Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

Usljed situacije sa širenjem koronavirusa, odnosno otkazivanja letova za Kinu, bosanskohercegovački poštanski operateri do 1. marta ove godine potpuno su obustavili prijem svih vrsta pošiljki za Kinu.

ma samo mala prehlada ne brinite rata nece biti...
RtrnOfSalisbury

#602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by RtrnOfSalisbury »

ako je zemlja ravna treba sve viruse docerat na rub i onda hin metlom u hambis ...
itekako

#603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by itekako »

zanmljivo...

Harvard University Professor and Two Chinese Nationals Charged in Three Separate China Related Cases
The Department of Justice announced today that the Chair of Harvard University’s Chemistry and Chemical Biology Department and two Chinese nationals have been charged in connection with aiding the People’s Republic of China.

Dr. Charles Lieber, 60, Chair of the Department of Chemistry and Chemical Biology at Harvard University, was arrested this morning and charged by criminal complaint with one count of making a materially false, fictitious and fraudulent statement. Lieber will appear this afternoon before Magistrate Judge Marianne B. Bowler in federal court in Boston, Massachusetts.

Yanqing Ye, 29, a Chinese national, was charged in an indictment today with one count each of visa fraud, making false statements, acting as an agent of a foreign government and conspiracy. Ye is currently in China.

Zaosong Zheng, 30, a Chinese national, was arrested on Dec. 10, 2019, at Boston’s Logan International Airport and charged by criminal complaint with attempting to smuggle 21 vials of biological research to China. On Jan. 21, 2020, Zheng was indicted on one count of smuggling goods from the United States and one count of making false, fictitious or fraudulent statements. He has been detained since Dec. 30, 2019.

https://www.justice.gov/opa/pr/harvard- ... na-related
burgundy

#604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by burgundy »

Umro doktor koji je medju prvima upozorio vlasti na virus.34 godine imao.

Image
burgundy

#605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by burgundy »

Komunisti zataskavaju pravu situaciju.Na hiljade je umrlih.
orbita12

#606 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by orbita12 »

ma Kina je dosta medijski zatvorena, svi mediji su pod kontrolom partije, tako da je tesko znati pravu situaciju, nesto najblize istini su ovi stranci koji zive dugo u Kini i koji postavljaju ove slike ili video na net, vise njima vjerujem nego kineskim medijima. Evo gledam na twitteru , iznose nekog kineza iz kuce mrtvog , svi u onim skafanderima, tako da ih nazovem. E sad ono sto ja vjerujem da kinezi ne daju informacije o osobama koje su umrle kod svoje kuce nego samo daju podatke o osobama koje su umrle u bolnici. Evo samo grad Wuhan koji ima 11 miliona st, a sad je pitanje koliko uopste imaju kapaciteta sve gradske bolnice u Wuhanu koje mogu da prime zarazene pacijente, tu informaciju nisam nigdje procitao. Moja procjena da ima vise od 2000 umrlih najmanje, jer zasto bi Kinezi pravili ovoliku karantenu ako je postotak umrlih samo 3 % od nesto vise od 20 k zarazenih. Ne treba zaboraviti da je virus aktivan od decembra, samo sto su ga zataskvali, koliko je osoba umrlo dok zvanicno nisu izasli sa informacijom da je u pitanju korona virus. Mnogo pitanja a Kina daje malo odgovora
Sanjarko

#607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Sanjarko »

Mene vise gladi strah koja moze biti uzrokovana ovim. Pod glad mislim na ekonomsku krizu i onda kolaps nekakav i nestasice mnogo cega. Citam da Kina umpumpava milijarde dolara u ekonomiju da ne bi se desio kolaps nekakav. Isto da i Amerika radi i da Kina u Americi radi.

Kako se kaze. U strahu su velike oci.
starii

#608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by starii »

davno smo mi prebolovali :izet:
orbita12

#609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by orbita12 »

Sanjarko wrote: 06/02/2020 18:15 Mene vise gladi strah koja moze biti uzrokovana ovim. Pod glad mislim na ekonomsku krizu i onda kolaps nekakav i nestasice mnogo cega. Citam da Kina umpumpava milijarde dolara u ekonomiju da ne bi se desio kolaps nekakav. Isto da i Amerika radi i da Kina u Americi radi.

ma svakako da ce ih ekonomski oslabit ako se virus ne suzbije, ali ko ce znat sta se stvarno desava, mi ovdje samo mozemo nagadjati, nista drugo
orbita12

#610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by orbita12 »

Sanjarko wrote: 06/02/2020 18:15 Mene vise gladi strah koja moze biti uzrokovana ovim. Pod glad mislim na ekonomsku krizu i onda kolaps nekakav i nestasice mnogo cega. Citam da Kina umpumpava milijarde dolara u ekonomiju da ne bi se desio kolaps nekakav. Isto da i Amerika radi i da Kina u Americi radi.

ma svakako da ce ih ekonomski oslabit ako se virus ne suzbije, ali ko ce znat sta se stvarno desava, mi ovdje samo mozemo nagadjati, nista drugo
RtrnOfSalisbury

#611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by RtrnOfSalisbury »

sta je oni muzikant mislio sa albumom 'kineska demokratija' :shock:
freelancerBIH

#612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by freelancerBIH »

Doktor imao 34 godine... Ne bi rekao da je imao neke bolesti prije toga i strasno je bio mlad.

Postavlja se pitanje:

- Zasto niko u medijima nije spomenuo detalje zbog kojih je preminuo ?
- Je li imao neku bolest prije toga?
- Do sada su "prijavljivali" da su umirali samo oni stariji sa tezim oblicima bolesti koje su imali toga, sta je sa ovim?????

Je li neko mozda upratio onu vijest gdje je ona famozna kompanija iz Kine "TenCent" - "pogresno" objavila da je zarazeno oko 155 hiljada ljudi a da je oko 25 hiljada vec preminulo? Navodno su tu cifru ispravili tek kasnije.

Evo video:
https://www.youtube.com/watch?v=XXpXex5gDF4
orbita12

#613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by orbita12 »

freelancerBIH wrote: 06/02/2020 20:02 Doktor imao 34 godine... Ne bi rekao da je imao neke bolesti prije toga i strasno je bio mlad.

Postavlja se pitanje:

- Zasto niko u medijima nije spomenuo detalje zbog kojih je preminuo ?
- Je li imao neku bolest prije toga?
- Do sada su "prijavljivali" da su umirali samo oni stariji sa tezim oblicima bolesti koje su imali toga, sta je sa ovim?????

Je li neko mozda upratio onu vijest gdje je ona famozna kompanija iz Kine "TenCent" - "pogresno" objavila da je zarazeno oko 155 hiljada ljudi a da je oko 25 hiljada vec preminulo? Navodno su tu cifru ispravili tek kasnije.

Evo video:
https://www.youtube.com/watch?v=XXpXex5gDF4
ma vidio sam i ja to za tencent, ma to je meni pretjerivanje, mislim da je fotoshop, da je stvarno toliko umrlo pa dosad bi procurila ta informacija na net, Kina jest medijski zatvorena zemlja ali nije toliko da bi se to moglo zataskati, to bi se moglo zataskati u sjevernoj koreji, u kini bas ne
freelancerBIH

#614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by freelancerBIH »

Neki lik iz Hong Konga predvidja:

"
“If we stick to the current measures, we should see a turning point in the near future. Everyone predicts that the situation can improve by the time of the Lantern Festival [on February 8],” said Gao in an interview with state broadcaster CCTV on Tuesday.
“I am personally optimistic, and I believe that [it will improve] earlier than this, but everyone must stick to the prevention and control measures.”

"

Izvor: https://www.scmp.com/news/china/society ... l-not-last
burgundy

#615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by burgundy »

freelancerBIH wrote: 06/02/2020 21:08 Neki lik iz Hong Konga predvidja:

"
“If we stick to the current measures, we should see a turning point in the near future. Everyone predicts that the situation can improve by the time of the Lantern Festival [on February 8],” said Gao in an interview with state broadcaster CCTV on Tuesday.
“I am personally optimistic, and I believe that [it will improve] earlier than this, but everyone must stick to the prevention and control measures.”

"

Pa evo nas početak februara intervju objavljen 29 januara .A još nije dostiglo vrhunac,za par dana se ljudi trebaju vraćati na radna mjesta, poslije kineske nove godine,a sve su prilike da će se to odgadjat.
freelancerBIH

#616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by freelancerBIH »

burgundy wrote: 06/02/2020 21:20
freelancerBIH wrote: 06/02/2020 21:08 Neki lik iz Hong Konga predvidja:

"

"

Pa evo nas početak februara intervju objavljen 29 januara .A još nije dostiglo vrhunac,za par dana se ljudi trebaju vraćati na radna mjesta, poslije kineske nove godine,a sve su prilike da će se to odgadjat.
Sad sam gledao press konferenciju WHO-a od danas, kazu da je danas zabiljezen pad u broju zarazenih, vidjet cemo sutra :D
pici

#617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

Kineski liječnik koji je svijet upozorio na koronavirus ipak nije mrtav
R.I.
Prije 42 minute

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kin ... 54603.aspx
jebo lud zbunjenog
burgundy

#618 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by burgundy »

pici wrote: 06/02/2020 21:44
Kineski liječnik koji je svijet upozorio na koronavirus ipak nije mrtav
R.I.
Prije 42 minute

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kin ... 54603.aspx
jebo lud zbunjenog

Image
burgundy

#619 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by burgundy »

Wuhan grad heroj,izdrži Wuhane.Jebaše ih mokre pijace.Šišmiši,puhovi,razne divlje životinje .Zakolju prase tu na mjestu pa prodaju,sanitetski uslovi 0.A kinezi se kote,hoće da jedu.Kad se ovo završi ,vjerujem da će partija da udari jako na ove pijace.
pici

#620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

POTVRĐENO IZ BOLNICE
|
Kineski ljekar koji je prvi upozoravao na koronavirus ipak je preminuo
ovi kinezi nikako dase dogovore sami sa sobom... nista im ja ne vjerujem isto ko rusima... jednom jednoumlje vazda jednoumlje...
pici

#621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

U Italiji i Britaniji 2 nova slučaja koronavirusa, na kruzeru sve više oboljelih

Na kruzeru u Japanu sve više oboljelih

Kako je jutros objavio BBC, na kruzeru u Japanu sve je više oboljelih od koronavirusa. Od 3700 ljudi koji su trenutno u karanteni, 61 osoba je pozitivna na koronavirus.
i sha kaju lokalni forumski skeptici.... rata nece biti
Tomahawk11
Globalni moderator

#622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Tomahawk11 »

pici wrote: 06/02/2020 16:59
Usljed situacije sa širenjem koronavirusa, odnosno otkazivanja letova za Kinu, bosanskohercegovački poštanski operateri do 1. marta ove godine potpuno su obustavili prijem svih vrsta pošiljki za Kinu.

ma samo mala prehlada ne brinite rata nece biti...
pici

#623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

ovaj je najblizi...

Tomahawk11
Globalni moderator

#624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Tomahawk11 »

Ima ona scena pred kraj filma koja me podsjetila na tvoj video.
Doduše, ondje pale čini mi se na ulicama :zoka:
pici

#625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

Tomahawk11 wrote: 07/02/2020 08:46 Ima ona scena pred kraj filma koja me podsjetila na tvoj video.
Doduše, ondje pale čini mi se na ulicama :zoka:
da bi spasili milijarde, zalozice milione ljudi... tako to ide... nadam se nekom lijeku ubrzo
Locked