Re: Razotkrivanje Biblije!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
PerfekcionistaTZ

#601 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by PerfekcionistaTZ »

BiBi911 wrote: 03/11/2024 14:22 Samo mi je malo glupo kada vi vjernici u svemu vidite boga i bozije davanje(kisa pada bog dao kisu, sunce sija bog dao sunce i sl), vise su Simsoni pogodili no religijske knjige a svakih par dana izvucete neki dio kao opravdava to nesto..
Sve sto se desava desava se pod Bozijom kontrolom i Bozijom voljom, sta je tu tesko za razumijeti? Pa cak i u tvom mikro svijetu u svojoj porodici ti znacajnu mjeru toga kontrolises i ako se malo potrudis i ne nadjes opasnu zenu mozes da se pitas za sve i da odlucujes o svemu :D
Zasto bi to onda bilo cudno za Stvoritelja koji sve moze, sve zna i sve odlucuje.
BiBi911 wrote: 03/11/2024 14:22 Po meni primarni cilj religije je kontrola mase. I sve su nastale kada nauka/tehnologija nije postojala pa da se objasni nepoznato.
To mozda po tebi, po meni je cilj religije vaspitavanje i duhovni, moralni odgoj covjeka, postavljanje moralnih granica sa ciljem odgoja covjeka u razumno, kulturno, dobro ljudsko bice. Ko se strogo pridrzava vjerskih propisa nikome nece biti na steti vec ce biti od koristi.
Trenutno ateisticke drzave najbolje kontrolisu mase, nijedna religija im ne moze parirati.
BiBi911 wrote: 03/11/2024 14:22 Nadam se da razumjes moje jer ja razumijem tebe. Meni je 2+2=4 jer to mogu dokazat s mogu ti dokazat takodje da je vise ili manje od toga. A 99% toga sto pise u vjerskim knjigama bar za mene je izmisljotina. Jbga ja tvoje misljenje necu/ne mogu promjenita a ti moje isto tako ne. Meni je sve u zivotu crno/zuto a tebi drugacije
Religija nikad nije bila 2+2, vise je 45x21, da bi doznao rezultat treba malo napregnuti mozak i potruditi se razumijeti neke stvari. A tvoj problem i jeste sto poznajes samo dvije boje od toliko boja koje su prisutne.

Ja ne bi vise o tome na ovoj temi, mozda na drugoj, ovdje je tema biblija.
kainos

#602 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by kainos »

PerfekcionistaTZ wrote: 03/11/2024 15:39 ovdje je tema biblija.
Pravo mjesto gdje su Izraelci izašli iz Egipta. Bibijska otkrića

https://forum-religija.com/threads/bibl ... /#post-106
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#603 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

Svako malo otkriju neku ciglu bunar ili stepenice koje potvrde dio svetih spisa
Dozer

#604 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

PerfekcionistaTZ wrote: 03/11/2024 00:22
Dozer wrote: 01/11/2024 12:24 Istina nije nijedno. Jednostavno. Sve su to ljudske izmisljotine u pokusaju davanja odgovora na nase porijeklo, a istina je zapravo nesto skroz drugo.
To tako samouvjereno i nadmeno govoris, tacno osjetim onaj ateisticki egoizam kod tebe, kao svi vjernici su glupi i zaostali pa ne kontaju a ja sam pametan pa skontao da je religija izmisljotina. Malo mi to ide na nerve iskren da ti budem.
Ja pricam na osnovu dostupnih informacija i naucnih dokaza, nista drugo. Zivo mi se hebe i za teisticki i za ateisticki pogled na to, kao i za to sto to tebe nervira.
Dozer

#605 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Truba wrote: 03/11/2024 10:50 Dozer jednostavno voli izmisljat svoja pravila
Nesto ko holivudski milijarderi
Smetaju mu tudja jer ne moze nametat svoja
:lol: :lol: :lol: :lol:
Truba vazda k'o truba :lol: :lol:
Dozer

#606 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Nisi meni odgovarao, ali bicu slobodan da se ukljucim.
PerfekcionistaTZ wrote: 03/11/2024 15:39 Sve sto se desava desava se pod Bozijom kontrolom i Bozijom voljom, sta je tu tesko za razumijeti? Pa cak i u tvom mikro svijetu u svojoj porodici ti znacajnu mjeru toga kontrolises i ako se malo potrudis i ne nadjes opasnu zenu mozes da se pitas za sve i da odlucujes o svemu :D
Zasto bi to onda bilo cudno za Stvoritelja koji sve moze, sve zna i sve odlucuje.
Upravo ovo sto si napisao - jer za takve tvrdnje naprosto ne postoje nikakvi dokazi, nista opipljivo, provjerljivo. Postoji samo ono sto je neko izmislio prije par hiljada godina u vjerskim knjigama. Koliko je koja prica iz vjerskih knjiga zaista istinita, koliko je ljudska izmisljotina iz tog doba, ili koliko je samo pogresno ljudsko tumacenje nekih tadasnjih desavanja uzrokovano neznanjem, to je drugi par rukava. Ali za boga kao takvog, kakvog ga predstavljaju religije, ne postoji apsolutno nijedan dokaz. Zato se to sto ti mislis da je istina i zove "religija" i "vjerovanje", jer ti vjerujes, tj. nadas se da je istina to u sta vjerujes.I niko ti to ne brani. Ali, dozvoli i da neko drugi ne vjeruje u to tvoje vjerovanje, nego da ima neki drugaciji pogled na sve i da svoje misljenje i zakljucke bazira na nekim drugim stvarima mimo vjerskih knjiga.
To mozda po tebi, po meni je cilj religije vaspitavanje i duhovni, moralni odgoj covjeka, postavljanje moralnih granica sa ciljem odgoja covjeka u razumno, kulturno, dobro ljudsko bice. Ko se strogo pridrzava vjerskih propisa nikome nece biti na steti vec ce biti od koristi.
Trenutno ateisticke drzave najbolje kontrolisu mase, nijedna religija im ne moze parirati.
Lijepo sroceno, ali i netacno, pa koliko god to tebe nerviralo. Moras biti svjestan da je ovakav pogled ober moderan. U vrijeme nastanaka vjerskih knjiga prje 1400+, 2000+ i 5000+ godina ipak su bile neke druge premise na snazi. A o pridrzavanju vjerskih propisa i tome da niko nije time ostecen mozemo nadugo i nasiroko. Ali dovoljno je da samo malo pogledas unazad i bez problem cas doci do inkvizicije, ili do licemjernog guranja zena u drugi plan, itd.itd.. Moras biti svjestan da su religije vec hiljadama godina krive za masovna ljudska ubistva, egzoduse i patnje.
Religija nikad nije bila 2+2, vise je 45x21, da bi doznao rezultat treba malo napregnuti mozak i potruditi se razumijeti neke stvari. A tvoj problem i jeste sto poznajes samo dvije boje od toliko boja koje su prisutne.
Ja ne bi vise o tome na ovoj temi, mozda na drugoj, ovdje je tema biblija.
I upravo ovakav pogled na religije pravi ogroman razdor - jer svako "tumaci" vjerske knjige kako mu odgovara. Ovo je, slozices se, poprilicno neadekvatan i kontradiktoran pristup, pogotovo Kur'anu za kojeg se tvrdi da je "savrsen" i da daje odgovore na sva pitanja. Ako je nesto "savrseno", tome onda ne treba tumacenje, zar ne?

Ma sve je to u par deka drug, svejedno je na kojoj se temi prica, jer ce se uvijek doci na isto. Vjerovanje = nadanje da je nesto istina, sto samo po sebi znaci da tu ne postoje nikakvi stvarni dokazi, nego samo nada da je ono sto je neki covjek nekad napisao tacno.
Sve je to, najjednostavnije receno, stanje ljudskog uma, i nista vise.
broj dva

#607 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by broj dva »

Truba wrote: 03/11/2024 22:14 Svako malo otkriju neku ciglu bunar ili stepenice koje potvrde dio svetih spisa
A sta sa potvrdjenim lazima ? Tipa globalni potop, Jonas u stomaku kita, Mosijevo lutanje od 40 godina da bi presao put od 400 kilometara.
Kako vjerovati Bibliji kada i sami bog laze ?

"And if the prophet be deceived when he hath spoken a thing, I the LORD have deceived that prophet, and I will stretch out my hand upon him, and will destroy him from the midst of my people Israel." (Ezekiel 14: 9)

I Isus je lazov, makar kada je ovo rekao :

“Verily I say unto you, There be some standing here, which shall not taste of death, till they see the Son of man coming in his kingdom.” (Matthew 16: 28)

Doduse u dobrom su drusvtu, svi lazu ponekad. Mada malo ko laze kao kler...
PerfekcionistaTZ

#608 Re: Razotkrivanje Biblije!

@Dozer
Postojanje Boga dokazujete na pogresan nacin, Bog nije nekakav obicni predmet ili obicna pojava koja se fizicki moze dokazati jer je On stvoritelj svega toga pa bi bilo neozbiljno da se postojanje Boga moze dokazati nekakvom formulom ili opipljivim dokazom. Onda to ne bi bio Bog kad bi se tako dokazivalo. Postojanje Boga se dokazuje vjerovanjem, logikom, razmisljanjem i zdravim razumom.

Druga stvar, Kina i Sj.Koreja su nereligijske zemlje pa tamo nasilje i ubijanje ljudi cvjeta na sve strane. Ja nesto ne znam da u serijatski orijentisanim zemljama postoji velika stopa ubistava, silovanja i slicno. Malo to istrazi bolje.

Ovu diskusiju cu zavrsiti jednom istinitom anegdotom.

Kada su upitali sejha Ahmeda Deedata, podrugljivo, "kako bi se osjecao da nakon sto umres saznas kako onaj svijet i Bog ne postoje".
Sejh Ahmed Deedat je odgovorio: "Ne bi se osjecao nista gore nego da umrem i saznam da je onaj svijet istina a ja nisam vjerovao".
Truba

#609 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

broj dva wrote: 04/11/2024 09:39
Truba wrote: 03/11/2024 22:14 Svako malo otkriju neku ciglu bunar ili stepenice koje potvrde dio svetih spisa
A sta sa potvrdjenim lazima ? Tipa globalni potop, Jonas u stomaku kita, Mosijevo lutanje od 40 godina da bi presao put od 400 kilometara.
Kako vjerovati Bibliji kada i sami bog laze ?

"And if the prophet be deceived when he hath spoken a thing, I the LORD have deceived that prophet, and I will stretch out my hand upon him, and will destroy him from the midst of my people Israel." (Ezekiel 14: 9)

I Isus je lazov, makar kada je ovo rekao :

“Verily I say unto you, There be some standing here, which shall not taste of death, till they see the Son of man coming in his kingdom.” (Matthew 16: 28)

Doduse u dobrom su drusvtu, svi lazu ponekad. Mada malo ko laze kao kler...
nisi ti to dobro shvatio
svaki narod ima priču o potopu
40 godina je preneseno značenje ne mora biti točna brojka
a i kad se izgubiš u oluji ljudi često 4 metra od kuće umru ne vide kuću
ostalo na engleskom necu komentirati nije mi poznato
Truba

#610 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

Dozer wrote: 04/11/2024 08:45
nastavi menjat ulje na 7500 iako proizvodjac kaze 15000
i daji nadu umirućima s onim tekućinama marihuane da im produžiš koji dan
Dozer

#611 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

PerfekcionistaTZ wrote: 04/11/2024 11:08 @Dozer
Postojanje Boga dokazujete na pogresan nacin, Bog nije nekakav obicni predmet ili obicna pojava koja se fizicki moze dokazati jer je On stvoritelj svega toga pa bi bilo neozbiljno da se postojanje Boga moze dokazati nekakvom formulom ili opipljivim dokazom. Onda to ne bi bio Bog kad bi se tako dokazivalo. Postojanje Boga se dokazuje vjerovanjem, logikom, razmisljanjem i zdravim razumom.

Druga stvar, Kina i Sj.Koreja su nereligijske zemlje pa tamo nasilje i ubijanje ljudi cvjeta na sve strane. Ja nesto ne znam da u serijatski orijentisanim zemljama postoji velika stopa ubistava, silovanja i slicno. Malo to istrazi bolje.

Kada su upitali sejha Ahmeda Deedata, podrugljivo, "kako bi se osjecao da nakon sto umres saznas kako onaj svijet i Bog ne postoje".
Sejh Ahmed Deedat je odgovorio: "Ne bi se osjecao nista gore nego da umrem i saznam da je onaj svijet istina a ja nisam vjerovao".
Dogme, drug...
Ali, kao i svi vjernici, moras malo poraditi na tome sta je "dokaz". Nije to nikakvo individualno glediste ili misljenje, nego iskljucivo empirijska potvrda necega.
Ja sad mogu tvrditi da smo svi mi nastali iz neke davno izumrle biljke, mogu joj i dati neko ime, i pozivati se na isto ovo sto si nabrojao jer postoje neoborici dokazi da dijelimo dio DNK i s biljkama, ali bez empirijskih dokaza toga to je onda samo moje vjerovanje da je to istina, a zapravo nije istina jer nije nicim dokazano.

O ubistvima, a pogotovo silovanjima u serijatskim zemljama, ipak ne bih. Mislim da moras procitati malo vise literature mimo one dogmatske. Imas odlicnu knjigu koju je pisala zena koja je pobjegla iz harema negdje u Saudiji cini mi se. Nisam citao, ali mogu pitati zenu kako se zove, ona je citala. I nije mogla sebi doci od stvari o kojima je ta zena svjedocila u toj knjizi. Ali, meni je to sasvim razumljivo i logcno, jer nakon procitanog Kur'ana vise je nego jasno da je ta knjiga pisana iskljucivo iz onovremenske perspektive muskaraca i njihovog odnosa prema zenama.
A to je sasvim jasno vidljivo i danas u tim zemljama, zar ne? Nije bas da zene imaju neka ober prava, niti se smiju ponasati izvan zadatih vjerskih okvira.

S druge strane, odes npr. u Dubai, i onda u podrumskim barovima napucanih hotela vidis stvari kojih nema ni kod nas. Proguglaj malo npr. "night bars Dubai". Mozes mi vjerovati, a i ne moras, ali svojim ocima sam gledao stangu tamo, alkohola koliko hoces, ali je javna cenzura svega toga nevidjena.
Uostalom, dolaze oni otamo i ovdje, i nije bas da mnogi ne vole i popiti. Drugim rijecima, licemjerstvo.
Dozer

#612 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Truba wrote: 04/11/2024 11:21
Dozer wrote: 04/11/2024 08:45
nastavi menjat ulje na 7500 iako proizvodjac kaze 15000
i daji nadu umirućima s onim tekućinama marihuane da im produžiš koji dan
Klasicni spin od nekoga ko nema pojma ni o cemu, i pride se time hvali :thumbup: :lol:
Truba

#613 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

skonto sam i da se ne sjećaš što si pisao
PerfekcionistaTZ

#614 Re: Razotkrivanje Biblije!

Dozer wrote: 04/11/2024 12:56
Ali, kao i svi vjernici, moras malo poraditi na tome sta je "dokaz". Nije to nikakvo individualno glediste ili misljenje, nego iskljucivo empirijska potvrda necega.
Ja sad mogu tvrditi da smo svi mi nastali iz neke davno izumrle biljke, mogu joj i dati neko ime, i pozivati se na isto ovo sto si nabrojao jer postoje neoborici dokazi da dijelimo dio DNK i s biljkama, ali bez empirijskih dokaza toga to je onda samo moje vjerovanje da je to istina, a zapravo nije istina jer nije nicim dokazano.
Pogledaj svemir, pogledaj od cega je sastavljeno covjekovo tijelo, na koji nacin ono funkcionise, na koji nacin biljni svijet funkcionise, zivotinjski svijet...sve je savrseno poslozeno i savrseno funkcionise. Da je Zemlja samo malo bliza suncu nego sto jeste bilo bi nemoguce za zivjeti na njoj, a da je samo malo dalja bilo bi nemoguce isto tako zivjeti na njoj, i sve to funkcionise i krece se savrsenom putanjom, ne pomjera se, ne odstupa od jedine putanje koja je moguca za zivot, i sve to funkcionise sasvim slucajno, tek tako??' A u logici je poznata teorija da ne postoji nesto sto se zove "veci broj slucajnosti", nemoguce da je sve slucajno i sve slucajno funkcionise savrseno, ne moze toliko slucajnosti samo od sebe postojati i opstati.
Dozer wrote: 04/11/2024 12:56 O ubistvima, a pogotovo silovanjima u serijatskim zemljama, ipak ne bih. Mislim da moras procitati malo vise literature mimo one dogmatske. Imas odlicnu knjigu koju je pisala zena koja je pobjegla iz harema negdje u Saudiji cini mi se. Nisam citao, ali mogu pitati zenu kako se zove, ona je citala. I nije mogla sebi doci od stvari o kojima je ta zena svjedocila u toj knjizi. Ali, meni je to sasvim razumljivo i logcno, jer nakon procitanog Kur'ana vise je nego jasno da je ta knjiga pisana iskljucivo iz onovremenske perspektive muskaraca i njihovog odnosa prema zenama.
A to je sasvim jasno vidljivo i danas u tim zemljama, zar ne? Nije bas da zene imaju neka ober prava, niti se smiju ponasati izvan zadatih vjerskih okvira.

S druge strane, odes npr. u Dubai, i onda u podrumskim barovima napucanih hotela vidis stvari kojih nema ni kod nas. Proguglaj malo npr. "night bars Dubai". Mozes mi vjerovati, a i ne moras, ali svojim ocima sam gledao stangu tamo, alkohola koliko hoces, ali je javna cenzura svega toga nevidjena.
Uostalom, dolaze oni otamo i ovdje, i nije bas da mnogi ne vole i popiti. Drugim rijecima, licemjerstvo.
Zasto ne bi o ubistvima i silovanjima u serijatksim zemljama? De hajde slobodno, uzmes zvanicnu statistiku malo proguglas i vidis po tebe frapantne podatke, daleko najmanji broj ubistava i zlocina u tim zemljama postoji, to sto ti je zena procitala dobar best seller koja govori suprotno ne dokazuje nista, da ta knjiga tvrdi suprotno ne bi onda ni bila citana. Ima knjiga da smo mi u Tuzli sami sebe gadjali na tuzlanskoj kapiji, i to sa toboze svjedocima koji o tome svjedoce pa bi ja sad to trebao uzeti kao argument naspram hiljade drugih cinjenica i dokaza? Ne, hvala.

A spominjanje Dubaija u istoj ravni sa serijatom je krajnje neozbiljno i pokazatelj nepoznavanja elementarnih cinjenica o nekim stvarima.

Sto se tice Kur'ana, i sto se tice islama, ne postoji knjiga i religija, pravac, drzava, koja je dala vise prava zenama u tom trenutku od prava koja je zena dobila sa pojavom islama. To isto malo istrazi. I ne poredi ta prava sa pravima koja nam se namecu 1400 godina poslije dolaska islama.
Uporedi kakva su prava zene imala u drugim religijama, u rimskom carstvu, u Perziji, Bizantiji, u starom egiptu i u svim drugim prijansjim i kasnijim civilizacijama pa ces vidjeti neke opet po tebe frapantne podatke, tipa da je zena pravo na razvod u Evropi dobila tek prije stotinjak godina. :izet:
broj dva

#615 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by broj dva »

Bog se ne moze dokazati. Ni naukom ni logikom ni metafizikom. Dobre vjesti - ne moze se ni opovrgnuti istim metodama.
A to za dedu Ahmeta, ako cjeli zivot provedes sledeci tudja pravila, mahom besmislena i ako nekome vjerujes na rjec i ispa kasnje da su te slagali, zar nije to protracen zivot ?
Dozer

#616 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

PerfekcionistaTZ wrote: 04/11/2024 13:28 Pogledaj svemir, pogledaj od cega je sastavljeno covjekovo tijelo, na koji nacin ono funkcionise, na koji nacin biljni svijet funkcionise, zivotinjski svijet...sve je savrseno poslozeno i savrseno funkcionise. Da je Zemlja samo malo bliza suncu nego sto jeste bilo bi nemoguce za zivjeti na njoj, a da je samo malo dalja bilo bi nemoguce isto tako zivjeti na njoj, i sve to funkcionise i krece se savrsenom putanjom, ne pomjera se, ne odstupa od jedine putanje koja je moguca za zivot, i sve to funkcionise sasvim slucajno, tek tako??' A u logici je poznata teorija da ne postoji nesto sto se zove "veci broj slucajnosti", nemoguce da je sve slucajno i sve slucajno funkcionise savrseno, ne moze toliko slucajnosti samo od sebe postojati i opstati
I to je ta religijska mantra koja je, kao, nekakav "dokaz", i gdje vi potpuno ignoriste dokazane cinjenice, a te cinjenice glase da nista nije ni savrseno nastimano, niti ista savrseno funkcionise, kako u svemiru, tako i u nama samima i bilo cemu drugom.
Svemir je nesto sto mi zapravo ne razumijemo i o cemu znamo vrlo malo, ali iz onoga sto znamo jasno je da tu ne postoji nikakvo savrsenstvo. Dapace, to je vise nego negostoljubivo i nasilno okruzenje, a svi parametri po kojima je trenutno nesto moguce, poput te putanje ove planete, sutra vise ne mora biti tako. Dovoljno je da jedan veci asteroid prodje blizu nas, i sve to o cemu pricas ce jednostavno nestati. Jedna sucneva baklja nas danas moze sprziti da od nas ne ostane ni trag. Svjestan si ovoga? Koliko smo mi "savrseni", dovoljno je pogledati bolesti od kojih umiremo k'o na traci, i dalje od toga ne treba. Mogu ovako stranicama nabrajati stvarne dokaze koji pobijaju te religijske mantre o "savrsenstvu" ovoga i onoga, ali besmisleno je.
Zasto ne bi o ubistvima i silovanjima u serijatksim zemljama? De hajde slobodno, uzmes zvanicnu statistiku malo proguglas i vidis po tebe frapantne podatke, daleko najmanji broj ubistava i zlocina u tim zemljama postoji, to sto ti je zena procitala dobar best seller koja govori suprotno ne dokazuje nista, da ta knjiga tvrdi suprotno ne bi onda ni bila citana. Ima knjiga da smo mi u Tuzli sami sebe gadjali na tuzlanskoj kapiji, i to sa toboze svjedocima koji o tome svjedoce pa bi ja sad to trebao uzeti kao argument naspram hiljade drugih cinjenica i dokaza? Ne, hvala.

A spominjanje Dubaija u istoj ravni sa serijatom je krajnje neozbiljno i pokazatelj nepoznavanja elementarnih cinjenica o nekim stvarima.
Babe i zabe su ti ovo....
Sto se tice Kur'ana, i sto se tice islama, ne postoji knjiga i religija, pravac, drzava, koja je dala vise prava zenama u tom trenutku od prava koja je zena dobila sa pojavom islama. To isto malo istrazi. I ne poredi ta prava sa pravima koja nam se namecu 1400 godina poslije dolaska islama.
Uporedi kakva su prava zene imala u drugim religijama, u rimskom carstvu, u Perziji, Bizantiji, u starom egiptu i u svim drugim prijansjim i kasnijim civilizacijama pa ces vidjeti neke opet po tebe frapantne podatke, tipa da je zena pravo na razvod u Evropi dobila tek prije stotinjak godina. :izet:
A ko je sve to uredovao? Religije. Nebitno je koja je religija u pitanju, ne razumijes sustinu. To sto je islam, kao Window 3, "unaprijedio" neke segmente, pri cemu je vise nego upitno to "unapredjenje" i ja bih sve to radije nazvao modifikacijom, ali bez stvarnog unapredjenja (dovoljno je samo pogledati danasnje zene u islamskim zemljama, i sve je jasno), ne znaci da je islam kao religija ista naprednija metodologija zivljenja od katolicanstva ili judaizma. Procitaj i Bibliju i Toru, pa povuci paralele.
Btw, zar Dubai / UAE nije serijatski? Koliko ja znam, jeste. Ali, to mu ne smeta da ima vise prostitucije nego New York, koji nije serijatski, jel'te....
Last edited by Dozer on 04/11/2024 14:30, edited 2 times in total.
Dozer

#617 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Truba wrote: 04/11/2024 13:08 skonto sam i da se ne sjećaš što si pisao
Vrlo dobro ja znam sta sam pisao i pisem, ali to i dalje nema nikakve veze s cinjenicom da ti o svemu tome nemas pojma :lol:
Nadji moj post u kojem pise "7500 km", i linkuj nam ga.
O THC ulju ne bih s tobom, jer si i tu potpuna neznalica.
PerfekcionistaTZ

#618 Re: Razotkrivanje Biblije!

Dozer wrote: 04/11/2024 14:21 [a te cinjenice glase da nista nije ni savrseno nastimano, niti ista savrseno funkcionise, kako u svemiru, tako i u nama samima i bilo cemu drugom.
Svemir je nesto sto mi zapravo ne razumijemo i o cemu znamo vrlo malo, ali iz onoga sto znamo jasno je da tu ne postoji nikakvo savrsenstvo. Dapace, to je vise nego negostoljubivo i nasilno okruzenje, a svi parametri po kojima je trenutno nesto moguce, poput te putanje ove planete, sutra vise ne mora biti tako. Dovoljno je da jedan veci asteroid prodje blizu nas, i sve to o cemu pricas ce jednostavno nestati. Jedna sucneva baklja nas danas moze sprziti da od nas ne ostane ni trag. Svjestan si ovoga? Koliko smo mi "savrseni", dovoljno je pogledati bolesti od kojih umiremo k'o na traci, i dalje od toga ne treba. Mogu ovako stranicama nabrajati stvarne dokaze koji pobijaju te religijske mantre o "savrsenstvu" ovoga i onoga, ali besmisleno je.
Svemir negostuljibivo okruzenje? Za koga? Za covjeka? Njemu i nije mjesto u svemiru, to je samo dokaz velicine Boga i beznacajnosti covjeka u odnosu na njegovu velicinu. Svemir koji okruzuje planetu na kojoj boravis je itekako savrsen, dokaz su upravo ti asteroidi kojih milijarda uporno prolazi pored Zemlje i nijedan da je unisti, i tako ta slucajnost da nekako zaobilaze Zemlju traje hiljadama godina, sasvim slucajno sta da se radi. Upravo to sto si naveo je dokaz postojanja Vise sile koja sve to kontrolise, jer kad vidis odbacenu patiku na ulici ja te nikad ne mogu ubijediti da je ta patika sasvim slucajno tu na ulici i da je nastala sasvim slucajno, niko je nije proizveo, niko je nije donio, jednostavno je nastala iz necega sto je bilo nista i postalo nesto, ti u to ne bi vjerovao vec bi rekao da ju je neko napravio, dizajnirao i ostavio tu gdje jeste, ali te zato oholi "naucnjaci" ko iz šale ubijede da si ti nastao slucajno, da je svemir nastao slucajno i da sve oko nas postoji spletom hiljade nekih slucajnosti od kojih da samo jedna slucajnost se nije desila ne bi postojalo ni tebe, a vec smo rijesili da u nauci i logici ne postoji nesto sto se zove skup slucajnosti, osim u slucaju kad treba zanegirati Boga.

Dozer wrote: 04/11/2024 14:21 A ko je sve to uredovao? Religije. Nebitno je koja je religija u pitanju, ne razumijes sustinu. To sto je islam, kao Window 3, "unaprijedio" neke segmente, pri cemu je vise nego upitno to "unapredjenje" i ja bih sve to radije nazvao modifikacijom, ali bez stvarnog unapredjenja (dovoljno je samo pogledati danasnje zene u islamskim zemljama, i sve je jasno), ne znaci da je islam kao religija ista naprednija metodologija zivljenja od katolicanstva ili judaizma. Procitaj i Bibliju i Toru, pa povuci paralele.
Btw, zar Dubai / UAE nije serijatski? Koliko ja znam, jeste. Ali, to mu ne smeta da ima vise prostitucije nego New York, koji nije serijatski, jel'te....
mogu ti vrlo lahko dokazati da je islam dao veca prava zenama nego sto ti mozes i zamisliti. Naravno ako iskljucimo pravo da hodas gologuz, da se tandrcis s kim stignes, da izbacis sise na izvolite, i da se ponasas bez stida i morala, jest upravu si, ta prava zena nema, ali za mene to nije pravo zene nego njen hir, ako vec ima zelju za tim ok, uzivaj to pravo tamo gdje mozes.

Imam za tebe jednu informaciju, danas ne postoji niti jedna zemlja koja ima serijatski zakon koji primjenjuje, 1/1, postoje zemlje koje imaju zakone bazirane na serijatu ali ne u cjelosti.
A sto se tice prostutcije u Dubaiju, de Boga ti navedi mi neki izvor da tamo ima vise prostitucije nego u New Yorku, ili to samo onako kazes da pojacas dojam svojih tvrdnji.
Dozer

#619 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Sta da ti kazem na sve ovo osim - nije svemir djada oko Cipelica, nego je to daleko veci prostor. A za ostalo, kad vec nisi bio, onda ask Mr. Google.
fortaleza

#620 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by fortaleza »

Dozer wrote: 04/11/2024 12:56

Dogme, drug...
Mani se ćorava posla, ovo nećeš dobiti pogotovo ne isključivim znanstvenim empirijskim metodama koje se bave samo fizičkim.

Dokaz se može dobiti, ali ne onakav kakav tražiš, fizika fizičarima, Bogu Božje. :D

Za dokazivanje postojanja Boga trebalo bi koristiti Božje metode.
Truba

#621 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

Rudjeru boskovicu fizika
Truba

#622 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

Dozer wrote: 04/11/2024 14:23
Vrlo dobro ja znam sta sam pisao i pisem, ali to i dalje nema nikakve veze s cinjenicom da ti o svemu tome nemas pojma :lol:
Nemoj da ti za ulje odgovorim past cu u septicku jamu s tobom takva ti je razina
Prduzavas liku 12 dana zivot ko ovi vamo bogatasi kod mene s injekcijama od 1200 eura iz turske
Rezultat isti

E takav si na svakoj temi
Dozer

#623 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Truba wrote: 07/11/2024 12:28
Dozer wrote: 04/11/2024 14:23
Nemoj da ti za ulje odgovorim past cu u septicku jamu s tobom takva ti je razina
Prduzavas liku 12 dana zivot ko ovi vamo bogatasi kod mene s injekcijama od 1200 eura iz turske
Rezultat isti

E takav si na svakoj temi
Aj' ne rise ocinjeg ti vida. Samo se provaljujes na svakoj temi, a da nissta ni o cemu nisi procitao, naucio, skontao. Stipu suplju.
Truba

#624 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

Na frumu ne pricam o 3 stvari
Prva je smrt
Druga je boles
Trecu necu spominjati

Zato ces biti uskracen za pitaje o prvoj temi i uspjesnosti ulja
Dozer

#625 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Sta me briga o cemu pricas ili ne pricas, i gdje. A nista te nisam ni pitao. Znam sta znam o ulju, licno gledao ucinke, tako da mi nemas sta ni pricati. Na kraju krajeva, imas zvanicne medicinske studije, pa bujrum.
A logike radi, zapitaj se sljedece o tome - zasto farmaceuti proizvode sinteticke zamjene za THC ulje, ako vec ne sluzi nicemu?

Takodjer, zar nije bog dao prirodni lijek za sve? Mislim, ono...kad nam je vec dao rak, onda je valjda bio toliko milostiv pa da nam ponudi i lijek.
I, s obzirom da nas je napravio po svojoj slici i prilici, moze li on dobiti rak? Ili je, onako dobronamjerno bozanski, tu mogucnost podario samo nama i nekim zivotinjama?
Post Reply