KJKP RAD
- video
#601 Re: KJKP RAD
Hebase nam travnici, kiseljaci, kobiljace sve po spisku.
PozavrsavO 'seljak, docepO se papira, podiglo mu koeficijent a terena vidi samo kad ide i vraca se sa posla.
Lopata i metla - niks!
PozavrsavO 'seljak, docepO se papira, podiglo mu koeficijent a terena vidi samo kad ide i vraca se sa posla.
Lopata i metla - niks!
- avetinja
#602 Re: KJKP RAD
Kud ćeš dalje kada Šteta kritikuje da se ne čisti i ne posipa i da autobusi ne mogu voziti. Nije stvar trotoara i sporedne ulice, nego grtalice koja ne prođe preko 24 sata.
-
zippoo87
#603 Re: KJKP RAD
Kritika stoji,nedoraslost menadzmenta situaciji isto stoji, botovanje opozicije,stoji i to...jedino ne stoji da je kataklizma.
To je meni smijesno citati ovdje
To je meni smijesno citati ovdje
- kabal1337
#604 Re: KJKP RAD
Pa kako ce soliti, oni posolje snijeg se u vodu pretvori i odnese so
Mozda ne sole da ne istruhnu sine i vozila. Trebaju reci da stite investiciju.
-
pemanapemani
#605 Re: KJKP RAD
Ništa onda, vratiti na vlast prethodnike koji su bili bolji i riješen problem.dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 14:25 Neobranjivo kad branis, samo kontrauslugu cinis onome koga branis. Kladio vadio i taj sistem.
Ili tek ne razumiju ovi nesposobni sto izvedu omladinu stranke da lopata po nekom trotoaru, ili ministri koji prozivaju drugog ministra, ili clanovi vladajuce koalicije koji se ponasaju kao da su opozicija. Ne razumiju svoju glupost, ocigledno.
Da, napadaju vas iz opozicije jer ste im dali materijala, ovdje vise ne pali "oni su upropastili mi smo naslijedili lose stanje kenj kenj". Dugo si na vlasti, i nisi uradio nista, gori si od prethodnika i to ti je to.
Svakodnevne redukcije vode. Stara pruga i stari tramvaji koji idu bez problema na 100 cm snijega, vrtići koga zapadne i ko masno plati, Bjelasnica u rangu skijališta na Kupresu, porodilje 400 KM i neka se nogom u guzicu udaraju, te naravno, najveći problem za građane - neradna nedjelja.
Kad se sjetim čistih trotoara tokom bivše sposobne vlasti, hladno hodas u starkama.
Last edited by pemanapemani on 10/01/2026 15:25, edited 1 time in total.
- muha_sa
#606 Re: KJKP RAD
Malo guzove podignete pa se lopate ufatite--ocistite sve do kontejnera i onda ce komunalci doc i istrest kontejnere--nemaju kontejneri skije vec male tockice--jebeno ih gurat po asfaltu a po snijegu nikako.
Mi smo bogme vrijedni bili--očistili sve oko kontejnera i ulicu sve do glavne
ako ko ne vjeruje bujrum-nek se uvjeri

LaHko je sjedit u toplom i naprdivat

Mi smo bogme vrijedni bili--očistili sve oko kontejnera i ulicu sve do glavne

LaHko je sjedit u toplom i naprdivat
-
pemanapemani
#607 Re: KJKP RAD
muha_sa wrote: ↑10/01/2026 15:24 Malo guzove podignete pa se lopate ufatite--ocistite sve do kontejnera i onda ce komunalci doc i istrest kontejnere--nemaju kontejneri skije vec male tockice--jebeno ih gurat po asfaltu a po snijegu nikako.
Mi smo bogme vrijedni bili--očistili sve oko kontejnera i ulicu sve do glavneako ko ne vjeruje bujrum-nek se uvjeri
![]()
LaHko je sjedit u toplom i naprdivat![]()
![]()
- Edin H.
#608 Re: KJKP RAD
Da su pametni bili i da su štrajkovali da sebi dignu plate.
Ne bi im mogli reći da nisu dobro čistili, jer ne bi čistili nikako
Ne bi im mogli reći da nisu dobro čistili, jer ne bi čistili nikako
- dječak sa šibicama
#609 Re: KJKP RAD
Mogli bi da se i organizujemo pa da preuzmemo posao policije, a moze i vatrogasaca, ili hitne pomoci, sto bi oni radili svoj posao kad ima ljudi sa kombijima, ubace se zavoji unutra, imam ja plavog golfa starog samo nabacim rotaciju i idem u ophodnju.
Umjesto sto sjedimo besposleni.
- No Mind
#610 Re: KJKP RAD
Izgleda, ne bave se odvozom smeca nikako ove sedmice, ni kad ljudi ociste prilaz. @muha_sa, bit ce da ce Vam to smece jos stojati.
Građani u Sarajevu ogorčeni: Iako su prilazi očišćeni od snijega, Rad i dalje ne odvozi smeće
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradani ... /260110074
Građani u Sarajevu ogorčeni: Iako su prilazi očišćeni od snijega, Rad i dalje ne odvozi smeće
-
Naslovnica
#612 Re: KJKP RAD
Bjelašnica eno šestosjed mandal ne zna se do kada, Igman kaže "pripremamo".pemanapemani wrote: ↑10/01/2026 15:24Ništa onda, vratiti na vlast prethodnike koji su bili bolji i riješen problem.dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 14:25 Neobranjivo kad branis, samo kontrauslugu cinis onome koga branis. Kladio vadio i taj sistem.
Ili tek ne razumiju ovi nesposobni sto izvedu omladinu stranke da lopata po nekom trotoaru, ili ministri koji prozivaju drugog ministra, ili clanovi vladajuce koalicije koji se ponasaju kao da su opozicija. Ne razumiju svoju glupost, ocigledno.
Da, napadaju vas iz opozicije jer ste im dali materijala, ovdje vise ne pali "oni su upropastili mi smo naslijedili lose stanje kenj kenj". Dugo si na vlasti, i nisi uradio nista, gori si od prethodnika i to ti je to.
Svakodnevne redukcije vode. Stara pruga i stari tramvaji koji idu bez problema na 100 cm snijega, vrtići koga zapadne i ko masno plati, Bjelasnica u rangu skijališta na Kupresu, porodilje 400 KM i neka se nogom u guzicu udaraju, te naravno, najveći problem za građane - neradna nedjelja.
Kad se sjetim čistih trotoara tokom bivše sposobne vlasti, hladno hodas u starkama.
Desetine miliona skrkane.
Špica sezone.
Žalosno.
Nadam se da se zeleni nikada neće vratiti ninna nivo mjesne zajednice, ali su mnogo je ljudi opravdavano razočarano trenutnom vlašću, ne u tolikoj mjeri da bi voljeli da se vrati zelena patljičara, ali su očekivali konkretnije rezultate i da novi ne prave greške koje su pravili stari.
Last edited by Naslovnica on 10/01/2026 15:38, edited 1 time in total.
- avetinja
#613 Re: KJKP RAD
I onda mu Vildana Bešlija sa kutijom soli udari u kontru.
Njemu je bolje da se ne oglašava dok se snijeg ne otopi.
P.S. Kod mene su jutros odnijeli smeće, valjda će i drugima brzo.
- muha_sa
#614 Re: KJKP RAD
Tek smo ocistili--javili im--ce vidimo kad ce.No Mind wrote: ↑10/01/2026 15:32 Izgleda, ne bave se odvozom smeca nikako ove sedmice, ni kad ljudi ociste prilaz. @muha_sa, bit ce da ce Vam to smece jos stojati.
-
zippoo87
#615 Re: KJKP RAD
dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 15:29 Mogli bi da se i organizujemo pa da preuzmemo posao policije, a moze i vatrogasaca, ili hitne pomoci, sto bi oni radili svoj posao kad ima ljudi sa kombijima, ubace se zavoji unutra, imam ja plavog golfa starog samo nabacim rotaciju i idem u ophodnju.
Neko ce za svaki problem naci rjesenje a neko ze za sve naci izgovor.
To je razlika izmedju radnika i neradnika.
Pa neka se svako sam svrsta kojoj kategoriji pripada.
Evo Muha i njegove komsije su odabrali...svaka pohvala za njih.
- dječak sa šibicama
#616 Re: KJKP RAD

Smetljari odnijeli sinoc tu blizu mene kontejneri ispraznjeni inace u cijeloj ulici su valjda takodje uradili, rukama sakupljali, ali grtalice i soli i dalje nema. Sesti dan od pada snijega.
Smetljari rade svoj posao ocigledno.
Inace samo jedna ulica u naselju ociscena, i to nakon par dana pritisaka iz MZ jer autobuska linija nije mogla raditi zbog neociscene ceste.
- muha_sa
#617 Re: KJKP RAD
dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 15:29 Mogli bi da se i organizujemo pa da preuzmemo posao policije, a moze i vatrogasaca, ili hitne pomoci, sto bi oni radili svoj posao kad ima ljudi sa kombijima, ubace se zavoji unutra, imam ja plavog golfa starog samo nabacim rotaciju i idem u ophodnju.
E jebi ga djecace
- No Mind
#618 Re: KJKP RAD
muha_sa wrote: ↑10/01/2026 15:39Tek smo ocistili--javili im--ce vidimo kad ce.No Mind wrote: ↑10/01/2026 15:32 Izgleda, ne bave se odvozom smeca nikako ove sedmice, ni kad ljudi ociste prilaz. @muha_sa, bit ce da ce Vam to smece jos stojati.
- dječak sa šibicama
#619 Re: KJKP RAD
Naci cemo drugoga za zaokruziti u oktobru, to svakako. Ako i on ne bude radio svoj posao, onda trecega. Do tada cemo i mi i vi na svaku prirodnu nepogodu ocekivati totalni nered i haos.
Pardon, nije haos, trojkasi da mi se ne naljute, sve je u najboljem redu. Do oktobra.
-
pemanapemani
#620 Re: KJKP RAD
Većinu si u pravu, može puno bolje i to su obećavali, samo kolega kaže - gori su od prethodnika i to je to.Naslovnica wrote: ↑10/01/2026 15:37Bjelašnica eno šestosjed mandal ne zna se do kada, Igman kaže "pripremamo".pemanapemani wrote: ↑10/01/2026 15:24Ništa onda, vratiti na vlast prethodnike koji su bili bolji i riješen problem.dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 14:25 Neobranjivo kad branis, samo kontrauslugu cinis onome koga branis. Kladio vadio i taj sistem.
Desetine miliona skrkane.
Špica sezone.
Žalosno.
Nadam se da se zeleni nikada neće vratiti ninna nivo mjesne zajednice, ali su mnogo je ljudi opravdavano razočarano trenutnom vlašću, ne u tolikoj mjeri da bi voljeli da se vrati zelena patljičara, ali su očekivali konkretnije rezultate i da novi ne prave greške koje su pravili stari.
- dječak sa šibicama
#621 Re: KJKP RAD
Na par tema napisao, ta suplja "vratice se zelena babaroga" je ispusen alibi, ako je ikada i bio vrijedan.
Plasenje zelenom babarogom je ocajno i jadno, dakle necemo nista raditi a kad se povuce nasa odgovornost, idemo sa buaaaaa zeleni se vracaju ako ne glasate za nas.
Uostalom, NS i SDP su usli u koaliciju sa "reformisanim" babarogama iz SDA pardon NIPa. A onda su im dali i ovaj Rad na upravljanje. Pa o cemu govorimo.
Plasenje zelenom babarogom je ocajno i jadno, dakle necemo nista raditi a kad se povuce nasa odgovornost, idemo sa buaaaaa zeleni se vracaju ako ne glasate za nas.
Uostalom, NS i SDP su usli u koaliciju sa "reformisanim" babarogama iz SDA pardon NIPa. A onda su im dali i ovaj Rad na upravljanje. Pa o cemu govorimo.
-
NediM17
#622 Re: KJKP RAD
Pa trenerko nije apriori odbio mogucnost koaliranja sa zelembacima.
- nepass1
#623 Re: KJKP RAD
Jos nisu trolejbuska stajalista ocistili, o cemu pricamo. Trebam i to ici cistiti. Cisti ispred haustora, cisti ispred garaze koju je grtalica zablokirala.zippoo87 wrote: ↑10/01/2026 15:39dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 15:29 Mogli bi da se i organizujemo pa da preuzmemo posao policije, a moze i vatrogasaca, ili hitne pomoci, sto bi oni radili svoj posao kad ima ljudi sa kombijima, ubace se zavoji unutra, imam ja plavog golfa starog samo nabacim rotaciju i idem u ophodnju.
Neko ce za svaki problem naci rjesenje a neko ze za sve naci izgovor.
To je razlika izmedju radnika i neradnika.
Pa neka se svako sam svrsta kojoj kategoriji pripada.
Evo Muha i njegove komsije su odabrali...svaka pohvala za njih.
Ja svaki dan na posao. I danas na posao. I kad dodjem kuci jos do konejnera da cistim?
Jutros jebenih 80 minuta putujem 10km sa jebenim trolejbusom.
Nek idu u picku materinu i trojka i rad i gras i ja sto sam glasao za njih
-
coco1
#624 Re: KJKP RAD
a, tu se znaci stanuje. brojevi 118. do 142.muha_sa wrote: ↑10/01/2026 15:24 Malo guzove podignete pa se lopate ufatite--ocistite sve do kontejnera i onda ce komunalci doc i istrest kontejnere--nemaju kontejneri skije vec male tockice--jebeno ih gurat po asfaltu a po snijegu nikako.
Mi smo bogme vrijedni bili--očistili sve oko kontejnera i ulicu sve do glavneako ko ne vjeruje bujrum-nek se uvjeri
![]()
![]()
- muha_sa
#625 Re: KJKP RAD
coco1 wrote: ↑10/01/2026 15:56a, tu se znaci stanuje. brojevi 118. do 142.muha_sa wrote: ↑10/01/2026 15:24 Malo guzove podignete pa se lopate ufatite--ocistite sve do kontejnera i onda ce komunalci doc i istrest kontejnere--nemaju kontejneri skije vec male tockice--jebeno ih gurat po asfaltu a po snijegu nikako.
![]()
![]()
![]()
Vec 40 godina dobri moj čaršijaneru