KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Srećica

#601 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Srećica »

Ima divna knjiga "Kako ponovno ozdraviti" Carl i Stephanie Simonton
Last edited by Srećica on 30/07/2012 14:46, edited 1 time in total.
pravabubica

#602 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by pravabubica »

Srećica wrote:znam ja :-) .... Ja sam PET/CT radila u Zagrebu na poliklinici Medikol, odes na dan i odmah dobijes rezultate... Nije nista specijalno, popijes neku tekucinu u roku od sat vremena, daju inekciju, izvrse snimanje i za nekoliko sati dodes po nalaze!
To kosta 10.000 kuna, ali se pare mogu vratiti od naseg socijalnog - o tome trebas porazgovarati sa svojim doktorom jer ti oni trebaju dati konzilijarno misljenje i sa racunom odes u socijlno na Trgu heroja i vrate ti pare, tj. trebas SAM platiti a oni ti poslije refundiraju!!!
Ne znam sta je sa drugim kantonima, od kolegica iz bolnice sam cula da se u njihovim kantonima ne vraca sca suma vec oko 70%, a u Sarajevskom kantonu je 100% isplata...
Hvala puno :)
ActionWoman

#603 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ActionWoman »

http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... Itemid=120
Procitajte tekst na linku kao i komentare gdje imate obilje dobrih savjeta

MASLACAK u lijecenju karcinoma

Lijek možete pripremiti sami. Na nezaga?enom terenu iskopati korijen maslac(ka i odrezati (odstraniti) zeleni dio. Korijen samo dobro otresti od zemlje – ne prati. Sušiti korijen na temperaturi 100 ^0 C pet do šest dana. Korijen mora biti tako suh da se mrvi u avanu (kameni, keramic(ki). Nikako ne koristiti elektric(ni mlinac. Korijen smrvljen u prašinu uzimati jednom dnevno ½ žlic(ice u vodi ili voc'nom soku. Nikako ne u alkoholnom pic'u ili toplom napitku.

Poboljšanje se osjeti vec' nakon nekoliko dana, a nakon nekoliko mjeseci traga raku nema.

Pored toga nastojati održati alkalinitet krvi i mokrac'e (pH oko 7.3). To postižemo uzimanjem žlic(ice sode bikarbone u c(aši vode dnevno. Prehrana vegetarijanska – bez mesa, obilje organski proizvedenog povrc'a. Izbjegavati polugotova jela. Posebno vrijedne biljke iz porodice krucifera (kelj, cvjetac'a, kupus).

Izbjegavati frustracije i negativne misli. Poželjne lagane šetne ½ sata u zelenilu koje smiruju.
Uspješno ozdravljenje,
marakes

#604 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by marakes »

Da li iko zna nesto vise o Vidatoxu, ulje škorpiona koje se poizvodi na Kubi i koje je kako kazu vrlo efikasno u lijecenju karcinom? Nesto vjerujem u to, jer je poznato da Kubanci imaju lijek za sve. Citala sam da se ima kupiti u Albaniji, neko spominje i Brčko?
rainbowcatcher

#605 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by rainbowcatcher »

Da, trazila sam i ja za mamu.
U Albaniji i Italiji imaju originali, medjutim dobivaju se samo na recept, sto znaci da mi ne mozemo dobiti.
Brcko, laznjak.
Uskoro treba da se uvede u Srbiju, u vidu vakcina. Ali tacno kada, i kako ne znam.

Kada sam isla sa mamom na Kosevo, jedna mamina prijateljica, doktorica na neurpsihijatriji, pricala nam je kako je kosevski doktor obolio od raka kostiju, otpisali ga bili. Nekako je uspio da nabavi lijek direktno sa Kube, i kazu nakon nesto vise od godine, sada treba da se vrati na posao.
Ako sta vise saznam, javljam ovdje. U procesu sam ganjanja ljudi na Kubi.
Cijenu i ostale podatke javim cim saznam :)
rainbowcatcher

#606 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by rainbowcatcher »

Srećica wrote:rainbowcatcher bas je tuzna vasa prica :sad: ... nekad se zapitam kome je bolje ili onima koji ostaju ili onima koji idu na drugi svijet...
Ja imam 25 godina i rak limfnih cvorova - Hodgkinov limfom, tj. jos je malo ostalo - hvala Bogu i ja sam pred kraj terapije, a primila sam 7 od 8 ciklusa, svaki ciklus se sastoji od 2 terapije sto podrazmijeva da sam primila 14 hemoterapija do sada - svakih 15 dana... I dobro sam hvala Bogu, i hvala Bogu sto je to sve tako fino uspjelo... :)
Tasko je reci nekome ko boluje od raka: ali treba biti voljan, sretan, posmatrati to kao jednu prekretnici u zivotu ali ce to aBd sve proci i mi cemo ponovo biti zdravi aBd...a opet sve je u Bozijoj volji!!

Ima divna knjiga "Kako ponovno ozdraviti" Carl i Stephanie Simonton koja daje upute kako bolesnicima tako i njihovoj porodici, ja sam je kupila u bivsem Buybooku kod Doma Armije i kostala je 42 KM, mozda je na sajmu bila i jeftinija :sad: , a mozda se moze i skinuti sa interneta... pogledaj i ovaj lik koji sam vec postavljala:
Srećica wrote:mislim da je ovaj video izuzetno koristan kako oboljelim tako i zdravim ljudima :)

Louise Hay - Ti možeš izliječiti svoj život
http://www.youtube.com/watch?v=lScyi3pB ... re=related

Hvala srecice, pregledala sam film, i bas je motivirajuci. Sta cemo, zivot nas stalno baca u kusnje, e sada ili se boriti ili odustati.
Necu odustati, mama je mama, ipak joj se moram oduziti jer je ona davala sve za mene evo dvadeset godina. :)
misaoni

#607 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by misaoni »

Ima li iko nekih kokretnih iskustava sa lijekom Laetril ili kako ga zovu "vitamin B17"?

Mnogo toga o ovome ima na Internetu, ali da li je iko imao dodira sa ovim uopšte?
marakes

#608 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by marakes »

rainbowcatcher wrote:Da, trazila sam i ja za mamu.
U Albaniji i Italiji imaju originali, medjutim dobivaju se samo na recept, sto znaci da mi ne mozemo dobiti.
Brcko, laznjak.
Uskoro treba da se uvede u Srbiju, u vidu vakcina. Ali tacno kada, i kako ne znam.

Kada sam isla sa mamom na Kosevo, jedna mamina prijateljica, doktorica na neurpsihijatriji, pricala nam je kako je kosevski doktor obolio od raka kostiju, otpisali ga bili. Nekako je uspio da nabavi lijek direktno sa Kube, i kazu nakon nesto vise od godine, sada treba da se vrati na posao.
Ako sta vise saznam, javljam ovdje. U procesu sam ganjanja ljudi na Kubi.
Cijenu i ostale podatke javim cim saznam :)
Znam i ja za jedan slucaj, ali je rak prostate bio u pitanju, covjek sad prav/zdrav..dosao do lijeka vezom. Ne mogu da vjerujem da nam toliki svijet umire, a oni traze recept. Nek im ide na dusu svima koji usporavaju proces dolaska do ovog lijeka. Al hajd makar znamo da ima lijek, pa bi covjek i vezama i svime se trudio da dodje do njega. Jos nije skup....Kolko sam cula bocica je oko 200 KM u Albaniji, a moze biti 1 mjesec.....potrebno je valjda par mjeseci do izlijecenja....vidim neki prodaje na pik-u al hajd vjeruj
X2000

#609 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by X2000 »

CISTO RADI ALTERNATIVE I NOVIH SAZNANJA

Lijek postoji samo se o njemu malo zna zbog jakih korporacijsko-farmaceutskih i drugih lobija. Od cega bi oni milijarde zaradjivali kada ne bi mogli tek tako trgovati ljudskih zivotima i zdravljem.

Informisite se vise na

www.gerson.hu

www.gersontherapy.eu

Gerson Health Centre Hungary
Email: [email protected]
www.gerson.hu
www.gersontherapy.eu

I na YouTubu ima dosta dokumentaraca i svjedocenja izlijecenih. Kolko sam ja shvatila, 15-dnevni tretman u Madjarskoj kosta oko 10.000 KM, a sve se svodi na kombinaciju dijete (tecne - frisko cijedjeni 100 posto prirodni sokovi) i klistira (Ciscenja organizma od svih otrova).
Sretno.
Nadam se da sam nekom barem malo pomogla ili mu barem vratila tracak nade.
marakes

#610 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by marakes »

I ja hvala Bogu, nemam nikog oboljelog u porodici, ali eto javih se jer sam cula i znam slucaj izlijecenja. Svi koji znamo nesto sto bi iole vratilo nadu onima koje je zadesilo ovo zlo, treba pomoci i podijeliti saznanje s njima. Lijek postoji, to je sigurno, samo sto ga farmaceutska industrija zataškava.
misaoni

#611 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by misaoni »

Pa lijek postoji, naravno kad se sve otkrije na vrijeme.
A iz nekoliko slučajeva i znam da je hirurska intervencija plus kemoterapija izliječila ljude od raka..dojke, želuca, prostate..itd.

Znači znam konkretne slučajeve, žive ljude... a još uvijek nisam upoznao nikog lično koga je neka od alternativnih metoda izliječila. Ne kažem da ih nema, ali kod mene je još uvijek sve na tome neko zna nekog..
njonjica

#612 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by njonjica »

misaoni wrote:Pa lijek postoji, naravno kad se sve otkrije na vrijeme.
A iz nekoliko slučajeva i znam da je hirurska intervencija plus kemoterapija izliječila ljude od raka..dojke, želuca, prostate..itd.

Znači znam konkretne slučajeve, žive ljude... a još uvijek nisam upoznao nikog lično koga je neka od alternativnih metoda izliječila. Ne kažem da ih nema, ali kod mene je još uvijek sve na tome neko zna nekog..
Moj otac je operisao karcinom grla i karcinom zeludca prije 4 godine.
Jos uvijek je Bogu hvala ziv i "drzi" se odlicno.

Naravno i on je prosao kemo.....

Ni ja jos nisam upoznala nikog ko se izlijecio alternativnom metodom. Naravno, ni nju ne treba izbjegavati ali samo kao dopunu konvencionalnoj.
X2000

#613 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by X2000 »

Ne poticem nikoga da odustane od konvencionalnog lijecenja, ali mislim da uvijek treba barem znati i za alternativu. kad je rijec o karcinomima, veoma je cest slucaj da konvencionalni tretman ne pomogne, mislim da bi bilo steta ne pokusati sve nacine lijecenja i ne dati zivotu i drugu sansu.
Mene frapira cinjenica da su karcinomi u posljednjih 10-20 godina postali toliko rasireni... Nesto ne znam da je ranije bio ovoliki broj slucajeva tako teske bolesti.

Osim toga, alternativa koju sam spomenula - Gerson terapija - 100% je prirodna. ne vjerujem da moze ikome nastetiti. Prirodni cijedjeni sokovi + detoksikacija organizma klistirima.

Za mene je hemoterapija toliko apsurda... unistavanje imuniteta u borbi protiv tako jake bolesti?! osim toga, paradok je i da hranjenjem bolesnik, zapravo, hrani svoj karcinom i jaca ga?!

Ne znam... nisam zlonamjerna, samo zelim da ljudi cuju i za druge metode. Zasto ste toliko uvjereni da samo hemoterapija moze pomoci?
Cholina_Lokica

#614 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cholina_Lokica »

Konvencionalno lijecenje u kombinaciji sa alternativnim daje super rezultate, ja isto tako ne znam nikoga ko je prezivio koristeci samo alternativne metode. Trenutno u porodici imamo jako tezak slucaj non-hodgkin limboma b, koji kad je dijagnosticiran je usao u 4. (finalnu) fazu. To je bilo prije 4 mjeseca, i stanje je trenutno jako zadovoljavajuce, a kombinirano dvije metode. Mi ne mozemo biti zadovoljniji, s obzirom da je prije 2,5 mjeseca prognoza bila 1 promil da ce rezultat biti pozitivan. Sad nakon nekoliko hemoterapija, i biljne medicine stanje je stvarno super, bolesnik se super osjeca, jos malo pa ce biti ponovljena snimanja da se vidi dokle je karcinom, ali ocekivanja i doktora su da se smanjilo, krvna slika savrsena, bolja je kod bolesnika nego kod mene :D

Tako da samo kombinacija, nikakve laicke zajebancije i savjetovanja za odustajanje od klasicne medicine i hemoterapija, neko ce vas i poslusati pa et belaja
radostan dan

#615 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by radostan dan »

obzirom da sam imao jedno ružno iskustvo u porodici po ovom pitanju, svjestan sam koliko vam ova tema znači...
naletjeh na ovo, pa da vam proslijedim...

18. 05. 2012
PRESS
FARMAKOMAFIJA HOĆE DA SRUŠI KUBANSKU VAKCINU - EKSKLUZIVNI INTERVJU SA PREDSTAVNICIMA INSTITUTA „CIMAB" IZ HAVANE KOJI SU U POSETI NAŠEM „TORLAKU"

Vakcina protiv raka pluća je 100% sigurna

Neistine - Nijuvis Perez i Ejnard Blanko ne vole publicitet i intervjue daju samo medicinskim časopisima, ali su u slučaju Pressa napravili izuzetak da bi oboleli od raka pluća u Srbiji dobili pravu sliku o „cimavaksu", jer je objavljeno mnogo nepotpunih informacija i laži

Image
Ejnard Blanko

Image
Nijuvis Perez

Pacijenti u Srbiji ne treba da imaju ni trunku sumnje u to da je vakcina protiv raka pluća „cimavaks EGF" proverena i delotvorna. Na njoj su radili najbolji kubanski stručnjaci i registrovala ju je Agencija za lekove Kube koja je poznata po rigoroznim pravilima i postupcima i striktnom pridržavanju svetskih standarda...
Ovo u ekskluzivnom intervjuu za Press poručuju Nijuvis Perez i Ejnard Blanko, direktorka za istočnu Evropu i generalni komercijalni direktor Instituta za molekularnu imunologiju u Havani „Cimab", na kojem je razvijena ta vakcina. Oni su u poseti našem Institutu „Torlak", gde će se „cimavaks" najverovatnije pakovati i odakle bi trebalo da se distribuira za ceo region.
- Nadamo se da će Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije registrovati vakcinu ne čekajući da se ona registruje na nivou EU, mada je i taj postupak u toku jer je to u interesu pacijenata - kažu Perezova i Blanko, koji danas napuštaju Srbiju.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU PRESSA

Ljubinka Račić
Cholina_Lokica

#617 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cholina_Lokica »

Jos jedan update :)
Kod nas je situacija malo je reci odlicna. Poslije trece hemoterapije dr. je preporucila da se snimanja obave ranije, s obzirom da joj je jako cudno kako se pacijent dobro osjeca i kako napreduje (prognoze kad je uspostavljena dg. su bile jos nekih mjesec dana zivota, sad je proslo 4 mjeseca), ultrazvuk je pokazao naglo povlacenje karcinoma iz citavog tijela (karcinom je krenuo iz gusterace, metastaze su bile na sve organe u stomaku, karlica na obje strane, testisi, noge, grlo, pluca, samo je mozak bio nezahvacen). Znaci na UVZ-u se sad skoro nista ne vidi!!! Hemoterapije prolaze savrseno, jedino sto se desilo je gubitak svih dlaka, povracanja i mucnina nema, sve prolazi u savrsenom redu. Sad nakon 4. hemoterapije treba raditi CT, i sva ostala snimanja da se potvrdi ovaj nalaz sa UVZ-a. Dr. su rekli da se bukvalno cudo desilo

Ako nekoga zanima sta smo sve radili, neka mi se javi na pp, rado cu podijeliti sve, da ne zamaram sviju sad ovdje terapijama. Pa mozda jos nekome pomogne...
Sunčica09

#618 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Sunčica09 »

Dragi moji!
Već dugo pratim ovaj forum,pa odlučih i ja da se priključim i podijelim svoja iskustva sa vama.Prije 7 mjeseci moja mama je otišla na UZ bubrega, gdje je ustanovljeno da su bubrezi ok,međutim tim putem je otkrivena sjena na plućima,što je za nas bio šok, jer je mislila da joj bubrezi nisu u redu,a ono pluća..Od tog dana počinju naše muke. Uradila je sve moguće analize, smjestili su je u bolnicu Podhrastovi,rađena bronhoskopija koju je jedva preživjela,ležala mjesec dana dok nisu stigli nalazi bronhoskopije.Saznanja su bila poražavajuća! Mama boluje od mikrocelularnog karcinoma pluća koji je inoperabilan i nažalost jedan od najgorih mogućih oblika karcinoma. Međutim,doktor nam kaže i da je pored svega toga što je crno jedna mala bijela tačka nade hemoterapija na koju kako Dr.kaže ovaj oblik karcinoma reaguje tj.smanjuje ga.Sretni što postoji i to malo zrno nade da će mama biti bolje složili smo se da počne sa hemoterapijama i bili spremni na sve što je ona nosila sa sobom.Na osnovu iskustva nekih drugih ljudi odlučili smo se i za alternativu te smo uzeli i lijek Jove Andrića sa Cetinja.Poslije prve HT opala joj je kosa,a i u kombinaciji sa Jovinim lijekom mama je imala visoke temperature i bila je jako,jako slaba,iscrpljena.Prije treće HT radjen je snimak pluća gdje je uočeno povlačenje karcinoma te ni doktorima nije bilo jasno kakvim čudom sad pa to, pa su htjeli ponovo da rade bronhoskopiju,nismo pristali jer mama drugi put sigurno ne bi preživjela.Jovin lijek je prestala da pije a nastavila sa HT.Bivala je sve gora,krv joj je bila u kritičnom stanju i da je primila petu HT vjerovatno danas ne bi bila živa.Primila je 2 transfuzije krvi i srećom "oporavila" se,toliko da nije na samom rubu smrti.Doktori dalje preporučuju zračenja,a na onkologiji strašno saznanje da HT u maminom slučaju nisu uopšte reagovale,što će reći da su joj samo uz njenu bolest uništile i ono malo što je u njoj zdravo bilo,a poboljšanje koje se desilo poslije druge hemoterapije,po našim zaključcima a kako mi se činilo i doktora mada nisu htjeli baš direktno da priznaju bilo je od Jovinog lijeka,ali na žalost kasnije nije nastavila sa istim ali jeste sa HT što je zaista dovelo do ruba propasti.Od zračenja nije imala nikakvih reakcija srećom dobro ih je podnijela i opet je pila Jovin lijek i imala temperature,mnogo se preznojavala,jer smo ustvari shvatili da je i prvi put imala iste reakcije kad je pila taj lijek. Sad čekamo reakciju na zračenja,za mjesec dana mora da radi nalaze krvi i snima pluća pa na kontrolu na Onkologiju i tad ćemo znati šta nam je dalje činiti.U svakom slučaju to više nije ona moja majka na koju sam navikla jer sa Podhrastova je izašla sa 80 kg a sad ima 65 kg,bila je jaka žena i s obzirom na njene godine brza i okretna,a sad nakon borbe sa ovim zlom to je tek jedna starica,koja se jedva kreće i ne vodi ni približno normalan život.

Osvrt na prethodno sve navedeno je da sam željela da kažem da nije svačiji organizam isti,da ne podnosimo svi sve jednako,nekom je pomogla HT,nekom alternativa,nekom kombinacija i jednog i drugog,pa tako i ne vrijedi ubjeđivanje bolja je alternativa ili bolja je konvencionalna medicina,jer ne pomaže sve isto u svim slučajevima.

Svakako, svi se hvatamo i za najmanju slamku spasa i nade i činimo sve što je moguće da naši najmiliji pobijede u borbi sa ovom opakom bolešću i žive nam što duže.Svima želim dovoljno snage i hrabrosti da izdrže,jer teško je oboljelima ali i onima koji se brinu o njima i gledaju njihovu patnju,a ponekad stvarno ništa ne mogu da pomognu.

Ja sam svoje suze progutala još napočetku,tvrda sam kao kamen i držim se i divim se mojoj majci koja nakon svih muka i dalje ima snažnu volju za životom.

Izvinite bila sam opširna ali sam željela da podijelim s vama ono kroz šta je moja porodica prolazila,i ko zna šta nas još čeka,ali bićemo istrajni i borićemo se.
MirtolaDas

#619 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MirtolaDas »

Kada sam procitao sljedeci clanak sjetio sam se ove teme.

http://www.galaksija.com/planeta/vitamin_B17.htm
rainbowcatcher

#620 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by rainbowcatcher »

Eto ga, prvi dio, ima ih ukupno šest. Vrijedi pogledati. :)
ActionWoman

#621 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ActionWoman »

http://www.psenicnatrava.com/html/rak_tumor.html

moze biti od koristi. preporucujem da procitate sadrzaj na linku.
Klavikula

#622 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Klavikula »

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=35735
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=35736

toplo preporucujem da se procita ovaj clanak, u jednom dijelu se spominje i u vezi raka..

ljudi koji su koristili prirodni interferon u kombinaciji sa hemoterapijom na kraju su imali dobru krvnu sliku
talić

#623 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by talić »

nisam se mnogo bavio proučavanjem karcinoma ali sam nedavno gledao jedan dokumentarac o postu i bio sam oduševljen učinkom posta na zdravlje ljudi.
Problem zašto se vrlo malo govori o postu je jer faramcija nema interesa da plati istraživanje i dokazivanje unčinkovitosti posta kad ga ne može patentirati ni prisvojiti kao vlasništvo.
Istraživanja su pokazala da zdrava čelija u svom genu nosi i zapis kako se zaštititi od gladi dok čelije karcinoma nemaju to znanje.
Post traje od 7 do 15 dana (minimalno 5 dana) i čak se i hemoterapija mnogo bolje podnosi " Na prazan stomak". Uzimaju se samo tečnost i minerali bez imalo ugljikohidrata, proteina i masti.
Iako zvuči brutalno zabilježen je vrlo mali broj komplikacija i smrtnih slučajeva prouzrokovanih postom. Radilo se uglavnom o starijim osobama ( preko 70 godina) koji se ni u vrijeme posta nisu željeli odreći cigareta.
Mustafapasa

#624 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Mustafapasa »

Postite da biste bili zdravi - islam prije 1400 god... :D
talić

#625 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by talić »

Mustafapasa wrote:Postite da biste bili zdravi - islam prije 1400 god... :D
nije to taj post, ;-) tek poslije 48 sati neuzimanja hrane dolazi do promjena u ćelijama koje prelaze u odbrambeni režim rada . Post od 12 ili 15 sati ne daje neke rezultate osim štete kroz moguću dehidraciju, poremećaj pritiska, elektrolita,... zato sam naveo da se radi o postu od minimalno 5 dana.
Post Reply