glog wrote:Koji su to vrhunski saigraci ?
Evo male liste vrhunskih igraca koji su igrali sa Garnetom:
Teri Porter (2 puta all star), Gugliota (1 all star), Marburi (2 puta all star), Laetner (1 all star), Szerbiak (1 all star), Bilups (2 puta all star), Casel (1 all star), Spreewel (4 puta all star), Riki Dejvis,Rajder, Dzo Smit
a onda dodaj i jos nekoliko vrlo dobrih igraca:
Strikland,Brendon, Piler, Skot, Sealy,Bobi Dzekson,
pDaj pa kada su ti igraci bili all star, ta je kao da sada dirku dovedes magica i kazes da nije u stanju ni sa magicom koji je jedan od najvecih igraca svih vremena, titulu uzeti, wally-a sam i ja nabrojao, ali i taj jedan nastup na all staru je samo zahvaljujuci tome sto je igrao sa kevinom, sprewella i casella sam takodjer naveo i tada je i igrao finale zapada, a ovi ostali su igrali ili kao igraci pred penziju cije je vrijeme vec proslo ili kao balavci koji veze sa zivotom nemaju koji su zeljni samo nabijanje vlastitih statistika i dokazivanja i koji su iskljucivo pod vodstvom vrhunskog trenera mogli prerasti u extra igrace, a kevin nikada nije imao vrhunskog trenera koji ce izvuci maximum iz ekipe ( moje misljenje je da je saunders prosjecan trener kojeg iz ne znam ni sam kojeg razloga poprilicno cijene u nba iako nikad nista nije napravio), kao sto to rade greg, phil i sl. Mislim da ti ocito ne cijenis kevina i imas misljenje koje ni titula mvp-a ni nevjerovatne statistike, koje vec godinama konstantno ima i po efficiency-ju je najbolji igrac vec dugi niz godina, iako i to moze biti produkt igranja u groznoj ekipi, ali misljenja sam da je on trenutno us nash-a najbolji igrac bez prstena i nadam se da ce se to ove sezone promijeniti.
pa jos uvijek ne mogu da vjerujem kakve si igrace naveo
laetner, teri i guggs su vec bili otisli kada je kevin napunio 21 godinu i kada je tek poceo igrati na vrhunskom nivou
marbury najsebicnij play svih vremena, odakle god je otisao ekipa se preporodila(sunsi,netsi)
joe smith jedan od najvecih promasaja prvog pika drafta,
r. davis seoski igrac za malih ekipa, u kojima jos i izgleda da zna igrati,
pa ovo su sve sami cirkus igraci.
Jedino se za billupsa slazem da je vrhunski igrac, ali je to postao tek pod vodstvom L.browna a do tada su ga vec tri ekipe (boston,denver i wolvesi) otpisale kao propalog igraca koji je mogao biti vrhunski sto je na kraju i postao uz rad sa sjajnim trenerom sto sunders po meni nije.
Mislim da ga ne moras cijeniti, ali mislim da ce ove sezone biti i po drugi put u svojoj karijeri mvp, i ima najvece sanse za titulu samo da povreda ne bude, al haj vidjet cemo.