Napisao sam na onoj mojoj temi o "teoriji svega", ovdje na ovom forumu, na filozofiji, više puta, što je pravi uzrok svega što postoji, to mnogi zovu Bogom, dakle što je istina o Bogu, i objasnio zašto to ne može biti neko svjesno vječno biće, čak sam napisao i od koliko se glavnih dimenzija sastoji uzrok svega (stalni oblik uzroka svega, jer ovo prostor-vrijeme, gdje mi živimo je samo privremeni oblik nastao zakonima beskonačnosti), i da je upravo to svojstvo omogućilo da nastane nešto, tako da neću to ponavljati. Kada nastanu prostor-vremena iz uzroka svega (svako ima svoj red, ne nastaju istovremeno jer je to nemoguće), tako u svakom prvo nastaje Inteligencija, svjesna živa bića, a kasnije nastaje, i to enormno vremena kasnije, materija.
Tako se naša Inteligencija, koja je Prva nastala u našem prostor-vremenu, kroz bilijune zemaljskih godina igrala sa oblikovanjem svjetla i tame iz našega prostor-vremena, dok nije dobila prve čestice, pa onda atome, molekule, pa na kraju i galaksije, tamo gdje je htjela je napravila planete za život materijalnih bića, Zemlja je samo jedna od takvih planeta. Ta inteligencija se javljala mnogim izabranim ljudima, ali nije dala isto ime, već različito, tako Vede to zovu drugačije nego recimo Kuran, ili Tora ili Biblija. Ali radi se o istoj Inteligentnoj Sili.
Zašto onda ja govorim recimo samo o Bibliji, pa jer nju nabolje znam objasniti, a i vladar te Inteligencije nije došao na Zemlju svim ljudima, nego Židovima prije 2000 godina, i nazvao se Sinom Božjim, Mesijom, jasno je dao do znanja svojim čudesima koja je radio sa prirodom, da nije sa Zemlje, ali i da ima vlast nad svom postojećom ne samo materijom, nego cijelom našom dimenzijom prostor-vremena, dakle nad cijelom nebom što okružuje naš svemir.
Matej 28,16 Jedanaestorica učenika odoše u Galileju na goru, kamo ih je bio Isus uputio.
Matej 28,17 Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše.
Matej 28,18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Matej 28,20 I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen.
Amen znači "tako je", to je istinito, e da!