jesi li ikada imao priliku posjetiti neki kamenolom? Ocigledno nisi, cim je ovo ostavilo utisak na tebeLarci wrote:RODILA MAJKA PRIRODA...Saraswati wrote:Ko je ono spominjao Pljesevicu?
![]()
AMA ISTO BAS KAO ONE KOD LASVE
![]()
![]()
Jeste bistri, rodi vas majka
Moderator: Chloe
jesi li ikada imao priliku posjetiti neki kamenolom? Ocigledno nisi, cim je ovo ostavilo utisak na tebeLarci wrote:RODILA MAJKA PRIRODA...Saraswati wrote:Ko je ono spominjao Pljesevicu?
![]()
AMA ISTO BAS KAO ONE KOD LASVE
![]()
![]()
Ljudi hoce argumentovano, sta cesPrenj wrote:Saraswati wrote:Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca?
Znaci svaki materijalni ostatak koji bude pronadjen u Visockoj dolini u kojoj su ljudi, prema saznanjima postojece nauke, zivjeli zadnjih 6-7 hiljada godina, je dokaz da postoji Semirova piramida?????
Da, bogate se, inicijalno iz mog dzepa (novac od poreza), a potom iz dzepova turista, (od cega ja opet nemam koristi) razumijes li sada, zasto se protivim tom prljavom "PROJEKTU"A-Wien wrote:Mislim da je neko rekao dobro kada je napisao da je hiljade postova napisano na osnovu djecijih diskustava,licnih prepucavanja,subjektivnih osijetljivosti i raznih neutemeljin PRO/KONTRA stavova.
Definitvno postoje samo dvije grupe ljudi koje se zamaraju tematikom "piramida"
Prvi samo trose vrijeme,snagu i zivce i na kraju umorni gledaju svog protivnika u ovoj "diskusiji bosanke nacije". Drugi mirno,stalozene i bez izraza panike na licu RADE na projektu i pocinju dobro zaradivati na tome:
1. Ljudi koje su PIRAMIDASI i koje SVIM zarom su za piramide,ljudi koji su ANTI PIRAMIDASI i koje sa jos vecim zarom pljuju na PIRAMIDASE. I prvi i drugi iskreno nemaju nista od postojanja ili ne postojanja piramida.
2.Ova grupa ljudi, rade na projektu PIRAMIDE, pravi planove i koncepte da unovci te "piramide", dovodi strance turiste,promoivse svoje politicke stranke itd. Pocinje da zaraduje na ovome svemu.
Prvi su umorni drugi su bogati.
Nemas koristi, ali ako si iz BiH i njoj placas poreze, imas stete, bez obzira koliko malo to izgledalo.A-Wien wrote:@terapija - Razumijem te zasto se protivis tom projektu i naravno imas to pravo.
Ja niti sam za piramide niti sa protiv.Jendotavno zato sto nemam finansisku korist nisi sam poslovno-politicki upleten u sve to.
Ko ce se ba obogatiti?terapija wrote:Nemas koristi, ali ako si iz BiH i njoj placas poreze, imas stete, bez obzira koliko malo to izgledalo.A-Wien wrote:@terapija - Razumijem te zasto se protivis tom projektu i naravno imas to pravo.
Ja niti sam za piramide niti sa protiv.Jendotavno zato sto nemam finansisku korist nisi sam poslovno-politicki upleten u sve to.
A sto se tice samih piramida, ja sam ZA piramide, ali nema ih na zalost
A PROTIV sam ublehasa, varalica, kriminalaca, lezihljebovica, oportunista ii slicnih...
A "PROJEKAT" arheoloski park bosanska piramida sunca mjeseca blabla za mene je upravo to: prevara, na kojoj ce se neki obogatiti na tudji racun...
pozdrav
A ko si sad ti????adisio wrote:Ko ce se ba obogatiti?terapija wrote:Nemas koristi, ali ako si iz BiH i njoj placas poreze, imas stete, bez obzira koliko malo to izgledalo.A-Wien wrote:@terapija - Razumijem te zasto se protivis tom projektu i naravno imas to pravo.
A sto se tice samih piramida, ja sam ZA piramide, ali nema ih na zalost
A PROTIV sam ublehasa, varalica, kriminalaca, lezihljebovica, oportunista ii slicnih...
A "PROJEKAT" arheoloski park bosanska piramida sunca mjeseca blabla za mene je upravo to: prevara, na kojoj ce se neki obogatiti na tudji racun...
pozdrav
U Bosni je stvarno previse primitivizma ja ovo nikako ne mogu da razumim.
O kakvom crnom kamenolomu onaj gore biser prica? Pa jesil ti ikad bio na kamenolomu? A jesil ikad bio na piramidi u toku iskopavanja?
Ei incumbit probatio, qui dicit, non qui negat.. . .(Dokazivati mora onaj koji tvrdi, a ne onaj koji pobija.)mIRCerka wrote:pa antipiramidashi TVRDE da piramide nema...Fair Life wrote:Argumente o nepostojanju ne moraju dati oni koji opovrgavaju Osmanagica.Mahalac wrote:Rekoh argument o nepostojanju a ne ismijavanje kontrargumenata
Mr. Prenj.
(...)
Valjane argumente treba predociti Semir i njegova ekipa...
Affirmanti incumbit probatio.... (Ko nešto tvrdi, mora i dokazati.)
primjeniti istu poslovicu molim
Naravno da ne. To samo znaci da ima elemenata za istrazivanje.Prenj wrote:Saraswati wrote:Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca?
Znaci svaki materijalni ostatak koji bude pronadjen u Visockoj dolini u kojoj su ljudi, prema saznanjima postojece nauke, zivjeli zadnjih 6-7 hiljada godina, je dokaz da postoji Semirova piramida?????
oni "hoće" da dokažu - gdje je onaj kostur gdje je iskopavanje ivica piramidalnog brda gdje je kopanje ispod pvog sloja gdje je organizacija gdje je nezavisno nadgledanje postupanja s nađenim predmetima ???Reina wrote:pa ok ljudi hoce da dokazu... pa pustimo ih
pa bas sam gledala to u vezi kostura kazu da je sve po propisimaA_I_ wrote:oni "hoće" da dokažu - gdje je onaj kostur gdje je iskopavanje ivica piramidalnog brda gdje je kopanje ispod pvog sloja gdje je organizacija gdje je nezavisno nadgledanje postupanja s nađenim predmetima ???Reina wrote:pa ok ljudi hoce da dokazu... pa pustimo ih
slijepci samo kažu kopaj Sema samo ti bageraj po kraljevima Bosne ...

Ista dva linka danas postirao jedan "svedo" tkzv. "sphinx"Ramiz II wrote:Posto je kvalitet diskusije na djecijem nivou , hajmo se onda igrati poklape ili cijele pole (slicica).
Nema tog oblika da ga majka priroda nemoze stvoriti !
Dva prirodna fenomena:
http://www.ballofdirt.com/media/251/1585/6304.html
http://www.mintha.com/current/images/tas11.jpg
ne moras bit student geografije da to skontas, dovoljno se je malo vise zanimati za geografiju, tj. biti odlican ucenik iz tog predmeta u gimnaziji!terapija wrote:Imate li vi oci u glavi???Saraswati wrote:Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca?Iako pravougle pukotine i lomovi izgledaju donekle kao poredani blokovi, rijec je o obicnim sedimentima koji su se uspravili usljed nabora tla
Dakle ove stijene su prirodnog porijekla. Pitajte bilo kojeg studenta geografije (koji je pratio predavanja) ako ne vjerujete
Evo, fakat, slazem se...Bosanac sa dna kace wrote:ne moras bit student geografije da to skontas, dovoljno se je malo vise zanimati za geografiju, tj. biti odlican ucenik iz tog predmeta u gimnaziji!terapija wrote:Imate li vi oci u glavi???Saraswati wrote:Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca?Iako pravougle pukotine i lomovi izgledaju donekle kao poredani blokovi, rijec je o obicnim sedimentima koji su se uspravili usljed nabora tla
Dakle ove stijene su prirodnog porijekla. Pitajte bilo kojeg studenta geografije (koji je pratio predavanja) ako ne vjerujete
Ako si zaboravio naslov teme... u Visokom se iskopava piramida, a ne istrazuje "nesto".Saraswati wrote:Naravno da ne. To samo znaci da ima elemenata za istrazivanje.Prenj wrote:Saraswati wrote:Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca?