Alija-Tito?

Locked
salik79

#601 Re: Alija-Tito?

Post by salik79 »

PM72 wrote:
salik79 wrote:
PM72 wrote:Titini borci nisu rovili po kontejnerima niti protestovali radi borackog dodatka...
Titini borci su radili i imali dodatak,besplatan prevoz i ljetovanje.Alijini borci imaju karinu.
Ako cemo mak na konac, Alijini borci nisu zavrsavali na Golom otoku. Titini jesu, cak i mnogi nosioci Spomenica, dok, opet, Tito tome nije stao u kraj, naredbom da niti jedan nosilac Spomenice ne smije zavrsiti tamo, bez njegove izricite dozvole.
Ako cemo mak na konac,Tito je slao na Goli otok one koji rade protiv države pa makar imali spomenice a Alija svoje slao u ambasade i na hadž. :wink:
Veliki broj njih je na bigajrli hakk zavrsavalo tamo, samo zato sto su nekome zasmetali. Upravo zato je Tito, u konacnici, i donio naredbu da bez njegovog znanja niti jedan borac, a pogotovo prvoborac, ne smije zavrsiti tamo.
daddy-kool

#602 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:[
Trebaš biti svjestan da sve ove vlasti ne mogu okrečit ono što je Tito izgradio...

Nije to izgradio Tito nego radni narod :D , a naravno da mogu okrečiti.

Mene je frapirao podatak da sada ima više zaposlenih u FBiH nego u cijeloj predratnoj SR BiH.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#603 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

spreca wrote:
PM72 wrote:Titini borci nisu rovili po kontejnerima niti protestovali radi borackog dodatka...
Titini borci su radili i imali dodatak,besplatan prevoz i ljetovanje.Alijini borci imaju karinu.
U Tz sam vidio jedan plakat na kojem pise.....Tito je za kradju svoje slao na Goli otok a sad ovi svoje salju na hadz :lol: :lol: :lol: odavno ne vidjeh nista istinitije :lol:
ziva istina :thumbup:

Image
daddy-kool

#604 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

spreca wrote:
eto doce da izcavaju Alijinu Islamsku deklaraciju :lol:
Ne moraju dolaziti, ima pdf na Internetu. :lol:
PM72

#605 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

daddy-kool wrote:
Trebaš biti svjestan da sve ove vlasti ne mogu okrečit ono što je Tito izgradio...

Mene je frapirao podatak da sada ima više zaposlenih u FBiH nego u cijeloj predratnoj SR BiH.
jest... :D koliko je ono Energoinvest imao zaposlenih? jal Šipad,Famos...
Te pamflete ko da je piso Efendić iz Novog grada...
pici

#606 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Image

kad ti kraljice dolaze na noge...
PM72

#607 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Nemoj tako Pici...i Aliji je dolazila kraljicina snaha...da mu preda donaciju za deminiranje.
daddy-kool

#608 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:
daddy-kool wrote:

jest... :D koliko je ono Energoinvest imao zaposlenih? jal Šipad,Famos...
Te pamflete ko da je piso Efendić iz Novog grada...
Ispravljam se krivo sam zapamtio.

https://www.klix.ba/biznis/federacija-d ... /190519019

Federacija dostigla 84 posto uposlenosti cijele Republike BiH iz 1991.
daddy-kool

#609 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

pici wrote:

Voli se plemstvo međusobno obilazit'.
Gdje je tu socijalizam i radni čovjek? :D
PM72

#610 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

ha,ha,ha...krivo zapamtio...Tito dragi..samo Energoinvest zarađivao ko pola sadasnje Bosne....
daddy-kool

#611 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:ha,ha,ha...krivo zapamtio...Tito dragi..samo Energoinvest zarađivao ko pola sadasnje Bosne....
Poenta i dalje stoji.
Na pola teritorije i 2/3 stanovništva (oko 2,2 miliona) ima više od 531K zaposlenih. Na 4.5 miliona i čitavom teritoriju SR BiH bilo 631k zaposlenih.
pici

#612 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

daddy-kool wrote:
pici wrote:

Voli se plemstvo međusobno obilazit'.
Gdje je tu socijalizam i radni čovjek? :D
u fabrikama... nece valjda vladari na traku... eeee da je nama danas te trake pa da se zaradi koja marka da se ne ide u njemacku na baustel...eeee

Image
PM72

#613 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

aha... :lol: jel to iz predizbornog SDA pamfleta? po tebi nema nezaposlenih u Federaciji...svi rade...masala...
Hajd sto sebe lazes ali nwmoj ostale ubjeđivati...imaju oči i uši
daddy-kool

#614 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

pici wrote:

u fabrikama... nece valjda vladari na traku... eeee da je nama danas te trake pa da se zaradi koja marka da se ne ide u njemacku na baustel...eeee
Uvijek se išlo u Njemačku (i Švicarsku) na rad.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/50-godi ... /181017082

50 godina od gastarbajterskog sporazuma: Njemačka je i dalje san radnika iz zemalja bivše SFRJ

Kada su prije tačno pedeset godina Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija i tadašnja Zapadna Njemačka potpisale tzv. gastarbajterski sporazum o mogućnosti zaposlenja radnika iz Jugoslavije u Njemačkoj, zvanično je počela era masovnijeg iseljavanja ljudi. Taj val iseljenja nikada nije ni prestao pa je Njemačka i danas san i želja mnogih iz zemalja bivše SFRJ.
daddy-kool

#615 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:aha... :lol: jel to iz predizbornog SDA pamfleta? po tebi nema nezaposlenih u Federaciji...svi rade...masala...
Hajd sto sebe lazes ali nwmoj ostale ubjeđivati...imaju oči i uši
Eno linka gore ko daje podatke.
Banksy

#616 Re: Alija-Tito?

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Mene je frapirao podatak da sada ima više zaposlenih u FBiH nego u cijeloj predratnoj SR BiH

Ispravljam se krivo sam zapamtio.

https://www.klix.ba/biznis/federacija-d ... /190519019

Federacija dostigla 84 posto uposlenosti cijele Republike BiH iz 1991.
A i to što si krivo zapamtio je laž.

Sredinom 1990 godine 1.054.000 ljudi u BiH je bilo registrovano kao zaposleno, prema statističkom godišnjaku BiH iz 1991. godine. U industriji je bilo zaposleno 85 a u javnom sektoru 15 odsto.

Broj zaposlenih u Federaciji BiH prema prebivalištu zaposlenika krajem juna 2019. bio je 534.63.

Samo petljate...
Banksy

#617 Re: Alija-Tito?

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
PM72 wrote:ha,ha,ha...krivo zapamtio...Tito dragi..samo Energoinvest zarađivao ko pola sadasnje Bosne....
Poenta i dalje stoji.
Na pola teritorije i 2/3 stanovništva (oko 2,2 miliona) ima više od 531K zaposlenih. Na 4.5 miliona i čitavom teritoriju SR BiH bilo 631k zaposlenih.
:lol:
PM72

#618 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

SDA i opstaje na lažima zahvaljujući ovakvima...njima nije strano slagati,falsifikovati,prepraviti...zakunu se Allahom i sve oprosteno.
daddy-kool

#619 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

Priznajem da nisam provjeravao podatke ministrice Miličević.

:D
PM72

#620 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

daddy-kool wrote:Priznajem da nisam provjeravao podatke ministrice Miličević.

nema veze,vi se i ne zacrvenite kad slazete...odrvenio đon obraz
pici

#621 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

daddy-kool wrote:
pici wrote:

Uvijek se išlo u Njemačku (i Švicarsku) na rad.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/50-godi ... /181017082

50 godina od gastarbajterskog sporazuma: Njemačka je i dalje san radnika iz zemalja bivše SFRJ

Kada su prije tačno pedeset godina Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija i tadašnja Zapadna Njemačka potpisale tzv. gastarbajterski sporazum o mogućnosti zaposlenja radnika iz Jugoslavije u Njemačkoj, zvanično je počela era masovnijeg iseljavanja ljudi. Taj val iseljenja nikada nije ni prestao pa je Njemačka i danas san i želja mnogih iz zemalja bivše SFRJ.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a307317/Od ... ovine.html
"Njemačka trenutačno ima otvoren konkurs za prijem milion radnika, mladi s prostora cijelog Balkana su se pokrenuli i nema čarobnog štapića koji može preko noći riješiti ovaj problem, samo uporan rad i odgovoran odnos mogu usporiti a zatim i zaustaviti trend odlaska mladih, mir, stabilnost, sigurnost, jačanje privrede, masovna izgradnja, posebni programi za mlade onako kako je to sadržano u Programu koji Stranka demokratske akcije nudi", obećao je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije.
:lol: :lol: :lol: :lol:
daddy-kool

#622 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:

Ne vidim šta sam slagao, fino sam dao i izvor?
pici

#623 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Na godišnjicu rođenja prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića zanimljivo je prisjetiti se njegovih misli i rečenica o Josipu Brozu Titu. Izetbegovića je onaj režim osuđivao, ali on nije mislio da je Tito zločinac, kao što mnogi u demokratskim režimima misle.

Današnja BiH je u granicama koje su uspostavljene pod Titom, to je neporeciva činjenica, isto kao što je i činjenica da jedino u Sarajevu od svih glavnih gradova glavna ulica i dalje nosi ime po "najvećem sinu svih jugoslovenskih naroda i narodnosti".

- …Ja nisam nikad krio simpatije prema tom čovjeku, jer mi nije davao utisak nekog zloće-čovjeka. Imao sam utisak da je širok čovjek, otvoren prema životu, da je volio da živimo i da je puštao druge da ga žive, za razliku od drugih komunističkih rukovodilaca koji su bili više askete.

Znate i vi, pod asketama je teško, sami sebe izlažu patnji, pa to traže i od drugih ljudi. Tito je bio neka druga vrsta čovjeka. I tako, jednom riječju, nemam ja neki negativni odnos prema Titu. Vi znate, mi ovdje ni ulicu koja se zove po njegovom imenu nismo nikad predjenuli, mada smo to mogli da uradimo.

Prošli smo kroz vrlo težak period od rata, kada je bilo takvih zahtjeva. Mi to nismo dali. Nisam ni ja dao to. Jednostavno ne smatram da historija počinje od nas. Taj čovjek je uradio neke značajne stvari, stvorio je jednu zemlju, ojačao je… - svojevremeno je govorio Izetbegović
Image
PM72

#624 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Bakir nudi program za mlade :lol: ali za one sa članskom karticom SDA.Taj program bi se sastojao u vozanju arapa zelenim kombijima,postrojavanjem za značajne godisnjice tipa Alijin sunet ili proslava bitke na Bedru,proslava muslimanske nove godine,dana Turske,rođenje Alije,Ataturka i Erdogana,pravljenje halve...
PM72

#625 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

daddy-kool wrote:
PM72 wrote:

Ne vidim šta sam slagao, fino sam dao i izvor?
prenosiš tuđe laži i ufuravaš se u njih...
Locked