Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne slažem se sa tobom da ne možemo ovako sve promijeniti. Kad ne bih vjerovao da možemo sve promijeniti ne bih dolazio nego bi se priključio nekoj stranci i gurao kroz stranku. Nema ništa od nijedne trenutno aktivne stranke. Svi oni hajruju na ovaj ili onaj način. Moramo to vidjeti i vjerovati u narodne mase i svebosanski pokret. Koliko će trajati? Ne znam. Da li ćemo uspijeti? Hoćemo sigurno! Kada? E to je ono pitanje koje je najteže odgovoriti.
Idemo na plato ispred skupštine!
mi vas pozdravismo oko pola osanaest 18
derali se uz uzvike DOSTA
Iz zute bube
Ne upratih ovoliki broj odgovora na ovu temu, ali evo jedne o patriotizmu:
Zlatko Dizdarević, bh. ambasador u RH za riječki Novi list wrote:Onda se pojavi odnekud mali čovo i kaže: Naša ti je gruda k'o sevdalinka – teško ti i boli te, a lijepo ti...
PipiDugaDevetka wrote:Ne upratih ovoliki broj odgovora na ovu temu, ali evo jedne o patriotizmu:
Zlatko Dizdarević, bh. ambasador u RH za riječki Novi list wrote:Onda se pojavi odnekud mali čovo i kaže: Naša ti je gruda k'o sevdalinka – teško ti i boli te, a lijepo ti...
PipiDugaDevetka wrote:Ne upratih ovoliki broj odgovora na ovu temu, ali evo jedne o patriotizmu:
Da nam bude bolja od prošle.
Da bude manje lopovluke, kriminala i korupcije.
Da se penzioneri obuku i najedu.
Da studenti više ne kupuju ispite.
Da invalidi i demobilisani borci ostvare ljudsko dostojanstvo.
Da bračni parovi počnu rađati djecu.
Da se obogaćeni uranij očisti sa naše zemlje.
Da više ne bude mina.
Da lopovi vrate ono što su pokrali i da odgovaraju pred narodom.
Da više ne koristimo plastične kese koje uništavaju okolinu.
Da se zločinci pohvataju i pošteno kazne.
Da se iz dijaspore vrate pametni i marljivi.
Da iz dijaspore oni koji žive na zapadnim socijalama nastave slati pomalo para.
Da Visoki predstavnik bude pozorišni lik.
Da OSCE traži drugu zemlju za pranje novca.
Da EUFOR počne učiti od naših specijalaca.
Da moja nena doživi pra-pra-unuke.
Da nastavimo sa našom borbom dok ne postignemo sve gore navedeno i još više od toga.
DOSTA! poniženju i sramoti.
Hoću da živim ko čovjek, u normalnoj zemlji, među normalnim ljudima.
Stolac92 wrote:Vozdra, radni i revolucionarni narode!
Sretna vam Nova 2006. godina!
Da nam bude bolja od prošle.
Da bude manje lopovluke, kriminala i korupcije.
Da se penzioneri obuku i najedu.
Da studenti više ne kupuju ispite.
Da invalidi i demobilisani borci ostvare ljudsko dostojanstvo.
Da bračni parovi počnu rađati djecu.
Da se obogaćeni uranij očisti sa naše zemlje.
Da više ne bude mina.
Da lopovi vrate ono što su pokrali i da odgovaraju pred narodom.
Da više ne koristimo plastične kese koje uništavaju okolinu.
Da se zločinci pohvataju i pošteno kazne.
Da se iz dijaspore vrate pametni i marljivi.
Da iz dijaspore oni koji žive na zapadnim socijalama nastave slati pomalo para.
Da Visoki predstavnik bude pozorišni lik.
Da OSCE traži drugu zemlju za pranje novca.
Da EUFOR počne učiti od naših specijalaca.
Da moja nena doživi pra-pra-unuke.
Da nastavimo sa našom borbom dok ne postignemo sve gore navedeno i još više od toga.
DOSTA! poniženju i sramoti.
Hoću da živim ko čovjek, u normalnoj zemlji, među normalnim ljudima.
Idemo na plato ispred skupštine!
Izlazimo iz kuće u kojoj je bio dernek...
Silazim niz anex kad tamo duga...Iznad Huma...Onako,jedva vidljiva...
Pomislih na ovo što polako uzdižemo i zamisli 100 000 duša pred Skupštinom!...
Stvarno ne razumijem lika koji je ovo napisao.Kao Vingo nas pokusava sabotirati,a smrzava se zajedno s nama na platou.Ja stvarno ne zelim da neko pise o ovome sta radimo,ko nas nije uopste upoznao niti stajao s nama na platou.Ovako se mogu steci totalno pogresni utisci o onome zasto stojimo ispred skupstine i za sta se zalazemo.Mi tu stojimo,obicni gradani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti,jer jednostavno nismo zadovoljni drzavom u kojoj zivimo.Proslo je vrijeme sutnje kada smo cekali da nam neko drugi napravi drzavu i donese nam srecu.Pozivam sve ljude u BiH iz svih krajeva da nam se pridruze!
I ponavljam...nemojte polarizirati Bosnjaci-Srbi-Hrvati...Federacij-RS....ne stojimo mi tu da bismo ukinuli entitete.Zelimo normalnu drzavu,a u normalnoj drzavi se podrazumjeva da nema ovakvih podjela kao sto ih sada imamo.Ukidanje entiteta je usputna pojava procesu stvaranja normalne drzave i nikako krajnji cilj kome tezimo.
Herc wrote:Stvarno ne razumijem lika koji je ovo napisao.Kao Vingo nas pokusava sabotirati,a smrzava se zajedno s nama na platou.Ja stvarno ne zelim da neko pise o ovome sta radimo,ko nas nije uopste upoznao niti stajao s nama na platou.Ovako se mogu steci totalno pogresni utisci o onome zasto stojimo ispred skupstine i za sta se zalazemo.Mi tu stojimo,obicni gradani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti,jer jednostavno nismo zadovoljni drzavom u kojoj zivimo.Proslo je vrijeme sutnje kada smo cekali da nam neko drugi napravi drzavu i donese nam srecu.Pozivam sve ljude u BiH iz svih krajeva da nam se pridruze! I ponavljam...nemojte polarizirati Bosnjaci-Srbi-Hrvati...Federacij-RS....ne stojimo mi tu da bismo ukinuli entitete.Zelimo normalnu drzavu,a u normalnoj drzavi se podrazumjeva da nema ovakvih podjela kao sto ih sada imamo.Ukidanje entiteta je usputna pojava procesu stvaranja normalne drzave i nikako krajnji cilj kome tezimo.
Tako je Herc!
Milion sam puta rekao da oni, sad slobodno mogu reci mamlazi u Kongresu znaju sta nece a nikad nisu znali sta u stvari HOCE!
A jos manje znaju kako bi to i postigli!
Ne dajmo se isprovocirati sa ovakvima! Nastavljamo dalje!
Herc wrote:Stvarno ne razumijem lika koji je ovo napisao.Kao Vingo nas pokusava sabotirati,a smrzava se zajedno s nama na platou.Ja stvarno ne zelim da neko pise o ovome sta radimo,ko nas nije uopste upoznao niti stajao s nama na platou.Ovako se mogu steci totalno pogresni utisci o onome zasto stojimo ispred skupstine i za sta se zalazemo.Mi tu stojimo,obicni gradani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti,jer jednostavno nismo zadovoljni drzavom u kojoj zivimo.Proslo je vrijeme sutnje kada smo cekali da nam neko drugi napravi drzavu i donese nam srecu.Pozivam sve ljude u BiH iz svih krajeva da nam se pridruze!
I ponavljam...nemojte polarizirati Bosnjaci-Srbi-Hrvati...Federacij-RS....ne stojimo mi tu da bismo ukinuli entitete.Zelimo normalnu drzavu,a u normalnoj drzavi se podrazumjeva da nema ovakvih podjela kao sto ih sada imamo.Ukidanje entiteta je usputna pojava procesu stvaranja normalne drzave i nikako krajnji cilj kome tezimo.
Bravo...
Na ovakve tekstove ćemo dosta nailaziti u buduće...
Jbg,iako je tekst podržavanja malo su kixali!
Al se treba pripremiti za one koji će ismijavati ovo što se pokušava napraviti!
A takvih likova je država puna!
Upravo zbog njih je i stanje ovakvo kakvo je!
Herc wrote:Stvarno ne razumijem lika koji je ovo napisao.Kao Vingo nas pokusava sabotirati,a smrzava se zajedno s nama na platou.Ja stvarno ne zelim da neko pise o ovome sta radimo,ko nas nije uopste upoznao niti stajao s nama na platou.Ovako se mogu steci totalno pogresni utisci o onome zasto stojimo ispred skupstine i za sta se zalazemo.Mi tu stojimo,obicni gradani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti,jer jednostavno nismo zadovoljni drzavom u kojoj zivimo.Proslo je vrijeme sutnje kada smo cekali da nam neko drugi napravi drzavu i donese nam srecu.Pozivam sve ljude u BiH iz svih krajeva da nam se pridruze!
Bravo...
Na ovakve tekstove ćemo dosta nailaziti u buduće...
Jbg,iako je tekst podržavanja malo su kixali!
Al se treba pripremiti za one koji će ismijavati ovo što se pokušava napraviti!
A takvih likova je država puna!
Upravo zbog njih je i stanje ovakvo kakvo je!
Kongresov tekst je očigledan primjer navođenja vode na svoj mlin. Ne smijemo to dozvoliti. Naši ciljevi i ideje su mnogo šire i sveobuhvatne.
Kongres, ako želite pomoći bujrum ali nemoj te odmagati.
Jasno i više puta je spomenut Ustav i ukidanje entiteta i svih ostalih vjštačkih i zločinačkih tvorevina. Narod zna šta je srž problema.
Što se tiče moderatora ja samo mogu reći hvala. Pravi ste i ne slušajte ove što pokušavaju zamutiti bistru nadolazeću planinsku rijeku. Možda kongres i ima plemenite i patriotske ciljeve ali očigledno imaju probleme sa komunikacijom i nedostaje im vremena da pročitaju sve što se dešavalo na forumu.
Zbog ovih i ovakvih pokušaja je važno izdržati da se samo lice u lice, na platou može prepoznati junak do junaka. Ako ste u dijaspori nemojte se pravit da vi znate bolje nego ovi ljudi koji žive pod ovim lopovima, kriminalcima i zločincima.
Kongres! Ako je ovo bio samo tehnički kiks onda bi vas mi svi zamolili da ne kiksate više i ako nam ne možete pomoći onda nam nemojte ni odmagati. Bolje je ostanite po strani.