Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BHF_Manijak

#601 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Usraste temu pravo da vam kazem... :roll:
sarajlija_ba

#602 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by sarajlija_ba »

Da ne bih ostao nedorečen a vidim i neshvaćen moram reći sljedeće:
nemam ama baš ništa protiv svakog ko dođe iz bilo kog kraja ili zbog bilo kog razloga da živi u Sarajevu. Ovaj grad je uvijek bio otvoren prema svima, da budem precizniji, sarajlije su otvoreni ljudi stotinama godina. To nas je i koštalo ali to je prokletstvo ovog grada izgleda.
Možda je mnogo to što očekujem da ljudi koji su se ovdje doselili i zarađuju svoj hljeb u ovom gradu barem ne mrze ovaj grad.
Možda je mnogo što očekujem da se iza leđa ne šprdaju se sa domicilnim stanovništvom.
Možda je mnogo što mi smeta kad donesu običaje iz svog sela i naturaju ih meni kao nešto vrhunaravno.

Navest ću 2 primjera.
Sandžaklija došao iz Pljevalja i sad je direktor bazena na Otoci. Kaže on meni jednom (jer se toliko opustio da je mog'o i tako laprdat) "kakvo tvoje Sarajevo...Pljevlja su prava čaršija". Ja mu naravno kažem "pa što ne ideš u Pljevlja, šta ćeš u ovoj provinciji".

Drugi primjer vam je primjer Karadžića i profesora Marka Vešovića. Oba iz CG, oba ovdje dobili posao, stan, položaj. Jedan je mrzio Sarajevo pa pisao pjesme u miru "siđimo u gradove da pobijemo gadove" a poslije je to i radio. Drugi je i danas profesor kojeg sarajlije cijene a i vole.

Za ljude poput Vešovića ovaj grad je uvijek otvoren.
Za papka iz mog prvog posta koji nas naziva "sarajlijicama" i raduje se što jedemo smeće Sarajevo i sarajlije ne bi trebale da imaju razumijevanja. Ako ti ovdje ne valja a ti se jaraniko vrni pod svoj kamen i šilji da je tu najbolje.

Da zaključim. Nema ništa protiv istočnjaka, sandžaklija, krajišnika...crnaca, kineza...sve dok poštuju ovaj grad i trude se da se uklope a ne mogu papana koji dođu ovdje da rade i zarađuju hljeb a poslije u svom selu jebu mater i Sarajevu i sarajlijama.
BHF_Manijak

#603 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

sarajlija_ba wrote:Da ne bih ostao nedorečen a vidim i neshvaćen moram reći sljedeće:
nemam ama baš ništa protiv svakog ko dođe iz bilo kog kraja ili zbog bilo kog razloga da živi u Sarajevu. Ovaj grad je uvijek bio otvoren prema svima, da budem precizniji, sarajlije su otvoreni ljudi stotinama godina. To nas je i koštalo ali to je prokletstvo ovog grada izgleda.
Možda je mnogo to što očekujem da ljudi koji su se ovdje doselili i zarađuju svoj hljeb u ovom gradu barem ne mrze ovaj grad.
Možda je mnogo što očekujem da se iza leđa ne šprdaju se sa domicilnim stanovništvom.
Možda je mnogo što mi smeta kad donesu običaje iz svog sela i naturaju ih meni kao nešto vrhunaravno.

Navest ću 2 primjera.
Sandžaklija došao iz Pljevalja i sad je direktor bazena na Otoci. Kaže on meni jednom (jer se toliko opustio da je mog'o i tako laprdat) "kakvo tvoje Sarajevo...Pljevlja su prava čaršija". Ja mu naravno kažem "pa što ne ideš u Pljevlja, šta ćeš u ovoj provinciji".

Drugi primjer vam je primjer Karadžića i profesora Marka Vešovića. Oba iz CG, oba ovdje dobili posao, stan, položaj. Jedan je mrzio Sarajevo pa pisao pjesme u miru "siđimo u gradove da pobijemo gadove" a poslije je to i radio. Drugi je i danas profesor kojeg sarajlije cijene a i vole.

Za ljude poput Vešovića ovaj grad je uvijek otvoren.
Za papka iz mog prvog posta koji nas naziva "sarajlijicama" i raduje se što jedemo smeće Sarajevo i sarajlije ne bi trebale da imaju razumijevanja. Ako ti ovdje ne valja a ti se jaraniko vrni pod svoj kamen i šilji da je tu najbolje.

Da zaključim. Nema ništa protiv istočnjaka, sandžaklija, krajišnika...crnaca, kineza...sve dok poštuju ovaj grad i trude se da se uklope a ne mogu papana koji dođu ovdje da rade i zarađuju hljeb a poslije u svom selu jebu mater i Sarajevu i sarajlijama.
Samo cu druze reci, nazalost! :wink: :wink:
zonbirile

#604 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zonbirile »

JoseMujica wrote:ma dajte da budemo realni i recimo da ovo što mi zovemo gradom jeste urbanistički haos, koji ponajviše podsjeća na favele Ria i Mexico City-a...jedina razlika je možda u izboru materijala za gradnju
-----------------------------------------
ne ide kartonska kutija za naš snijeg.
ediii

#605 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ediii »

Najbolji kvart u SA je - C faza, AP
NAjgori obilježeni parking u Sa - je C faza isto.

Sada se spremam da idem Efendiću jeb*** mater zbog ovog
amiliana

#606 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by amiliana »

Eh ovako zivim na Socijalnom i jednostavno ne bih ga mijenjala nizasta,mnogi moji prijatelji mi i zavide ovi sto dolaze sa Ilidze,Svrakinog itd. Jednostavno sve ti je nadohvat ruke,tramvaj,trzni centri,kafici,baste,banka,hitna,poreska uprava.
shbc

#607 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by shbc »

amiliana wrote:Eh ovako zivim na Socijalnom i jednostavno ne bih ga mijenjala nizasta,mnogi moji prijatelji mi i zavide ovi sto dolaze sa Ilidze,Svrakinog itd. Jednostavno sve ti je nadohvat ruke,tramvaj,trzni centri,kafici,baste,banka,hitna,poreska uprava.
Sta ti ima neko sa Ilidze na tome zaviditi... Ljudi imaju sve zivo :D

Jos oni sa autom su za 10 minuta na Carsiji ako je potrebno. Boli njih :D
amiliana

#608 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by amiliana »

shbc wrote:
amiliana wrote:Eh ovako zivim na Socijalnom i jednostavno ne bih ga mijenjala nizasta,mnogi moji prijatelji mi i zavide ovi sto dolaze sa Ilidze,Svrakinog itd. Jednostavno sve ti je nadohvat ruke,tramvaj,trzni centri,kafici,baste,banka,hitna,poreska uprava.

Pa eto imam jaranicu sa Ilidze koja bih voljela biti na mom mjestu. :)
iTo

#609 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by iTo »

amiliana wrote:
shbc wrote:

Pa eto imam jaranicu sa Ilidze koja bih voljela biti na mom mjestu. :)
ne mogu da vjerujem... haha onda pita jaranicu sta bi tek dala da bude u Radicevoj :)
2uk4

#610 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by 2uk4 »

Ilidža centar je po meni najbolji dio grada za živjeti.Ama baš sve je u krugu od 500 metara i još parkovi i Vrelo Bosne :D
iTo

#611 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by iTo »

2uk4 wrote:Ilidža centar je po meni najbolji dio grada za živjeti.Ama baš sve je u krugu od 500 metara i još parkovi i Vrelo Bosne :D
zato sto ne znas za bolje ;)
Aqua_S

#612 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Aqua_S »

Ilidža-Centar, a posebno Lužani ubjedjlivo najljepši dijelovi Kantona za život.
Aqua_S

#613 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Aqua_S »

iTo wrote:
2uk4 wrote:Ilidža centar je po meni najbolji dio grada za živjeti.Ama baš sve je u krugu od 500 metara i još parkovi i Vrelo Bosne :D
zato sto ne znas za bolje ;)
hajde onda, prosvijetli nas..sve je to stvar subjektivne procjene, sentimenta itd..ali eto navedi lokaciju pa da kompariramo
madner

#614 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by madner »

Aqua_S wrote:Ilidža-Centar, a posebno Lužani ubjedjlivo najljepši dijelovi Kantona za život.
Narocito ko voli gustu maglu. :D
amiliana

#615 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by amiliana »

madner wrote:
Aqua_S wrote:Ilidža-Centar, a posebno Lužani ubjedjlivo najljepši dijelovi Kantona za život.
Narocito ko voli gustu maglu. :D
Kako god ja na Ilidzi nikad ne bih voljela biti nekako mi je suvise sve daleko,kad samo pomislim na one sto dolaze sa brda pa ustaju ujutru u 5 cekaju bus pa na tramvaj,jednostavno sretna sam tamo gdje sam,mozda grbavica jos da je bolja ali nju ne bih od onih zavucenih zgrada i copora pasa.Ostajem na Socijalnom :)
2uk4

#616 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by 2uk4 »

Pa Ilidza je meni idealna za porodice sa djecom zbog prostranstva i zelenila.
sema911s

#617 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by sema911s »

po meni najgori dijelovi grada: kosevsko, breka, cicin han, bistrik, svrakino, alipasino, buca/buljakov potok, ciglane, taj stari dio grada,. ko je jednom zimus prosao zna razlog, ljudi koji tu stanuju su malo je rec kurcevite pickice, neki usminkani tipovi neki glumci,.
najbolji dobrinja aerodormsko, osijek(mada jos kratko je dobro), rajlovac, dogladi, malta, dio grbavice pored rijeke,lukavica al sto blize igmanu,
amiliana

#618 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by amiliana »

wannabe_ultra wrote:
sema911s wrote:po meni najgori dijelovi grada: kosevsko, breka, cicin han, bistrik, svrakino, alipasino, buca/buljakov potok, ciglane, taj stari dio grada,. ko je jednom zimus prosao zna razlog, ljudi koji tu stanuju su malo je rec kurcevite pickice, neki usminkani tipovi neki glumci,.
najbolji dobrinja aerodormsko, osijek(mada jos kratko je dobro), rajlovac, dogladi, malta, dio grbavice pored rijeke,lukavica al sto blize igmanu,
:lol:
Doglodi :shock: :shock:
Bodkin

#619 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Bodkin »

wannabe_ultra wrote:
sema911s wrote:po meni najgori dijelovi grada: kosevsko, breka, cicin han, bistrik, svrakino, alipasino, buca/buljakov potok, ciglane, taj stari dio grada,. ko je jednom zimus prosao zna razlog, ljudi koji tu stanuju su malo je rec kurcevite pickice, neki usminkani tipovi neki glumci,.
ne vidite dobro?
Lakat Jebić

#620 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Lakat Jebić »

zaboravio je sema dodat i dva potoka, buca i buljakov
anonimnaosoba

#621 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by anonimnaosoba »

wannabe_ultra wrote:
:lol: :lol:

Šta fali Starom Gradu?
Mina_88

#622 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Mina_88 »

wannabe_ultra wrote:
Ali fakat :lol:
dingosp0

#623 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by dingosp0 »

Image
AP
Zeleno = OK
Zuto= neka sredina
Crvena= katastrofa ziva
kokuz_sa

#624 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu