Bila sam kod njih u salonu nedavno- u Zepcu. Na zalost nisam uzula drvene prozore zbog razlike od par hiljada u cijeni (PVC/drvo) zbog kolicine prozora.. Rade ljudi dosta po sarajevu, ugradjuju i vrata i prozore po novogradnji, a kazu da uskoro pocinju i proizvodnju PVC prozora sa Salamander okovima. Prozori izgledaju mrak, stvarno. Ja sam se pozitivno iznenadila. A ako sam u pravu, Kontinentalova cijena je puno iznad?ranger wrote:dobio sam od njih ponudu, samo ne znam, slabo ima ikakvih iskustava po netu...DaffyDuck wrote:Imas Prograd, gledala sam im prozore i super izgledaju.ranger wrote:ko jos ugradjuje drvenu stolariju osim kontinentala? cisto da razmotrim i alternative...
PVC prozori vs drvena stolarija
- DaffyDuck
#601 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
- ranger
#602 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
poceli su vec, poslali su mi obje opcije.
od kontinentala nisu puno jeftiniji cca 12% (ans drive od kontinentala skuplji 50KM) ali meni dovoljno da pocnem razmisljati o njima, razlika u mom slucaju izmedju pvc i drva je od 700 do 1000KM ovisno o proizvodjacu...
od kontinentala nisu puno jeftiniji cca 12% (ans drive od kontinentala skuplji 50KM) ali meni dovoljno da pocnem razmisljati o njima, razlika u mom slucaju izmedju pvc i drva je od 700 do 1000KM ovisno o proizvodjacu...
- kurty
#603 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
razlika je sigurno u 20%..
otprilike, meni su bili jeftiniji za 10%, a ponuda je bila troslojno staklo, sto je u kontinentalu 10tak posto na cijenu...
otprilike, meni su bili jeftiniji za 10%, a ponuda je bila troslojno staklo, sto je u kontinentalu 10tak posto na cijenu...
-
il dottore
#604 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
ANS Drive, kvalitet vrhunski a i cijene u skladu s timranger wrote:ko jos ugradjuje drvenu stolariju osim kontinentala? cisto da razmotrim i alternative...
- DaffyDuck
#605 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Meni je PVC izasao oko 8.000, ponuda za drvo oko 10.500 a ponuda alu-drvo od Kontinentala skoro 19.000 
- ranger
#606 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
jelovica od kontinentala i ans drivea skuplja preko 70% 
- kurty
#607 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
ranger wrote:jelovica od kontinentala i ans drivea skuplja preko 70%
plus sto je vise ponude na slovenskom, nego na bosanskom jeziku...
gospodja iz tuzle koja se javlja na telefone, bahata..
mudrolije tipa "dok kamion bude pun", "nema roka, nego kad ustanemo na desnu nogu", "najskuplje je najprakticnije" i te stvari
- Bakir1
#608 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
062/257-431 ja sam dobio broj po preporuci, ima njegove stolarije od prije 10 godina, jos nisam cuo da se neko zali, uglavnom 22 pozicije plus ulazna vrata oko 8500 KM sto ti je jeftinije vise od 35% od prvog najjeftinijeg.ranger wrote:ko jos ugradjuje drvenu stolariju osim kontinentala? cisto da razmotrim i alternative...
zovni pitaj ne kosta te nista
-
gonzalez
#609 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Evo i ja se raspitujem oko drvene stolarije, pa sam napravio listu potencijali firmi:ranger wrote:ko jos ugradjuje drvenu stolariju osim kontinentala? cisto da razmotrim i alternative...
kontinental, gromiljak 298, kiseljak, 030 872 133
janj, 770 sbbr bb, donji vakuf, 063 399 601
strong, župča bb, breza, 061 131 277
dusa, gracanickih gazija bb, gracanica, 061 152 215
ans drive, butmirska cesta 24, butmir, 033 77 77 70
Sve imaju web stranice, a ja ih kontaktiram čim ovaj period godišnjih odmora prođe.
- ranger
#610 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
ima jos prograd zepce, meni su najpovoljniju ponudu dali.gonzalez wrote:Evo i ja se raspitujem oko drvene stolarije, pa sam napravio listu potencijali firmi:ranger wrote:ko jos ugradjuje drvenu stolariju osim kontinentala? cisto da razmotrim i alternative...
kontinental, gromiljak 298, kiseljak, 030 872 133
janj, 770 sbbr bb, donji vakuf, 063 399 601
strong, župča bb, breza, 061 131 277
dusa, gracanickih gazija bb, gracanica, 061 152 215
ans drive, butmirska cesta 24, butmir, 033 77 77 70
Sve imaju web stranice, a ja ih kontaktiram čim ovaj period godišnjih odmora prođe.
cuo sam da je krivaja dobra, privatizovana firma, al ostalo sve ko prije... pa vidit cemo...
- kurty
#612 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
evo dio kontinentala postavljen
ostatak danas...
prvi utisci

ostatak danas...
prvi utisci
-
dudoposljednji
#613 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Radio drvenu stolariju kod Tadića, Vučja Luka kod Sarajeva. Vrhunska izrada! Malo nedostataka sa ugradnjom, ali opet sve OK!
Jako dobra stolarija je i kod Mahagonija, u Lukavici, Sarajevo. Nisam radio, ali kažu...Za ovu firmu vrijedi izuzetna poslovnost.
Plastika - nikada. Prošao Švedsku i Norvešku i niti jednom, ama baš niti jednom nisam vidio plastični prozor. I što bi mi u Bosni pored prirodnog materijala pribjegavali plastici?!!!!
Jako dobra stolarija je i kod Mahagonija, u Lukavici, Sarajevo. Nisam radio, ali kažu...Za ovu firmu vrijedi izuzetna poslovnost.
Plastika - nikada. Prošao Švedsku i Norvešku i niti jednom, ama baš niti jednom nisam vidio plastični prozor. I što bi mi u Bosni pored prirodnog materijala pribjegavali plastici?!!!!
-
sabanss
#614 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Jeste da su ti ovi istocnije pa nisu bas popularnidudoposljednji wrote:Radio drvenu stolariju kod Tadića, Vučja Luka kod Sarajeva. Vrhunska izrada! Malo nedostataka sa ugradnjom, ali opet sve OK!
Za Mahagoni se mogu sloziti
- Norm
#615 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Mozda bas zato sto i pored toga sto imamo 'brdo' prirodnog materijala cijene su u najmanju ruku kao da ga uvozimo iz Japana...dudoposljednji wrote:Radio drvenu stolariju kod Tadića, Vučja Luka kod Sarajeva. Vrhunska izrada! Malo nedostataka sa ugradnjom, ali opet sve OK!
-
Dzematlija
#616 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Baš tako!Norm wrote:Mozda bas zato sto i pored toga sto imamo 'brdo' prirodnog materijala cijene su u najmanju ruku kao da ga uvozimo iz Japana...dudoposljednji wrote:Radio drvenu stolariju kod Tadića, Vučja Luka kod Sarajeva. Vrhunska izrada! Malo nedostataka sa ugradnjom, ali opet sve OK!
- holowey
#617 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
ima li neko iskustva sa http://www.yavuz.ba/ ?
- rovac13
#618 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Imam ja.holowey wrote:ima li neko iskustva sa http://www.yavuz.ba/ ?
Ako moras ugradi.....duplo je jeftinija od prave stolarije.
Ako ikako mozes idi na njemacke profile......gealan,trocal,salamander,komerling,rehau,tyssen, i slicno.
Turski profili samo ako nemas love za bolje......rucke na vratima brzo padnu.....ne mozes na mijenjat koliko odlaze......vrata lagana kao pero....ojacanje slabo.......na suncu se uvija.....npr na jednom podrumu yavuz vrata dok su zatvorena lijepo stoje jer je podrum hladan iznutra pa se drze........jednom otvorili i ostavili sat dva otvoreno.....ugrijala se od sunca sta li.....i ne mogu se zatvorit......poslije opet normalno.
Ono sto kosta od gealan 2400 KM.....to od yavuz a kosta 1250 km........ali gealan kod mene na kuci stoji cetvrtu godinu.......nikad niko nije trebao doci ni rucke postelovati......sve kao i prvog dana......i po zimi i po ljetu.
Ako razmisljas na duze probaj zaobici yavuz.
- holowey
#619 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
mogao sam pretpostaviti, otisao sam do njih ali su djelovali neozbiljno...duplo su jeftiniji od sarixa i trocala a 50% jeftiniji nego doma, ali ono sto me odbilo je da mi nisu pokazali uopste sta nude, kakav profil, kakav okov, kakav dihtung, kakvo staklo, lik mi olovkom po papiru crtao i racunao, ni klupice ni okapnice, na kraju mi ni tu skrabotinu nije dao nego mi dao njihov prospekt sa standardnim dimenzijama... cijena jeste prihvatljiva ali odnos prema musteriji nula...rovac13 wrote:Imam ja.holowey wrote:ima li neko iskustva sa http://www.yavuz.ba/ ?
Ako moras ugradi.....duplo je jeftinija od prave stolarije.
Ako ikako mozes idi na njemacke profile......gealan,trocal,salamander,komerling,rehau,tyssen, i slicno.
Turski profili samo ako nemas love za bolje......rucke na vratima brzo padnu.....ne mozes na mijenjat koliko odlaze......vrata lagana kao pero....ojacanje slabo.......na suncu se uvija.....npr na jednom podrumu yavuz vrata dok su zatvorena lijepo stoje jer je podrum hladan iznutra pa se drze........jednom otvorili i ostavili sat dva otvoreno.....ugrijala se od sunca sta li.....i ne mogu se zatvorit......poslije opet normalno.
Ono sto kosta od gealan 2400 KM.....to od yavuz a kosta 1250 km........ali gealan kod mene na kuci stoji cetvrtu godinu.......nikad niko nije trebao doci ni rucke postelovati......sve kao i prvog dana......i po zimi i po ljetu.
Ako razmisljas na duze probaj zaobici yavuz.
hvala na opisu i potvrdi mojih sumnji...
ima li jos ko u sarajevu i okolini da radi pvc osim yavuza, dome, sarixa i trocal dilera?
-
__Phoenix__
#620 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Odeš u Saplast i rahat si, samo su poskupi za prosječnog Bosanca...
- holowey
#621 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
tnx, otici cu da mi naprave kalkulaciju, da vidim da li se uklapam u prosjek__Phoenix__ wrote:Odeš u Saplast i rahat si, samo su poskupi za prosječnog Bosanca...
-
quarterback
#622 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
neki dan mi je doma ugradila 6 prozora i vrata, zadovoljan sam vrlo na prvu onim sto je uradjeno, vidjecemo kada dodje zima
- ranger
#623 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
evo ja se dvoumim izmedju Podromanije Sokolac i Prograd Žepče..
Prograd imam pozitivan dojam, radili su zgrade u Vogošći i evo 5-6 godina prozori sluze odlicno...
Kod Podromanije je okov Roto a kod PRograda Gretsch-Unitas.. haj budi pametan
i jedni i drugi skoro 500KM jeftiniji od kontinentala, maomexa, ans drivea i td..
Prograd imam pozitivan dojam, radili su zgrade u Vogošći i evo 5-6 godina prozori sluze odlicno...
Kod Podromanije je okov Roto a kod PRograda Gretsch-Unitas.. haj budi pametan
i jedni i drugi skoro 500KM jeftiniji od kontinentala, maomexa, ans drivea i td..
- madesa
#624 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
kolika je cijena m2 pvc prozora sa 5 komora u radnjama elox,saplast itd
-
quarterback
#625 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
saplast brzo odgovara na mailovemadesa wrote:kolika je cijena m2 pvc prozora sa 5 komora u radnjama elox,saplast itd