Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
promašaj
#601 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Osim što možeš da nešto kupiš sa PP, da li PP ti šalje novac u BiH ako si isti zaradio?
-
Eborg
#602 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne.Za nas josh uvijek nije moguce primanje novca na Paypal.promašaj wrote:Osim što možeš da nešto kupiš sa PP, da li PP ti šalje novac u BiH ako si isti zaradio?
- burekodsira
#603 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
od ovih 25 stranica bar ih 20 mozes popuniti sa pitanjem da li mozes podici pare sa paypala u bih
cika Paypal daj nam tu hopciju vise
cika Paypal daj nam tu hopciju vise
- Mister Talibean
#604 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Narode, ja sam cuo da paypal ce moci raditi kod nas u potpunosti tek kada se uvede zakon o elektronskoj trgovini. Jeli to istina? Dali ima ovdje ko da je pravnik, ako ima neka razjasni malo tu situaciju oko eventualnog uvodjenja navedenog zakona.
- lord-executioner
#605 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
[quote="prog123"]Pozdrav raja
U svrhu kupovine preko interneta otvorio sam u Raifessen banci tekuci racun za Visa Electron debitnu karticu. Sluzbenica mi je odmah i dala 16 brojeva kartice, koju bi trebao dobiti za nekih 14 dana. Htio sam i staviti stogod novca na racun ali mi rece da mogu tek sutra, valjda im takva procedura pa nisam mogao odmah, a posto sam zaposlen i imam tekuci racun u drugoj banci na koji ide plata ipak radi neke sigurnosti rekao sam da mi stave da nemam limita, tj. da mi ne moze ici racun u minus.
Zanima me sljedece pa bih zamolio one koji se bolje razumiju u Paypal, konkretno oko registracije Paypal accounta, a vidim da takvih ne manjka na ovom zanimljivom forumu,
1) za kupovinu, to ti dodje gotovo isto
2) u registracijskom formularu, iznad "I aggree, create my account" stoji polje
"Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)" (oznaciti ili ipak ne, negdje se spominje moguca provjera kartice i potrebno slanje skeniranog racuna..?)
oznaci
3) ispod je polje za unos broja kreditne kartice, vrijeme kada istice i CSC kod (ja sam dobio samo 16 brojeva i CSC broj mi nije poznat, jel trebam ipak cekati da mi stigne kartica pa se tek onda registrovati te unijeti tih 16 brojeva u polje credit card i te neke dodatne brojeve, 3 ili 4 kojih budu stajali na poledjini kartice? malo me buni to sto sam dobio 4 x 4 broja na ceduljici, i zadnja 4 mi je sluzbenica podvukla, pretpostavljam da to nije CSC kod ali da ipak provjerim jer mi nije jasno gdje se upisuju 4 zadnja broja koja sam dobio? i da li se kako u polje credit card unosi broj debitne kartice ili taj dio preskacem u registraciji pa mozda na nekoj narednoj stranici ima da se unese za debitnu? (inace su mi rekli u banci da debitne VISA ELECTRON vrijede kod Paypal). hehe ne bih da kod registracije upadnem u skripac pa negdje ne znam sta staviti a nemam koga brzo pitati (ipak forumi nisu chat pa je bolje ovako unaprijed svasta upitati
)
cekaj karticu, na poledjini kartice, pored broja racuna, stajat ce ti vidljivo oznacena tri broja, to je security code
4) nisam uspio naci detaljan i isuvise jasan tutorial za registraciju na paypal, a na jednom sam vidio da u toku registracije ima da se pretpostavljam odmah nakon klika na "I agree, create my account" pojavi upitnik gdje stoji:
"How would you like to pay your purschase, pay with my bank account or credit card?
Buni me to jer nemam kreditnu vec debitnu karticu, koju opciju trebam odabrati?
Nema to veze, izaberi credit card
5) za kraj super jednostavno pitanje, u kom obliku se unosi broj telefona kod registracije, dao sam inace od mobilnog, da li ide sa nulama ili ++? recimo 0038761xxxxxx ili ++38761xxxxxx ?
Ja sam stavio 00, u krajnjoj liniji nije to ni bitno, znaju oni i s jednim i s drugim
U svrhu kupovine preko interneta otvorio sam u Raifessen banci tekuci racun za Visa Electron debitnu karticu. Sluzbenica mi je odmah i dala 16 brojeva kartice, koju bi trebao dobiti za nekih 14 dana. Htio sam i staviti stogod novca na racun ali mi rece da mogu tek sutra, valjda im takva procedura pa nisam mogao odmah, a posto sam zaposlen i imam tekuci racun u drugoj banci na koji ide plata ipak radi neke sigurnosti rekao sam da mi stave da nemam limita, tj. da mi ne moze ici racun u minus.
Zanima me sljedece pa bih zamolio one koji se bolje razumiju u Paypal, konkretno oko registracije Paypal accounta, a vidim da takvih ne manjka na ovom zanimljivom forumu,
1) za kupovinu, to ti dodje gotovo isto
2) u registracijskom formularu, iznad "I aggree, create my account" stoji polje
"Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)" (oznaciti ili ipak ne, negdje se spominje moguca provjera kartice i potrebno slanje skeniranog racuna..?)
oznaci
3) ispod je polje za unos broja kreditne kartice, vrijeme kada istice i CSC kod (ja sam dobio samo 16 brojeva i CSC broj mi nije poznat, jel trebam ipak cekati da mi stigne kartica pa se tek onda registrovati te unijeti tih 16 brojeva u polje credit card i te neke dodatne brojeve, 3 ili 4 kojih budu stajali na poledjini kartice? malo me buni to sto sam dobio 4 x 4 broja na ceduljici, i zadnja 4 mi je sluzbenica podvukla, pretpostavljam da to nije CSC kod ali da ipak provjerim jer mi nije jasno gdje se upisuju 4 zadnja broja koja sam dobio? i da li se kako u polje credit card unosi broj debitne kartice ili taj dio preskacem u registraciji pa mozda na nekoj narednoj stranici ima da se unese za debitnu? (inace su mi rekli u banci da debitne VISA ELECTRON vrijede kod Paypal). hehe ne bih da kod registracije upadnem u skripac pa negdje ne znam sta staviti a nemam koga brzo pitati (ipak forumi nisu chat pa je bolje ovako unaprijed svasta upitati
cekaj karticu, na poledjini kartice, pored broja racuna, stajat ce ti vidljivo oznacena tri broja, to je security code
4) nisam uspio naci detaljan i isuvise jasan tutorial za registraciju na paypal, a na jednom sam vidio da u toku registracije ima da se pretpostavljam odmah nakon klika na "I agree, create my account" pojavi upitnik gdje stoji:
"How would you like to pay your purschase, pay with my bank account or credit card?
Buni me to jer nemam kreditnu vec debitnu karticu, koju opciju trebam odabrati?
Nema to veze, izaberi credit card
5) za kraj super jednostavno pitanje, u kom obliku se unosi broj telefona kod registracije, dao sam inace od mobilnog, da li ide sa nulama ili ++? recimo 0038761xxxxxx ili ++38761xxxxxx ?
Ja sam stavio 00, u krajnjoj liniji nije to ni bitno, znaju oni i s jednim i s drugim
-
hsejla
#606 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pay pal je poceo sa radom u BiH prije godinu i pol
tako da se mogu koristiti najnormalnije sve njegove opcije i placanja i slanja novaca preko njega
unicredit i raiffaisen banka imaju tu opciju da preko njihovog racuna skidate novac i placate paypalom
ja ga koristim najvise za placanje stvarih kupljenih putem ebaya
LP svima
nadam se da su ovo dobre vijesti
tako da se mogu koristiti najnormalnije sve njegove opcije i placanja i slanja novaca preko njega
unicredit i raiffaisen banka imaju tu opciju da preko njihovog racuna skidate novac i placate paypalom
ja ga koristim najvise za placanje stvarih kupljenih putem ebaya
LP svima
nadam se da su ovo dobre vijesti
- burekodsira
#607 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
sejla brate fulas temu, radi se o primanju para koje jos ne fecera kod nas!
-
promašaj
#608 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Preko PP možeš samo plačati a nikako primati novac, pogledajte malo stranicu na internetu za PP i vidjet će te-
-
Klodovik
#609 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Zašto je toliko bitno da se može primiti novac preko Paypala? Zbog trgovine ili ima neki drugi razlog? Mislim, ima i Moneybookers, a vazda se može novac primiti i na bankovni račun. Nije mi jasno why the fuss.
-
Eborg
#610 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
To mnogo otezhava stvari.Prodao bih svashta neshto na eBayu no usr*she nam koncepciju!Klodovik wrote:Zašto je toliko bitno da se može primiti novac preko Paypala? Zbog trgovine ili ima neki drugi razlog? Mislim, ima i Moneybookers, a vazda se može novac primiti i na bankovni račun. Nije mi jasno why the fuss.
-
Ibro_r
#611 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hajde da doguramo do 30. strane
Satrah se čitajući ovih 25 str. i taman kad pomislim da mi je sve jasno - ono...
. Valjda sam onaj tipski "glupi bosanac" kojem ne možeš objasniti ni da mu nacrtaš, ni da ga maljem tučeš...
.
Elem: jasno mi je da od prenošenja novca sa PP računa na BH (kreditne) kartice nema ništa; (V. web str. https://www.paypal.com/row/cgi-bin/webs ... es-outside). Jasno je da će takvo stanje potrajati sve dok mi to budemo trpjeli, a mi smo, hvala dragom Bogu, vrlo strpljiv narod (sabur, Mujo, sabur! Do groba). O tome ću u drugom postu, jer postoji jedno daleko hitnije pitanje.
Međutim, ono što nije jasno je - pretpotstavimo ovakvu situaciju:
Otvorim račun na PayPal-u (nije bitno koji, važno da korisnici drugih Evropskih država sa istog tipa računa mogu i primati i plaćati);
radim nešto preko Interneta (npr. prodajem neke stvari, naplaćujem neku uslugu koju pružam preko Web stranica, ili sam jednostavno uključen u (ne)popularne "zaradi klikanjem" aktivnosti) i želim da mi se prihodi za takve aktivnosti prenose na moj PP račun. Od PP-a dobijem link ili šta već treba koji "prikačim" na web stranicu, ili gdje već to ide za druge aktivnosti;
kupac, korisnik usluge, ... bilo ko, obavi transakciju za prenos sredstava sa njegovog (bilo kakvog) računa na moj PP račun;
Ja želim PP račun koristiti na druge načine a ne za prenošenje novca sa računa na "za račun pridruženu karticu", odn. bankovni račun - npr. za kupovanje raznih roba sa raznih E-trgovina;
Dakle, pitanje koje mene, a i dosta drugih koji su već postali u ovoj temi zanima je: može li se PayPal račun koristiti kao neka vrsta depozita, na kojem bi se gomilao "elektronski ekvivalent 'čvrste' valute", poput tekućeg računa u banci, sa kojeg možeš, po svojoj slobodnoj volji, prenositi sredstva na druge račune u cilju plaćanja roba, usluga, ili jednostavno darovati ga humanitarnim organizacijama, ako ti je ćef?
Mislim da je ovo pitanje svih pitanja koje muči većinu potencijalnih korisnika ovakve vrste usluga. Jer ako se ovo može, postoji dosta ljudi koji bi mogli, unatoč restrikciji oko isplate keša u BiH, pronašli način "da se naplate", odn da iskoriste sredstva koja zarade pružanjem usluga ili prodajom preko Interneta. Ipak kod nas postoji potražnja za nekim robama koje je moguće dosta jeftino, ili bar povoljno, nabaviti preko E-trgovina, a to je jedna od šansi za dobijanje keša ili bar iskorištavanje novca stečenog na rečeni način.
Dakle, da opet ponovim pitanje: može li se novac koji je iz drugih izvora legao na naš PP račun trošiti na gore opisani način?
Molio bih da se jave posebno oni koji imaju neka iskustva sa ovim.
Pozdrav!
Ibro
Satrah se čitajući ovih 25 str. i taman kad pomislim da mi je sve jasno - ono...
Elem: jasno mi je da od prenošenja novca sa PP računa na BH (kreditne) kartice nema ništa; (V. web str. https://www.paypal.com/row/cgi-bin/webs ... es-outside). Jasno je da će takvo stanje potrajati sve dok mi to budemo trpjeli, a mi smo, hvala dragom Bogu, vrlo strpljiv narod (sabur, Mujo, sabur! Do groba). O tome ću u drugom postu, jer postoji jedno daleko hitnije pitanje.
Međutim, ono što nije jasno je - pretpotstavimo ovakvu situaciju:
Otvorim račun na PayPal-u (nije bitno koji, važno da korisnici drugih Evropskih država sa istog tipa računa mogu i primati i plaćati);
radim nešto preko Interneta (npr. prodajem neke stvari, naplaćujem neku uslugu koju pružam preko Web stranica, ili sam jednostavno uključen u (ne)popularne "zaradi klikanjem" aktivnosti) i želim da mi se prihodi za takve aktivnosti prenose na moj PP račun. Od PP-a dobijem link ili šta već treba koji "prikačim" na web stranicu, ili gdje već to ide za druge aktivnosti;
kupac, korisnik usluge, ... bilo ko, obavi transakciju za prenos sredstava sa njegovog (bilo kakvog) računa na moj PP račun;
Ja želim PP račun koristiti na druge načine a ne za prenošenje novca sa računa na "za račun pridruženu karticu", odn. bankovni račun - npr. za kupovanje raznih roba sa raznih E-trgovina;
Dakle, pitanje koje mene, a i dosta drugih koji su već postali u ovoj temi zanima je: može li se PayPal račun koristiti kao neka vrsta depozita, na kojem bi se gomilao "elektronski ekvivalent 'čvrste' valute", poput tekućeg računa u banci, sa kojeg možeš, po svojoj slobodnoj volji, prenositi sredstva na druge račune u cilju plaćanja roba, usluga, ili jednostavno darovati ga humanitarnim organizacijama, ako ti je ćef?
Mislim da je ovo pitanje svih pitanja koje muči većinu potencijalnih korisnika ovakve vrste usluga. Jer ako se ovo može, postoji dosta ljudi koji bi mogli, unatoč restrikciji oko isplate keša u BiH, pronašli način "da se naplate", odn da iskoriste sredstva koja zarade pružanjem usluga ili prodajom preko Interneta. Ipak kod nas postoji potražnja za nekim robama koje je moguće dosta jeftino, ili bar povoljno, nabaviti preko E-trgovina, a to je jedna od šansi za dobijanje keša ili bar iskorištavanje novca stečenog na rečeni način.
Dakle, da opet ponovim pitanje: može li se novac koji je iz drugih izvora legao na naš PP račun trošiti na gore opisani način?
Molio bih da se jave posebno oni koji imaju neka iskustva sa ovim.
Pozdrav!
Ibro
-
musac
#612 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Eeeeh, ja bih sad bio visoka srednja klasa kod nas, da ovo moze. A posto ne moze... sad sam visoka niska klasa.Klodovik wrote:Zašto je toliko bitno da se može primiti novac preko Paypala? Zbog trgovine ili ima neki drugi razlog? Mislim, ima i Moneybookers, a vazda se može novac primiti i na bankovni račun. Nije mi jasno why the fuss.
-
Ibro_r
#613 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Rasprostranjenost je na strani PPamusac wrote:Klodovik wrote:Zašto je toliko bitno da se može primiti novac preko Paypala? Zbog trgovine ili ima neki drugi razlog? Mislim, ima i Moneybookers, a vazda se može novac primiti i na bankovni račun. Nije mi jasno why the fuss.
Visoki smo mi, visoki... i nebo čuje naše žalbe. (Samo u kojim su visinama onda naši političari kada ne čuju? Ili su gluhi?)musac wrote: Eeeeh, ja bih sad bio visoka srednja klasa kod nas, da ovo moze. A posto ne moze... sad sam visoka niska klasa.
- burekodsira
#614 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ibro druze, kratko jasno MOZE
-
Eborg
#615 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Otkud sad to?burekodsira wrote:Ibro druze, kratko jasno MOZE
- Rz88
#616 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Šta češ moderizira se BiH. Idemo "krupnim" stopama ka EU....<sarkazam> 
-
Ibro_r
#617 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Izvinite zbog kašnjenja (sitni problemi i problemčići)
A sada drugo, znatno "gluplje" (rekao bih suludo) pitanje (Nemojte se smijati, plz):
Postoji li mogućnost za transfer sa PayPal računa na, npr., Moneybookers?
(Opet vas molim, ne smijte se. Samo pitam. Odgovor može iznenaditi, a i najgluplja pitanja mogu iznjedriti pametnije (od pitanja
) odgovore. Ili bar voditi ka pametnijim pitanjima).
Evo sad vidim da BiH nema ni u spisku zemalja za isplate kod Moneybookers-a! Baš smo je**ne sreće
A neko je čini mi se pomenuo da diže sa ovog servisa (na karticu - ne da mi se ponovno prolaziti svu temu)
Pozdrav!
Ibro
Hvala! To je ono što je bilo jasno, pa nejasno, pa još zamagljenije, pa...burekodsira wrote:Ibro druze, kratko jasno MOZE
A sada drugo, znatno "gluplje" (rekao bih suludo) pitanje (Nemojte se smijati, plz):
(Opet vas molim, ne smijte se. Samo pitam. Odgovor može iznenaditi, a i najgluplja pitanja mogu iznjedriti pametnije (od pitanja
Evo sad vidim da BiH nema ni u spisku zemalja za isplate kod Moneybookers-a! Baš smo je**ne sreće
A neko je čini mi se pomenuo da diže sa ovog servisa (na karticu - ne da mi se ponovno prolaziti svu temu)
Pozdrav!
Ibro
-
musac
#618 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Paypal > Moneybookers -- NE MOZE.Ibro_r wrote:Izvinite zbog kašnjenja (sitni problemi i problemčići)
Hvala! To je ono što je bilo jasno, pa nejasno, pa još zamagljenije, pa...burekodsira wrote:Ibro druze, kratko jasno MOZE![]()
![]()
(Opet vas molim, ne smijte se. Samo pitam. Odgovor može iznenaditi, a i najgluplja pitanja mogu iznjedriti pametnije (od pitanja) odgovore. Ili bar voditi ka pametnijim pitanjima).
Evo sad vidim da BiH nema ni u spisku zemalja za isplate kod Moneybookers-a! Baš smo je**ne sreće![]()
Pozdrav!
Ibro
MONEYBOOKERS > Kartice/racuni u BiH -- MOZE.
-
Akibh
#619 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Evo i ja da dam doprinos temi Paypal - ebay:
Sluzbenici u nasoj posti su poceli uredno da carine i oporezuju sve posiljke kupljene na ebay-u a izvan EU. Od pocetka godine sam primio 20 posiljki iz Hong Konga, Kine Amerike i nije bilo carine ni poreza samo 3,5 KM nekakve postanske usluge. Zadnje vije posiljke su uredno obradjene pa je tako kompletna dadzbina za fotoaparat iz USA iznosila oko 55KM a za mobitel iz Hong Konga (C902) 57KM (srecom na posiljkama su bile navedene manje vrijednosti od stvarnih).
Takodje za jednu posiljku koju sam preplatio, covjek je vratio 5$ preko paypal-a (uplaceno mu je 100$ takodje preko paypala) juce i sve je leglo uredno na karticu a kad neko zeli da uplati novac iz drugog razloga preko paypala onda nema sanse...Sega.
Uglavnom , nadam se da ce kupovina preko Britanskog ebaya biti i dalje moguca bez placanja carine i poreza.
Paypal funkcionise savrseno, kartica je Intesa mastercard kreditna.
Sluzbenici u nasoj posti su poceli uredno da carine i oporezuju sve posiljke kupljene na ebay-u a izvan EU. Od pocetka godine sam primio 20 posiljki iz Hong Konga, Kine Amerike i nije bilo carine ni poreza samo 3,5 KM nekakve postanske usluge. Zadnje vije posiljke su uredno obradjene pa je tako kompletna dadzbina za fotoaparat iz USA iznosila oko 55KM a za mobitel iz Hong Konga (C902) 57KM (srecom na posiljkama su bile navedene manje vrijednosti od stvarnih).
Takodje za jednu posiljku koju sam preplatio, covjek je vratio 5$ preko paypal-a (uplaceno mu je 100$ takodje preko paypala) juce i sve je leglo uredno na karticu a kad neko zeli da uplati novac iz drugog razloga preko paypala onda nema sanse...Sega.
Uglavnom , nadam se da ce kupovina preko Britanskog ebaya biti i dalje moguca bez placanja carine i poreza.
-
Ibro_r
#620 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala Akibh i musac!
Već kad sam postavljao pitanje, znao sam da je mogućnost više nego neznatna, ali... (zato sam i molio da se ne smijete)
Što se pošta tiče i njihove "carinske" funkcije, pa... Poznat je naš mentalitet: kada meni stiže pošiljka, molim Boga da je ne carine, a kada drugim stiže... nije moja
A opet, ne bi me čudilo da počnu sve cariniti. Kriza, nedostatak love u budžetima, poslaničke plaće, administracija duplo veća od broja radnika... ma znate već.
Opet hvala svima na odgovorima i strpljenju.
Pozdrav!
Ibro
Već kad sam postavljao pitanje, znao sam da je mogućnost više nego neznatna, ali... (zato sam i molio da se ne smijete)
Što se pošta tiče i njihove "carinske" funkcije, pa... Poznat je naš mentalitet: kada meni stiže pošiljka, molim Boga da je ne carine, a kada drugim stiže... nije moja
A opet, ne bi me čudilo da počnu sve cariniti. Kriza, nedostatak love u budžetima, poslaničke plaće, administracija duplo veća od broja radnika... ma znate već.
Opet hvala svima na odgovorima i strpljenju.
Pozdrav!
Ibro
-
whiplasher
#621 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne mogu ti cariniti nista ispod, mislim, 200KM. Skini s neta carinsku deklaraciju, tu sve lijepo pise sta se carini, a sta ne. Uglavnom sva roba za licnu upotrebu koja ne prelazi 200KM se ne carini. Fotoaparat ce cariniti, normalno, uostalom kao i svu skuplju tehnicku robu (telefone, kojekakve gadzete). Ja sam u zadnja 2 mjeseca imao preko 10-tak kupovina i nista nije carinjeno. To sto ti oni navedu manju cijenu nema nikakve veze, jer se uglavnom gleda cijena tih proizvoda kod nas.Akibh wrote:Evo i ja da dam doprinos temi Paypal - ebay:
-
Akibh
#622 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ok, posto mi se ovo prvi put desava nisam bas najupuceniji u zakone i odredbe...Potrazicu ove akte.whiplasher wrote:Ne mogu ti cariniti nista ispod, mislim, 200KM. Skini s neta carinsku deklaraciju, tu sve lijepo pise sta se carini, a sta ne. Uglavnom sva roba za licnu upotrebu koja ne prelazi 200KM se ne carini. Fotoaparat ce cariniti, normalno, uostalom kao i svu skuplju tehnicku robu (telefone, kojekakve gadzete). Ja sam u zadnja 2 mjeseca imao preko 10-tak kupovina i nista nije carinjeno. To sto ti oni navedu manju cijenu nema nikakve veze, jer se uglavnom gleda cijena tih proizvoda kod nas.Akibh wrote:Evo i ja da dam doprinos temi Paypal - ebay:
Na racunima koje sam dobio od carine jasno pise da je npr. fotoaparat procijenjen¸(od nasih) na 120 KM, carina je 10% + tax 10KM, usluge 3,5KM i PDV na ukupnu sumu = sve skupa oko 50KM, ne sjecam se tacno. Fotoaparat je definitivno za licnu upotrebu pa bi ukoliko nadjem neko zakonsko uporiste mogla i zalbica da legne...
Hvala na infu i pomoci...
- Michun
#623 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ebay je odlican, kupovala i kupujem.
ali evo prijedloga za nase koji zele prodavati svoje stvari pik.ba
fino sredjena stranica, ima svasta da se nadje ko na ebay. domaca je str., pa eto
edit: spamovalo mi str. pik je u pitanju
ali evo prijedloga za nase koji zele prodavati svoje stvari pik.ba
fino sredjena stranica, ima svasta da se nadje ko na ebay. domaca je str., pa eto
edit: spamovalo mi str. pik je u pitanju
-
Ibro_r
#624 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kad će pregurati na 26. str.
Michun
Bilo bi dobro da daš Web adresu (Ako ***SPAM*** nije šala - nije mi poznato, a samo ime mi je pomalo čudno)
Ako imaš dobra iskustva, onda svakako preporuči i daj link.
Pozdrav!
Ibro
Michun
Bilo bi dobro da daš Web adresu (Ako ***SPAM*** nije šala - nije mi poznato, a samo ime mi je pomalo čudno)
Ako imaš dobra iskustva, onda svakako preporuči i daj link.
Pozdrav!
Ibro
- Michun