je suvisno. *Aortasezacrvenila*Arslan wrote:
molim za pojasnjenje, ove izjave!![]()
![]()
@ ostale cure: O.K. Ja cu bebu. Nesto mi kaze da Arslan nebi bio deadbeat dad, pa bi i on za bebom, a gdje je Arsla, tu su i njegova kulinarska umijeca. Sorry. Kod mene vazda sve il' nista.za harem
![]()
- anais_nin
@Aorsta, vidis kako mi sve sestrinski dijelimoZhaba wrote:anais_nin wrote:stani u redAorta wrote: Pojasnjenje je suvisno. *Aortasezacrvenila*
@ ostale cure: O.K. Ja cu bebu. Nesto mi kaze da Arslan nebi bio deadbeat dad, pa bi i on za bebom, a gdje je Arsla, tu su i njegova kulinarska umijeca. Sorry. Kod mene vazda sve il' nista.za harem
![]()
![]()
![]()
tako je
- Bumbar
hehe...pravila njoke danasanais_nin wrote:[
ja sam ZA, ako Arsla pristane (vidis kako kod mene ima demokratije), odmah da te usvojimo pa da ne moram radjati
![]()
nego kuhas li ti sta? de postavi i ti malo slika![]()
od mene sutra sledujebice gozba
haos...arsla, sta ti kazes??????
-
Aorta
Jok. Ma kakav red, kakav Djordje. Ali milo mi je da se smatramo sestrama. Smatrajte me vasom konservativnijom sekom. : ) Harem je haramli -- no can do. Zato kazem, ako je Arslan musterija vasem prijedlogu, vas je tutto completo i to bez imalo hard feelings. : )
-
zmijaIzmaj
ja danas napravila salatu
arlsa, jel dovoljno za tvoj klan 
-
Leonid Breznjev
moje dame, stvarno sam ostao bez teksta! ove vase postove cu primiti kao kompimente, ako smijem naravno, mada sumnjam da ih zasluzujem..
hvala vam! ljubim ruke!
hvala vam! ljubim ruke!

- anais_nin
Arslan wrote:moje dame, stvarno sam ostao bez teksta! ove vase postove cu primiti kao kompimente, ako smijem naravno, mada sumnjam da ih zasluzujem..
hvala vam! ljubim ruke!
nego procesljaj malo i lj&s, da vidis sta smo tek tamo izjavljivale o tvojim talentima
-
micika
Vidi krave....pa dje si bona
dobro nam dosla u ovu nasu drazesnu kuhinju
Nego recept za tortu na sunce
@tech10.....primljen si
@Arslane,stvarno nije fer....ti nama redovno komplekse nabijas
.....pusti ba nas amatere malo a ti odmori,ccc....hajd priznaj da si profi
Svaka ti cast...puno toga naucih od tebe. 
@tech10.....primljen si
@Arslane,stvarno nije fer....ti nama redovno komplekse nabijas
- krava
ej..torta, kolac je pravo jednostavno za napraviti...
KORA:
za koru treba 6 bjelanaca umutiti u cvrstu pjenu, dodati 300 grama secera, kasicicu vinskog octa bijelog, 2 kasike kakao praha, te nozem narezati na sitne komadice cokolade za kuhanje jedno 60 grama...to sve krhnuti na tepsiju, a ispod staviti papir da se ne zalijepi...i samo malo rasporediti u krugic...(savjet; nemojte praviti veliki krug jer ce se nakon pecenja jos vise razlijepiti)....uglavnom peci 15 min na 180, onda smanjiti na 150 i peci tacno 60 min...u sustini kora na kraju bude kao neka cokoladna puslica koja se topi sa komadicima cokolade...
FIL:
izmutiti samo slag preporucujem onaj hula hula u tetrapaku i preko staviti svjezih malina...samo pobacajte preko..to je to...
evo kako izleda kad se izreze...

aaa buranija je neka zelena pljosnata...evo gotova je, jos samo da se prelije vrhnjem za kuhanje i umace somunom:D slikam mobitelom pa i ne izgleda mozda tako privlacno ali je super ukusna...

inace, respect svil kuharima na temi posebno arslanu, hadzinici, aorti, legionarki i mikici naravno (vidim lijepo ti je u turskoj)...ja sam tek pocela da kuham, pa mi vasi recepti i savjeti dobro dodju;)
KORA:
za koru treba 6 bjelanaca umutiti u cvrstu pjenu, dodati 300 grama secera, kasicicu vinskog octa bijelog, 2 kasike kakao praha, te nozem narezati na sitne komadice cokolade za kuhanje jedno 60 grama...to sve krhnuti na tepsiju, a ispod staviti papir da se ne zalijepi...i samo malo rasporediti u krugic...(savjet; nemojte praviti veliki krug jer ce se nakon pecenja jos vise razlijepiti)....uglavnom peci 15 min na 180, onda smanjiti na 150 i peci tacno 60 min...u sustini kora na kraju bude kao neka cokoladna puslica koja se topi sa komadicima cokolade...
FIL:
izmutiti samo slag preporucujem onaj hula hula u tetrapaku i preko staviti svjezih malina...samo pobacajte preko..to je to...
evo kako izleda kad se izreze...

aaa buranija je neka zelena pljosnata...evo gotova je, jos samo da se prelije vrhnjem za kuhanje i umace somunom:D slikam mobitelom pa i ne izgleda mozda tako privlacno ali je super ukusna...

inace, respect svil kuharima na temi posebno arslanu, hadzinici, aorti, legionarki i mikici naravno (vidim lijepo ti je u turskoj)...ja sam tek pocela da kuham, pa mi vasi recepti i savjeti dobro dodju;)
- Amazonka27
Ovo se zove kropmirnjak a neki ga zovu kljukusa ( kuljukusu ja zovem ono sa bijelim lukom) elem, ovaj krompiranjk je meni ukusniji od krompiruse a + kad se zaljev napravi mlijeko+ kasika putera + malo soli mmmmmmmmmmmm
-
mamica papucarka
e prvi put cujem da ga zovu KOMPIRNJAK
kljukusa ili rendusa (renda se krompir
- Amazonka27
pokusaj sa sjeckanim krompriom MLOGO je ukusnijemamica 31 wrote:e prvi put cujem da ga zovu KOMPIRNJAK![]()
ps.s. a kako se zove ono sa bijelim lukom?
-
Leonid Breznjev
micika wrote:
@Arslane,stvarno nije fer....ti nama redovno komplekse nabijas![]()
.....pusti ba nas amatere malo a ti odmori,ccc....hajd priznaj da si profi
![]()
![]()
Svaka ti cast...puno toga naucih od tebe.
dobro pjegice, kako velis...duboko se izvinjavam zbog zadatih kompleksa.. i evo priznajem, na koncu, NISAM PROFI!
-
mamica papucarka
znas da sam prehladjenaAmazonka27 wrote:pokusaj sa sjeckanim krompriom MLOGO je ukusnijemamica 31 wrote:e prvi put cujem da ga zovu KOMPIRNJAK![]()
kljukusa ili rendusa (renda se krompir![]()
ps.s. a kako se zove ono sa bijelim lukom?
Arslan nam se usutio. Nis ne kuha
- Bumbar
phih...nije ta kljukusa nista spram nasima u krajinimuha_sa wrote:kljukuša--jašta vec kljukušamamica 31 wrote:e prvi put cujem da ga zovu KOMPIRNJAK![]()
kljukusa ili rendusa (renda se krompiri to plaho dobra
@krava...to je Pavlova??
-
Zhaba
kako nista jede bona drobi sad pravomamica 31 wrote:znas da sam prehladjenaAmazonka27 wrote:pokusaj sa sjeckanim krompriom MLOGO je ukusnijemamica 31 wrote:e prvi put cujem da ga zovu KOMPIRNJAK![]()
kljukusa ili rendusa (renda se krompir![]()
ps.s. a kako se zove ono sa bijelim lukom?![]()
Arslan nam se usutio. Nis ne kuha