Basketball World Cup 2019
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#601 Re: Basketball World Cup 2019
14-0 serija Australije.
Bilo neriješeno.
Bilo neriješeno.
-
kakavdanakneiskustvu
- Diwan
#603 Re: Basketball World Cup 2019
Volio bi vidjeti Argentinu i Australiju u finalu pa ko bude bolji.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#604 Re: Basketball World Cup 2019
Mozda i nisam nista ne tvrdim nego samo ono sto sam cuo ali iskren da budem nesto bas i ne pratim i ne citam propizicije jer me zaboli ona stvar ako ne igra nasa reprezentacija. Ono ako ce posteno Srbija nije trebala otici na SP nego su braca Grci im bukavalno poklonili pobjedu u kvalifikacijama kad su dosli sa drugom ekipom i pustili Srbiju da pobjedi. Sve se negdje vrati.....a u kvalifikacijama za OI ce vjerovatno opet igrati C ekipe i bit ce veoma veoma guravoradostan dan wrote:mislim da nisiu pravu....samim prolaskom frncuske dalje kao evropske reprezentacije šalje srbiju u kvalifikacije, bez obzira na to hoće li biti peta . osma.hrasno38 wrote:He posrat ce im se ameri u cejf i sjebat ih za OI jer tamo ide direktno samo peti!Diwan wrote:Ipak će se ostvariti želje Srbije da igraju sa Amerima, ali za jedan drugi poredak. Bit će zanimljivo gledati
Last edited by hrasno38 on 11/09/2019 16:41, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#605 Re: Basketball World Cup 2019
logično...Mozda i nisam nista ne tvrdim nego samo ono sto sam cuo ali iskren da budem nesto bas i ne pratim i ne citam propizicije jer me zaboli ona stvar ako ne igra nasa reprezentacija
..jer umjesto da je eliminišeš kad već možeš i prije početka prvenstva, dobro je dati šansu srbiji da budeš sa njom u istoj grupi na svjetskom i bilo kom drugom prvenstvu.Ono ako ce posteno Srbija nije trebala otici na SP nego su braca Grci im bukavalno poklonili pobjedu u kvalifikacijama kad su dosli sa drugom ekipom i pustili Srbiju da pobjedi.
ovo je posebno logično.
- lethalthreat
#606 Re: Basketball World Cup 2019
Generacija '92 vjerovatno i jeste najjača ikada po imenima ali konkurencija protiv koje su igrali je tragikomedija u odnosu na konkurenciju protiv koje su igrali Dream Teamovi nakon nje. Uporediti npr. samo Španiju iz '92 sa onom iz 2012 ili 2008 
-
kakavdanakneiskustvu
#607 Re: Basketball World Cup 2019
lethalthreat wrote:Generacija '92 vjerovatno i jeste najjača ikada po imenima ali konkurencija protiv koje su igrali je tragikomedija u odnosu na konkurenciju protiv koje su igrali Dream Teamovi nakon nje. Uporediti npr. samo Španiju iz '92 sa onom iz 2012 ili 2008
po imenima generacija iz 92. jeste najjača,da su igrali npr. 1990. na s. prvenstvu, i da nije u tom sastavu bio laettner,nego npr. worthy,thomas tad bi to bilo nešto nevjerovatno
-
kakavdanakneiskustvu
#608 Re: Basketball World Cup 2019
sad - srbija - finale prije finala prije finala
- Diwan
#609 Re: Basketball World Cup 2019
Koji je seronja ovaj Đorđević i nastavak prepotentnosti. Poznato je ono njegovo 'No excuse' u smislu da ne traži izgovor za bilo koju neplaniranu i otežanu situaciju oko repke, dok ih sada itekako ima. Što bih volio da dobije nogu.
https://www.b92.net/sport/kina2019/vest ... id=1590018
"Ne znam zašto se preskače Argentina? O njima sam govorio šest meseci. Mi smo se sastali s njima pred Olimpijske igre u Riju 2016, sreli smo se sa Đinobilijem, Skolom, Noćionijem, tu su tada bili ovi momci Laprovitola, Kampaco. Tada su napravili smenu generacija. Momci koji su sada ovde su tad preuzeli tim. Imaju sada tri plejmejkera sa Vildosom koji igraju u Evroligi godinama. Oni su izuzetno podigli svoju reprezentaciju. Naša utakmica sa Argentinom je bila kao ova Francuska i SAD. Nisu imali šta da izgube, mi jesmo. Tako je bilo i sa Francuskom protiv SAD", istakao je Đorđević.
"Španci su se spremali samo za nas, hteli su da izbegnu Amerikance, kao i mi. Imali smo kontrolu utakmice na početku, onda se nešto desilo, promenilo. Gledajte, znate to i vi, jako je teško ustajati u pola šest ujutru, pa da putujemo po pet-šest sati i onda se uključimo u drugu utakmicu. Svako od igrača ove utakmice gleda s velikim ponosom. Sad nas čeka veliki duel reprezentacija koje znače svetskoj košarci. Nije bilo vremena za preterane analize, moramo da se okrenemo utakmici koja nas čeka".
- Diwan
#610 Re: Basketball World Cup 2019
Za razliku od ovog papka, izjava Popovicha:Diwan wrote:Koji je seronja ovaj Đorđević i nastavak prepotentnosti. Poznato je ono njegovo 'No excuse' u smislu da ne traži izgovor za bilo koju neplaniranu i otežanu situaciju oko repke, dok ih sada itekako ima. Što bih volio da dobije nogu.
"Ne znam zašto se preskače Argentina? O njima sam govorio šest meseci. Mi smo se sastali s njima pred Olimpijske igre u Riju 2016, sreli smo se sa Đinobilijem, Skolom, Noćionijem, tu su tada bili ovi momci Laprovitola, Kampaco. Tada su napravili smenu generacija. Momci koji su sada ovde su tad preuzeli tim. Imaju sada tri plejmejkera sa Vildosom koji igraju u Evroligi godinama. Oni su izuzetno podigli svoju reprezentaciju. Naša utakmica sa Argentinom je bila kao ova Francuska i SAD. Nisu imali šta da izgube, mi jesmo. Tako je bilo i sa Francuskom protiv SAD", istakao je Đorđević.
"Španci su se spremali samo za nas, hteli su da izbegnu Amerikance, kao i mi. Imali smo kontrolu utakmice na početku, onda se nešto desilo, promenilo. Gledajte, znate to i vi, jako je teško ustajati u pola šest ujutru, pa da putujemo po pet-šest sati i onda se uključimo u drugu utakmicu. Svako od igrača ove utakmice gleda s velikim ponosom. Sad nas čeka veliki duel reprezentacija koje znače svetskoj košarci. Nije bilo vremena za preterane analize, moramo da se okrenemo utakmici koja nas čeka".
Nakon poraza Popovich je od novinara dobio pitanje o činjenici da su brojne NBA zvijezde otkazale nastup za reprezentaciju SAD-a, na šta je trener San Antonio Spursa poručio:
"Mislim da je omalovažavajuče čak i pominjati to... 'Hej, niste imali ovog ili onog igrača'... To je omalovažavajuće prema Francuskoj ili bilo kome drugom ko je na turniru. Francuska nas je pobijedila, nema veze ko je u ekipi, ja ne mogu biti ponosniji na svojih 12 momaka koji su žrtvovali svoje ljeto da dođu ovdje i koji nikada prije nisu igrali zajedno... Došli su, takmičili se i zaslužuju priznanje zbog toga. Baš kao što Francuska zaslužuje priznanje za pobjedu. Ne treba govoriti 'pa SAD nije imao svoje druge igrače'... Stvar poput 'drugih igrača' ne postoji. Ovo su momci koji su bili tu, uradili su dobar posao i ponosan sam na njih".
-
LSD
#611 Re: Basketball World Cup 2019
Navijam za finale Argentina - Španija, sudar dvije najbolje ekipe na svijetu 
- JThomas
#612 Re: Basketball World Cup 2019
i ovakav četvrti spisak amerike kad gledaš, svaki igrač bi bio više u poretku svakoj drugoj reprezentaciji nego što je kod njih. osim nekoliko izuzetaka po pozicijama, onih baš najboljih u "ostatku svijeta" - za svakoga bi se tumbala petorka i pravile varijante da mu se nađe mjesto da igra što više. ali nema tradicije zajedničkog igrača, nema tima koji bi se koliko-toliko uigrao, a zaista naizgled nema ni motivacije. protivniku je to uvijek amerika, ko god da igra negdje može pisati da si ti pobijedio, a oni nisu izgubili 13 godina i 58 utakmica.
-
Rob_Atl
#613 Re: Basketball World Cup 2019
Ma jebe se amerima za svjetsko, cak ni prenosa na tv nema, juce su ustvari prenosili tek po prvi put. Mozda ce jos finale prenosit i to je to. Oni olimpijadu ozbiljnije shvataju, nego svjetsko. Na olimpijadi ce biti najjaci tim budite sigurni u to. No, kako god opet su trebali bar do finala dogurat ako nista.
.
.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#614 Re: Basketball World Cup 2019
Malo je ovo glupo što danas igraju za plasman, prva 1/4 finala su se igrala prekjuče, a druga dva jučer, dakle bez dana odmora, a ovi se fino odmorili.
-
kakavdanakneiskustvu
#615 Re: Basketball World Cup 2019
JThomas wrote:i ovakav četvrti spisak amerike kad gledaš, svaki igrač bi bio više u poretku svakoj drugoj reprezentaciji nego što je kod njih. osim nekoliko izuzetaka po pozicijama, onih baš najboljih u "ostatku svijeta" - za svakoga bi se tumbala petorka i pravile varijante da mu se nađe mjesto da igra što više. ali nema tradicije zajedničkog igrača, nema tima koji bi se koliko-toliko uigrao, a zaista naizgled nema ni motivacije. protivniku je to uvijek amerika, ko god da igra negdje može pisati da si ti pobijedio, a oni nisu izgubili 13 godina i 58 utakmica.
pa da,npr. smart bi bio starter u svakoj drugoj reprezentaciji,middleton takođe
-
NightWatchMember
#616 Re: Basketball World Cup 2019
Ma to je svakako mučno i gledati i igrati. To treba ukinuti.Tomahawk11 wrote:Malo je ovo glupo što danas igraju za plasman, prva 1/4 finala su se igrala prekjuče, a druga dva jučer, dakle bez dana odmora, a ovi se fino odmorili.
- JThomas
#617 Re: Basketball World Cup 2019
ovo "zajedničkog igrača" očito treba pisati "zajedničkog igranja", jel...
- Better Man
#619 Re: Basketball World Cup 2019
....
Last edited by Better Man on 12/09/2019 10:15, edited 2 times in total.
- Better Man
#620 Re: Basketball World Cup 2019
Srbija ne može direktno na OI ako pobjede Amere i to zbog Francuza. Moraju igrati kvalifikacije za OI.hrasno38 wrote:He posrat ce im se ameri u cejf i sjebat ih za OI jer tamo ide direktno samo peti!Diwan wrote:Ipak će se ostvariti želje Srbije da igraju sa Amerima, ali za jedan drugi poredak. Bit će zanimljivo gledati
- Better Man
#621 Re: Basketball World Cup 2019
Glede konkurencije te 1992. godine Hrvatska je bila najbolja po imenima i igrački, jer dobar dio njih je igrao za reprezentaciju SFRJ i jedini su uspjeli povesti protiv Dream Teama.lethalthreat wrote:Generacija '92 vjerovatno i jeste najjača ikada po imenima ali konkurencija protiv koje su igrali je tragikomedija u odnosu na konkurenciju protiv koje su igrali Dream Teamovi nakon nje. Uporediti npr. samo Španiju iz '92 sa onom iz 2012 ili 2008
-
kakavdanakneiskustvu
#622 Re: Basketball World Cup 2019
i izgubili vise od 30 razlike
- lethalthreat
#623 Re: Basketball World Cup 2019
Zato i kažem, devedesetih je NBA brojala 15-20 internacionalnih igrača na rosterima, danas ih u NBA ima više od 100. Taj tim iz Barcelone je imao mnogo lakši zadatak da dođe do zlata nego što to imaju današnji.
- Better Man
#624 Re: Basketball World Cup 2019
Da pregaženi su. Sad možeš misliti koliko je taj Dream Team bio jak kad su pregazili reprezentaciju za koju su igrali Petrović, Kukoč i Rađa, koji sigurno spadaju među najbolje Evropske košarkaše svih vremena, a posebno prva dvojica i koji su sve osvojili šta se može osvojiti u košarci izuzev Olimpijskog zlata. Šteta što nismo mogli vidjeti tad duel reprezentacije SFRJ. Možda bi bili pregaženi od strane Amera, a možda bili ravnopravni ili bi izgubili s manjom razlikom. To možemo samo nagađati.kakavdanakneiskustvu wrote:i izgubili vise od 30 razlike
-
kakavdanakneiskustvu
#625 Re: Basketball World Cup 2019
lethalthreat wrote:Zato i kažem, devedesetih je NBA brojala 15-20 internacionalnih igrača na rosterima, danas ih u NBA ima više od 100. Taj tim iz Barcelone je imao mnogo lakši zadatak da dođe do zlata nego što to imaju današnji.
pa da,evo primjer,ni jedan od tri najbolja centra u prosloj sezoni nije amerikanac