Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
terapija

Post by terapija »

Larci wrote:
Saraswati wrote:Ko je ono spominjao Pljesevicu? :D

Image

Image
RODILA MAJKA PRIRODA... :D :D AMA ISTO BAS KAO ONE KOD LASVE :D :D :faraon1:
jesi li ikada imao priliku posjetiti neki kamenolom? Ocigledno nisi, cim je ovo ostavilo utisak na tebe

Jeste bistri, rodi vas majka :)
terapija

Post by terapija »

Prenj wrote:
Saraswati wrote:Pa u vezi su sa Piramidom Mjeseca? :roll:
:?
Znaci svaki materijalni ostatak koji bude pronadjen u Visockoj dolini u kojoj su ljudi, prema saznanjima postojece nauke, zivjeli zadnjih 6-7 hiljada godina, je dokaz da postoji Semirova piramida?????
Ljudi hoce argumentovano, sta ces :)

I kad im fino das argument izvlace se supljom i prave se ludi :)

To je cudo nevidjeno :)
Larci

Post by Larci »

terapija wrote:
Larci wrote:
Saraswati wrote:
jesi li ikada imao priliku posjetiti neki kamenolom? Ocigledno nisi, cim je ovo ostavilo utisak na tebe

Jeste bistri, rodi vas majka :)
Image

MADE IN KAMENOLOM... RIGHT???? :D
terapija

Post by terapija »

Larci wrote:
terapija wrote:
Larci wrote: Image

MADE IN KAMENOLOM... RIGHT???? :D
OVO TI PIRAMIDA?????? RIGHT???? :D
Ramiz II

Post by Ramiz II »

Posto je kvalitet diskusije na djecijem nivou , hajmo se onda igrati poklape ili cijele pole (slicica).

Nema tog oblika da ga majka priroda nemoze stvoriti !

Dva prirodna fenomena:

http://www.ballofdirt.com/media/251/1585/6304.html

http://www.mintha.com/current/images/tas11.jpg
terapija

Post by terapija »

Ramiz II wrote:Posto je kvalitet diskusije na djecijem nivou , hajmo se onda igrati poklape ili cijele pole (slicica).

Naravno :)
terapija

Post by terapija »

Ramiz II wrote:Posto je kvalitet diskusije na djecijem nivou , hajmo se onda igrati poklape ili cijele pole (slicica).

Naravno :) Pogledaj samo nas, ljude :)
Goa

Post by Goa »

ja se samo pitam

jeli iko od ovih 'zaluđenih piramidama' uzeo knjigu semira o. i usporedio piramide iz latinske amerike sa rezultatima iskopavanja (da uzme knjigu i stavi je iskred sebe kako semir pokazuje u svojoj knjizi) i da sam sa sobom rascisti jeli to to ili nije.

Pitanje za ove koji idu na visocicu. Moze li se na tom arheoloskom nalazistu drevnih piramida staviti jedan veci plakat piramida iz Egipta pa da ljudi vide sta je zapravo piramida, a ne da neko kamenje poistovjecuju s piramidom.

hehe

Pade mi na pamet semova izjava u zabranjenom forumu. 'Ima piramida i napravljena je od strane ljudi. Ako nevjerujete pogledajte ispred sebe... kad tamo maketa neke piramide..' hehheehhe...

i sto je najgore niko se ne nasmija. Voditelj mrtav ozbiljan...

Ima smisla za zezanciju stvarno
A-Wien

Post by A-Wien »

Mislim da je neko rekao dobro kada je napisao da je hiljade postova napisano na osnovu djecijih diskustava,licnih prepucavanja,subjektivnih osijetljivosti i raznih neutemeljin PRO/KONTRA stavova.

Definitvno postoje samo dvije grupe ljudi koje se zamaraju tematikom "piramida"

Prvi samo trose vrijeme,snagu i zivce i na kraju umorni gledaju svog protivnika u ovoj "diskusiji bosanke nacije". Drugi mirno,stalozene i bez izraza panike na licu RADE na projektu i pocinju dobro zaradivati na tome:

1. Ljudi koje su PIRAMIDASI i koje SVIM zarom su za piramide,ljudi koji su ANTI PIRAMIDASI i koje sa jos vecim zarom pljuju na PIRAMIDASE. I prvi i drugi iskreno nemaju nista od postojanja ili ne postojanja piramida.

2.Ova grupa ljudi, rade na projektu PIRAMIDE, pravi planove i koncepte da unovci te "piramide", dovodi strance turiste,promoivse svoje politicke stranke itd. Pocinje da zaraduje na ovome svemu.

Prvi su umorni drugi su bogati.
terapija

Post by terapija »

A-Wien wrote:Mislim da je neko rekao dobro kada je napisao da je hiljade postova napisano na osnovu djecijih diskustava,licnih prepucavanja,subjektivnih osijetljivosti i raznih neutemeljin PRO/KONTRA stavova.

Definitvno postoje samo dvije grupe ljudi koje se zamaraju tematikom "piramida"

Prvi samo trose vrijeme,snagu i zivce i na kraju umorni gledaju svog protivnika u ovoj "diskusiji bosanke nacije". Drugi mirno,stalozene i bez izraza panike na licu RADE na projektu i pocinju dobro zaradivati na tome:

1. Ljudi koje su PIRAMIDASI i koje SVIM zarom su za piramide,ljudi koji su ANTI PIRAMIDASI i koje sa jos vecim zarom pljuju na PIRAMIDASE. I prvi i drugi iskreno nemaju nista od postojanja ili ne postojanja piramida.

2.Ova grupa ljudi, rade na projektu PIRAMIDE, pravi planove i koncepte da unovci te "piramide", dovodi strance turiste,promoivse svoje politicke stranke itd. Pocinje da zaraduje na ovome svemu.

Prvi su umorni drugi su bogati.
Da, bogate se, inicijalno iz mog dzepa (novac od poreza), a potom iz dzepova turista, (od cega ja opet nemam koristi) razumijes li sada, zasto se protivim tom prljavom "PROJEKTU"
A-Wien

Post by A-Wien »

@terapija - Razumijem te zasto se protivis tom projektu i naravno imas to pravo.

Ja niti sam za piramide niti sa protiv.Jendotavno zato sto nemam finansisku korist nisi sam poslovno-politicki upleten u sve to.
terapija

Post by terapija »

A-Wien wrote:@terapija - Razumijem te zasto se protivis tom projektu i naravno imas to pravo.

Ja niti sam za piramide niti sa protiv.Jendotavno zato sto nemam finansisku korist nisi sam poslovno-politicki upleten u sve to.
Nemas koristi, ali ako si iz BiH i njoj placas poreze, imas stete, bez obzira koliko malo to izgledalo.

A sto se tice samih piramida, ja sam ZA piramide, ali nema ih na zalost :(

A PROTIV sam ublehasa, varalica, kriminalaca, lezihljebovica, oportunista ii slicnih...

A "PROJEKAT" arheoloski park bosanska piramida sunca mjeseca blabla za mene je upravo to: prevara, na kojoj ce se neki obogatiti na tudji racun...

pozdrav
adisio

Post by adisio »

terapija wrote:
A-Wien wrote:@terapija - Razumijem te zasto se protivis tom projektu i naravno imas to pravo.

Nemas koristi, ali ako si iz BiH i njoj placas poreze, imas stete, bez obzira koliko malo to izgledalo.

A PROTIV sam ublehasa, varalica, kriminalaca, lezihljebovica, oportunista ii slicnih...

A "PROJEKAT" arheoloski park bosanska piramida sunca mjeseca blabla za mene je upravo to: prevara, na kojoj ce se neki obogatiti na tudji racun...

pozdrav
Ko ce se ba obogatiti?
U Bosni je stvarno previse primitivizma ja ovo nikako ne mogu da razumim.

O kakvom crnom kamenolomu onaj gore biser prica? Pa jesil ti ikad bio na kamenolomu? A jesil ikad bio na piramidi u toku iskopavanja?
terapija

Post by terapija »

adisio wrote:
terapija wrote:

pozdrav
Ko ce se ba obogatiti?
U Bosni je stvarno previse primitivizma ja ovo nikako ne mogu da razumim.

O kakvom crnom kamenolomu onaj gore biser prica? Pa jesil ti ikad bio na kamenolomu? A jesil ikad bio na piramidi u toku iskopavanja?
A ko si sad ti????

Ko ce se obogatiti??? pa znas valjda...
Da bio sam i na kamenolomima i na visocici (zadnji put za vikend)

I mojne mi s.anja sada
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:
Fair Life wrote:
Mahalac wrote:Rekoh argument o nepostojanju a ne ismijavanje kontrargumenata
Mr. Prenj.
(...)
Argumente o nepostojanju ne moraju dati oni koji opovrgavaju Osmanagica.
Valjane argumente treba predociti Semir i njegova ekipa...
Affirmanti incumbit probatio.... (Ko nešto tvrdi, mora i dokazati.)
pa antipiramidashi TVRDE da piramide nema...
primjeniti istu poslovicu molim :oops:
Ei incumbit probatio, qui dicit, non qui negat.. . .(Dokazivati mora onaj koji tvrdi, a ne onaj koji pobija.)
Reina

Post by Reina »

pa ok ljudi hoce da dokazu... pa pustimo ih :D
black

Post by black »

Image
Saraswati

Post by Saraswati »

Prenj wrote:
Znaci svaki materijalni ostatak koji bude pronadjen u Visockoj dolini u kojoj su ljudi, prema saznanjima postojece nauke, zivjeli zadnjih 6-7 hiljada godina, je dokaz da postoji Semirova piramida?????
Naravno da ne. To samo znaci da ima elemenata za istrazivanje. :zzzz:
A_I_

Post by A_I_ »

Reina wrote:pa ok ljudi hoce da dokazu... pa pustimo ih :D
oni "hoće" da dokažu - gdje je onaj kostur gdje je iskopavanje ivica piramidalnog brda gdje je kopanje ispod pvog sloja gdje je organizacija gdje je nezavisno nadgledanje postupanja s nađenim predmetima ???

slijepci samo kažu kopaj Sema samo ti bageraj po kraljevima Bosne ...
Reina

Post by Reina »

A_I_ wrote:
Reina wrote:pa ok ljudi hoce da dokazu... pa pustimo ih :D
oni "hoće" da dokažu - gdje je onaj kostur gdje je iskopavanje ivica piramidalnog brda gdje je kopanje ispod pvog sloja gdje je organizacija gdje je nezavisno nadgledanje postupanja s nađenim predmetima ???

slijepci samo kažu kopaj Sema samo ti bageraj po kraljevima Bosne ...
pa bas sam gledala to u vezi kostura kazu da je sve po propisima
uradjeno i da je trenutno kostur u Londonu Image

blek simpatican je :)
black

Post by black »

Image
Goran_35

Post by Goran_35 »

Dva prirodna fenomena:

http://www.ballofdirt.com/media/251/1585/6304.html

http://www.mintha.com/current/images/tas11.jpg
Ista dva linka danas postirao jedan "svedo" tkzv. "sphinx" :roll: na svedskom forumu ...

:D

hebote,ne samo da se pravimo englezi vec i svedi :roll:

http://forum.skalman.nu/viewtopic.php?t ... &start=600
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

terapija wrote:
Imate li vi oci u glavi??? :) Iako pravougle pukotine i lomovi izgledaju donekle kao poredani blokovi, rijec je o obicnim sedimentima koji su se uspravili usljed nabora tla

Dakle ove stijene su prirodnog porijekla. Pitajte bilo kojeg studenta geografije (koji je pratio predavanja) ako ne vjerujete ;)
ne moras bit student geografije da to skontas, dovoljno se je malo vise zanimati za geografiju, tj. biti odlican ucenik iz tog predmeta u gimnaziji! :-)
Saraswati

Post by Saraswati »

Bosanac sa dna kace wrote:
terapija wrote:
Imate li vi oci u glavi??? :) Iako pravougle pukotine i lomovi izgledaju donekle kao poredani blokovi, rijec je o obicnim sedimentima koji su se uspravili usljed nabora tla

Dakle ove stijene su prirodnog porijekla. Pitajte bilo kojeg studenta geografije (koji je pratio predavanja) ako ne vjerujete ;)
ne moras bit student geografije da to skontas, dovoljno se je malo vise zanimati za geografiju, tj. biti odlican ucenik iz tog predmeta u gimnaziji! :-)
Evo, fakat, slazem se...
Kad malo bolje pogledam, stvarno mi izgledaju kao prirodne tvorevine.

Tako mi casne piramidashke :faraon:
Fair Life

Post by Fair Life »

Saraswati wrote:
Prenj wrote:
Naravno da ne. To samo znaci da ima elemenata za istrazivanje. :zzzz:
Ako si zaboravio naslov teme... u Visokom se iskopava piramida, a ne istrazuje "nesto".

Image
Locked