Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#602 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Cim vidis da je Velijina tabla, odmah ti je sve jasno...Bakir1 wrote:![]()
- Bakir1
#603 Re: Kupovina Passat CC misljenje
jel sve sto se nalazi u kabini spada pod unutrasnjost

-
ado-šampion
#604 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Dobar ovaj E36 Golfista.
Eto kad me neko pita sta znaci bezvremenski dizajn. Kad auto poslije 25-30 godina izgleda makar ok, ne kao da je s druge planete.
Inace, mislio sam postaviti na temu Automobilizam ali nisam u istom fazonu kao ostali koji tamo pisu, u zadnje vrijeme sam se navukao na seriju Braquo i oni koriste nekoliko petica E34, sve vani izgledaju pravo ocuvane, ne znam gdje ih nadjose. Ni dan-danas ne izgleda lose. Sudeci po zvuku sve redni sestaci. Nisam ljubitelj starih auta, ne lozim se na to, nisam u tom fazonu, ali nije da nekad ne bih volio taj jedan E34 kao drugo auto.
Bez obzira sto danas u seriju 1 prakticno dobijes bolji sadrzaj.
Inace, mislio sam postaviti na temu Automobilizam ali nisam u istom fazonu kao ostali koji tamo pisu, u zadnje vrijeme sam se navukao na seriju Braquo i oni koriste nekoliko petica E34, sve vani izgledaju pravo ocuvane, ne znam gdje ih nadjose. Ni dan-danas ne izgleda lose. Sudeci po zvuku sve redni sestaci. Nisam ljubitelj starih auta, ne lozim se na to, nisam u tom fazonu, ali nije da nekad ne bih volio taj jedan E34 kao drugo auto.
-
condy
#605 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Meni je u tehnološkom smislu puno napredniji od onog bmw-a.lavic wrote:Kod ove Mecke je mjenjac desno iza volana, pravo je tehnicki napredna, kad sjednes iz drugog auta prvo pomislis da je rucica za brisac.condy wrote:Na prvu. E klasa ima bolji centralni displej koji je digitalni za razliku od ovog zastarjelog crvenog u BMW-a. Tipke za klima uređaj su kod BMW klasične dok je kod Mečke to dosta ljepše i suptilnije. Mečka nema uopće ručicu mjenjača što znači da je tehnološki bolja. Ventilacioni otvori kod Mečke ljepše urađeni, zakošeni sa svjetlim lajsnama...Cockpit kod Mečke djeluje bolje.Jedina prednost BMW je taj volan, a koji je uzgred dosta rijedak. Ima i onih drugih, koji su prave rugobe.golfiista wrote:
Evo o čemu ti pričaš, još sam ti stavio sliku E klase, ko je ovdje lud?
Napredno nema sta?
Ručica kod Mečke od mjenjača iza volana, je dosta funkcionalnija od ove kod BMW-a. Nema uopće dugog hoda, funkcioniše na principu kratkog pritiska. To je sasvim drugačiji mjenjač i zbog toga je tu i postavljen. Nije to onaj klasični američki ružni mjenjač iza volana.
https://www.youtube.com/watch?v=mG20v8QIwnQ
-
tempuser
#606 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Tako su pokorili Ameriku (Azija i Australija su njihov teren) pa ostatak svijeta, nude sta kupac trazi, dizajn cista konfekcija, ali zato kvalitet, poudzanost i izdrzljivost 2 koraka ispred konkurencije.ado-šampion wrote:Sve je napravljeno tako da je funkcionalno, ali malo maste ne bi bilo na odmet. Njemci pokazuju kako se to radi s malo maste a opet funkcionalno.
I onda mi neko kaze Japanci prave dobra auta, pa kako nece praviti, ulaganje u dizajn nula, imaju para da ulazu u druge stvari.
-
direstraits0078
#607 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Bakir1 wrote:jel sve sto se nalazi u kabini spada pod unutrasnjost![]()
Uh, kako ovo mirise kad otvoris vrata...
- Bakir1
#608 Re: Kupovina Passat CC misljenje
i onda kazu nesto mi smrdi u autu, da li je benzin ili miris izgorenog metala ne bih vam znao kazati 
-
tempuser
#609 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Prije rata jedan ovakav, srebreni, FR table, doduse malo ofucan, popucalih branika itd, je bio parkiran na Otoci u Z. fasizma.
- Bakir1
#610 Re: Kupovina Passat CC misljenje
bio je i jedan ovakav

-
ado-šampion
#611 Re: Kupovina Passat CC misljenje
To auto je kod mene od 2002. prvo je bilo porodicno, pa sam ga ja uzeo sebi kad sam odselio od svojih. Ove godine ce ako Bog da nazad kod mojih, pa u garazu - u garazu.tempuser wrote:Tako su pokorili Ameriku (Azija i Australija su njihov teren) pa ostatak svijeta, nude sta kupac trazi, dizajn cista konfekcija, ali zato kvalitet, poudzanost i izdrzljivost 2 koraka ispred konkurencije.ado-šampion wrote:Sve je napravljeno tako da je funkcionalno, ali malo maste ne bi bilo na odmet. Njemci pokazuju kako se to radi s malo maste a opet funkcionalno.
I onda mi neko kaze Japanci prave dobra auta, pa kako nece praviti, ulaganje u dizajn nula, imaju para da ulazu u druge stvari.
Japancima za sluzenje skidam kapu. Kad rade rade kvalitetno. Posebno se to odnosi na auta koja se prave u Japanu, kakav je i ovaj moj. Ali ja vise ne ciljam na to, nekad kad budem stariji mozda se vratim tome.
-
direstraits0078
#612 Re: Kupovina Passat CC misljenje
I isao do 100 za nesto malo sekundi.Bakir1 wrote:bio je i jedan ovakav
-
direstraits0078
#613 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Bakir1 wrote:i onda kazu nesto mi smrdi u autu, da li je benzin ili miris izgorenog metala ne bih vam znao kazati
A pucketa, k'o kesteni peceni.
-
tempuser
#614 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ja sam sjecam vise komada u Sa, jedan je mozda cak bio Juke Prazine ili nekog od njegove svite. Dobro se sjecam kad se uoci rata sasuo s motora negdje na Malti kako su ga unijeli u GTT.direstraits0078 wrote:Bakir1 wrote:bio je i jedan ovakav
I isao do 100 za nesto malo sekundi.
- Bakir1
#616 Re: Kupovina Passat CC misljenje
i njegov vlasnik dolazi jedne godine u Visoko i gledao r11 turbo sjecas li se?direstraits0078 wrote:
-
direstraits0078
#617 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Nisam u toku s tim.Bakir1 wrote:i njegov vlasnik dolazi jedne godine u Visoko i gledao r11 turbo sjecas li se?direstraits0078 wrote:
- Bakir1
#618 Re: Kupovina Passat CC misljenje
telefonom preko vlasnika r21 turbo 
-
direstraits0078
#619 Re: Kupovina Passat CC misljenje
A toooooooooooooooo. 
-
gtc
#620 Re: Kupovina Passat CC misljenje
pitao sam da li si ironican kada kazes da je ovo lijepo?! A to da skripi, vjerujemIndustrialyzer wrote:ne stvarno, kupio novog i naslon za ruku poceo odmah da skripi, neki dijelovi panela na vratima kao da su se poceli malo odvajati itd itdgtc wrote:sada si ironican ili?Industrialyzer wrote:
lijepo izgleda ali je nakon 6 mjeseci pocelo sve da skripi, stvarno lose napravljeno
-
lavic
#621 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Meni je u tehnološkom smislu puno napredniji od onog bmw-a.condy wrote:Kod ove Mecke je mjenjac desno iza volana, pravo je tehnicki napredna, kad sjednes iz drugog auta prvo pomislis da je rucica za brisac.lavic wrote:Na prvu. E klasa ima bolji centralni displej koji je digitalni za razliku od ovog zastarjelog crvenog u BMW-a. Tipke za klima uređaj su kod BMW klasične dok je kod Mečke to dosta ljepše i suptilnije. Mečka nema uopće ručicu mjenjača što znači da je tehnološki bolja. Ventilacioni otvori kod Mečke ljepše urađeni, zakošeni sa svjetlim lajsnama...Cockpit kod Mečke djeluje bolje.Jedina prednost BMW je taj volan, a koji je uzgred dosta rijedak. Ima i onih drugih, koji su prave rugobe.condy wrote:
Evo o čemu ti pričaš, još sam ti stavio sliku E klase, ko je ovdje lud?
Napredno nema sta?
Ručica kod Mečke od mjenjača iza volana, je dosta funkcionalnija od ove kod BMW-a. Nema uopće dugog hoda, funkcioniše na principu kratkog pritiska. To je sasvim drugačiji mjenjač i zbog toga je tu i postavljen. Nije to onaj klasični američki ružni mjenjač iza volana.
https://www.youtube.com/watch?v=mG20v8QIwnQ[/quote]
Ne znam sta si sa ovim videom zelio postici ali je i on naveo manu ovog mjenjaca u smislu da ga mozes prebaziti u "P" iako to ne zelis.
Znam da je tesko priznati nekad da to sto ti volis nije najbolje, ali ovaj mjenjac na "5"-ici je bolje rjesen od Mercovog, imas glavnu rucicu na mjestu gdje i treba, imas mogucnost mjenjanja brzina na glavnoj rucici kao i na volanu. Toliko o tehnoloski naprednijem mjenjacu u Mercu.
-
direstraits0078
#622 Re: Kupovina Passat CC misljenje
lavic wrote:
Ne znam sta si sa ovim videom zelio postici ali je i on naveo manu ovog mjenjaca u smislu da ga mozes prebaziti u "P" iako to ne zelis.
Znam da je tesko priznati nekad da to sto ti volis nije najbolje, ali ovaj mjenjac na "5"-ici je bolje rjesen od Mercovog, imas glavnu rucicu na mjestu gdje i treba, imas mogucnost mjenjanja brzina na glavnoj rucici kao i na volanu. Toliko o tehnoloski naprednijem mjenjacu u Mercu.
Gdje to? Nije to rekao.
-
ado-šampion
#623 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ja ga najvise volim prebaciti iz trece u cetvrtu, a najvise volim ubaciti u rikverc. Iskreno da vam kazem... 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#624 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Jest ruzna ona petica u unutrasnjosti, sto je golfista postavio. Sta se sve nece ljudima svidjeti?! 
-
NediM17
#625 Re: Kupovina Passat CC misljenje
De nam reci sta ti vozis, hajde matere ti.gtc wrote:pitao sam da li si ironican kada kazes da je ovo lijepo?! A to da skripi, vjerujem