Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
last mohicans

#601 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by last mohicans »

Osaburajte jos 15-20 dana, rekla Elena. Vidjela Angelu, pa kaze nju prati.
Cherry-Cherry

#602 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Je li ozbiljno?
Cherry-Cherry

#604 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Divno, to bi bila onda druga sedmica maja. 🙂
Cherry-Cherry

#605 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Hurmašica na aparatima.
NediM17

#606 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by NediM17 »

Šta ovo SAO Drvar počeo donositi naredbe. :-)
https://avaz.ba/vijesti/bih/563144/od-s ... okupljanja
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#607 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by mk ultra »

NediM17 wrote: 15/04/2020 19:55 Šta ovo SAO Drvar počeo donositi naredbe. :-)
https://avaz.ba/vijesti/bih/563144/od-s ... okupljanja
Tamo ni zivotinja nema, a ne da se skupljaju
Al zato ima Dodikova slika preko cijele fasade na zgradi :skoljka:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#608 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

hahah kakvi amateri vjeruju Sebiji :lol: pa mi i ne zasluzujemo bolje od korone :roll:
jahh

#609 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by jahh »

I da kazu debili ste, morate biti kuci koliko vam mi kazemo, sve bi isto bilo.

Ovako glupo, vazda naredne dvije sedmice kljucne, nek promijene malo retoriku.
MrShadow

#610 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MrShadow »

Image
aerodinamika

#611 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aerodinamika »

Cherry-Cherry wrote: 15/04/2020 19:17 Image

Šta će švabe glupani...
treba solak poslat nekog gore da joj pukne samarcinu :lol:
hurmasica

#612 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

aerodinamika wrote: 15/04/2020 21:41

Šta će švabe glupani...
Gdje se mi mozemo poredit sa Njemackom? U Njemackoj je zdravstvo milijunima svjetlosnih godina ispred nas, druga stvar oni su jako disciplinovani i ne mora im se nista zabranjivati shvate i kad im se nesto preporuci, trece nisu bas drustveni i ne setaju u grupama ni kad je sve ok niti prave sijela i derneke...tako da im socijalna distanca nije nikakva muka. Maske i nisu bile obavezne, nosili su ih uglavnom stariji i oni koji su u rizicnoj grupi.
Merkelova je jos na pocetku pandemije rekla da se mora zataziti 70 posto stanovnistva i moja rodbina u Njemackoj nije nesto bila.pretjerano oko toga nasekirala.

Vjerujem da se ovdje kod nas panika stvorila upravo radi loseg zdravstva, nedostatka opreme, neznanja i nesposbnosti ljudi koji trebaju da vode drzavu. Restriktivne mjere su uvedene da bi se sprijecio nagli porast oboljelih, to bi trebalo biti vec odavno svima jasno.

Zabrane su jedino sto se moglo poduzeti kod nas...nazalost.

Al mi volimo da cackamo vraga...tako da taman kad u svijetu epidemija bude popustala kod nas ce da bukne.

Al eto za vas mlade to ce biti gripica, za nas sa hronicnim oboljenjima ko zna, nasi roditelji nece imati sanse ni doci do bolnice....a vi setajte, boli vas briga za druge, vi ste mladi zdravi pregurat ce te gripici, nije tako opasna.... a rizicne grupe , ma ko ih jeb.....
high_volume

#613 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by high_volume »

Sve biser do bisera :D
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/04/2020 17:40
Zagadjenje koje imamo je mnogo veci problem,

voda upitne kvalitete takodjer,

a bogme i osiromaseni uranijum oko Sarajeva,

al nema brojaca, a bogme ni panike.
Better Man

#614 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Better Man »

hurmasica wrote: 15/04/2020 22:10

Šta će švabe glupani...
Gdje se mi mozemo poredit sa Njemackom? U Njemackoj je zdravstvo milijunima svjetlosnih godina ispred nas, druga stvar oni su jako disciplinovani i ne mora im se nista zabranjivati shvate i kad im se nesto preporuci, trece nisu bas drustveni i ne setaju u grupama ni kad je sve ok niti prave sijela i derneke...tako da im socijalna distanca nije nikakva muka. Maske i nisu bile obavezne, nosili su ih uglavnom stariji i oni koji su u rizicnoj grupi.
Merkelova je jos na pocetku pandemije rekla da se mora zataziti 70 posto stanovnistva i moja rodbina u Njemackoj nije nesto bila.pretjerano oko toga nasekirala.

Vjerujem da se ovdje kod nas panika stvorila upravo radi loseg zdravstva, nedostatka opreme, neznanja i nesposbnosti ljudi koji trebaju da vode drzavu. Restriktivne mjere su uvedene da bi se sprijecio nagli porast oboljelih, to bi trebalo biti vec odavno svima jasno.

Al mi volimo da cackamo vraga...tako da taman kad u svijetu epidemija bude popustala kod nas ce da bukne.

Al eto za vas mlade to ce biti gripica, za nas sa hronicnim oboljenjima ko zna, nasi roditelji nece imati sanse ni doci do bolnice....a vi setajte, boli vas briga za druge, vi ste mladi zdravi pregurat ce te gripici, nije tako opasna.... a rizicne grupe , ma ko ih jeb.....
Pretjeruješ u vezi zabrana. Samo oni koji su nepismeni i nemaju pojma šta rade uvode ovako stroge zabrane. U ćemu je problem da ljudi idu u brda, šumu i planine ako neće biti u grupi, niti se okupljati, već šetati i baviti se fizičkom aktivnosti.
cvrčak_na_hedonizmu

#615 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

high_volume wrote: 15/04/2020 22:21 Sve biser do bisera :D
Zagadjenje koje imamo je mnogo veci problem,

voda upitne kvalitete takodjer,

a bogme i osiromaseni uranijum oko Sarajeva,

al nema brojaca, a bogme ni panike.
Mozda za tebe na relaciji Foca - Praca - Ustipraca, al te razumijem, sve je za ljude

Sta sam slago' ? Moze odgovor kompleksniji od proste recenice. Hvala.
Mjesec dana, cetvoro preminulih ( uzas, ali cetvoro ukupno, vise ih je raspadnuto zdravstvo pobilo nego korona, al to nije nista novo, desavalo se i desavace se, narod znO varijanta ), ne znam sta ti kontas i gdje zivis, mozda na Marsu gdje zivis ljudi ne umiru, u Bosni, kao i u ostatku svijeta se inace umire. Samo nema brojaca, odnosno nije ih bilo do sada. Sada brojimo zarazene i imamo neopravdanu paniku, a Solak i Elena docekali svojih pet minuta uz odobravanje vecine - to je vec problem.

Zagadjenje koje imamo je mnogo veci problem, voda upitne kvalitete takodjer, a bogme i osiromaseni uranijum oko Sarajeva, al nema brojaca, a bogme ni panike.

Ps. Setnja je zdrava, to valjda znas :skoljka: a trzni centri, male radnje, banke i taksisti nisu desetkovani iako su bas izlozeni apokalipticnom virusu. Toliko o mega problemu koji imamo pa smo zakljucani ko goveda u stali, za nase dobro, a ljudi budale pa setaju. Zamisli.
Ovo je post, daj te bisere, da vidimo dje je zapelo......
aldinjo

#616 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Šta će švabe glupani...
Pa da. U drugom svjetskom ratu bili nacisti. :run:
Last edited by aldinjo on 15/04/2020 22:55, edited 1 time in total.
hurmasica

#617 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

Better Man wrote: 15/04/2020 22:32
Pretjeruješ u vezi zabrana. Samo oni koji su nepismeni i nemaju pojma šta rade uvode ovako stroge zabrane. U ćemu je problem da ljudi idu u brda, šumu i planine ako neće biti u grupi, niti se okupljati, već šetati i baviti se fizičkom aktivnosti.
Nije problem kad bi sve ostalo na tome i kad bi se moglo iskontrolisati...ali nas mentalitet to ne dopusta.

Evo npr. Zabrane izlazak djeci i nakon kuknjave kako ce sjdjeca razvedenih roditelja se prevoziti od jednog do drugog roditelja, ili voziti na cuvanje dok rodotelji rade , omoguci se da se djeca mogu voziti. I sta bude? Odmah sutradan barice i igman puni djece, rostilji, grupe naroda...
Mi smo takvi, das nam prst ode ruka...zato.potenciram.mjere jer smo bezobrazni!
index_box

#618 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by index_box »

Šta će švabe glupani...

Joj više, i sam sam u rizičnoj kategoriji, dijabetes tip 2, hronični srčani bolesnik, visok krvni pritisak, pa ne s*rem po forumu non stop kao da će me neko ubiti što je izašao da prošeta. Više mi je vas apokaliptičara preko glave. A posebna stvar je to što si se prepala za svoju guyicu, pa udarila na patetiku.

Evo stvarno ne znam kako uopće možeš spavati kad znaš koliko ljudi umre u snu svakog dana. :run:

Niko još nije doživio vječnost. Relax.
hurmasica

#619 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

index_box wrote: 15/04/2020 22:56

Joj više, i sam sam u rizičnoj kategoriji, dijabetes tip 2, hronični srčani bolesnik, visok krvni pritisak, pa ne s*rem po forumu non stop kao da će me neko ubiti što je izašao da prošeta. Više mi je vas apokaliptičara preko glave. A posebna stvar je to što si se prepala za svoju guyicu, pa udarila na patetiku.

Evo stvarno ne znam kako uopće možeš spavati kad znaš koliko ljudi umre u snu svakog dana. :run:

Niko još nije doživio vječnost. Relax.
Nije zivio.niko.vjecno....ali zelim.jos pozivit dok imam malo dijete da ga izvedem na put...ma jebe se vama, samo nastavite setat i kritizirat ljude koji zele.pomoci da se situacija stabilizira....vi ste najpametniji i najjaci , vama niko ne moze govorit sta smijete ili ne!
Bitno.je da kafane prorade!
Cherry-Cherry

#620 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Vela666

#621 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vela666

#622 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

po ovakvim tipovima, mjere mogu trajati vječno, samo nek se poživi :lol:
jbte kako bi nas satrali u ratu da su nam tako branitelji razmišljali
Cherry-Cherry

#623 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Sjedi kući i šuti. I tako narednih 40 godina. Nek je živa glava.
Pa bolje se ubiti, nego tako protraćiti vrijeme.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#624 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

šeri šeri i vela su isti lik jbt :lol: :lol:
Cherry-Cherry

#625 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Ima dosta ljudi, koji misle ovako, a ne samo jedna osoba na svijetu.
Locked