pemanapemani wrote: ↑21/05/2024 22:48
Prpa.ba wrote: ↑21/05/2024 18:09
Ciste septicku jamu, nema sta.
Rezultati do sad su krajnje impresivni, pokusaj da osiguraju dozivotni mandat Covicevoj familiji u BHANSA-i i vatreno zagovaranje Vukoje za ustavnog suca.
30.000 glasova imaju zato sto su laserski precizno odredili svoje biracko tijelo u par kantona sa bosnjackom vecinom, i to biracko tijelo je nesumnjivo prezadovoljno dosadasnjim rezultatima.
Jedan sam od glasaca NS.
Dosad, realno - lose, u odnosu na SDA i DF - srednje bolje.
NS je laserski precizno odredila svoje biracko tijelo. To biracko tijelo vecinom zivi u kantonima sa bosnjackom vecinom.
Je li to lose?
Da li je lose za Bosnjake sto postoji politicki pluralizam tamo gdje su vecina?
Zar se Armija RBiH nije borila za BiH gdje je taj pluralizam normalna pojava?
Hajmo konkretno, jel moze ?
sdO davala HDZ-u sve sto ovi pozele, Trojka radi potpuno isto dajuci im FERK, Fond za zastitu okolisa u kojem se vrte stotine miliona, autoputeve, Vukoju, cak guraju Covicevog zeta da ostane u BHANSA-i, glasanje za crnolistase, Mostar poklonjen HDZ-u - check;
sdO davala Dodiku sve sto pozeli do zadnjeg saziva VM, od cetvrtog delegata pa nadalje, Trojka uradila potpuno isto dajuci mu cetvrtog delegata, uvodeci ga u vlast, a nije morala ( jer se moglo sa opozicijom, bilo je ruku ), uvodeci njegove ljude na rukovodece pozicije u OSI, agenciji za lijekove, sluzbi za strance ( do tada su tu bili PDP-ovi i SDS-ovi clanovi ), cak su mu dali i UIO ( to je valjda fetis SDP-a, isto su uradili nakon sto je Causevic uhapsen ovi brze bolje pustili HDZ-ovca Miju Dzakulu da zajase na samo 12.5 godina

) cak su uspjeli dati Ministarstvo Sigurnosti nebil se agendas Forto docepao svoje agende i gle cuda Dodik, neki novi reformisani, se povampiri. Cudo, znam. Za ovog, danasnjeg, Dodika kriva je Trojka 1/1, ko sto su zeleni stakori bili krivi za nekadasnjeg. Check.
sdO je imala raznorazne vratolomije nebil usla u vlast, smijesni i sumnjivi likovi, oba parlamenta nefunkcionalna, Vlade I VM takodjer. Fast forward Ramo, Vojin, Federalni Parlament smijesan, vecina upitna, HDZ u vladi blokirao sve zivo, Vlada FBiH je ispunila cak jedno obećanje od datih haman 500 za godinu i kusur. Izvoz pao. Check.
U KS je isto cirkus, Tanovic u N. Sarajevu, Mandic i NiP u centru, Hadzibajric je isto bio dio te nove paradigme S. Gradu, ovi se iz SDP-a bas posvadjali u N. Gradu, Damir Rekatas Hadzic se izgleda vraca, Lagumdzija se vec vratio. Medjusobni odnosi u Nipu aka Ademovic vs Camapare vs ostali. Previranja i borbe za fotelje i pozicije sve u glavu ko zeleni stakori. Check.
Davanje resursa i sirovina za kikiriki. Check.
Da vidimo te dobre stvari, kad vec kritikujem.
Otvaranje pregovora za ulazak u EU u koju nikada necemo uci sa Geertom Wildersom u Holandiji, Orbanom u Madjarskoj i ko zna kojim desnicarima koji su vec dosli ili su u dolasku na vlast u EU. Vidjeti pod Turska, Sj. Makedonija. Na sve to situacija u EU se drasticno promijenila u zadnjih nekoliko godina. Ja sam svakako protiv, da se razumijemo.
Rezolucija, iako satisfakcija ne donosi nam previse. Zapravo samo dodatno zakuhava situaciju, nema ratnih reparacija, a postavlja se pitanje sto nam prije nisu pomogli nego bas sada. Ukrajini se pomaze, nama nisu nego su govorili neka vas tamo, ne tucite se, a mi nenaoruzani se borimo protiv dvostruke agresije i JNA. Za mene je ovo licemjerno i namjeran pokusaj dodatnog zakuhavanja. Mozda grijesim.
Pomoc trudnicama, naklon, al i dalje sica a demografija ode u hendek
Tramvaji su dio Zelene Agende i zanimaju me ugovori i troskvi koji se ocito kiriju, barem ja nisam nasao how much nas to na kraju izadje. To je malo za sest godina u kantonu. Zdravstvo i prosvjeta u ozbiljnom rasulu. Al to je sdO sjebala. Smijenjena ona kurva. I nesto energetskih zakona, al to je opet ista prica odnosno naredjenje sefova iz vana.
Dje ti vidis srednje bolje u odnosu na zelene stakore da mi je znati. Nesic & co to sigurno nisu. VM nefunkcionalno. Javni servis u rasulu. Pao nam izvoz. Desavaju se ozbiljna poskupljenja. Ne vidim neki napor da se podigne i subvencionira poljoprivreda. Vecinu hrane i dalje uvozimo. Nema zastite domace proizvodnje, granice nam prolazi kako ko hoce od smeca roba do migranata. Federalna Vlada jos gora, parlamentarna vecina smijesna predvodjena Isak family, Kukicem, Vojinom i ostalim cirkusantima. Lagumdzija opet izronio ko govno na površinu, a za njim dolazi Damir Hadzic, kartel nam radi po drzavi sta hoce, MVP se svadja sa novinarima i brani kuma koji je docekao ove iz kartela, iznajmio vozila, zavrsio smjestaj i zastitu sto rade osobe od velikog povjerenja i mogu ovako u nedogled.
Nije ovo srednje bolje sto kazes nego jebena katastrofa opstih razmjera kad realno sagledas stvari. Zeleni stakori nisu mjerilo nicega, a ovi se takmice sa njima i vicu "oni su gori, oni su gori". Cirkus.
pemanapemani wrote: ↑21/05/2024 22:36
Nevezano za Vojina i meni se ne svidja njegova biografija.
Jebi ga, mozda bi bilo dobro da tzv. proBiH snage kazu kakvu drzavu zele.
Ako ne valja Vojin, ko od Srba valja?
Vise "vjerujem" Sarovicu i Vukanovicu nego Vojinu.