Otkud mene strpa u inostranstvo ?mIRCerka wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21529muha_sa wrote:Nemam strpljenja sve čitat te bih molio nekog da mi objasni,šta ,kako i gdje? želim da učestvujem u ovoj akciji.
Hvala
tu imas upute za uplate iz inostranstva...sto se tice davanja novca u sarajevu, javi se nekome od nas, mi ti damo broj telefona, kazes BABA BABA pusti me u program i et....ovdje nece biti dezuranje kao sa HOSE akcijom za kuhinju tetka Zilhe, vec cemo skupljat pare od raje i onda pokupovati sve sa spiska koji cemo dobiti do ponedeljka
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
- muha_sa
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
premorena sam da te jednim postom pitam GDJE ZIVIS...pa ti dam upute za sve mogucnostimuha_sa wrote:Otkud mene strpa u inostranstvo ?mIRCerka wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21529muha_sa wrote:Nemam strpljenja sve čitat te bih molio nekog da mi objasni,šta ,kako i gdje? želim da učestvujem u ovoj akciji.
Hvala
tu imas upute za uplate iz inostranstva...sto se tice davanja novca u sarajevu, javi se nekome od nas, mi ti damo broj telefona, kazes BABA BABA pusti me u program i et....ovdje nece biti dezuranje kao sa HOSE akcijom za kuhinju tetka Zilhe, vec cemo skupljat pare od raje i onda pokupovati sve sa spiska koji cemo dobiti do ponedeljka
poenta: pokusavamo dvije akcije odjednom odraditi
-
mIRCerka
ih sto ti to pojednostavi.....farky wrote:jednostavno je![]()
ako si musko salji PP mirci, ako si zensko saljes meni![]()
salji kome hoces...ako si pitar, salji eduu, ako si manijak salji meni
- muha_sa
Pitar sa dna kace i to skoro pola stoljeća----ne skrećite sa tememIRCerka wrote:ih sto ti to pojednostavi.....farky wrote:jednostavno je![]()
ako si musko salji PP mirci, ako si zensko saljes meni![]()
salji kome hoces...ako si pitar, salji eduu, ako si manijak salji meni
-
G.O.D.
spisak potrebstina za mjedenicu:
-32 djevojcice
-33 djecaka
-papuce(obuca) za tridesetoro djece brojevi od 39-42
-obuca za 25 djece brojevi od 35-39
-obuca za 10 djece brojevi od 30-35
-uzrast od 7-10 godina: gace,majice 30 komada
-uzrast od 10-14 godina:gace,majice 30 komada
-uzrast od 14-18 godina:gace,majice 20 komada
-peskiri
-carape
-pelene(za sto veci uzrast)
-cesljevi
-vata
-gaza
-alkohol(naravno za spoljnju upotrebu)
-plasticne case(bar 100 komada)
-puzle 5-6 pakovanja
-nakit za jelke
-plasticne jelke-2 komada
-gumene lopte
-flomasteri
-plastelin(ne plasticni exploziv)po mogucstvu da nije bas otrovan
-vostane bojice
-boNbone
-sitni kolaci
-kex
toliko o tome sta je potrebno za mjedenicu.Ako uspije da se obezbjedi veci dio ovoga akcija ce biti i vise nego uspjesna.Iskreno,uzdam se u uspjeh ove akcije,jer lijepo bi bilo vidjeti osmjeh i radost na licima djece Mjedenice...Unaprijed hvala svima koji ucestvuju u ovoj humanoj akciji!
P.S.sto se lijekova tice,ja sam na sastanku danas malo ishitrio sa svojim misljenjem da im drzava obezbjedjuje dovoljne kolicine,ali u svakom slucaju probacu da saznam sta im je potrebno od lijekova sa strucnim osobljem Mjedenica i izbacicu spisak.
Pozdrav! G.O.D.
-32 djevojcice
-33 djecaka
-papuce(obuca) za tridesetoro djece brojevi od 39-42
-obuca za 25 djece brojevi od 35-39
-obuca za 10 djece brojevi od 30-35
-uzrast od 7-10 godina: gace,majice 30 komada
-uzrast od 10-14 godina:gace,majice 30 komada
-uzrast od 14-18 godina:gace,majice 20 komada
-peskiri
-carape
-pelene(za sto veci uzrast)
-cesljevi
-vata
-gaza
-alkohol(naravno za spoljnju upotrebu)
-plasticne case(bar 100 komada)
-puzle 5-6 pakovanja
-nakit za jelke
-gumene lopte
-flomasteri
-plastelin(ne plasticni exploziv)po mogucstvu da nije bas otrovan
-vostane bojice
-boNbone
-sitni kolaci
-kex
toliko o tome sta je potrebno za mjedenicu.Ako uspije da se obezbjedi veci dio ovoga akcija ce biti i vise nego uspjesna.Iskreno,uzdam se u uspjeh ove akcije,jer lijepo bi bilo vidjeti osmjeh i radost na licima djece Mjedenice...Unaprijed hvala svima koji ucestvuju u ovoj humanoj akciji!
P.S.sto se lijekova tice,ja sam na sastanku danas malo ishitrio sa svojim misljenjem da im drzava obezbjedjuje dovoljne kolicine,ali u svakom slucaju probacu da saznam sta im je potrebno od lijekova sa strucnim osobljem Mjedenica i izbacicu spisak.
Pozdrav! G.O.D.
- bpsang
Ima u INTEREX-u plasticne jelke visine oko pola metra sa krosnjom od
optickih vlakana a kosta oko 39 km jedna.
ona se inace ukljuci u struju i vrhovi jelke svjetle u raznim bojama, dakako i te jelke se mogu kititi kao i ostale.
ona se inace ukljuci u struju i vrhovi jelke svjetle u raznim bojama, dakako i te jelke se mogu kititi kao i ostale.
-
digger
Daj molim te nazovi direkciju INTEREX-a, daj im link, i vidi da li mogu da doniraju 2 jelke za djecu. Ako nece, pokusaj drugdje. Ujedno, nije li lakse dobiti pravu jelku za manje u samoj Mjedenici (ne znam ni gdje je to?). Ja vidim 2 jelke = 10 do 15 gaca.100_KA wrote:-plasticne jelke-2 komada
Jebiga, sve se moze platiti. Moze li sta dzabalesku? Ako objasnite na telefon u 60 sekundi prodajnom direktoru ili marketing direktoru o cemu se radi i date im link, malo ce ih odbiti da nesto ucine.
Treba lijekova? Cuo sam da je neko kontaktirao apoteke sto je super. Sada, postoji valjda i firma koja je veleprodaja (distribucije izmedju apoteka i fabrika lijekova), zatim Bosnalijek, te predstavnistva drugih fabrika lijekova gdje se moze naci koje prijateljsko "uho" da vas saslusa.
I narode, nemojmo da sve ostavimo na Mirci, 100_KA, daduli_sa, i par njih... telefonom se moze dosta postici. Samo postavite na temu koga planirate da zovete da se ne duplira.
Za Mjedenicu i kolacice, vjerujem da je neko vec nazvao KLAS. Mozda HOSE moze da nam da slicna pakovanja slatkisa po nabavnoj cijeni? Koja je lokalna fabrika bonbona (Zora?) gdje ne bi bilo na odmet telefonirati.
Vrijedi sve pokusati.
- daduli_sa
Ne bi zelio da zvuci grubo ali ja se iskreno receno bojim da cemo se previse raspliniti - Klas, Bosnalije, Interex, Bagatela, HOSE, gardaroba...
Meni je od onog spiska
Mozemo li pomalo da privodimo kraju sirenje jer se bojim da cemo otici predaleko i da nista necemo realizovati kako treba... a popadat cemo! 
- bpsang
mislim da bi bilo dobro sacekati drugi krug prikupljanja sredstava, nadam se da ce ih biti jos i pokusati nabaviti bar nesto od tog spiska u trecem krugu,ne znam koliko bi bilo lose izaci sa natpisom na trg Oslobodjenja Alije Izetbegovica i uz direktnu akciju prikupiti novac od prolaznika, ne znam samo da li bi to bilo legalno(nesto slicno kao sto su momci uradili sa GRAH-om)
Suvise je veliki spisak potrebstina koje oni navode, i bojim se da ce mo se izgubiti u tome
Opet napominjem donji ves, bi mogli uzeti kod onog cikice u prolazu kod pijace SIRANO, mozda grijesim ili eventualno na nekoj drugoj pijaci,
Opet moramo sacekati veci priliv novca,
Koliko apeli pomazu
daduli_sa pokusaj sa nekim manjim banerom postirati na sve podforume SA-X mozda CE SE NACI JOS INTERESANATA
Suvise je veliki spisak potrebstina koje oni navode, i bojim se da ce mo se izgubiti u tome
Opet napominjem donji ves, bi mogli uzeti kod onog cikice u prolazu kod pijace SIRANO, mozda grijesim ili eventualno na nekoj drugoj pijaci,
Koliko apeli pomazu
daduli_sa pokusaj sa nekim manjim banerom postirati na sve podforume SA-X mozda CE SE NACI JOS INTERESANATA
- Ivy
Treba se stavit i na pocetnu stranu Sa-x kao sto je bilo za "Korpu Dobrote"... za neko vece prikupljanje (od naroda, medijska pokrivenost) je malo kasno jer ima 20tak dana do Nove Godine100_KA wrote:mislim da bi bilo dobro sacekati drugi krug prikupljanja sredstava, nadam se da ce ih biti jos i pokusati nabaviti bar nesto od tog spiska u trecem krugu,ne znam koliko bi bilo lose izaci sa natpisom na trg Oslobodjenja Alije Izetbegovica i uz direktnu akciju prikupiti novac od prolaznika, ne znam samo da li bi to bilo legalno(nesto slicno kao sto su momci uradili sa GRAH-om)
Koliko apeli pomazu
- bpsang
Isuvise je veliki spisak garderobnih stvari da bi mogli udovoljiti tim potrebama, a gdje su lijekovi,ne znam,u ovoj danasnjoj besparici gdje svako gleda da pristedi marku ...
Nemojte me krivo shvatiti,ali mislim da necemo moci sve odraditi
daduli_sa je dao cijene crtanog ili likovnog programa, mislim da bi se trebali orijentisati na stvari koje se mogu uzeti ovde a da nas mnogo ne kostaju da bi koliko toliko presli na drugi program, ne znam da li me shvatate sto hocu reci.
Ako kupimo donji ves da ne kupujemo po deset pari za jednu osobu za jedno dijete nego da to idemo na primjer komplet od tri komada,ili sta slicno,
u Krajnjem slucaju , ne znam koliko bi bilo pametno, da se djeca obraduju novogodisnjim poklonima, a ostatak novac donirati Ustanovi pa neka ona sama raspodijeli sredstva gdje im je najpotrebnije.
Nemojte me krivo shvatiti,ali mislim da necemo moci sve odraditi
daduli_sa je dao cijene crtanog ili likovnog programa, mislim da bi se trebali orijentisati na stvari koje se mogu uzeti ovde a da nas mnogo ne kostaju da bi koliko toliko presli na drugi program, ne znam da li me shvatate sto hocu reci.
Ako kupimo donji ves da ne kupujemo po deset pari za jednu osobu za jedno dijete nego da to idemo na primjer komplet od tri komada,ili sta slicno,
u Krajnjem slucaju , ne znam koliko bi bilo pametno, da se djeca obraduju novogodisnjim poklonima, a ostatak novac donirati Ustanovi pa neka ona sama raspodijeli sredstva gdje im je najpotrebnije.
- Pooll
Eh ovako... sto se tice skolskog pribora treba uporediti cijene sa AMOS GRAF d.o.o koji se nalazi tamo u pejtonu... oni prodaju striktno skolski priborkod njih su cijene diskontne i vrlo su povoljne (primjer vodene bojice sa kistom 0.50, vostane 12 komada 0.30, blok za crtanje broj 5 0.6 Km itd)
Kada je bila prva akcija za Dom Bjelave ja sam tamo sastavio solidan paket za povoljnu cijenu.
Kada je bila prva akcija za Dom Bjelave ja sam tamo sastavio solidan paket za povoljnu cijenu.
-
mIRCerka
oj ljudi, rekli smo da ne idemo van okvira foruma...a plus, ne trebaju nam reklame na ostalim podforumima...ko hoce da pomogne, vidi obje teme...kako nam je perke juce dosao i rekao E RAJA IMAMA POSLA SVAKAA CAST EVO PARE i ode.....king lik majke mi....
e sad, sto se tice da neko hoce da donira bla bla...koliko ynam rekli smo necemo medijske pompe, a haman sve i jedan bizMismen ce htjeti beslpatnu reklamu za sebe...ja sam tek ustala, boze sacuvaj...
e sad, sto se tice da neko hoce da donira bla bla...koliko ynam rekli smo necemo medijske pompe, a haman sve i jedan bizMismen ce htjeti beslpatnu reklamu za sebe...ja sam tek ustala, boze sacuvaj...
- daduli_sa
@100_KA, ja ne mogu postavljati banere, to je do administratora foruma. Mislim da je i ovaj dovoljan, kako mirci rece - ko je htio do sada skontao je. Mene su jucer zvali dvoje koji su slucajno vidjeli baner i shvatili su . znaci moze se snaci.
@Pooll, postoji li mogucnost da ti nekako dodjes do te radnje na Ilidzi i provjeris nam da li su te cijene jos takve kao sto su bile i da li uopste postoji jos ta radnja... znas nas - danas tu, vec sutra vise nema
Molba za @digger.a i @franky.a da nas izvijeste ako ima promjena debljine konta
Dijasporo, BUDJENJE! Treba nam podrske!
p.s. Dobro jutro ... pardon , dobar dan mirci

@Pooll, postoji li mogucnost da ti nekako dodjes do te radnje na Ilidzi i provjeris nam da li su te cijene jos takve kao sto su bile i da li uopste postoji jos ta radnja... znas nas - danas tu, vec sutra vise nema
Molba za @digger.a i @franky.a da nas izvijeste ako ima promjena debljine konta
Dijasporo, BUDJENJE! Treba nam podrske!
p.s. Dobro jutro ... pardon , dobar dan mirci
-
mIRCerka
oooooooooovakooooooooooo....
napominjem, rok za slanje novca diggeru je 15.12. ...rok za uplatu na farkyjev racun je 20.12.
Slijedeci sastanak za davanje kesha je srijeda ili cetvrtak iduce sedmice.
daduli, dobar dan laku noc
napominjem, rok za slanje novca diggeru je 15.12. ...rok za uplatu na farkyjev racun je 20.12.
- Ivy
cetvrtak navece ili petak pliz pliz pliz, nemoj biti skrtica!mIRCerka wrote:oooooooooovakooooooooooo....
-
mIRCerka
ma ovako cemo, u srijedu otimamo lovu, u cetvrtak sastancimoIvy wrote:cetvrtak navece ili petak pliz pliz pliz, nemoj biti skrtica!mIRCerka wrote:oooooooooovakooooooooooo....
- Ivy
Al cetvrtak navece, nemoj mi u 1:00 popodnemIRCerka wrote:ma ovako cemo, u srijedu otimamo lovu, u cetvrtak sastancimoIvy wrote:cetvrtak navece ili petak pliz pliz pliz, nemoj biti skrtica!mIRCerka wrote:oooooooooovakooooooooooo....