NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sesalmir

Post by sesalmir »

piskerernest wrote: san antonio,ostala ista ekipa od prošle godine
dallas,ista ekipa koja je prošle godine bila prva u ligi.
Moguce i jedni i drugi, nije da sam ja kategorican da ce sad boston biti prvak, ali mislim da imaju najvece sanse zbog svega sto sam naveo, pa svi su govorili i da ce i lakersi uzeti onda sa 4 buduca hall of fame igraca, pa ne uzese,
ali isto tako stoji i cinjenica da spursi nikad nisu odbranili titulu, a 4 su ih osvojili u zadnjih 9 sezona, znaci vec 3 neuspjesna pokusaja,
a dallas se vec dugo, dugo jos od vremena kad su imali trojac nash,finley,dirk spominju kao sampionski kandidat i jos nisu uspjeli, tako da mislim i nadam se da i dalje nece, ako bi volio da neko sa zapada uzme onda su to sunsi zbog igre na kos vise i izvorne run and gun kosarke koju izvrsno primjenjuju.
sesalmir

Post by sesalmir »

glog wrote:Spurs bi uzeli titulu i bez Parkera i bez Manua, bez Duncana i Bowena im to istina ne bi poslo za rukom, ali bi mogli proci izgurati nekoliko utakmica bez jednog od njih...
Siguran sam da bez manua ili tonya ne bi prosli sunse, ne znam po cemu to mislis da bi mogli bez njih, pa tony kad izadje rasulo je u ekipi zbog neadekvatne zamjene na toj pozicij, beno nije u stanju prevesti loptu, a kamoli sta drugo, a vaughn nije u stanju opaliti po kosu sa distance vece od 4metra, tako da evo sada pokusavaju sa ovim malim washingtonom, ali i on je tanak poprilicno, tako da ne samo da ne bi prosli vec bi ih sunsi totalno pocjepali. Pa ko bi to bio u stanju nadoknaditi nedostatak 20 poena koje tony redovno zabije ili 18 manuovih, da ne bi mozada bowen, oberto ili horry poludili, pa da se dopinguju ne bi toliko mogli u svakoj utakmici zabijati
Garnet je u svojih desetak godina u NBA samo jedan put prosao prvi krug play off-a, a nekoliko puta se uopste nije ni kvalifikovao u play off, a imao je vrhunske saigrace !
Iskreno ne znam koji su to vrhunski saigraci, mozda t.hassell ili jaric, jedino kada je imao dobre saigrace bilo je sa cassellom i sprewellom kada zbog povreda i prvog (cassell) i drugog playa( hudson) nisu mogli proci lakerse u konferencijskom finalu, jer sa trecim playom martinom nisu nikako ni mogli, tako da je i poraz od 4-2 uspjeh. Ostali suigraci su mu cisti prosjek i jedini all star kojeg je jos imao u ekipi bio je wally, koji je jednom odigrao all star tekmu i to samo zahvaljujuci tome sto je imao dosta dobar sut kaznjavajuci sva udvajanja na kevinu i cak ni tada nije bio u stanju zabijati 20 poena. A u kvalitet kevina smo se svi mogli uvjeriti prosli vikend, kada je demolirao proslogodisnjeg clana 2.petorke nba i vjerovatno najboljeg pf na istoku.
Neelix

Post by Neelix »

sesalmir wrote:
Neelix wrote:kad je to pierce igrao konferencijsko finale :?
sezona 01/02 poraz u finalu istoka od netsa 2-4
u pravu si, do mene :-)
glog

Post by glog »

Koji su to vrhunski saigraci ?

Evo male liste vrhunskih igraca koji su igrali sa Garnetom:

Teri Porter (2 puta all star), Gugliota (1 all star), Marburi (2 puta all star), Laetner (1 all star), Szerbiak (1 all star), Bilups (2 puta all star), Casel (1 all star), Spreewel (4 puta all star), Riki Dejvis,Rajder, Dzo Smit

a onda dodaj i jos nekoliko vrlo dobrih igraca:

Strikland,Brendon, Piler, Skot, Sealy,Bobi Dzekson,
LSD

Post by LSD »

Dobro, jaki su i Boston i Dallas i San Antonio,Detroit....ali sta mislite moze li Phonenix sve iznenaditi i uzeti konacno prsten :? ...red bi bio vala da Nash uzme bar jedan prsten.
sesalmir

Post by sesalmir »

glog wrote:Koji su to vrhunski saigraci ?

Evo male liste vrhunskih igraca koji su igrali sa Garnetom:

Teri Porter (2 puta all star), Gugliota (1 all star), Marburi (2 puta all star), Laetner (1 all star), Szerbiak (1 all star), Bilups (2 puta all star), Casel (1 all star), Spreewel (4 puta all star), Riki Dejvis,Rajder, Dzo Smit

a onda dodaj i jos nekoliko vrlo dobrih igraca:

Strikland,Brendon, Piler, Skot, Sealy,Bobi Dzekson,
pDaj pa kada su ti igraci bili all star, ta je kao da sada dirku dovedes magica i kazes da nije u stanju ni sa magicom koji je jedan od najvecih igraca svih vremena, titulu uzeti, wally-a sam i ja nabrojao, ali i taj jedan nastup na all staru je samo zahvaljujuci tome sto je igrao sa kevinom, sprewella i casella sam takodjer naveo i tada je i igrao finale zapada, a ovi ostali su igrali ili kao igraci pred penziju cije je vrijeme vec proslo ili kao balavci koji veze sa zivotom nemaju koji su zeljni samo nabijanje vlastitih statistika i dokazivanja i koji su iskljucivo pod vodstvom vrhunskog trenera mogli prerasti u extra igrace, a kevin nikada nije imao vrhunskog trenera koji ce izvuci maximum iz ekipe ( moje misljenje je da je saunders prosjecan trener kojeg iz ne znam ni sam kojeg razloga poprilicno cijene u nba iako nikad nista nije napravio), kao sto to rade greg, phil i sl. Mislim da ti ocito ne cijenis kevina i imas misljenje koje ni titula mvp-a ni nevjerovatne statistike, koje vec godinama konstantno ima i po efficiency-ju je najbolji igrac vec dugi niz godina, iako i to moze biti produkt igranja u groznoj ekipi, ali misljenja sam da je on trenutno us nash-a najbolji igrac bez prstena i nadam se da ce se to ove sezone promijeniti.
pa jos uvijek ne mogu da vjerujem kakve si igrace naveo
laetner, teri i guggs su vec bili otisli kada je kevin napunio 21 godinu i kada je tek poceo igrati na vrhunskom nivou
marbury najsebicnij play svih vremena, odakle god je otisao ekipa se preporodila(sunsi,netsi)
joe smith jedan od najvecih promasaja prvog pika drafta,
r. davis seoski igrac za malih ekipa, u kojima jos i izgleda da zna igrati,
pa ovo su sve sami cirkus igraci.
Jedino se za billupsa slazem da je vrhunski igrac, ali je to postao tek pod vodstvom L.browna a do tada su ga vec tri ekipe (boston,denver i wolvesi) otpisale kao propalog igraca koji je mogao biti vrhunski sto je na kraju i postao uz rad sa sjajnim trenerom sto sunders po meni nije.
Mislim da ga ne moras cijeniti, ali mislim da ce ove sezone biti i po drugi put u svojoj karijeri mvp, i ima najvece sanse za titulu samo da povreda ne bude, al haj vidjet cemo.
Comrad

Post by Comrad »

Boston 6-0 :-)
admir karic

Post by admir karic »

NISAM IMO VREMENA ZA CITAT OVO GORE...
zna li ko kad ce DENVER prenosit, hayem ih :)
nekad sto su mi bili 76-ersi, sad su mi NUGGETSI, naravno zbog,
ALLENA IVERSONA- THE ANSWER, yednog od nayvecih svih vremena NBA-a.
Zbog nyega ti nekad bude krivo sto covyek stari, pozelio bi da uviyek ima 25 godina i da ga gledas... MALI COVYEK, NAYVECEG SRCA U NBA. Uviyek ostavi srce na terenu... bilo bi fino kad bi na obn napravili emisiyu yednu o nyemu, nyegove crssove da vidimo, kako svoyim cuvarima cesto lomio kolyena, naglim promyenama pravca, na nacin na koyi nikad niko u NBA niye radio...
sad ima i dobar tim(bolyi i od ono 2001-mada ye ono bila nyegova sezona, sam ih ye odveo u finale, dalye mu ye falio neko sa SHAQA)...
Sad ima MELO ANTONY, koyi ye top 5 ovog trenutka u NBA, a tu su syayni K.MARTIN, i MINISTAR ODBRANE markus CAMBY...
da ye iverson mladyi 4-5 godina, ili da mu ye bar kolyeno iz tog vremena, sve ispd NBA FINALA, bi bilo neuspyeh!!!

"I AM, WHAT I AM"-ai3

by---YA
shadow

Post by shadow »

Neelix wrote:kad je to pierce igrao konferencijsko finale :?
Kako se ne sjecas one lude tekme u Fleet centru kad su se Celticsi u 4-toj cetvrtini vratili sa -21 i pobjedili Netse? To je ta serija. Buraz mi to stalno nabija na nos, imali smo karte i on je bio na toj tekmi a ja se ispalio za Sarajevo na par dana i gledao na obn-u mislim, pojeo sam muda svoja kad sam vidio atmosferu i ludnicu.
Helem nejse, 7:0, next please 8)
sesalmir

Post by sesalmir »

Zna li se sta ce biti na obn-u u nedjelju? Vidio sam koje se tekme igraju, najbolje bi bilo da bude boston-orlando, derbi istoka, orlando domacin, tekma u 12:00 po nasem vremenu, taman nije prekasno i da napokon bude jedan direktan prenos.
piskerernest

Post by piskerernest »

pa imaš valjda teletext,piše g.state-toronto
sesalmir

Post by sesalmir »

piskerernest wrote:pa imaš valjda teletext,piše g.state-toronto
pogledao sam nakon sto vec napisah post, nesto nemam obicaj obn txt gledat pa zabravim totalno, los im je poprilicno izbor tekmi, al haj bolje je i ovo nego nista.
LafoMamone

Post by LafoMamone »

Evo ova sezona je pocela iznenadjujuce. Pregledao sam nekih 20-ak utakmica do sad i uglavnom vidio vecinu timova. Uskoro cu, ako to vrijeme dozvoli, da pogledam i par njih uzivo. Evo jedan malo duzi izvjestaj o ekipama ove godine.

Sad Istok, a nekad kasnije cu malo i o Zapadu.

ATLANTIC

CELTICS - Furiozno su krenuli u ovu sezonu. Ali ipak me ovaj tim neodoljivo podsjeca na Timberwolvese sa Garnettom, Sprewellom i Cassellom. Cak sta vise mislim da je ekipa sa Cassellom bila i mnogo bolja, jer je imala jakog playmakera u njemu. Ako ih zaobidju povrede, onda sigurno se mogu prosetati Istokom. Ali s obzirom da su i Pierce i Allen prethodnih godina kuburili sa ozljedama, cisto sumnjam da se isto nece ponoviti i ove godine.
Doc Rivers je dobar trener i izgledaju uigrano nakon time-outa.

RAPTORS - Ovo je ekipa buducnosti. Imaju odlicnog trenera, mladu zvijezdu u Boshu i izuzetno dugu klupu. Igraju promjenljivo, ali kako sezona bude odmicala, za ocekivati je da ce napraviti nekoliko serija od po 7-8 utakmica bez poraza.

NETS - Vrijeme je za promjene. Povrede ih muce i previse. Kada su zdravi onda mogu pobjediti svakoga, ali problem je sto su rijetko zdravi. Williams je sjajan rookie i bice za nekoliko godina najbolji bloker lige. Kidd standardno dobar, Carter i dalje ima probleme sa povredama, a Jefferson igra po sistemu toplo-hladno. Frank mi je truba od trenera, pa zato mislim da je plasman u play-off njihov maksimum.

76ers - Ovo je ekipa koja ce ove godine biti tvrd orah za sve. Nema vise Iversona pa se igra sjajna timska kosarka. Andre Miller je sigurno jedan od najboljih playmakera lige, a Angre Iguodala zvijezda u usponu.

KNICKS - Oni su katastrofa. Skup sjajnih individualaca, koji ne mogu da kontrolisu svoj ego. Randolph je odlican igrac, ali nazalost Marbury i Curry se forsiraju i previse. Crawford je veliki talenat, ali veoma cesto ima problema sa izgubljenim loptama. Obratite paznju na dva igraca ove godine, a to su David Lee i Reynaldo Balkman. Dva sjajna mlada igraca, koji ce ove sezone da igrade svoju reputaciju.

CENTRAL

PISTONS - Oni se ne mijenjaju. Nekako me podsjecaju na Bayern u fudbalu. Konstantno igraju dobro. Otisao je Webber, a Maxiell ce imati vise vremena. Prince je pruzio nekoliko sjajnih suterskih partija na pocetku. Polufinale Istoka im je realan domet. Sve preko toga je iznenadjenje.

BUCKS - Prosjecna ekipa, koja ce se boriti da udje u playoff. Kao i prethodnih sezona, imaju i imace probleme sa povredama. Spasava ih to sto bez obzira na sve kod kuce igraju izuzetno dobro.

CAVALIERS - Oni su kopija Bullsa iz rane faze Jordanove karijere. Sve se vrti oko Lebrona, a ostali su marionete. Play-off je zagarantovan, a polufinale je krajnji domet. Cisto sumnjam da mu se moze ponoviti prosla godina. Imao je i previse srece i sudijske pomoci.

PACERS - Za one koji igraju kladionicu, na njihovim utakmicama igrajte broj poena uvijek over (preko). O'Brien je trener koji forsira sutiranje trojki, a u Pacersima se nalazi nekoliko izuzetno dobrih sutera. Inace, tesko da ce uopste doci u borbu za plasman u play-off.

BULLS - Krenuli su ocajno u ovu godinu. A razlozi leze i u tome da su svi igraci bili ukljuceni u pricu o trade-ovima. Ipak, plasman u play-off nece doci u pitanju. Previse su talentovani i jaki, da bi odigrali cijelu sezonu kao ovaj pocetak. A uz to imaju i odlicnog trenera.

SOUTHEAST

MAGIC - Sjajna mlada ekipa, koja me podsjeca na ekipa Magica sa Shaqom. Nekako su slicni i tipovi igraca u startnoj petorci. Ekipa iz 94-te je imala Hardawaya, Scotta, Andersona, Granta i O'Neala.
Penny je bio strasan play, Scott i Anderson odlicni suteri, Grant borac, a O'Neal naravno nevjerovatno dominantan. A trener je isti, kao i prije 13 godina. Sada je play Nelson, nekada odlican college igrac, koji iz godine u godinu napreduje. Boggans koji je odlican suter i jako inteligentan igrac. Nas komsija Turkoglu, koji je izrastao u vrhunskog igraca. Lewis, covjek koji moze igrati i pozicije 3 i 4. Te naravno najdominantniji centar na Istoku u ovom trenutku Howard. Oni mogu jako daleko.

BOBCATS - Krenuli su sasvim solidno u sezonu. Imaju problema sa povredama, ali cini se da bi konacno i oni mogli dostici play-off. Do sada imaju dobar sistem igre, koji ne ovisi pretjerano o pojedincima.

WIZARDS - Ako Arenas, Jamison i Butler ostanu zdravi, onda ova ekipa moze jako daleko. Eddie Jordan je fenomenalan trener, ali slaba klupa i povrede ce ih vjerovatno zaustaviti u prvoj rundi play-offa.

HAWKS - Mlada i talentovana ekipa. Ali dalje od 30-ak pobjeda u sezoni ne mogu. Nedostaje im prava zvijezda i lider ekipe.

HEAT - Eh oni su poceli sezonu ocajno. Ali kako sezona bude odmicala, tako ce i oni igrati sve bolje. Play-off je siguran, a onda je sve moguce. Hall of Fame trener Riley i jedan od najboljih igraca danasnjice Wade su garant za uspjeh. Samo ako ne bude povreda naravno.
Neelix

Post by Neelix »

pasha moj, trener Orlanda prije 13 godina je bio Chuck Daly cini mi se, a sad je Stan van Gundy :D

i malo si (dobro, malo vise) subjektivan, jelde :D
LafoMamone

Post by LafoMamone »

Neelix wrote:pasha moj, trener Orlanda prije 13 godina je bio Chuck Daly cini mi se, a sad je Stan van Gundy :D

i malo si (dobro, malo vise) subjektivan, jelde :D
Slabo ti se cini. Trener nije bio Chuck Daly, vec Brian Hill.
A za Van Gundya si upravu, moja greska. Brian Hill je bio prosle sezone trener.

A za Orlando sam objektivan, jer sam ih ove godine gledao 3 puta plus pregledi. Ali eto vrijeme ce pokazati jos jednom, ko je objektivan a ko subjektivan.
Neelix

Post by Neelix »

jao shupaka JEBO IH OTAC SELJACKI, JEBEM IM ONOG KO IM SHEME PROGRAMSKE PRAVI I JEBEM IM OVE VODITELJICE :D JEBENOG DEBILNOG SHOWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UKIDOSE utakmicu !!!!!!!!!!
LSD

Post by LSD »

Dobri ovi warriorsi...luda ekipa skroz,mora bti jer ih vodi veliki don nelson :D ...@neelix imas li jos uvijek onog ellis-a da se dogovorimo(moze li se sad mjenjati :? )...prosli put se me nesto isfuro sa njim :D
Neelix

Post by Neelix »

moze se mijenjati, samo ti predlozi pa cu ja razmotrit :-)
sesalmir

Post by sesalmir »

Prava seoska televizija, kojoj neko daje pare pa imamo ovakve situacije, prvo napisu da ce tekma biti u 22 na tv-u i slucajno upalih tv kad ide tekma, haj taman super reko, evo napokon direktan prijenos i onda ni poluvrijeme da zavrsi ponovo neki show, pa ne znam kome su ta sranja interesantna, mogli su ubaciti u programsku semu i koridu iz cevljanovica, tuga kakvim debilima se daje prenos nba tekmi.
Kaze vilic debil, evo pun je dom mladih bas kao i air canada, pa covjece ovamo gleda 1000 jadnika, a tamo 20 000 ljudi kakvo poredjenje nevjerovatno.
piskerernest

Post by piskerernest »

pa što ne puste snimak čitave tekme nakon ovog debilnog šoua,onaj koga zanima bi gledo i snimak,ovo još u životi nisam vidio da se tekam prekida i onda se uključuju ako stignu na kraju tekme
sesalmir

Post by sesalmir »

Ma ovo je tuga, pa kako ih nije stid, zasto se uopste hvale da su otkupili nba utakmice, sad umjesto da vidimo ostatak tekme, puste zadnju 1 minutu, al boli njih k... oni su dok je onaj show trajao fino gledali tekmu, ma bruka totalna, jos jedan od dokaza o kakvoj televizij se radi, neke se nosi kompletna njihova tv i posebno sportska redakcije u 100 p.m.
Neelix

Post by Neelix »

http://www.obn.ba/forum/viewtopic.php?f ... p=744#p744

haj malo ozezite chobane ovdje, mozda dodju sebi :x
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

FEDJA JE ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!! :x
MISIJA, UBIJ CHOBANE!!!!
EDINE DAJ OTKAZ I LOBIRAJ NA NEKOJ NORMALNOJ TELEVIZIJI DA OTKUPE PRIJENOSE!!!!!!!!!
jasko_ba

Post by jasko_ba »

jos ja cekao da se zavrsi show onaj jebeni, reko nastavit ce od tamo gdje su prekinuli, kad vidi budala na kraju
pa mamu ti vilicu nesposobnu i ko tebi dade para za prijenose
:x :x :x
Last edited by jasko_ba on 19/11/2007 01:31, edited 1 time in total.
Neelix

Post by Neelix »

hajte ljudi na onaj link pa im po njihovom forumu saspite malo, da im ne padne na pamet i sljedece nedjelje nesto slicno ponovit :x
Post Reply