Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tesssa

#601 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

U Slozi :D

ma prvo Dubioza u petak, pa oni u subotu, a ja vazda u prvom safu :D Samo da stojim skinula bih koju kilu :D :lol: a ja skacem ko da nema sutra :D :lol: :lol: :lol:
mima202

#602 Re: Svirke...

Post by mima202 »

Universal wrote:Ta cura koja je pjevala prije zostera je neka wannabe pjevacica koje se totalno blamirala na stejdzu a btw ne zna ni pjevati. osim nje i jos dva benda ostali su bili metalci, koji ne pripadaju ovam festivalu jer je festival pop rock grupa ali muzika se promjenila od zadnjeg festivala koji se desio prije 16. godina, pa sta tu mozes. ti metalci uopše nisu za slusanje, ne samo na ovom festivalu nego inace. bez uvrede ako neko od njih ovo procita. inace festival se se nastavlja svake zadnje subote u mjesecu. trebalo bi pogledati, ako vas zanima.

e pa kad se organizuju festivali na vrat na nos.... i onda chega vazda ima, ima metalaca... daj da popunimo prostor... mislim cak shta vise slusam metal (ide uz opis posla :D :D ) al kad pop i rock propadaju ko krevet u BIH... i onda nit ima podrske ni ljudi koji to rade imalo ozbiljno... nego ajde sarajevo, nesto rokenrole... postoji dosta mladih ljudi koji se bave ovakvom muzikom i zele da rade... al ih niko ne hebe... nema najava za ovakve stvari... ni za pop, ni rock, ni metal, ni punk, skunk krunk... sta god... nego mi ko na selu... od usta do usta... pa ko dodje dosho je... sorry naljutih se :x :x a ne znam gitare svirat pa moram trehat po tastaturi
pepeljara

#603 Re: Svirke...

Post by pepeljara »

Tesssa wrote:Elemental - odlican :D :D :D

Skinuh jedno 6 kila u zadnja 2 dana skacuci po ovim svirkama :D :D :D
fakat je bilo dobro :)

i ja sam smrshao 200g:P

imam par fotki, ako te interesuje.
pockets

#604 Re: Svirke...

Post by pockets »

Zna li iko ista o koncertu koji bi Balasevic trebao da odrzi u Sarajevu 19.04. ?
(ne Nenormalni Tribute Band ili Remorkeri, nego bas on)
Navodno je na nedavnom koncertu u Mariboru rekao "Vidimo se u Sarajevu 19. aprila", ali... :?
Tesssa

#605 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

pockets wrote:Zna li iko ista o koncertu koji bi Balasevic trebao da odrzi u Sarajevu 19.04. ?
Navodno je na nedavnom koncertu u Mariboru rekao "Vidimo se u Sarajevu 19. aprila", ali... :?
:shock: Mozda ce sa Sekom u duetu :D :lol: :lol: :lol:

@pepeljara, posalji mi pliz te slike na pp, ako nije frka :D
J.

#606 Re: Svirke...

Post by J. »

pockets wrote:Zna li iko ista o koncertu koji bi Balasevic trebao da odrzi u Sarajevu 19.04. ?
Kako bi to bilo divno, al' mi se čini da OPET ništa neće biti od toga.
Al' zato će biti Seka...aaaaaaaaaaaa :x
Saian

#607 Re: Svirke...

Post by Saian »

jel to nece doci Balashevic, auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :D :D :D
Tesssa

#608 Re: Svirke...

Post by Tesssa »

de de, prisjedaj na muku :oops: :D
geronja

#609 Re: Svirke...

Post by geronja »

dali je istina da Mario Brkić nastupa u the bigde u Mostaru? :dance: :bih:
Hendrix

#610 Re: Svirke...

Post by Hendrix »

Stvarno je žalosno koliko su ovi demo bendovi sranje , niko nema ni trunke ideje izvan nekog standardnog šablona , ili je neko lagano sranje ili je totalni metal ništa između da popuni neki recimo hard rock teren. Punk ne svrstavam u ovo jer oni imaju svoj fol , ali ovi kao neki rokeri , majko mila.
tony-x

#611 Re: Svirke...

Post by tony-x »

Jaguar84 wrote:
Tesssa wrote:U Slozi :D

ma prvo Dubioza u petak, pa oni u subotu, a ja vazda u prvom safu :D Samo da stojim skinula bih koju kilu :D :lol: a ja skacem ko da nema sutra :D :lol: :lol: :lol:
I gdje je na kraju svirka veceras ako je uopste ima???????
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080405007
Not For Sale

#612 Re: Svirke...

Post by Not For Sale »

A jel' zna neko nesto oko karata za dubiozu?!ja od jednih cula da su rasprodane a od drugih da ih uopste nema u predprodaji...vec samo prije koncerta?!
Smith17

#613 Re: Svirke...

Post by Smith17 »

Not For Sale wrote:A jel' zna neko nesto oko karata za dubiozu?!ja od jednih cula da su rasprodane a od drugih da ih uopste nema u predprodaji...vec samo prije koncerta?!

Hajmo, zna li neko detalje?
Not For Sale

#614 Re: Svirke...

Post by Not For Sale »

Ocito ne zna...ili se svi plase da ne ostanu bez karte pa sto nam manje kazu to bolje :lol: :lol: :lol:
Better Man

#615 Re: Svirke...

Post by Better Man »

Sinoć je Dom mladih opet bio prepun. Koncert su održali Bajaga & Instruktori. Pokazali su se kao pravi profesionalci i svirali su 2 i pol sata. Jedina zamjerka je loše ozvučen bubanj, odnosno brundanje istog (ili je nešto drugo bilo u pitanju, mikrofonija) u pojedinim djelovima svirke i to samo na određenom djelu podija, tj. blizu bine.

Image
Universal

#616 Re: Svirke...

Post by Universal »

Ozvucenje u domu mladih je inace lose, sjetimo se samo koncerta van gogha i bilo kojeg drugog :-)
Miki123

#617 Re: Svirke...

Post by Miki123 »

Universal wrote:Ozvucenje u domu mladih je inace lose, sjetimo se samo koncerta van gogha i bilo kojeg drugog :-)
Ne znam o čemu govoriš.. ili sam gluh :-D

Inače, pravo dobro bilo.. jedino bi bajaga mogo smanjit sa onim gestikulacijama. Ko da je publika gluhonjema, pa mora sve dočarati, kao onaj čikica u uglu TV-a, za vrijeme dnevnika :sad: :D
Better Man

#618 Re: Svirke...

Post by Better Man »

Universal wrote:Ozvucenje u domu mladih je inace lose, sjetimo se samo koncerta van gogha i bilo kojeg drugog :-)
Upravo je Van Gogh jedini koncert u Domu Mladih od renoviranja koji je bio ozvučen kako treba i gdje nisam osjetio mikrofoniju. Interesnatno je bilo vidjeti mlađu publiku koja ne da nije bila rođena u vrijeme kad je napisao "Dok hodaš", već nisu bili rođeni u vrijeme "Sa druge strane jastuka".
Universal

#619 Re: Svirke...

Post by Universal »

Better Man wrote:
Upravo je Van Gogh jedini koncert u Domu Mladih od renoviranja koji je bio ozvučen kako treba i gdje nisam osjetio mikrofoniju. Interesnatno je bilo vidjeti mlađu publiku koja ne da nije bila rođena u vrijeme kad je napisao "Dok hodaš", već nisu bili rođeni u vrijeme "Sa druge strane jastuka".

Ne moras osjetiti mikrofoniju da bi ozvucenje bilo lose. los razglas je kad ti poslije koncerta zuji u usima ali ne normalo kao poslije kocerta u zetri ili skenderiji, nego zuji toliko da ne mozes ni zaspati. do sada ni jedan koncert u domu mladih nije imao dobar razglas jer oni do sada nikad nisu doveli strucnjaka za akustiku da sredi taj problem.
Better Man

#620 Re: Svirke...

Post by Better Man »

Universal wrote:
Better Man wrote:

Ne moras osjetiti mikrofoniju da bi ozvucenje bilo lose. los razglas je kad ti poslije koncerta zuji u usima ali ne normalo kao poslije kocerta u zetri ili skenderiji, nego zuji toliko da ne mozes ni zaspati. do sada ni jedan koncert u domu mladih nije imao dobar razglas jer oni do sada nikad nisu doveli strucnjaka za akustiku da sredi taj problem.

Ma to ti je politika nabavili smo vrhunsko novo ozvučenje i postavili ga u Dom mladih, a to što nisu ga postavili kako treba, odnosno. ozvučili Dom mladih da zvuk bude kristalno čist i jasan u svim djelovima Doma mladih nikom ništa.
Eleonora

#621 Re: Svirke...

Post by Eleonora »

.
Last edited by Eleonora on 27/05/2011 16:30, edited 1 time in total.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#622 Re: Svirke...

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

U prošli četvrtak svratih do Holideja, kad tamo Sarajevo party band, lagana džezerica, fina atmosfera za sjedenje, dobra svirka, ugodno za uho. Mislim da se to dešava svakog četrvrtka. :thumbup:
mima202

#623 Re: Svirke...

Post by mima202 »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:U prošli četvrtak svratih do Holideja, kad tamo Sarajevo party band, lagana džezerica, fina atmosfera za sjedenje, dobra svirka, ugodno za uho. Mislim da se to dešava svakog četrvrtka. :thumbup:
cuh za to... al onaj holidej.. pa i onaj inn :evil: :evil: pa mi nesto nije... ma nije
nego jel guzva??
johnnykola

#624 Re: Svirke...

Post by johnnykola »

skroz, 26.04. u domu mladih.
s bruku demo grupa.
izmedju ostalih i moja.
:-D

people run in circles
it's a very very
mad world
Tesssa