Usracu se, gotovo je, hold my beer
Terorizam Forte i kriznog staba
Moderator: O'zone
- nosara
#601 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
forto i vranic odgovorne politike
-
hladan.preminger
- i agree
#603 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Sto forto i ovi nisu primili az nego narodu uvaljuju a sebi fajzera?
dajte nam fajzer lopovi diktatorski
dajte nam fajzer lopovi diktatorski
- nosara
- i agree
#605 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Evo neka obezbjede sputnjika i fajzera 99% ce se vakcinisat,al jok nagovaraju na sadaka az 
- GandalfSivi
#606 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Znaci, dosli smo do zakljucka da je jedini problem sa vakcinacijom sto nema dovoljno Pfizera. Halo Vlada, citate li ovo, hajmo u nabavku…
- i agree
#607 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ja mogu garantovat da je bio fajzer umjesto az da bi bili redovi ko za torabija o sputnjiku da ne pricam bilo bi ko da je doso papaGandalfSivi wrote: ↑20/08/2021 20:51 Znaci, dosli smo do zakljucka da je jedini problem sa vakcinacijom sto nema dovoljno Pfizera. Halo Vlada, citate li ovo, hajmo u nabavku…
- nosara
#608 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Sa dostavom na adresu. Hocu i ja kao ministar Hinja. 
- Lakat Jebić
#609 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
sav problem ove pandemije, od pocetka, i jest u tome sto ako kazes:
"pa cekajte ako i vakcinisani sire zarazu, sto oni mogu uci negdje bez testa, sta je onda poenta te kovid propusnice?"
...biva izjednaceno sa ravnozemljacima i pernarom.
meni je receno da vakcine stite od zaraze. ispostavilo se da nije tacno
receno mi je da iako nisam ugrozena skupina, vakcina stiti da zarazim nekog ugrozenog. ispostavilo se da nije tacno
receno mi je da vakcine stite od tezih klinickih slika. zasad djeluje da bi to moglo biti tacno. al ne bih se iznenadio da ne bude za koji mjesec.
i onda sam ja ivan pernar i ravnozemljas sto to sve vidim i kazem - pa cekajte malo, ovo nema smisla.
To cisto o ovoj nadobudnosti.
Sto se tice samih vakcina, Imao je Lauc dobar osvrt na svom Facebooku, prenio ga je index. covjek prizna sve ove stvari i ne pravi te budalom, sto mislim da bi bio puno konstruktivniji pristup koji bi rezultirao vecim interesom za vakcinom od "necemo imat milosti za ove koji pruzaju otpor."
o PR grozoti kantonalne vlade s Pfizerom i s debilnim vranicevim izjavama koje dolaze dan nakon te grozote stvarno se sve samo kazuje
"pa cekajte ako i vakcinisani sire zarazu, sto oni mogu uci negdje bez testa, sta je onda poenta te kovid propusnice?"
...biva izjednaceno sa ravnozemljacima i pernarom.
meni je receno da vakcine stite od zaraze. ispostavilo se da nije tacno
receno mi je da iako nisam ugrozena skupina, vakcina stiti da zarazim nekog ugrozenog. ispostavilo se da nije tacno
receno mi je da vakcine stite od tezih klinickih slika. zasad djeluje da bi to moglo biti tacno. al ne bih se iznenadio da ne bude za koji mjesec.
i onda sam ja ivan pernar i ravnozemljas sto to sve vidim i kazem - pa cekajte malo, ovo nema smisla.
To cisto o ovoj nadobudnosti.
Sto se tice samih vakcina, Imao je Lauc dobar osvrt na svom Facebooku, prenio ga je index. covjek prizna sve ove stvari i ne pravi te budalom, sto mislim da bi bio puno konstruktivniji pristup koji bi rezultirao vecim interesom za vakcinom od "necemo imat milosti za ove koji pruzaju otpor."
o PR grozoti kantonalne vlade s Pfizerom i s debilnim vranicevim izjavama koje dolaze dan nakon te grozote stvarno se sve samo kazuje
-
A_A_AKCIJA
#610 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Jeste, sve je tako.joint union wrote: ↑20/08/2021 20:45Uh, kako arogantan post. Bgt jesu li prioriteti odgovorne politike vakcinisanja po kancelarijama? Biranje fajzera, a raji guranje az? Laganje da su sve vakcine priznate u eu? Odgovorna politika bi bila da su stali sa narodom u red, prvi primili az, svojim primjerom pokazali veličinu svoje politike.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/08/2021 20:39 Zaboli me neka stvar što par neobrazovanih likova neće glasati za Trojku. Ulizivanje vama bi bilo politikanstvo i jeftini populizam, a pokušaj da vam se udovolji nemoguća misija. Uvijek vam ostaju Pernari i slične budale.
Ako neko zbog ovoga ponovo glasa za SDA, bujrum, to najviše govori o njemu i zaslužuje sve što će ga snaći.
Bukvalno, kažeš nekome da je glup, a on veli, hold my beer, saš da vidiš da mogu biti još gluplji. I da takve uzmeš za ozbiljno kao glasače?
Odgovorne politike znaju prioritete, a ljudski život je nulte kategorije. Tako se mogu gubiti glasovi kratkoročno, ali i popravljati društvo dugoročno.
Ako misliš da je to dovoljan razlog da ne glasaš, tebe ništa na svijetu me može ubjediti suprotno. Ako si do sada i glasao za Trojku, bilo je na osnovu nečega što samo ti znaš i što se ne može pretočiti u politike.
Na tome se ne gradi politika, jer ćeš sutra opet imati inspiraciju i opet prijetiti da nećeš glasati, jer npr tramvaji nisu plavi ili ne lete.
pišite peticiju Pernaru da dođe, pa se iskupite. Ili neki vođa kulta da vas okupi, to je taj nivo.
Pusti normalnom svijetu da se bave glupostima poput spašavanja ljudskih života, spašavanja ekonomije uništene koronom...
- i agree
#611 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Onaj vranic prava seljacina ne konta da moze samo kuci naređivat zeni i ako ima djecuLakat Jebić wrote: ↑20/08/2021 20:54
Mada mislim da nebi mogo ni djeci nalausili bi ga ko kera
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#612 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ja sam se vakcinisao,..i tu odluku o vakcinaciji sam donio prije ovih studija, koje su pokazale da su efikasne i ovih drugih, koje pokazuju da vakcine i nisu toliko efikasne. Ispocetka se pricalo da se ne mozes zaraziti, da ne možes prenositi virus, a vec danas se prica da mozes, pa cak i tesko oboliti. Ja vjerujem da ce se nekad doci do kvalitetne vakcine, cak i nekog lijeka, ali ne mozda tako brzo, ali vjerujem.
Pored svih ovih pokazatelja, apsurdno je sad nametati nekome vakcinu, i ogranicavati mu slobodu kretanja. Uz maske, distancu...moramo zivjeti, i vakcinisani i nevakcinisani.
Pored svih ovih pokazatelja, apsurdno je sad nametati nekome vakcinu, i ogranicavati mu slobodu kretanja. Uz maske, distancu...moramo zivjeti, i vakcinisani i nevakcinisani.
- i agree
#613 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Evo ja prvi, nek supak obezbjedi fajzera, sutra se vakcinisem.Tjerat me na az i prijetit mi sankcijama to znas kad moze pa ne moze da je trostruko onoliki i on i onaj bljedi forto,od cega li je onako bljed i smiren onaj forto?konektovan wrote: ↑20/08/2021 21:01 Ja sam se vakcinisao,..i tu odluku o vakcinaciji sam donio prije ovih studija, koje su pokazale da su efikasne i ovih drugih, koje pokazuju da vakcine i nisu toliko efikasne. Ispocetka se pricalo da se ne mozes zaraziti, da ne možes prenositi virus, a vec danas se prica da mozes, pa cak i tesko oboliti. Ja vjerujem da ce se nekad doci do kvalitetne vakcine, cak i nekog lijeka, ali ne mozda tako brzo, ali vjerujem.
Last edited by i agree on 20/08/2021 21:06, edited 2 times in total.
- joint union
#614 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Jest, isto je ovo sto sam naveo, tj sto je Forto lično naveo i leteći tramvaji. U pet deka. Koji ba normalni svijet?Fortina vlada? Pa oni su sa ovim potezom uradili najveću propagandu za antivaksere, hinjski u tajnosti sebi obezbijedili fajzera (kako?), a onda narodu, tj svojim glasačima prijete ako ne uzmu az. Koja je ovo logika bgt?vjerovatno su ovim spašavali ljudske živote i ekonomiju? Jedino Dini svaka čast, zašto on ovo nije uradio, već otišao u Zetru? Matere mi radite za SDA, bili svjesni toga ili ne. Pa ni sam Bakir nikad nije rekao boli me q za glasače, ako hoćete glasajte, ako nećete ko vas... I to odgovorna politika? Politika?A_A_AKCIJA wrote: ↑20/08/2021 20:56Jeste, sve je tako.joint union wrote: ↑20/08/2021 20:45
Uh, kako arogantan post. Bgt jesu li prioriteti odgovorne politike vakcinisanja po kancelarijama? Biranje fajzera, a raji guranje az? Laganje da su sve vakcine priznate u eu? Odgovorna politika bi bila da su stali sa narodom u red, prvi primili az, svojim primjerom pokazali veličinu svoje politike.
Ako misliš da je to dovoljan razlog da ne glasaš, tebe ništa na svijetu me može ubjediti suprotno. Ako si do sada i glasao za Trojku, bilo je na osnovu nečega što samo ti znaš i što se ne može pretočiti u politike.
Na tome se ne gradi politika, jer ćeš sutra opet imati inspiraciju i opet prijetiti da nećeš glasati, jer npr tramvaji nisu plavi ili ne lete.
pišite peticiju Pernaru da dođe, pa se iskupite. Ili neki vođa kulta da vas okupi, to je taj nivo.
Pusti normalnom svijetu da se bave glupostima poput spašavanja ljudskih života, spašavanja ekonomije uništene koronom...
- nosara
#615 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Tokmaci.
A hadzija mudrica, vaga, racuna. Trosi tokmake.
A hadzija mudrica, vaga, racuna. Trosi tokmake.
- duh_sa_sjekirom
#616 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Je li se konačno ustanovilo ko je kriv što nemamo kupljenog nijednog fajzera-kantonalna ili federalna vlada?
- i agree
#617 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Pa ja mislim da smo mi nevakcinisani krivi za to i za sve u ovom gradu sto se desava loseduh_sa_sjekirom wrote: ↑20/08/2021 21:07 Je li se konačno ustanovilo ko je kriv što nemamo kupljenog nijednog fajzera-kantonalna ili federalna vlada?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#618 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Tebi ako je stalo do fajzera, mogao si otići u Srbiju i riješiti problem...ne čekajući našu vladu.i agree wrote: ↑20/08/2021 21:02Evo ja prvi, nek supak obezbjedi fajzera, sutra se vakcinisem.konektovan wrote: ↑20/08/2021 21:01 Ja sam se vakcinisao,..i tu odluku o vakcinaciji sam donio prije ovih studija, koje su pokazale da su efikasne i ovih drugih, koje pokazuju da vakcine i nisu toliko efikasne. Ispocetka se pricalo da se ne mozes zaraziti, da ne možes prenositi virus, a vec danas se prica da mozes, pa cak i tesko oboliti. Ja vjerujem da ce se nekad doci do kvalitetne vakcine, cak i nekog lijeka, ali ne mozda tako brzo, ali vjerujem.
Problem je naš hebeni mentalitet, što ljudi do podne pričaju kako je poželjna bilo koja vakcina, a od podne samo fajzer...i onda kad mu ponudiš fajzer, opet sumnja u istu, u čip u pm...
- i agree
#619 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Necu srbiju hocu da mi moj obezbjedi,kad mi moze nametat sankcije nek mi obezbjedi vakcinu,ne vidim tu problem nikakav.konektovan wrote: ↑20/08/2021 21:10Tebi ako je stalo do fajzera, mogao si otići u Srbiju i riješiti problem...ne čekajući našu vladu.
Problem je naš hebeni mentalitet, što ljudi do podne pričaju kako je poželjna bilo koja vakcina, a od podne samo fajzer...i onda kad mu ponudiš fajzer, opet sumnja u istu, u čip u pm...
- spinel_
#620 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Sta kaze svaka vakcina je dobra ali eto mi smo se odlucili u komociji svojih klimatizovanih kanc odlucili na Pf..
Dok bijeda pod onim satorom.na +44 stoji u redu.
Dok bijeda pod onim satorom.na +44 stoji u redu.
- joint union
#621 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Pa očito se jedino on u ovoj skupini diletanata može nazvati kakvim takvim političarem. Jah eto, glasali smo za trojku da bi Forto i Vranic mogli birati vakcinu. I tim potezom dodatno sjebali već izludjeni narod da konta da tu nešto nije u redu. I sad mu jos prijete i nesto arogantni.
- Ken_M
#622 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ne misliš li da je licemjerno od Vlade da se vakciniše vakcinom po izboru, a da prijeti restrikcijama ljudima koji ne žele vakcinu koja baš i nije popularna (a samim tim je i donirana u velikoj količini). Zar nisu sami kao primjer drugima trebali otići u Zetru i primiti AstraZenecu i pokazati certifikat?konektovan wrote: ↑20/08/2021 21:10 Tebi ako je stalo do fajzera, mogao si otići u Srbiju i riješiti problem...ne čekajući našu vladu.
- i agree
#623 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ken_M wrote: ↑20/08/2021 21:14Ne misliš li da je licemjerno od Vlade da se vakciniše vakcinom po izboru, a da prijeti restrikcijama ljudima koji ne žele vakcinu koja baš i nije popularna (a samim tim je i donirana u velikoj količini). Zar nisu sami kao primjer drugima trebali otići u Zetru i primiti AstraZenecu i pokazati certifikat?konektovan wrote: ↑20/08/2021 21:10 Tebi ako je stalo do fajzera, mogao si otići u Srbiju i riješiti problem...ne čekajući našu vladu.
- duh_sa_sjekirom
#624 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Podržavam uvođenje mjera ali tek nakon što se obezbjedi nekoliko vrsta vakcina i mogućnost biranja istih...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#625 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Kad nema zasto nema. Kad ima, neka polako, dje zurba.
U Srbiji se vec 3 mjeseca moze vakcinisati ko god zeli i ja vjerujem da je dobar dio ljudi koji su to htjeli tamo i obavili. Ovo ostalo nece potrositi ni pola donacija koje su stigle ili trebaju stici.
U Srbiji se vec 3 mjeseca moze vakcinisati ko god zeli i ja vjerujem da je dobar dio ljudi koji su to htjeli tamo i obavili. Ovo ostalo nece potrositi ni pola donacija koje su stigle ili trebaju stici.