Tako je. A za kolasinca smo davno utvrdili da reprezentaciji samo nanosi stetubingov buraz wrote:I Pjanića odstraniti,svi igrači njemu dodaju i tako guše vlastitu kreativnost.
Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#601 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
- Point.
#602 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Nisam napisao da si ti glup nego ti je priča glupa, što su i moderatori uvidjeli pa temu poslali tamo gdje joj je i mjesto, naime u smeće. Vidi to kao nešto pozitivno, da te spasu blamiranja ali vidim ti upro da se prosipaš.apsidejzi wrote:Ti ne vidis kontradikciju u dvije napisane recenice???Point. wrote:
Čuj istina. Ko to određuje istinu? Ko reko, apsidejzi reko. Mora da je istina.
Realno, odavno neko veću glupost nije napisao. Niko nije obrisao temu zbog cenzure, nego zato što je glupa, bezvezna i nepotrebna.
Pa samo nakon jedne recenice si uradio upravo ono sto si meni napisao.![]()
![]()
![]()
KOliko samo glup moras biti na napises nekom da je glup uradivsi istu tu glupost koju nekom spocitavas nakon samo jedne recenice.![]()
BTW: Cenzura je kad nekome zabranjujes da kaze sta misli bez obzira smatrao TI da je to glupost ili ne. Upravo je to cenzura. Al nisi ti na tom nivou da bi razumio. JBG.
Jasno je kao dan da je Dzeko visak igrac na terenu. Budemo vidjeli iducu utakmicu kako ce proci.
Vjerovatno si u nečemu dobar ali, bez uvrede, na ovu temu i podforum si zalutao. To ti je reklo već par forumaša.
- moa
#603 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Koliko su puta veliki igraci napustali velike ekipe a treneri su znali reci zbog atmosfere u klubu bolje je da ode.mO k3 wrote:Edin H. wrote:Ne mislim da je iko ozbiljno rekao da je los, nego je pitanje da li svojim prisustvom i utjecajem utice na koheziju tima i da li se igraci osjecaju pod pritiskom.Gandalf wrote:Edin Džeko je stari kočničar reprezentacije, kočio je i po Wolfsburgu, Citiyu, ode i Roma u klinac sa Džekom. Umjesto dijamant predlažem novi nadimak za Edina - Kočnica ili The Brejker, der bremsersjo kako dobro zvuči na ovim stranim jezicima, nisam ni znao da je ovako loš dok mi forumaši ne otvoriše oči
Znam samo da sam rekao nekoliko dana prije utakmice - mozda ovo bez Dzeke ispadne dobro, jer ce igraci biti slobodniji.
- Point.
#604 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Neka neko napravi spisak "znalaca" koji pišu obe besmislice o gušenju igre od strane Džeke da ih se stavi na spisak srama.
- Laplace
#605 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Pa, kako ima tema "Lista najboljih postova - po izboru forumaša", možda bi se mogla otvoriti i "Lista najglupljih postova - po izboru forumaša".Point. wrote:Neka neko napravi spisak "znalaca" koji pišu obe besmislice o gušenju igre od strane Džeke da ih se stavi na spisak srama.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#606 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Ma klasicna balkanska zavist prema onima koji su uspjeli u zivotu. Nije to nista novo. Ja kad se sjetim samo zadnje utakmice za plasman na SP kada je Edin napravio 90% posla da bi Vedo postigao gol niko tad Edina nije ni spomenuo a da je bilo obratno bila bi druga prica. Svaki normalan covjek iz BiH je ponosan sto nasa zemlja prije svega ima takvog covjeka jer bezbroj puta je prvo pokazivao svoju ljudskost i humanost a kakav je fudbaler govore brojke i timovi za koje je igrao. kao da je uopste bitno sta ovdje misle pojedinci koji iz pitaj boga kojih razloga godinama pljuju po ovome covjeku. I sad opet i to nakon utakmice protiv Finaca koji nas jesu kao i Armenci dobili ali ne radi ikoga u napadau nego radi suplje kao sir odbrane. Pljuvalo se ovdje i po Misketu kad su isti govorili kako Miske gusi Pjanica, pa su pljuvali po Spahi itd itdPoint. wrote:Neka neko napravi spisak "znalaca" koji pišu obe besmislice o gušenju igre od strane Džeke da ih se stavi na spisak srama.
Kad je Pjanic fulio penal u reprezentativnoj utakmici sljedeci put nije smio da puca ali Edin iako zna da je taraba za penale jeste jer to rade veliki igraci i kapiteni. Za mene ovi koji ovako pisu nisu neprijatelji Edina nego neprijatelji reprezentacije.
- p206
#607 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
ne znam uopšte ko je i pokrenuo tu priču o Džeku, da imam vremena sad bi se vratio i pronašao ga i rek'o Chmolji da ga banuje
- Grean
#608 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Jedina vrijedna diskusija je kako ce ova povreda uticati na Dzeku.
Tacno me malo strah kako ce biti kad se vrati. Ne znam, da se meni desilo sto njemu ja ne bih ni pomislio da udjem u neki zracni duel. U svakom slucaju bilo bi sa strahom.
Tacno me malo strah kako ce biti kad se vrati. Ne znam, da se meni desilo sto njemu ja ne bih ni pomislio da udjem u neki zracni duel. U svakom slucaju bilo bi sa strahom.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#609 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
igrat ce jedno vrijeme sa zastitnom maskomGrean wrote:Jedina vrijedna diskusija je kako ce ova povreda uticati na Dzeku.
-
dert
#610 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
plain vanilla wrote:Kad se Dzeko oprosti od reprezentacije, u BiH treba proglasiti Dan zalosti. I zbog njegovog fudbalskog i svakog drugog doprinosa.
A to sto mi ne znamo cijeniti svoje, draze nam tudje govno nego nasa torta, to nije on kriv.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#611 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Isto kao kod nasDiwan wrote:https://sportsport.ba/fudbal/nema-messi ... bro/336901Tomahawk11 wrote:Tako ljudi pričaju za Messija kako je teret Barsi i Argentini, za Cristiana Ronalda kako bi Portugal i bez njega sve ovo uspio...zar ne vidite nonsens?
- avetinja
#612 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Imaš daleko najboljeg strijelca reprezentacije, dao golova kao drugoplasirani i trećeplasirani strijelac zajedno i još ti kusur ostane, a onda se pojavi neko nakon jedne dobre pobjede bez njegovog učešća da pita i tvrdi kako koči reprezentaciju. 
- Billy The Pljuc
#613 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Edinho je institucija i toliko je toga dao za repku da zaslužuje da igra sve dok on sam ne kaže dosta je.
Ono što većini ne upada u oči jeste da i on stari, da mu sad treba jedno 4-5 šansi da bi zabio jedan i obično kad ne zabije od prve 2-3 šanse onda se neka nervoza uvlači u njega pa se prenosi na ostatak tima i obično to ne završava dobro ili se strepi do zadnje minute a sve iz njegove želje da postigne gol. Namjerno pišem tima jer je i u klubu isto kao i u repki, oni koji prate Edina vrlo lako to mogu uočiti, samo treba film odvrtiti unatrag. Naravno prvu šansu kad ne iskoristi obično je to kod rezultata 0:0 a to su uglavnom situacije koje je on žmirečki iskorištavao ne tako davno. Al' zato ako ga krene onda tim u kojem igra vrlo brzo dodje do rezultatskog suficita i poslije to uglavnom bude pjesmica.
Kad se samo sjetim koliko je utakmica u svojoj bogatoj, prebogatoj karijeri on riješio svojom napadačkom genijalnošću ali se isto tako sjećam i njegovih promašaja i kad sve stavim na vagu onda velim da se njemu nema šta zamjeriti.
Jednog napadača ili veličinu kao što je on je glupost brisati iz jednačine i ostavljati na klupi, s obzirom na njegove godine i sveprisutniji zamor, treba ga se odmarati i pokušati tempirati njegovo vrijeme.
Pitanje je može li ova repka u ovoj trenutnoj situaciji bez njega, ispostavilo se da može i da mora, silom prilika jednog dana i on će prestati da igra a vjerujem da mi imamo napadačkog potencijala koji ga donekle može zamjeniti. Da će ga neko uspješno zamjeniti ili prevazići vrlo teško da se desi, ipak se radi o možda najvećem napadaču kojeg je Balkan ikada iznjedrio.
Ostale su nam još tri utakmice do kraja i mislim da je realno razmišljati o direktnom plasmanu, treba ići utakmicu po utakmicu i prvo dobiti tu nesretnu Grčku sa njihovim antifudbalom kojeg smo prisiljeni gledati decenijama. Ako nam to pođe za rukom/nogom valjda nas i fortuna pogura malo sa nekim neriješenim rezultatom finaca i armenaca. Žabari se mogu dobiti, trebaće mnogo trke i snage i nadam se makar jednom bljesku nekog od pojedinaca ma ko to bio, nemam ništa protiv da se i našem golmanu posreći kod 0:0 u 90+4 prilikom zadnjeg kornera na utakmici
.
Kapitenu želim brz oporavak i generalno što manje povreda u budućnosti kao i više koncentracije u gol šansama.

Ono što većini ne upada u oči jeste da i on stari, da mu sad treba jedno 4-5 šansi da bi zabio jedan i obično kad ne zabije od prve 2-3 šanse onda se neka nervoza uvlači u njega pa se prenosi na ostatak tima i obično to ne završava dobro ili se strepi do zadnje minute a sve iz njegove želje da postigne gol. Namjerno pišem tima jer je i u klubu isto kao i u repki, oni koji prate Edina vrlo lako to mogu uočiti, samo treba film odvrtiti unatrag. Naravno prvu šansu kad ne iskoristi obično je to kod rezultata 0:0 a to su uglavnom situacije koje je on žmirečki iskorištavao ne tako davno. Al' zato ako ga krene onda tim u kojem igra vrlo brzo dodje do rezultatskog suficita i poslije to uglavnom bude pjesmica.
Kad se samo sjetim koliko je utakmica u svojoj bogatoj, prebogatoj karijeri on riješio svojom napadačkom genijalnošću ali se isto tako sjećam i njegovih promašaja i kad sve stavim na vagu onda velim da se njemu nema šta zamjeriti.
Jednog napadača ili veličinu kao što je on je glupost brisati iz jednačine i ostavljati na klupi, s obzirom na njegove godine i sveprisutniji zamor, treba ga se odmarati i pokušati tempirati njegovo vrijeme.
Pitanje je može li ova repka u ovoj trenutnoj situaciji bez njega, ispostavilo se da može i da mora, silom prilika jednog dana i on će prestati da igra a vjerujem da mi imamo napadačkog potencijala koji ga donekle može zamjeniti. Da će ga neko uspješno zamjeniti ili prevazići vrlo teško da se desi, ipak se radi o možda najvećem napadaču kojeg je Balkan ikada iznjedrio.
Ostale su nam još tri utakmice do kraja i mislim da je realno razmišljati o direktnom plasmanu, treba ići utakmicu po utakmicu i prvo dobiti tu nesretnu Grčku sa njihovim antifudbalom kojeg smo prisiljeni gledati decenijama. Ako nam to pođe za rukom/nogom valjda nas i fortuna pogura malo sa nekim neriješenim rezultatom finaca i armenaca. Žabari se mogu dobiti, trebaće mnogo trke i snage i nadam se makar jednom bljesku nekog od pojedinaca ma ko to bio, nemam ništa protiv da se i našem golmanu posreći kod 0:0 u 90+4 prilikom zadnjeg kornera na utakmici
Kapitenu želim brz oporavak i generalno što manje povreda u budućnosti kao i više koncentracije u gol šansama.
- van Basten
#614 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Seha plivao 2 puta cini mi se. Sejine odbrambene reakcije bas zabrinjavaju, i gol je najvise njegova krivica. Gojaku malo udarilo u glavu, nadati se da ce ga Bjelica utjerati u suru ponovo. Ostalo manje vise ok, ponoviti ovakav pristup protiv Helena ali hladne glave, ne nasjedati na njihov poganluk i bice to ok
- Idemedosumom
#615 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Nego, ako Armenija ima još jednu protiv Italije odigrati, onda nam je bolje da Armenija uzme Finsku? Ili je pak bolje da remiziraju?
- Billy The Pljuc
#616 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Bolje da odigraju neriješeno sa fincima, onda samo o sebi ovisimo, naravno uz sve tri pobjede do kraja, njih bi bodovno prešišali a sa fincima imamo bolji omjer. Uz taj neriješen i našu pobjedu protiv Grčke mi smo već nakog slijedećeg kola na drugom mjestu na tabeli, to naravno samo treba održati do kraja (jbga teoretisanje). Ako oni zijane onda moramo navijati za grke protiv finaca do kraja a oni bi ispali iz kalkulacija kako stvari stoje.Idemedosumom wrote:Nego, ako Armenija ima još jednu protiv Italije odigrati, onda nam je bolje da Armenija uzme Finsku? Ili je pak bolje da remiziraju?
-
Mustang1
#617 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Prvo se pise kako smo ispusili kad se vidio sastav u kojem igramo, a onda poslije utakmice hocete da Dzeko vise ne igra jer je sastav odlican 
- BarbaDue
#618 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
znam da je totalni oftopik možda i za bana (halaiteBilly The Pljuc wrote:Bolje da odigraju neriješeno sa fincima, onda samo o sebi ovisimo, naravno uz sve tri pobjede do kraja, njih bi bodovno prešišali a sa fincima imamo bolji omjer. Uz taj neriješen i našu pobjedu protiv Grčke mi smo već nakog slijedećeg kola na drugom mjestu na tabeli, to naravno samo treba održati do kraja (jbga teoretisanje). Ako oni zijane onda moramo navijati za grke protiv finaca do kraja a oni bi ispali iz kalkulacija kako stvari stoje.Idemedosumom wrote:Nego, ako Armenija ima još jednu protiv Italije odigrati, onda nam je bolje da Armenija uzme Finsku? Ili je pak bolje da remiziraju?
- apsidejzi
#619 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Da bi nekog realno ocjenio ne mozes brojati samo koliko je golova dao. Moras vidjeti koliko ih je ofulao, koliko akcija je na njega islo, koliko izgubljenih pasova smo imali koji su isli na njega. Moras vidjeti koliko su nas kostali ti njegovi golovi. Igrali smo na njega do jucer i rezultat je bio sedam bodova. To sve govori. On jest dao mnogo golova ali je istotako blokirao repku. Vjerovatno bismo dali vise goliva da su igraci i selektor bili odlucniji i drcniji. Al haj budi kad te ovi kromanjonci odmah objese na stub srama. Sta bi tek selektoru uradili da kaze ovako kao ja... i onda se cude sto ne ide. Stoka ne zna promijeniti kad ne ide. Isto kao sto ne znaju promjeniti nacionalisticke stranke. Dzeko je institucija pa makar sve utakmice gubili zbog njega.avetinja wrote:Imaš daleko najboljeg strijelca reprezentacije, dao golova kao drugoplasirani i trećeplasirani strijelac zajedno i još ti kusur ostane, a onda se pojavi neko nakon jedne dobre pobjede bez njegovog učešća da pita i tvrdi kako koči reprezentaciju.
Dzeko je dobar strijelac ali nijeinstitucijA. Kad god nekom das titulu, usro si motku. Sto dzeko daje golove u klubu? Zato sto ga tamo posmatraju kao kapital. Ako ne doprinosis, odjebi. Tamo nije institucija. Tamo ke igrac. ZAMJENJIV IGRAC!!!!
- hatemondays
#620 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Mozda za tebe i mene i nije institucija ali za druge jeste. Evo primjera zivi sam svjedok, Marakana tekma protiv Argentine, ja poranio medju prvima na tribini, , kasnije igraci izlaze na zagrijavanje, spiker cita sastave timova, nas tim niko nije dobio aplauz osim Pjanica (mlaki aplauz), pazi sad ovo cita Edin Dzeko stadion gromoglasan aplauz , ja se najezio eto toliko. Onda skontas o kome pricamo sta zna Marakana za nekog kloca iz Brijesca. Ista se stvar ponavlja i protiv Nigerije i Irana nije to mala stvar. On i jeste kapital za svaki tim koji je igrao osim naravno za Zelju a sad smo i mi poceli da mu spocitavamo uspjehe i znanje, sta ce on vidi mu lobanje itd.I jos malo da dodam dobro je popularan medju zenskim dijelom navijaca, imao sam 3 njegova dresa, 2 Misketova i jedan Besicev po dolasku u Brazil ,cik pogodi oko kojeg su se otimale navijacice za razmjenu sa njihovim dresovima. Vratio se kuci sa jedim Misketovim i Besicevim dresom kuci, Misketov dres zgrabio jedan Svabo (zivi u Riu)....Da bi vidjeli njegovu velicinu treba proci vremena, kad dodju novi zmajevi imace priliku ubrzo za par godina ode i Edin u peMziju..apsidejzi wrote:Da bi nekog realno ocjenio ne mozes brojati samo koliko je golova dao. Moras vidjeti koliko ih je ofulao, koliko akcija je na njega islo, koliko izgubljenih pasova smo imali koji su isli na njega. Moras vidjeti koliko su nas kostali ti njegovi golovi. Igrali smo na njega do jucer i rezultat je bio sedam bodova. To sve govori. On jest dao mnogo golova ali je istotako blokirao repku. Vjerovatno bismo dali vise goliva da su igraci i selektor bili odlucniji i drcniji. Al haj budi kad te ovi kromanjonci odmah objese na stub srama. Sta bi tek selektoru uradili da kaze ovako kao ja... i onda se cude sto ne ide. Stoka ne zna promijeniti kad ne ide. Isto kao sto ne znaju promjeniti nacionalisticke stranke. Dzeko je institucija pa makar sve utakmice gubili zbog njega.avetinja wrote:Imaš daleko najboljeg strijelca reprezentacije, dao golova kao drugoplasirani i trećeplasirani strijelac zajedno i još ti kusur ostane, a onda se pojavi neko nakon jedne dobre pobjede bez njegovog učešća da pita i tvrdi kako koči reprezentaciju.
Dzeko je dobar strijelac ali nijeinstitucijA. Kad god nekom das titulu, usro si motku. Sto dzeko daje golove u klubu? Zato sto ga tamo posmatraju kao kapital. Ako ne doprinosis, odjebi. Tamo nije institucija. Tamo ke igrac. ZAMJENJIV IGRAC!!!!
- cyprus
#621 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Čekaj, zar ti nisi najveći pobornik one da "trebaju igrat najbolji" (ili sam te možda zamijenio sa nekim)... Višća je po svim mogućim parametrima bolji igrač od Hajrovića... Najbolji igrač turske lige vs klupa Dinama... Na transfermarktu četiri puta skuplji (12 miliona vs 3 miliona)...Edin H. wrote:Bila bi ovo mučenje utakmica da zbog povrede nije ušao Izet, za koga trubim poodavno da je kompletniji igrač od Višće. Dobro, Višća je brži, ali i to je postalo diskutabilno.last mohicans wrote:Ma cijela ekipa je odigrala odlično, bez slabe tačke. U tome je poenta, ljudi nikako da shvate, a zaboravljaju da smo uprokos nikakvoj igri u nekim utakmicama prolazili kroz iglene uši, zahvaljujuci samo Edinovim golovima. To je činjenica. Sigurno da je i on sinoc igrao bi bio rastereceniji. Ima i do toga sto su momci baš bili nalozeni i htijeli su dokazati da u njima ima kuveta, da se na njih treba računati. Sinoc smo jednostavno bili dominantni, kao Armenija protiv nas. Nema to nikakve veze što Edin nije igrao, mada smo istina igrali drugacije, raznovrsnije, svaki put pred šesnestercom smo izgledali opasno i gol je visio. To treba naglasiti. Dosta je i izmjena Visce pozitivno uticala na igru.
Džeko nema veze sa ovom pričom.
- luckylaka
#622 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
ne kontam sto uopste obracate paznjy na dva forumasa koji Edinu dlaku u jajetu traze vec poodavno.Jebes to.Kad kazes Edin Dzeko ustanes i poklonis se.ALI.Takva prica se nekad vodila i o Ibisevicu,Lulicu,Spahicu,Medunjaninu,Bicakcicu,Kolasincu...bez obzira na rezultat.,,psi laju vozovi prolazep206 wrote:ne znam uopšte ko je i pokrenuo tu priču o Džeku, da imam vremena sad bi se vratio i pronašao ga i rek'o Chmolji da ga banuje
-
Tromblon
#623 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Nekima treba udariti trajni ban na internet, a ne na ovaj forum. Kakve gluposti mogu lupati i još se gristi za vratove u odbrani debilnih stavova.
EDIN DŽEKO i MIRALEM PJANIĆ dvije veličine bh. nogometa koje bi svaka druga nacija platila da ima, ali jok bolja je reprezentacija bez njih.
Svakakvih budala na dunjaluku.
EDIN DŽEKO i MIRALEM PJANIĆ dvije veličine bh. nogometa koje bi svaka druga nacija platila da ima, ali jok bolja je reprezentacija bez njih.
Svakakvih budala na dunjaluku.
- manijak1
#624 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
mO k3 wrote:Čujemo se u utorak vidjecemo kako će da odigraju
giganta Džeke ?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#625 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Finska , Grčka - BiH
Nema Messi - Ronaldo, ali ima Šehić - fantomski Begović