Naša stranka

Post Reply
pemanapemani

#601 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

Truba wrote: 21/05/2024 23:00
pemanapemani wrote: 21/05/2024 22:48
Prpa.ba wrote: 21/05/2024 18:09 Ciste septicku jamu, nema sta.

Rezultati do sad su krajnje impresivni, pokusaj da osiguraju dozivotni mandat Covicevoj familiji u BHANSA-i i vatreno zagovaranje Vukoje za ustavnog suca.

30.000 glasova imaju zato sto su laserski precizno odredili svoje biracko tijelo u par kantona sa bosnjackom vecinom, i to biracko tijelo je nesumnjivo prezadovoljno dosadasnjim rezultatima.
Jedan sam od glasaca NS.
Dosad, realno - lose, u odnosu na SDA i DF - srednje bolje.

NS je laserski precizno odredila svoje biracko tijelo. To biracko tijelo vecinom zivi u kantonima sa bosnjackom vecinom.
Je li to lose?
Da li je lose za Bosnjake sto postoji politicki pluralizam tamo gdje su vecina?

Zar se Armija RBiH nije borila za BiH gdje je taj pluralizam normalna pojava?
Pluralizam u uskoplju stocu i novm travniku lives
Al u panjevima

Gdje su bosnjaci sigurni psihicki tu krece ns agenda
Isto je u zagrebu itd
Pa to Bosnjake cini boljim i sirim od BiH Srba i Hrvata.

Samo uporedi broj Hrvata u Uskoplju i N.Travniku pocetkom stoljeca i danas.
To je dao pluralizam u panjevima.
Novak20

#602 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

Emela napušta OS BiH jer je izgubila pravne bitke protiv države BiH. Nepravda joj je što se "povorka" podržava, a hidžab u OS ne.

Mada sumnjam da bi OS odobrile "povorku" u nekoj vojarni, tu je liberalna Sabina Čudć da prva podrži Emelu i druge slične entuzijaste od kojih NS nikada neće dobiti glas. :lol:
"U potpunosti podržavam vojnikinju Emelu Mujanović u njenoj kritici zabrane nošenja hidžaba u Oružanim snagama BiH. Pravo na slobodu vjeroispovijesti je jedno od osnovnih ljudskih prava i mora biti ispoštovano. Pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je svima u Oružanim snagama BiH u potpunosti dozvoljen život u skladu s njihovim vjerskim uvjerenjima", navela je Ćudić.

Poručila je kako smo na putu da "izgubimo i posljednje vojnikinje s hidžabom te da ugušimo entuzijazam svih djevojaka koje nose hidžab a imaju ambiciju da se priključe Oružanim snagama".

"To ne smijemo dopustiti. Očekujem od Ministarstva da izmijeni Pravilnik o uniformama u Oružanim snagama BiH i vjernicama, muslimankama, omogući nošenje hidžaba", zaključila je Ćudić.

https://avaz.ba/vijesti/bih/906551/emel ... -hidzab-ne
Emela Mujanović najavila je da će napustiti Oružane snage Bosne i Hercegovine zbog zabrane da nosi hidžab.

- Za nekoliko dana, zvanično, neće biti ni jedna pokrivena žena u Oružanim snagama BiH jer se ja uskoro razdužujem. Dovedena sam u situaciju da biram između svog zvanja i hidžaba... (Pod pokrivenom ženom mislim na ženu koja je pokrivena u civilu ali i na službi kada je u uniformi).

Nepravda prema grupi građana
Bošnjaci, da ne prozivam po imenima, a i ostali sugrađani, da li se ponosite ovom odlukom, odnosno presudom, zabranom hidžaba?! Kažete svi želite suživot, a ne možete da tolerišete vjeru svog sugrađana! - poručila je Mujanović.

Mujanović je istakla kako se povorka podržava, ali ne i hidžab.

- Povorka se podržava, ali hidžab ne. Država se ne gradi na temelju nepravde prema jednoj grupi njenih građana! Nije moja Bosna kriva, nego oni koji vladaju sa njom! - dodala je ona.

Podsjetimo, ona je već duže vrijeme u sporu s državom zbog zabrane da nosi hidžab u vojnoj službi.

Inače, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 18. januara ove godine na 140. plenarnoj sjednici odlučio kako zabrana nošenja marame u Oružanim snagama BiH ne predstavlja kršenje Ustava BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#603 Re: Naša stranka

Post by Truba »

pemanapemani wrote: 21/05/2024 23:59
Truba wrote: 21/05/2024 23:00

Jedan sam od glasaca NS.

NS je laserski precizno odredila svoje biracko tijelo. To biracko tijelo vecinom zivi u kantonima sa bosnjackom vecinom.
Je li to lose?

Pluralizam u uskoplju stocu i novm travniku lives
Al u panjevima

Gdje su bosnjaci sigurni psihicki tu krece ns agenda
Isto je u zagrebu itd
Pa to Bosnjake cini boljim i sirim od BiH Srba i Hrvata.

Samo uporedi broj Hrvata u Uskoplju i N.Travniku pocetkom stoljeca i danas.
To je dao pluralizam u panjevima.
jesi li pratio gibanja u rumunjskoj i ukrajini prije 2014
1991

neće ljudi da zive u postkomunističkim zemljama i točka
sinuhe

#604 Re: Naša stranka

Post by sinuhe »

"Dovedena u situaciju da bira između zvanja i hidžaba"

Svašta se od odraslih ljudi može čuti u Bosni.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#605 Re: Naša stranka

Post by izvrsni direktor »

Novak20 wrote: 22/05/2024 15:02 Emela napušta OS BiH jer je izgubila pravne bitke protiv države BiH. Nepravda joj je što se "povorka" podržava, a hidžab u OS ne.

Mada sumnjam da bi OS odobrile "povorku" u nekoj vojarni, tu je liberalna Sabina Čudć da prva podrži Emelu i druge slične entuzijaste od kojih NS nikada neće dobiti glas. :lol:
"U potpunosti podržavam vojnikinju Emelu Mujanović u njenoj kritici zabrane nošenja hidžaba u Oružanim snagama BiH. Pravo na slobodu vjeroispovijesti je jedno od osnovnih ljudskih prava i mora biti ispoštovano. Pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je svima u Oružanim snagama BiH u potpunosti dozvoljen život u skladu s njihovim vjerskim uvjerenjima", navela je Ćudić.

Poručila je kako smo na putu da "izgubimo i posljednje vojnikinje s hidžabom te da ugušimo entuzijazam svih djevojaka koje nose hidžab a imaju ambiciju da se priključe Oružanim snagama".

"To ne smijemo dopustiti. Očekujem od Ministarstva da izmijeni Pravilnik o uniformama u Oružanim snagama BiH i vjernicama, muslimankama, omogući nošenje hidžaba", zaključila je Ćudić.

https://avaz.ba/vijesti/bih/906551/emel ... -hidzab-ne
Emela Mujanović najavila je da će napustiti Oružane snage Bosne i Hercegovine zbog zabrane da nosi hidžab.

- Za nekoliko dana, zvanično, neće biti ni jedna pokrivena žena u Oružanim snagama BiH jer se ja uskoro razdužujem. Dovedena sam u situaciju da biram između svog zvanja i hidžaba... (Pod pokrivenom ženom mislim na ženu koja je pokrivena u civilu ali i na službi kada je u uniformi).

Nepravda prema grupi građana
Bošnjaci, da ne prozivam po imenima, a i ostali sugrađani, da li se ponosite ovom odlukom, odnosno presudom, zabranom hidžaba?! Kažete svi želite suživot, a ne možete da tolerišete vjeru svog sugrađana! - poručila je Mujanović.

Mujanović je istakla kako se povorka podržava, ali ne i hidžab.

- Povorka se podržava, ali hidžab ne. Država se ne gradi na temelju nepravde prema jednoj grupi njenih građana! Nije moja Bosna kriva, nego oni koji vladaju sa njom! - dodala je ona.

Podsjetimo, ona je već duže vrijeme u sporu s državom zbog zabrane da nosi hidžab u vojnoj službi.

Inače, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 18. januara ove godine na 140. plenarnoj sjednici odlučio kako zabrana nošenja marame u Oružanim snagama BiH ne predstavlja kršenje Ustava BiH.
Zasto povorku i hdzab dovodi u istu ravan? Nepismena ili zlonamjerna ili oboje?
Hakiz

#606 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

sinuhe wrote: 22/05/2024 16:43 "Dovedena u situaciju da bira između zvanja i hidžaba"

Svašta se od odraslih ljudi može čuti u Bosni.
U ovom slučaju jeste u situaciji da mora birati.
sinuhe

#607 Re: Naša stranka

Post by sinuhe »

Je li čovjek ono što radi ili ono čemu se klanja pod uslovom da je riječ o dobrovoljnom izboru :?
geralt

#608 Re: Naša stranka

Post by geralt »

U isto vrijeme, americka vojska:

Image

Image

Image

Ovaj zadnji je dobio specijalnu dozvolu da ima bradu jer je stovaoc nordijskih bozanstava Odina i Thora (ne salim se).
tramvajtrojka

#609 Re: Naša stranka

Post by tramvajtrojka »

geralt wrote: 22/05/2024 17:59 U isto vrijeme, americka vojska:

Image

Image

Image

Ovaj zadnji je dobio specijalnu dozvolu da ima bradu jer je stovaoc nordijskih bozanstava Odina i Thora (ne salim se).
Logicno da u vojsci ovo ne treba posebno brada, pogledaj nasu vojsku na sta lici sada sa bradama, a ovaj američki hairlija bi se dobro proveo kad bi morao nabaciti gas masku i kad ne bi mu legla na lice zbog brade, znaju se neki propisi u nekim službama sve ostalo vodi u cirkus
sinuhe

#610 Re: Naša stranka

Post by sinuhe »

U Americi je rijec o integraciji, rasnim odnosima i slicnom.
Neko ko se preziva Mujanovic u Bosni nije obespravljen ni na koji nacin. Prije da je rijec o provokatoru.
HelaS

#611 Re: Naša stranka

Post by HelaS »

sinuhe wrote: 22/05/2024 18:09 U Americi je rijec o integraciji, rasnim odnosima i slicnom.
Neko ko se preziva Mujanovic u Bosni nije obespravljen ni na koji nacin. Prije da je rijec o provokatoru.
Kako, šta je provokacija?
cvrčak_na_hedonizmu

#612 Re: Naša stranka

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Prpa.ba wrote: 21/05/2024 18:09 Ciste septicku jamu, nema sta.

Rezultati do sad su krajnje impresivni, pokusaj da osiguraju dozivotni mandat Covicevoj familiji u BHANSA-i i vatreno zagovaranje Vukoje za ustavnog suca.

30.000 glasova imaju zato sto su laserski precizno odredili svoje biracko tijelo u par kantona sa bosnjackom vecinom, i to biracko tijelo je nesumnjivo prezadovoljno dosadasnjim rezultatima.
Jedan sam od glasaca NS.

Je li to lose?

Hajmo konkretno, jel moze ?

sdO davala HDZ-u sve sto ovi pozele, Trojka radi potpuno isto dajuci im FERK, Fond za zastitu okolisa u kojem se vrte stotine miliona, autoputeve, Vukoju, cak guraju Covicevog zeta da ostane u BHANSA-i, glasanje za crnolistase, Mostar poklonjen HDZ-u - check;

sdO davala Dodiku sve sto pozeli do zadnjeg saziva VM, od cetvrtog delegata pa nadalje, Trojka uradila potpuno isto dajuci mu cetvrtog delegata, uvodeci ga u vlast, a nije morala ( jer se moglo sa opozicijom, bilo je ruku ), uvodeci njegove ljude na rukovodece pozicije u OSI, agenciji za lijekove, sluzbi za strance ( do tada su tu bili PDP-ovi i SDS-ovi clanovi ), cak su mu dali i UIO ( to je valjda fetis SDP-a, isto su uradili nakon sto je Causevic uhapsen ovi brze bolje pustili HDZ-ovca Miju Dzakulu da zajase na samo 12.5 godina :stidljiv: ) cak su uspjeli dati Ministarstvo Sigurnosti nebil se agendas Forto docepao svoje agende i gle cuda Dodik, neki novi reformisani, se povampiri. Cudo, znam. Za ovog, danasnjeg, Dodika kriva je Trojka 1/1, ko sto su zeleni stakori bili krivi za nekadasnjeg. Check.

sdO je imala raznorazne vratolomije nebil usla u vlast, smijesni i sumnjivi likovi, oba parlamenta nefunkcionalna, Vlade I VM takodjer. Fast forward Ramo, Vojin, Federalni Parlament smijesan, vecina upitna, HDZ u vladi blokirao sve zivo, Vlada FBiH je ispunila cak jedno obećanje od datih haman 500 za godinu i kusur. Izvoz pao. Check.

U KS je isto cirkus, Tanovic u N. Sarajevu, Mandic i NiP u centru, Hadzibajric je isto bio dio te nove paradigme S. Gradu, ovi se iz SDP-a bas posvadjali u N. Gradu, Damir Rekatas Hadzic se izgleda vraca, Lagumdzija se vec vratio. Medjusobni odnosi u Nipu aka Ademovic vs Camapare vs ostali. Previranja i borbe za fotelje i pozicije sve u glavu ko zeleni stakori. Check.

Davanje resursa i sirovina za kikiriki. Check.

Da vidimo te dobre stvari, kad vec kritikujem.

Otvaranje pregovora za ulazak u EU u koju nikada necemo uci sa Geertom Wildersom u Holandiji, Orbanom u Madjarskoj i ko zna kojim desnicarima koji su vec dosli ili su u dolasku na vlast u EU. Vidjeti pod Turska, Sj. Makedonija. Na sve to situacija u EU se drasticno promijenila u zadnjih nekoliko godina. Ja sam svakako protiv, da se razumijemo.

Rezolucija, iako satisfakcija ne donosi nam previse. Zapravo samo dodatno zakuhava situaciju, nema ratnih reparacija, a postavlja se pitanje sto nam prije nisu pomogli nego bas sada. Ukrajini se pomaze, nama nisu nego su govorili neka vas tamo, ne tucite se, a mi nenaoruzani se borimo protiv dvostruke agresije i JNA. Za mene je ovo licemjerno i namjeran pokusaj dodatnog zakuhavanja. Mozda grijesim.

Pomoc trudnicama, naklon, al i dalje sica a demografija ode u hendek

Tramvaji su dio Zelene Agende i zanimaju me ugovori i troskvi koji se ocito kiriju, barem ja nisam nasao how much nas to na kraju izadje. To je malo za sest godina u kantonu. Zdravstvo i prosvjeta u ozbiljnom rasulu. Al to je sdO sjebala. Smijenjena ona kurva. I nesto energetskih zakona, al to je opet ista prica odnosno naredjenje sefova iz vana.

Dje ti vidis srednje bolje u odnosu na zelene stakore da mi je znati. Nesic & co to sigurno nisu. VM nefunkcionalno. Javni servis u rasulu. Pao nam izvoz. Desavaju se ozbiljna poskupljenja. Ne vidim neki napor da se podigne i subvencionira poljoprivreda. Vecinu hrane i dalje uvozimo. Nema zastite domace proizvodnje, granice nam prolazi kako ko hoce od smeca roba do migranata. Federalna Vlada jos gora, parlamentarna vecina smijesna predvodjena Isak family, Kukicem, Vojinom i ostalim cirkusantima. Lagumdzija opet izronio ko govno na površinu, a za njim dolazi Damir Hadzic, kartel nam radi po drzavi sta hoce, MVP se svadja sa novinarima i brani kuma koji je docekao ove iz kartela, iznajmio vozila, zavrsio smjestaj i zastitu sto rade osobe od velikog povjerenja i mogu ovako u nedogled.

Nije ovo srednje bolje sto kazes nego jebena katastrofa opstih razmjera kad realno sagledas stvari. Zeleni stakori nisu mjerilo nicega, a ovi se takmice sa njima i vicu "oni su gori, oni su gori". Cirkus.
pemanapemani wrote: 21/05/2024 22:36 Nevezano za Vojina i meni se ne svidja njegova biografija.

Jebi ga, mozda bi bilo dobro da tzv. proBiH snage kazu kakvu drzavu zele.

Ako ne valja Vojin, ko od Srba valja?
Vise "vjerujem" Sarovicu i Vukanovicu nego Vojinu.
Haris.ba

#613 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

Nadam se da su u NS shvatili isaret Amera oko isplate crnolistasima i sta znaci suzdrzan glas.....
vjeshalica

#614 Re: Naša stranka

Post by vjeshalica »

Svjesno su bili uzdrzani. To je ta razaracka politika.
GandalfSivi

#615 Re: Naša stranka

Post by GandalfSivi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/05/2024 18:42
Mostar poklonjen HDZ-u - check;
Da ne idem u ostatak ponjave (nekada ti se bas da pisati), izgleda da sam ja jedini koji brani potez NS-a da ne glasa za kandidata SDA za gradonacelnika u Mostaru. Ako dugorocno, kad tad, hoce da se prostru izvan fildzana, ne smiju biti SDA-ova zakrpa “kad bas zaskripi”.

Na kraju krajeva, ako je SDA bilo toliko bitno da ne ode Mostar u ruke HDZ-a, sto oni iz patriotskih pobuda ne glasase za kandidata NS-a?

Znam da sam jedini koji tako misli, ali jebiga…
kakabanja213

#616 Re: Naša stranka

Post by kakabanja213 »

GandalfSivi wrote: 22/05/2024 18:53
Da ne idem u ostatak ponjave (nekada ti se bas da pisati), izgleda da sam ja jedini koji brani potez NS-a da ne glasa za kandidata SDA za gradonacelnika u Mostaru. Ako dugorocno, kad tad, hoce da se prostru izvan fildzana, ne smiju biti SDA-ova zakrpa “kad bas zaskripi”.

Na kraju krajeva, ako je SDA bilo toliko bitno da ne ode Mostar u ruke HDZ-a, sto oni iz patriotskih pobuda ne glasase za kandidata NS-a?

Nisi jedini. Mene, koliko su zasrali, a zasrali su bas ta stvar jos uvijek drzi da glasam za njih. Tu su bas pokazali principijelnost. Medjutim ovo sa Vukojom ( bilo kojim HDZovcem) nikako ne mogu da shvatim.
Jordan1961

#617 Re: Naša stranka

Post by Jordan1961 »

vjeshalica wrote: 22/05/2024 18:51 Svjesno su bili uzdrzani. To je ta razaracka politika.
Razaracka za BiH jedino. Jos samo da se u HNS uclane. Makar kao pocasna stranka.
toska

#618 Re: Naša stranka

Post by toska »

tramvajtrojka wrote: 22/05/2024 18:05
Logicno da u vojsci ovo ne treba posebno brada, pogledaj nasu vojsku na sta lici sada sa bradama, a ovaj američki hairlija bi se dobro proveo kad bi morao nabaciti gas masku i kad ne bi mu legla na lice zbog brade, znaju se neki propisi u nekim službama sve ostalo vodi u cirkus
U našoj vojsci je dozvoljena brada, a policiji?

Hajd za vojsku, čim se napusti kasarna padaju sva pravila o izgledu i higijeni, mislim na teren, vježbe pa i rat.
Problem bi bio ako bi to bilo dopušteno i policiji, iskreno, ne mogu zamisliti sretanja sa bradatim policijcem.
Hakiz

#619 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 22/05/2024 18:47 Nadam se da su u NS shvatili isaret Amera oko isplate crnolistasima i sta znaci suzdrzan glas.....
Nije valjda da bi glasali za isplatu da Ameri nisu zaprijetili?

Ako je samo prijetnja Amera bila razlog da budu suzdržani, umjesto da po savjesti glasaju protiv, džaba stranci i europeizacija i digitalizacija, sama sebe će ugasiti.
cvrčak_na_hedonizmu

#620 Re: Naša stranka

Nemoj me pogresno shvatiti, ali mi se ne da sa tobom tabiriti BiH politiku, nit ovdje zivis, nit u sustini pratis, nit te direktno pogadja. Znas ovlas sta se desava i to je to.

sdO nije mjerilo, oni su nazvani zeleni stakori sa razlogom, ovi su se busali u prsa da su razliciti, a ja napisem referat da nisu, al ti to nazoves ponjavom, jer ne pratis, nit mozes pratiti kao sto ja pratim htio/ne htio, jbg svakodnevni zivot.

Zamisli da ja tebi pocnem objasnjavati elektore, swing states, razmisljanje glasaca, ko je za kakve poreze u USA i kakav to ima uticaj na zivot stanovnistva. Gledao bi me ko debila, zar ne ?

Neka ba, imamo i drugih tema, ovdje nemas sta da trzis sto se tice neke ozbiljnije diskusije jer ti fali svasta nesto.
cvrčak_na_hedonizmu

#621 Re: Naša stranka

kakabanja213 wrote: 22/05/2024 19:06

Nisi jedini. Mene, koliko su zasrali, a zasrali su bas ta stvar jos uvijek drzi da glasam za njih. Tu su bas pokazali principijelnost. Medjutim ovo sa Vukojom ( bilo kojim HDZovcem) nikako ne mogu da shvatim.
Frajera vise zanima Biden i mnogo vise prati USA desavanja, jer tamo zivi, nego nasa politicka situacija, cisto da znas gdje je ko. Sto je legitimno, al nije ozbiljan sagovornik na temu.

Gdje je promcipijelnost sto se tice glasanja za Cavaru ? Koalicija sa Kukicem. Obojica crnolistasi, vamo moze, a vamo ne moze. Gdje je principijelnost Cudicke koja se kao bori za prava zena, puna usta toga, femicida, a onda glasa za Stasu Kosarca koji marise zenu odnosno ne glasa za njegovu smjenu. Gdje je principijelnost kod Magode, on je takodjer marisao zenu i dobio zabranu prilaska i kao takav je ministar u vladi KS. Uostalom, gdje je principijelnost kada se kaze necemo sa nacionalnim strankama pa se krene sa HDZ-om koji su inace ultra progresivna stranka.

Zeleni stakori trebaju da odu na smetljiste historije, al titranje muda ovim ublehama iz Trojke i drecanje "sdO je gora" nas nece nigdje dovesti. Toga si, nadam se, svjestan ?
hepekcina

#622 Re: Naša stranka

Post by hepekcina »

oooooo što vas @cvrčak_na_hedonizmu prekuca ko igricu :kakoste:
kakabanja213

#623 Re: Naša stranka

Post by kakabanja213 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/05/2024 19:40
kakabanja213 wrote: 22/05/2024 19:06

Frajera vise zanima Biden i mnogo vise prati USA desavanja, jer tamo zivi, nego nasa politicka situacija, cisto da znas gdje je ko. Sto je legitimno, al nije ozbiljan sagovornik na temu.

Gdje je promcipijelnost sto se tice glasanja za Cavaru ? Koalicija sa Kukicem. Obojica crnolistasi, vamo moze, a vamo ne moze. Gdje je principijelnost Cudicke koja se kao bori za prava zena, puna usta toga, femicida, a onda glasa za Stasu Kosarca koji marise zenu odnosno ne glasa za njegovu smjenu. Gdje je principijelnost kod Magode, on je takodjer marisao zenu i dobio zabranu prilaska i kao takav je ministar u vladi KS. Uostalom, gdje je principijelnost kada se kaze necemo sa nacionalnim strankama pa se krene sa HDZ-om koji su inace ultra progresivna stranka.

Zeleni stakori trebaju da odu na smetljiste historije, al titranje muda ovim ublehama iz Trojke i drecanje "sdO je gora" nas nece nigdje dovesti. Toga si, nadam se, svjestan ?
Pa rekao sam da je to jedna od rijetkih stvari koja me drzi da opet zaokruzim NS. U te price ko je koga prebio muz zenu ili zena muza stvarno necu da ulazim. Ali da su pogazili vecinu stvari koje su pricali jesu. Opet i tu ima poneki stidljivi pomak naprijed. Medjutim da zacementiras dozivotno ideoloskog neprijatelja u sud koji ce se, mozda i najvise baviti temama, kada za to dodje vrijeme u kojima se ti ideoloski ne slazes ni u kakvoj varijanti to meni nikako nije jasno. Ne vidim nikakvo drugo objasnjenje nego fotelje.
pemanapemani

#624 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

Volio bih da mi neko objasni nacin kako se umjesto HDZ i SNSD moze praviti vlast sa "proBiH" Srbima i Hrvatima?

Kako izbjeci blokadu SNSD i HDZ, ako ne podrzis nijedan njihov prijedlog?

Kako sutra objasniti strancima da i ti nisi taj koji blokira drzavu?
Onda dolazimo u sitiaciju gdje drzava nije bitna nikome, nego imamo tri strane, tri.naroda koji vuku na svoju stranu.

Ako neko zna rjesenje, ja ga odmah potpisujem.

Svi znamo sta nije dobro, hoce li neko ponuditi racionalano rjesenje kako doci do dobrog?

Meni su principi super, samo da se sutra ne probudimo principjelni bez drzave.
Haris.ba

#625 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

pemanapemani wrote: 22/05/2024 19:57 Kako izbjeci blokadu SNSD i HDZ, ako ne podrzis nijedan njihov prijedlog?
Tako sto imas principe. Hocete platu crnolistasima? Nije problem. Moze u zamjenu za zakon o vrhovnom sudu Bisne i Hercegovine.

Moras glasati za Cavaru radi uspostave vlasti? Ok. Ali, sta sada?
Last edited by Haris.ba on 22/05/2024 20:17, edited 1 time in total.
Post Reply