Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludvig

Post by ludvig »

taxi_driver wrote:...evo na poslu me pitaju ,sta ima novo u egiptu.....sto si lagao da si iz bosne.sto nisi rekao da si iz egipta.uzet ce mi pasos i papire jer sam
Objasni kolegama da piramide nisu nadjene samo u Egiptu. :-)
Sensei

Post by Sensei »

Qler wrote:sto je dobra ova crna, lijeva :)
Mrka ko avion, ha?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

a kad cnn objavi da smo najgluplji narod na planeti,onda cu morati jednogodisnje bolovanje uzeti.sta nam uradi seme.e jesam ja kurceve srece.
znas sta mi kazu.znamo da ste glupi(zbog rata) ali da ste toliko glupi nismo znali, niti smo se nadali.menadjer mi kaze.nemoj mi naredne 4 godine traziti vecu platu i unapredjenje.a toliko ce mu trebati da zaboravi da smo nekad kopali piramidu.covjek nezna da li da se smije ili place.
idem i ja promijeniti ime kao i sem.
od sad se zovem MARKO VAN KRALJEVICH
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ludvig wrote:
taxi_driver wrote:...evo na poslu me pitaju ,sta ima novo u egiptu.....sto si lagao da si iz bosne.sto nisi rekao da si iz egipta.uzet ce mi pasos i papire jer sam
Objasni kolegama da piramide nisu nadjene samo u Egiptu. :-)
ej jeli se ti salis?ajde mislit cu da si se salio.....
ludvig

Post by ludvig »

:D http://prevara.bloger.hr

Rezultati ankete:

Nakon ovih postova, koliko ste i dalje ubijedjeni u "piramidu"?

Vjerujem 100% kao i prije 65%

Poljuljano, ali trebam jos dokaza 10%

Vise ne vjerujem 3%

Nisam nikad ni vjerova-o/-la 22%
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Zamiliste kad se otkrije da nema nikakve piramide , da je to sve sharena laz, e kad se tek onda pocnemo vrtejt svek miHnute na svjetskim TV kanalima! :-?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

danas idem kroz grad i vidim reklama PIRAMIDA,egipatski restoran.
i na sekundu zamislim isu reklamu i ispod manjim slovima bosanski restoran.i zavalim se na sred ceste od smijeha.

laku noc vam i citamo se sutra.molio bih piramidase da postave nove slike sa kamenoloma na visocici.da mogu kolegama pokazati i da oni svojim ocima vise tu piramidu.
helo

Post by helo »

Bosanac sa dna kace wrote:Zamiliste kad se otkrije da nema nikakve piramide , da je to sve sharena laz, e kad se tek onda pocnemo vrtejt svek miHnute na svjetskim TV kanalima! :-?
Kao prvo neslažem se sa tobom jer sam optimista i vjerujem da tu je piramida. A ko drugo danas cjeli svjet je čuo opet za Bosnu i Hercegovinu, i svi su mogli da čuju da se tamo više neratuje kako večina stranaca misli još, naprotiv svi su mogli da čuju da se nešto veoma pozitivno dešava i da se večina njih sperma da dodžu u BiH i da sami vide šta se dešava.
gigant17

Post by gigant17 »

Ma ste vam je ba ljudi?Kako ce zabraniti radove kad se uopce ne kopa na podrucju starog grada vec najmanje 200m dalje od tog mjesta.

Dok se dodje dotle piramidu ce vidjeti citav Svijet(a oni koji je i sad ne vide nek odu ocnom ljekaru-ja placam pregled)a onda vec naravno Stari grad nece biti "bitan"-pa ustvari kao i do sada sto nije bio nikome vrijedan paznje.
Ali molim vas sada kada neko otkrije nesto sto je neshvatljivo za "zvanicnu historiju"i "zvanicne strucnjake" isto kao sto su neshvatljivi nedavno otkriveni gradovi pod vodom kod Japana za koje se smatra da su mnogo stariji od "zvanicnih civilizacija"I KADA DUGOGODISNJE UCENJE,DOKTORATE I DUGOGODISNJA PREDAVANJA MORATE OSTAVITI IZA SEBE JER SVE PADA UVODU ONADA SE MORATE "BORITI DA SE STARI GRAD VISOKI OCUVA OD "UBLEHASA I AMATERA" KOJI SU SASVIM SLUCAJNO GEOLOZI,ARHEOLOZI,SPELEOLOZI,GEOFIZICARI ITD SA DOMACIM I STRANIM DIPLOMAMA.
Hamo.

Post by Hamo. »

Danasnji London Times

pismo predsjednika Evropske asocijacije arheologa

ne da mi se sve prevoditi, ali ukratko:

nedavne medijske pricice o ekspediciji bosanskog Indiane Jones mozda jesu zabavne, ali one ne doprinose zastiti arheoloskog naslijedja u B&H. u vecini evropskih zemalja caknuti avanturisti mogu slobodno naglabati o svojim teorijama, ali ne smiju kopati jer samo kopanje po definiciji unistava mnogo toga sto navodno otkriva. pogotovo je ogavno kada neki bogatuni ulete "sa strane" da dokazu svoje sumanute teorije umjesto da iskoriste ta sredstva za zastitu pravog i postojeceg arheoloskog blaga u B&H.

http://www.timesonline.co.uk/article/0, ... 36,00.html
The London Times
April 25, 2006
Letters to the Editor

Bosnia's rich heritage

Sir, Stories about hidden pyramids in deepest Bosnia being investigated by "hobby archaeologists" ('Indiana Jones of the Balkans', April 15), may appeal to those for whom the dry facts of archaeology hold little attraction, but they also do little to assist the cause of heritage protection in that beautiful but unlucky country.

Professional archaeologists in the former Yugoslavia, and in international organisations such as the European Association of Archaeologists, have known about these claims for some time, and various "scientific" reports are available in the public domain.

In most countries of Europe those with wacky theories about ?hidden mysteries? on presumed archaeological sites are free to propound them but not to undertake excavation, which by its very nature destroys much of what it uncovers; let alone excavation by those unqualified in terms of training and experience.

According to your report there are indeed archaeological sites on the hill in question -- Illyrian (Iron Age), Roman and Medieval; yet the work underway or planned makes no mention of what steps will be taken to safeguard them, and other potential sites as yet undiscovered, from inappropriate earthmoving or other investigations.

The situation of professional heritage management in Bosnia-Herzegovina is, since the Bosnian war, in a poor state, with a klix number of people trying to do what they can to protect their rich heritage from looting and unmonitored or unauthorised development. It adds insult to injury when rich outsiders can come in and spend large sums pursuing their absurd theories (the construction of a colossal pyramid so large that it dwarfs even those of Egypt or Mesoamerica? 12,000 years ago?), in ways that most other countries would never countenance, instead of devoting their cash to the preservation of the endangered genuine sites and monuments in which Bosnia-Herzegovina abounds.

PROFESSOR ANTHONY HARDING
President, European Association of Archaeologists
helo

Post by helo »

Jedna me stvar zanima, a to je Hamo kekec i kompanija anti piramidaša "pametnjakovica" dali ste vi ikada bili na Visočici, i dali ste išli na vrh Visoćice gdje se nalazi srednovjekovna tvrdžava Bosanski kraljeva? Ako jeste dali mi možete dati sliku te tvrdžave i dali mi možete objasnidi daljunu iskopavanja Semirovog od te "tvrdžave" što se baš sada digla velika prašina.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

helo wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Zamiliste kad se otkrije da nema nikakve piramide , da je to sve sharena laz, e kad se tek onda pocnemo vrtejt svek miHnute na svjetskim TV kanalima! :-?
Kao prvo neslažem se sa tobom jer sam optimista i vjerujem da tu je piramida. A ko drugo danas cjeli svjet je čuo opet za Bosnu i Hercegovinu, i svi su mogli da čuju da se tamo više neratuje kako večina stranaca misli još, naprotiv svi su mogli da čuju da se nešto veoma pozitivno dešava i da se večina njih sperma da dodžu u BiH i da sami vide šta se dešava.
Ti izgleda ne slusas sta ljudi govore...
Tebi bitno da se o BiH prica pa sta bilo osim rata, ha? :roll:

E jake nam drzave u tri pm!!! :x :x
H

Post by H »

helo wrote:Jedna me stvar zanima, a to je Hamo kekec i kompanija anti piramidaša "pametnjakovica" dali ste vi ikada bili na Visočici, i dali ste išli na vrh Visoćice gdje se nalazi srednovjekovna tvrdžava Bosanski kraljeva? Ako jeste dali mi možete dati sliku te tvrdžave i dali mi možete objasnidi daljunu iskopavanja Semirovog od te "tvrdžave" što se baš sada digla velika prašina.
E jesi pismen! :lol: :lol: :lol: :lol:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

helo wrote:
Sta znaci "spermati se"? :roll:

Gobac bi pitao "ima li to neke veze sa sexom"? :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:
helo wrote:

Taslacenje!

Sveopste!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Vodenjak wrote:
kub lajkan wrote:
helo wrote: Kao prvo neslažem se sa tobom jer sam optimista i vjerujem da tu je piramida. A ko drugo danas cjeli svjet je čuo opet za Bosnu i Hercegovinu, i svi su mogli da čuju da se tamo više neratuje kako večina stranaca misli još, naprotiv svi su mogli da čuju da se nešto veoma pozitivno dešava i da se večina njih sperma da dodžu u BiH i da sami vide šta se dešava.

Taslacenje!

Sveopste!
Aaaa da, da, da...

Moze, kako da ne...

Evo doktor Karaklajic je nasao... krkacina, taslacina, tarabljenje... :D
helo

Post by helo »

Tako sam i mislo da niko nikada nije od anti piramidaša bio na Visoćici i na vrhu iste. A donosite neka svoja pametne i mudre zaključke šta ima a šta nema gore, jako ste smješni i opasni :D
Shoshana

Post by Shoshana »

[quote="helo"]Tako sam i mislo da niko nikada nije od anti piramidaša bio na Visoćici i na vrhu iste. A donosite neka svoja pametne i mudre zaključke šta ima a šta nema gore, jako ste smješni i opasni :D

Ukoliko postiranje ove slike kao i implicitno izrugivanje jednoj handikapiranoj osobi izaziva u vama blago okretanje crijeva - ne uzrujavajte se. To je samo znak da ste zastarjeli, jos uvijek citate naucne knjige iz 70-ih, prljavi ste, ruzni i zli, a zakljucci su vam ne-pametni i ne-mudri! Ovo je vrijeme alternativnih pokreta...

Zivjela alternativna etika, moral i kultura! :roll:
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Ma joj... Ja sam dosta vremena potrosio na iscitavanje svih strana i "piramidasa" i "antipiramidasa" (pri tom ne mislim na forum).
Procito sam vecinu onog sto se moze naci ON-Line od Osmanagicevih radova. I moram priznati da su prilicno egzoticni za mene koji puno vise cjenim egzaktnije nauke. Ali i interesantni.
Eh sad , kako se ne moze donositi nikakav zakljucak dok se ne cuje rijec onih koji ipak iza sebe imaju tomove radova i istrazivanja i ipak uzivaju Akademski ugled u proucavanju historije civilizacija . Do sad sam dosao do zakljucka da se to kosi sa dosta naucnih i zvanicnih istina.
Ali i to da zvanicni establishment Arheologa za sad jednostavno ne vjeruje u takvo nesto.
Za mene Piramide nece biti sve dok zvanicnoj arheologiji ne "uleti tupilo od ne kuzenja" i dok se ne pokupe da vide to mozebitno 8 svjetsko cudo.
Ali isto tako ne bih dozvolio da se zbog necijeg ne vjerovanja ubacuju klipovi u tockove covjeku koji je nepoznat svjetskoj arheologiji. Jer bi to znacilo da je prica o tome kako nam je istorija uciteljica zivota totalno deplasirana. I da fakat ima istine u tome da je zvanicna historiska nauka vec stvorila odredjene dogme , sto opet lici na Religiju kao zvanicnu nauku prije renesanse i prosvjetiteljstva. Covjek Izgori na lomaci jer je tvrdio nesto sto nema veze sa naukom u srednjem vijeku.
Sasvim je moguce da se sva ova prica zavrsi , kao i prica o troji u Gabeli. Ali to meni ne znaci da se radovi na iskopavanju "necega" moraju obustaviti.
Ja bih Osmanagicu dao priliku ma koliki amter bio (mada toliki amater sigurno nije ). A isto tako se ne bih zanosio nekom epohalnom pricom.
Reference jesu bitne , ali sam x puta u zivotu vidio koliko su neki ljudi sposobni samo za to da steknu reference i nista vise. I koliko je lijepo kad te na osnovu diplome ljudi slusaju. Ides na naucne simpozije , placaju ti se dnevnice , a ti samo palmudis ono sto si naucio , mada pri tom nisi nista novo dodao nauci kojom se bavis.
Opet se vracam na Istoriu kao uciteljicu, ukolko se procitaju biografije ljudi koji su dali nesto ovoj civilizaciji onda ce mo vidjet da su svi oni posjedovali odredjenu dozu zanesenjastva i pozitivnog naucnog ludila. I svi su potresali temelje dotadasnjeg znanja do te mjere da su im glave jedva ostale na ramenima.
I sad po meni tu ozbiljan naucnik pljuje sebi u lice, kada na jedan primitivan nacin jednostavno odbacuje nesto sto se ne uklapa u "perfektan" mozaik naucnih istina. A samo zato sto se neki neznanac koji dolazi van kruga poznatih i eminentnih drznuo da malo zatrese nesto sto je vec poprimilo aksiomatski oblik znanja.
Kada je Steve Wozniak donio prvu kutiju sto je predstavljala Personalni Racunar na uvid Strucnjacima i Inzinjerima Hawlet Packarda ... ovi su ga glatko odjebali jer nisu shvatili viziju. Rekli su otprilike , ma sve je to cool sto ti pricas ali sta ce obicnim ljudima racunar. Ovaj je smuseno pokupio svoj prvi PC i izisao iz eminentne naucne ustanove. Sreca pa je imao svog imenjaka Jobsa , koji je bio tada zanesenjak koji se rokao LSDom i pricao kojekakve "gluposti" , a obojica su imali srecu da zive u zemlji mogucnosti. I dans i najgluplji beru plodove koji su ova dvojica zajedno kasnije sa mnogim ostalima posijali (Ovdje ubrajam i Billa iako je on svoj prvi DOS podjonio od genijalca koji nije shvatio sta je napravio).
Evo pogledajte koliko budala sad vec moze palamuditi preko te magicne kutije , sta god hoce.
Tako moj glas jos stoji na strani ovog nepoznatog "amatera". Ma sta na kraju ispalo. Iako izvinite me ali ne prihvatam Piramidu kao vjeru. LOL
artzy

Post by artzy »

Moze li urednik ukloniti slike clanova shoshane i helota... izgleda da su blizanci a nisu bas ugodni za vidjeti.

Thx
Fair Life

Post by Fair Life »

Sta bi vi piramidasi rekli organizatoru koji je grad oblijepio plakatima, najavio reklamama na Tv i radiju, recimo spektakularan koncert U2 ili neke vama popularne grupe... vi uredno kupili (papreno platili) ulaznicu za koncert... a tamo umjesto najavljenog U2 zabavljaju vas kakve stare isluzene opajdare sa glasom promuklim od alkohola i duvanskog dima.

Organizator bi vam samo rekao... "Pa imali ste zabavu, ne bas onakvu kakvu sam ja obecavao u reklamnim najavama, ali bilo je svirke."
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

pape wrote:
kriticarka_nikova wrote:
pape wrote: :-) :-) :-) :-) :-) :zzzz:
evo pape visa inteligencija odgovorit ce mi....ajd nije to tebi tesko...ajd,ajd... :roll:
:D Sa zadovoljstvom cu ti odgovoriti, mada je pitanje u rangu sa "Titinim londonskim carapama", .... :oops:
Ulaze, jasno je da ulaze, imas cak i snimke. Kod ovakih zahvata je neophodno i obavezno izvrsiti osiguranje prolaza. (zamisli i pored sve moje inteligencije ne znam strucni izraz za to, ... bruka)
Vjerovatno neke od njih i bude strah, ali znatizelja i izazovi istrazivanja, saznanje da si ti prvi koji se susreces sa necim nepoznatim, pobjedjuju strah i tjeraju te dalje.
Zadovoljna? :D
Djelimicno zadovoljna....
Mislila sam da ces mi tu sada pominjati teorije i zakone iz fizike ,a ti....bas ti je odgovor u rangu sa Titovim carapama iz Londona....razocara me ti u sekundi..... :-?
tataratira

Post by tataratira »

jel ko pomenuo da je Sam bio sinoć na RTSu
i na pitanje, imal' ili nema piramida
gledaoci su glasali

17% ne
83% da
Fair Life

Post by Fair Life »

Ovo mi sve lici na onu...

"Ti mene zovi vojvodo, a ja ću tebe serdare,

Image

a kak'a smo govna to samo mi znamo"

Image
novel

Post by novel »

haris303 wrote:Vise puta u toku rata dzip koji je vozio A. Izetbegovica je zastajao u podnozjima Visocice..tek toliko da uhvati intervale da izmedju cetnickih granata krene dalje....sasvim dovoljno da "nezavisni mediji i prve perjanice naseg novinarstva" ovog decka koji ceprka po tom brdu vezu uz malehnog Suljicu iz SDA i da sve to proglase stranackim projektima...jadno..suvise jedno....taman da je pod tim brdom i obicni jebeni bunar mutne vode .... koliko samo dugo u selu Arnautovici pored Visocke petlje stoje ostaci crkve u kojoj su krunisani Bosanski kraljevi...tek u novije vrijeme se neko sjetio da to ogradi kolicima i da kaze da je to bitno za nas i nasu istoriju...a to je bilo skoro zatrpano smecem pored obliznje rjecice....eto, to smo mi...i jos hocemo da nas neko cijeni...ne jebemo ni sami sebe a zelimo da nas drugi respektuju....ma jok...danasnjica cijeni samo jake i ustrajne....
Nikada mi necemo imati autoput.........ko god da pocne sa projektom nasli bi se "ublehasi" sa peticijom da zaustave radove, jer oni vec vide da je to ubleha, pranje novca, SDA maslo, Talibanski projekat.......jad i cemer........kolege na poslu.....komsije.....jebo te zivot kad ga zivis zbog komsije, sta ce kolega reci.......
Locked