Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Harrys

Post by Harrys »

:D Na pocetku ove teme sam pitao-Zar nije lakse otkopavati piramidu sa vrha-i nisam dobio nikakav valjan odgovor. :D :D

Image
Last edited by Harrys on 08/11/2005 08:31, edited 1 time in total.
_galaksija

Post by _galaksija »

Fair Life wrote:
_galaksija wrote:
Fair Life wrote:Ne bude li nista... spremite se vi koji vjerujete u uspjesan zavrsetak otkopavanja... da pusite kurac u podnozju brda.
Al` vodimo i tebe sa sobom :D
Ja pusim na vrhu... ukoliko se dokaze postojanje piramide.
Ok,ja cu onda na dnu ukoliko se dokaze da nema nista :D
njuskalo

Post by njuskalo »

A-ZO wrote:moze li neki visocanin potvrditi da je ova bijela karta zaista karta visokog i na osnovu cega? gdje je fojnicka rijeka? gdje su visocka naselja ispod crvenog natpisa "strane svijeta" :?
jeste, to je tacna karta. samo sto prikazuje jedino mikrolokalitet vrha visocice. visoko ti je sjeverno od visocice, a fojnica protice istocno od brda u smjeru jug-sjever, al se ni ona ovdje ne vidi.
SuperM

Post by SuperM »

Piramidu nije bilo mogue otkopavati s vrha jer je taj dio zasticen kao nacionalni park.
Svima koji nevjeruju lijepo upucujem na izvjestaj Semira Osmanagica koji je bio na ovom postu prije dva dana.
Prenj

Post by Prenj »

SuperM wrote:Piramidu nije bilo mogue otkopavati s vrha jer je taj dio zasticen kao nacionalni park.
Svima koji nevjeruju lijepo upucujem na izvjestaj Semira Osmanagica koji je bio na ovom postu prije dva dana.
Semir na vlastitom site-u
Po povratku u Houston, donio sam mali uzorak onog “ukrasnog” kamena. Otišao sam na University of Houston 18.07.2005., na njihovo odjeljenje Geoloških nauka (Department of Geoscience). Uputili su me na njihovog vodećeg sedimentarnog geologa, prof. doktora Reid-a. Na prvi pogled, nije mogao da mi kaže o kojem je materijalu riječ. (Priznajem, to me je malo začudilo, jer je bio preporučen kao glavni ekspert za tu oblast.) Proveo je dodatno vrijeme analizirajući kamen i sve što mi je rekao bilo je: “Teško je reći. Radi se o nekom tipu materijala koji ima vrlo fine granule.”
Semir u izvjestaju:
A. Monumentalni plato piramide, dugačak 420 metara sa oko 15.000 kvadratnih metara površine, popločan je arhitektonskim kamenim pločama pješčara. One su odsječene ljudskom rukom, polirane i prenesene na plato.
Siroti Semir, ni kada laze nije konzistentan.
winetou

Post by winetou »

Ako je vec stvar o piramidi starosti 7-8 hiljada godina zasto je Osmanagic unistava sondaznim busenjem? Ili mozda misli da je onako dobro ocuvana. :D
Stari

Post by Stari »

ah...eh dobro-jutro prenj ...inace?

Vidim redovan si, entuzijastican pun elana i uvijek tacan ko sunce...ja nisam jos popio drugu kafu tako da jos nisam skroz budan...ako ti nije bas previse mrsko ...de objasni o cemu se radi u ovom tvom zadnjem komentaru....On velis laze...vrlo moguce...ali kako ? sta laze? to vjerovatno ovaj tvoj komentar objasnjava ...onima koji su normalno inteligentni pa kontaju ovaj nacin izlaganja ....ja nisam jedan od tih ...vazda su mi trebala potpitanja i dodatna objasnjenja....pa de ziv bio?
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Uh joj ..i evo ovako na uranku da probesjedim i ja koju o ovom...fenomenu.

Procit'o sam jos prosle sedmice neke od komentara na ovoj temi...i nisam bas bio odusevljen pri pomisli da i sam uzmem aktivnog ucesca u svemu tome...valjda ponajvise zbog toga sto nisam "expert" u toj oblasti...a bogme i zbog toga sto sam vidio da su se vodeci forumski dopisnici vec rasporedili po strateski neugrozivim platformama i tezama.

Vec sam bio i poceo zaboravljati o cemu je uopste bila rijec u ovom vicu....kad sam u subotu (prekjucer) bio napomenut. Vec ranije sam dao obecanje prenju da cu gledati da mi se propusti Hedzifejzovicevog centralnog dnevnika ne desavaju....jer prenja to sa punim pravom iritira.

Bilo kako bilo ...Senad nije bio onak bezobrazan kao u duelima sa ...M.Usanovicem i ostalima...Medjutim ugledna valjda profesor-doktorica Z. Kujundzic je demonstrirala izgovor skoro jako blizu onog pravog zagrebackog (koji se govori izmedju Frankopanske - Vlaske i Ilice ) purgerskog naglasavanja treceg sloga .... ili tako vec nekako.

Sa nesto vise od toga... uz nekoliko voslebnih..."ja nisam sklona povjerovati da je to tako.....ja nevjerujem u to....ja nisam sigurna u to"...se profesorica nije udostojila obradovati nas. Ja kao neznalica u tom pogledu ... ali sa vjerom u egzaktne nauke ...kao i vjerom u BiH skolstvo...se zivo nadam da taj Imamovic ima nesto vise reci o svemu tome. Ovako ispada da je umjesto Osmanagica tamo mogao sjediti bilo ko ko se tim poslom bavi.

PS. Kad su onomad 80 i neke kosarkaski reprezentativci SFRJ do nogu potukli reprezentaciju Belgije: je D. Petrovic na novinarski upit da kometarise utakmicu .... sa osmjehom uzvratio : "ma znate sta ...sa ovima smo mogli igrati Aco i ja i jos trojca pokupljena sa ulice i rezultat bi bio isti. " ....niko od onih koji su pogledali utakmicu nije Petrovicu zamjerio na aroganciji....belgijanci su naime stvarno bili toliko kriminalno losi.
Zilka Kujundzic je u emisiju dosla potpuno nepripremljena i kao takva, bolje da nije ni dolazila.
Umjesto da razvali sarlatana na vrlo jednostavno dokazivim stvarima, koje bi i laickoj publici bile ocigledne, ostala je na slijepoj, apriori ignoranciji, sto je apsolutno pogresno, u trenutku kada se institucija na cijem je celu, nalazi u tako jadnoj materijalnoj situaciji.
Ovako se jos moze desiti da ublehasu i odu neke drzavne pare sa istih onih jasala sa kojih drzava tako lose hrani Zemaljski muzej.
Stari

Post by Stari »

Prenj:
Zilka Kujundzic je u emisiju dosla potpuno nepripremljena i kao takva, bolje da nije ni dolazila.
Slazemo se u tom pogledu skoro potpuno...na sta navodi njen potpuno nespreman dolazak...na podcjenjivanje suprotne strane....ili profesionalnu aroganciju i nonsalanciju? Manje bitno ....al u principu se slazemo.
Umjesto da razvali sarlatana na vrlo jednostavno dokazivim stvarima, koje bi i laickoj publici bile ocigledne
,
O ovom dijelu nemam jasno definisan stav ...jer ne poznajem materiju dovoljno (ili bolje receno haman nikako) Slijedeci put treba dati sansu tom nekakvom Imamovicu (jel to Enver ili Mustafa?) ...pa ako i on prodje k'o Kujundzicka...e YBM-liga ....onda bolje i ne zasluzuju....nego da se poklone i puste covjeka da radi ono sto je naumio...pa ako se provali ... onda upasti i reci (lagati) ..."eto vidite mi smo to cijelo vrijeme govorili"
ostala je na slijepoj, apriori ignoranciji, sto je apsolutno pogresno, u trenutku kada se institucija na cijem je celu, nalazi u tako jadnoj materijalnoj situaciji.

Slazem se s tobom i po ovom pitanju...samo bih se rezervisao u kondicionalizaciji ...trenutkom u kojem se institucija nalazi....Po meni je pristup kojeg je Zilka demonstrirala iza-prek-sinoc....malcice bezvezan neovisno o trenutku u kojem se institucija nalazi. Biti slijepo apriori ignorantan kao sto ti kazes (a u pravu si jer je Zilkica bila upravo takva...tek kad je na kraju skinula naocale i malo se kao nasmjesila sam uvidio da Zeilka u stvari vrlo lijepa zena ...samo se kurci...no to nije tema) ...u javnom istupu , je nesto sto nije fino u opcem smislu. E sad mozda se ti tu bas i neslazes.

Ovako se jos moze desiti da ublehasu i odu neke drzavne pare sa istih onih jasala sa kojih drzava tako lose hrani Zemaljski muzej.
Pa zar je to u pitanju....zar nije receno da onaj tamo sve sam coluje...ukljucujuci i baxisch konobarima....? Ili ljudi lazu?
Last edited by Stari on 08/11/2005 09:45, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Biće pušača u podnožju i na vrhu :oops: :D s piramidom ili bez nje :oops: ali ...........kako će se naći faraoni :? :D
_galaksija

Post by _galaksija »

manijak1 wrote::oops: Biće pušača u podnožju i na vrhu :oops: :D s piramidom ili bez nje :oops: ali ...........kako će se naći faraoni :? :D
To je lako.Nabicemo tebi onu faraonsku kapu,nakitit te zlatom i lice namazat bronzom (ima da svijetlis ko sulinar) :D
Stari

Post by Stari »

Manijace1 ne upada se tako u ovu ozbiljnu raspravu :D ...u kojoj sve do 22-gr stranice nije bilo otvorenog rasizma...nego prvo se ti lijepo izjasni ....o tome da li bi ti volio da Osmanagic iskopa piramidu u Visokom ...ili bi volio da je nadje Zilka sa Imamovicem? :D

:D cisto da provjerimo tvoj patriotizam :D
_galaksija

Post by _galaksija »

E jes manijace hajd ti se izjasni da vidimo gdje ces ti da pusis! :D
novalic

Post by novalic »

mani :shock:

imas i ti zivce... i za djecu, i za stare :shock: :D
Stari

Post by Stari »

Eheej vide ko je doso...ciao novalic:D.

Jesi jos ozlojedjena od jucer u vezi.... tako... nekih ruznih rijeci. Da nisam ovako kronicno ovisan o cigarama i stvarnim pusenjem...jos bih i poceo razmisljati o tome kome bih ga ja radije promahenglo...Osmanagicu ili Kujundzicki....i tako kad malo , protiv svoje volje ipak udjem u takva razmisljanja ...ipak je kojundzicka realniji izbor ...ne zbog njene strucnosti...nego nekih drugih stvari.
_galaksija

Post by _galaksija »

Stari wrote:Eheej vide ko je doso...ciao novalic:D.

Jesi jos ozlojedjena od jucer u vezi.... tako... nekih ruznih rijeci. Da nisam ovako kronicno ovisan o cigarama i stvarnim pusenjem...jos bih i poceo razmisljati o tome kome bih ga ja radije promahenglo...Osmanagicu ili Kujundzicki....i tako kad malo , protiv svoje volje ipak udjem u takva razmisljanja ...ipak je kojundzicka realniji izbor ...ne zbog njene strucnosti...nego nekih drugih stvari.
Pa dobro Kujundzicka ti je ipak i blize godinama,sto jes,jes :D
SuperM

Post by SuperM »

Semir u izvjestaju:
Citat:
A. Monumentalni plato piramide, dugačak 420 metara sa oko 15.000 kvadratnih metara površine, popločan je arhitektonskim kamenim pločama pješčara. One su odsječene ljudskom rukom, polirane i prenesene na plato.

Siroti Semir, ni kada laze nije konzistentan.

E moj Prenj, kamen koji je odnio u ameriku nije s platoa nego je iskopan na dubini od 2.0 m.
Bolje ti je da procitas njegove izvjestaje a ne da se provaljujes kao Zilka.
novalic

Post by novalic »

nije starino moja.. nego se pomalo i radi, nije za vjerovat'...

a sto se pusenja tice, ova ga djeca ne znaju propisno ni popusit'.. a kamoli sta drugo :D
_galaksija

Post by _galaksija »

novalic wrote:

nije starino moja.. nego se pomalo i radi, nije za vjerovat'...

a sto se pusenja tice, ova ga djeca ne znaju propisno ni popusit'.. a kamoli sta drugo :D
Pa dobro starka de nam TI pokazi kako se pusi posto provociras svo vrijeme.Mi djeca cemo gledati sa strane dok ti pusis pa cemo aplaudirati na kraju :D
Stari

Post by Stari »

_galaksija wrote:

Pa dobro Kujundzicka ti je ipak i blize godinama,sto jes,jes :D
Pa jest...i to ima svoje...a ja ko da gledam, da bi tvoj izbor u ovoj morbidnoj situaciji u koju smo nevoljko upali...bio osmanagic. Ili se mozda varam...no bilo kako bilo ...mladji je. A kakv je u ...znas vec...ti to vidi pa ako ti do tog stalo ...javi.
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:ah...eh dobro-jutro prenj ...inace?

Vidim redovan si, entuzijastican pun elana i uvijek tacan ko sunce...ja nisam jos popio drugu kafu tako da jos nisam skroz budan...ako ti nije bas previse mrsko ...de objasni o cemu se radi u ovom tvom zadnjem komentaru....On velis laze...vrlo moguce...ali kako ? sta laze? to vjerovatno ovaj tvoj komentar objasnjava ...onima koji su normalno inteligentni pa kontaju ovaj nacin izlaganja ....ja nisam jedan od tih ...vazda su mi trebala potpitanja i dodatna objasnjenja....pa de ziv bio?
Radi se o kamenu kojim je navodno poplocan plato oko piramide.
Semir na vlastitom siteu nevoljko opisuje izjavu profesora iz Houstona koji nije mogao reci kakav je kamen u pitanju, da bi onda Semir, malo poslije, mrtvo hladno izjavio kako je "Monumentalni plato piramide, dugačak 420 metara sa oko 15.000 kvadratnih metara površine, popločan je arhitektonskim kamenim pločama pješčara. One su odsječene ljudskom rukom, polirane i prenesene na plato. ".

Po ovakvim izjavama je skoro uvijek i skoro u svemu moguce razluciti naucnike od sarlatana.
Sarlatan sve unaprijed zna, svaki pronadjeni materijalni dokaz ce se vec nekako uklopiti u unaprijed spremljenu teoriju ...
SuperM

Post by SuperM »

Ponavljam, kamen koji je odnio u ameriku je iskopan na dubini od 2.0 m.

Prilazni plato poplocan je kamenim plocama pjescara a koji se nalaze na dubini od 20 cm.
Znaci u igri su dva pojma, postovana Zilka.

Prenj=Zilka
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

SuperM wrote:
Prenj=Zilka
:-) :lol: :lol:

ovo postaje sve zanimljivije :music:
Last edited by mačak u čizmama on 08/11/2005 11:11, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

pa sta bih ja bez vas :lol: :lol: :lol: :lol: ii ove teme :lol: :lol: :lol:
pa dobro Prenj = Zilka, Zilka = Prenj :lol: :lol: :lol: :lol:

uh ko ziv ko mrtav do proljeca , pa vidimo ako Bog da sta ima :lol: :lol: :lol: :lol:
_galaksija

Post by _galaksija »

Stari ne sikiraj se ti za mene!Ja sam jos uvijek mlada pa mogu da biram :D
No,da ne skrecem sa teme,jedva cekam da se piramida otkopa :D
Locked