također,moj drug Fudara je otišao nakon rata (dakle pametan insan),nije pobjegao kao mnogi što se ovdje busaju patriotizmom nego je pošteno odratovao 3,5 godine.Nemojte ga svrstavati u kategoriju pobjegulja,dezertera i internet ratnika.On i još par momaka što se javljaju izvana su
RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
-
PM72
#601 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Aliju ne mogu ni na slici ali brate nije tačno da je on predao pola Bosne ( predao je recimo Srebrenicu) i treba imati na umu da su Srbi u proljeće 1992 kontrolisali KOMPLET Bosnu i Hercegovinu.Također,mokri su snovi da je trebao preuzeti cijelu Bosnu,to se nikad ne bi desilo a amerikanci su mu naredili da obustavi ofanzivu jer bi u protivnom bili bombardovani,ušla bi Srbija otvoreno u rat.Možda,ponavljam,možda se mogao uzeti još Prijedor i to nam je bio plafon.sad je lako tuđim gloginje mlatiti ali narodu i vojsci je bilo dosta i rata i svega.
također,moj drug Fudara je otišao nakon rata (dakle pametan insan),nije pobjegao kao mnogi što se ovdje busaju patriotizmom nego je pošteno odratovao 3,5 godine.Nemojte ga svrstavati u kategoriju pobjegulja,dezertera i internet ratnika.On i još par momaka što se javljaju izvana su
- славянин
#602 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Naravno da nije predao nego je bio primoran, samo bio je primoran jer se uslo u proces osamostaljenja skokom na glavu i da vidimo sta ce biti.PM72 wrote:Aliju ne mogu ni na slici ali brate nije tačno da je on predao pola Bosne ( predao je recimo Srebrenicu) i treba imati na umu da su Srbi u proljeće 1992 kontrolisali KOMPLET Bosnu i Hercegovinu.Također,mokri su snovi da je trebao preuzeti cijelu Bosnu,to se nikad ne bi desilo a amerikanci su mu naredili da obustavi ofanzivu jer bi u protivnom bili bombardovani,ušla bi Srbija otvoreno u rat.Možda,ponavljam,možda se mogao uzeti još Prijedor i to nam je bio plafon.sad je lako tuđim gloginje mlatiti ali narodu i vojsci je bilo dosta i rata i svega.
PS: Nije to prica "general posle bitke" ali ako je general bio los dobije nogu ili ga ukinu a sigurno ga ne velicaju i ne pamte generacijama..
Last edited by славянин on 30/01/2019 18:55, edited 1 time in total.
-
PM72
#603 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ova država je na krivim temeljima od samog početka.Tvrdoglavo smo ulazili u konflikt za polovinom stanovništva koje je imalo podršku komšija i komplet oružje 6 vojne sile u Europi - JNA.Trebalo je pregovarati još 10 godina ako treba ali ne ulaziti u rat.Mrtva glava nije vrbov prut da se omladi.славянин wrote:Naravno da nije predao nego je bio primoran, samo bio je primoran jer se uslo u proces osamostaljenja skokom na glavu i da vidimo sta ce biti.PM72 wrote:Aliju ne mogu ni na slici ali brate nije tačno da je on predao pola Bosne ( predao je recimo Srebrenicu) i treba imati na umu da su Srbi u proljeće 1992 kontrolisali KOMPLET Bosnu i Hercegovinu.Također,mokri su snovi da je trebao preuzeti cijelu Bosnu,to se nikad ne bi desilo a amerikanci su mu naredili da obustavi ofanzivu jer bi u protivnom bili bombardovani,ušla bi Srbija otvoreno u rat.Možda,ponavljam,možda se mogao uzeti još Prijedor i to nam je bio plafon.sad je lako tuđim gloginje mlatiti ali narodu i vojsci je bilo dosta i rata i svega.
- insomnia78
#604 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Pa nije bas da smo mi njih napali
- LBVIEW
#605 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ti upravo potvrdi ono sto ja napisa u prethodnom postu.славянин wrote:Dobise preko nasih ledja prakticno kao i Kosovo jer smo mi imali havariju tj. Srbija je presla sve linije i granice koje su postojale oko stabilnosti tako da su njima i pomogli svim sredstvima jer im je dopizdila srbija.Makedonija se u frci izvukla tj. kada je kod nas buknulo i svi su gledali ovamo oni lagano na svoju stranu.Ja nisam predsjednik niti uprava ali ti koji su bili su trebali malo da kalkulisu jer ovo sto se desilo- jer valjda su pametniji od mene JEL ? - sumnjam da je moglo gore.. Sta da ostanemo .. OCEMO jasta evo ostajemo masi zastavom kojom god.. za 3-4 godine evo vam **** i dovidjenja - Mozda je tako moglo ? Imalo se izbora a taj izbor je bio prije pocetka kopanja rovova.. opet ponavljam - mislim da se moglo bolje proci da se pametnije razmisljalo.. Ali ocito je bilo ajmo mi pa cemo viditi sta ce biti.. onda na TVu "samo narod moze odbraniti BiH" sta ba ??LBVIEW wrote: Koji Makedonci, mozda oni sto dobise priznanje kad i BiH. A ako si mislio na Crnu Goru, to je u domenu sbkb, jer, da tok desavanja nije bio kakav jeste, tj. da je Srbija, nakon par ratova koje je zapocela, od prvenstveno SAD oznacena kao glavni krivac te je, shodno tome, degradirana u medj. politickim do te mjere da su htjeli - ne htjeli morali klepiti usima prilikom medj. priznanja Crne Gore, niko,ko bi eventualno ostao u toj V Srbiji, nezavisnost nikada ne bi docekao.
No, to su opcepoznate stvari koje kontaju svi stariji od predskolskog uzrasta i profesionalnih Srba. Nesto u rangu one - " Aliji je nudjeno mesto precednika, da je privatio ne bi bilo rata", a vec davno opkoljeni gradovi i oruzje podjeljeno Srbima je bila vojna vezba.
A rovove su iskopali, releje okupirali i srpska sela naouruzali i prije pocetka rata u Hrvatskom, kad se o Referendumu nije ni razmisljalo. Da nisu htjeli rat, na kako ti reagirao, to ne bi ni radili. SAO oblasti, 9. januar da ne spominjem.
-
PM72
#606 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Gdje sam to napisao? Generali ne počinju i ne završavaju ratove - upamti to.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali
- insomnia78
#607 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Pa tako ispadne. Ulazili u konflikt. Dje, u Bjeljini?PM72 wrote:Gdje sam to napisao? Generali ne počinju i ne završavaju ratove - upamti to.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali
-
PM72
#608 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Primjer mudrog političara za mene je Tuđman.Pokvaren,podao,namazan i pametan.Dobio više nego što ga je sljedovalo i još frtalj Bosne.Rat je bio u Hrvatskoj,Bosna puna oružja a SDA hoće referendum i ocjepljenje.To je neminovno vodilo sukobu a Alija je mislio da će spasiti Bosnu ako njegovi šverceri unesu tri šlepera mađarskih kalašnjikova koje su preprodavali a nije bio svjestan da je toliko oružja bilo u skoro svakoj drugoj kasarni pod srpskom kontrolom.insomnia78 wrote:Pa tako ispadne. Ulazili u konflikt. Dje, u Bjeljini?PM72 wrote:Gdje sam to napisao? Generali ne počinju i ne završavaju ratove - upamti to.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali
- LBVIEW
#609 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ispada da su Bosnjaci sami krivi za svoja stradanja jer nisu pristali na srpsku ucjenu.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali
Logicke vratolomije i supljiranje kako bi se odbranilo neodbranjivo
- славянин
#610 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Pa nije protivno zakonu oko nekih stvari se sloziti a oko drugih neLBVIEW wrote: Ti upravo potvrdi ono sto ja napisa u prethodnom postu.Dakle, upravo zbog ponasanje Srbije svijet ih je priznao, a da smo ostali zajedno, dakle asistirali u ratu za srpske grobove i zemlju, taj 'kvisko" ne bi postojao.
A rovove su iskopali, releje okupirali i srpska sela naouruzali i prije pocetka rata u Hrvatskom, kad se o Referendumu nije ni razmisljalo. Da nisu htjeli rat, na kako ti reagirao, to ne bi ni radili. SAO oblasti, 9. januar da ne spominjem.
Neka asistiramo , ma sta god da mi bolje prodjemo - to je politika.Bitno je sta je za nas dobro.Ako smo mogli biti sa Srbima tj. ostati u toj krnjoj Jugoslaviji dok svijet ne popizidi a srbija ne izgubi paru i volju za rat - pa im posle srednji prst pokazati - zasto da ne ?? Ako je trebalo ma sve zahtjeve prihvati sve super i cekaj priliku - kao kosovo.Sve ovo je jedna od mogucih solucija - mozda bi neka druga bila i efikasnija - zato ponavljam valjda inteligencija i vodstvo naroda treba da bude inteligentno i da vodi a ne da trci i juri glavom bez razmisljanja pa posle jao upomoc svijet ..
- славянин
#611 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ma pristati na sve ucijene pa posle noz u ledja ... POLITIKA .. al ne mi tvrdoglavi pa onda de nas kao sto rekoh malo palicom po glavi da pokazemo kako je tvrda.LBVIEW wrote:Ispada da su Bosnjaci sami krivi za svoja stradanja jer nisu pristali na srpsku ucjenu.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali![]()
-
nepoznati988
-
PM72
#613 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Nismo imali mudro,staloženo i pametno rukovodstvo.LBVIEW wrote:Ispada da su Bosnjaci sami krivi za svoja stradanja jer nisu pristali na srpsku ucjenu.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali![]()
- insomnia78
#614 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Jah. Prepustiti im sve poluge, posluziti kao topovsko meso za Hr i onda kad dodje red na tebe ko cojk na klanjeславянин wrote:Ma pristati na sve ucijene pa posle noz u ledja ... POLITIKA .. al ne mi tvrdoglavi pa onda de nas kao sto rekoh malo palicom po glavi da pokazemo kako je tvrda.LBVIEW wrote:Ispada da su Bosnjaci sami krivi za svoja stradanja jer nisu pristali na srpsku ucjenu.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali![]()
- insomnia78
#615 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Otpor nije bio preuranjen. Naprotiv. Sa otporom se zakasnilo
- Maraschino
#616 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
I ovdje ti suza kanu.PM72 wrote:
Primjer mudrog političara za mene je Tuđman.Pokvaren,podao,namazan i pametan.Dobio više nego što ga je sljedovalo i još frtalj Bosne.Rat je bio u Hrvatskoj,Bosna puna oružja a SDA hoće referendum i ocjepljenje.To je neminovno vodilo sukobu a Alija je mislio da će spasiti Bosnu ako njegovi šverceri unesu tri šlepera mađarskih kalašnjikova koje su preprodavali a nije bio svjestan da je toliko oružja bilo u skoro svakoj drugoj kasarni pod srpskom kontrolom.
-
PM72
#617 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ti si više bio za preventivni napad? Čime? Vilama? Lovačkim puškama? Međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima ? Dovama uzvišenom?insomnia78 wrote:Otpor nije bio preuranjen. Naprotiv. Sa otporom se zakasnilo
- muha_sa
-
nepoznati988
#619 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Tačno će krepati od mukeMaraschino wrote:I ovdje ti suza kanu.PM72 wrote:
Primjer mudrog političara za mene je Tuđman.Pokvaren,podao,namazan i pametan.Dobio više nego što ga je sljedovalo i još frtalj Bosne.Rat je bio u Hrvatskoj,Bosna puna oružja a SDA hoće referendum i ocjepljenje.To je neminovno vodilo sukobu a Alija je mislio da će spasiti Bosnu ako njegovi šverceri unesu tri šlepera mađarskih kalašnjikova koje su preprodavali a nije bio svjestan da je toliko oružja bilo u skoro svakoj drugoj kasarni pod srpskom kontrolom.
![]()
- LBVIEW
#620 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Mi tvrdoglavi, a sta su onda oni kojima "ako nije po njihovom nece biti nikako".славянин wrote:Ma pristati na sve ucijene pa posle noz u ledja ... POLITIKA .. al ne mi tvrdoglavi pa onda de nas kao sto rekoh malo palicom po glavi da pokazemo kako je tvrda.LBVIEW wrote:Ispada da su Bosnjaci sami krivi za svoja stradanja jer nisu pristali na srpsku ucjenu.insomnia78 wrote:Pa nije bas da smo mi njih napali![]()
A to "glavom na palicu" je bezobrazluk koji se kako, vidim, jos tolerira na forumu, i u biti je jeftin pokusaj opravdanja agresije i zlocina. Oni su krenuli "palicom" po davno razradjenom planu, i najvece zlocine su napravili gdje otpora nije ni bilo, bez od ikakvog povoda i razloga. I ti i danas, nakon svega,smatras kako je s istim trebalo ostati u zajednici, s nozem pod vratom?
Last edited by LBVIEW on 30/01/2019 19:25, edited 1 time in total.
- mO k3
#621 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
@pm jeli ti vidiš šta pišeš ?? 
-
nepoznati988
#622 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ili jednostavno tenkreLBVIEW wrote:Mi tvrdoglavi, a sta su onda oni kojima "ako nije po njihovom nece biti nikako".славянин wrote:Ma pristati na sve ucijene pa posle noz u ledja ... POLITIKA .. al ne mi tvrdoglavi pa onda de nas kao sto rekoh malo palicom po glavi da pokazemo kako je tvrda.LBVIEW wrote:[qu
Ispada da su Bosnjaci sami krivi za svoja stradanja jer nisu pristali na srpsku ucjenu.![]()
Logicke vratolomije i supljiranje kako bi se odbranilo neodbranjivoA izbor ti nije ni dao, vec ti je stavio noz pod grlo, koji kurac se naoruzavao i prijetio nestankom, da se nije salio?
![]()
A to "glavom na palicu" je bezobrazluk koji se kako, vidim, jos tolerira na forumu, i u biti je jeftin pokusaj opravdanja agresije i zlocina. Oni su krenuli "palicom" po davno razradjenom planu, i najvece zlocine su napravili gdje otpora nije ni bilo, bez od ikakvog povoda i razloga. I ti i danas, nakon svega,smatras kako je s till trebalo ostati u zajednici, s nozem pod vratom?Kazem ja, ili predskolski uzrast, ili profi Srbin.
-
PM72
#623 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ja iznosim svoje mišljenje koje mogu potkrijepiti sa jasnim dokazima za razliku od vašeg horskog režanja.Da se sad ponovi ista situacija,pitanje je da li bi iko branio ovakvu Bosnu i bi li iko ostao u njoj.Nakon 100 000 pobijenih i 500 000 raseljenih,24 godine nakon rata da vijest dana bude - RS hoće rat,granice,ocjepljenje...
Kome?
Kome?
- LBVIEW
#624 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Nisu ti dali izbor, sta god ti uradio, osim polaganje glave na panj, njih nije zadovoljavalo. Javno ti je zaprijetio nestankom i ti kontas moglo se pregovarati.PM72 wrote:Ja iznosim svoje mišljenje koje mogu potkrijepiti sa jasnim dokazima za razliku od vašeg horskog režanja.Da se sad ponovi ista situacija,pitanje je da li bi iko branio ovakvu Bosnu i bi li iko ostao u njoj.Nakon 100 000 pobijenih i 500 000 raseljenih,24 godine nakon rata da vijest dana bude - RS hoće rat,granice,ocjepljenje...
Kome?
-
PM72
#625 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Paša moj,ove Radovanove prijetnje su iz novembra 1991.Do tada je sve bilo odlučeno.Formirane su SAO oblasti,spreman plebiscit,oružje se djelilo,vojska ukopavala.Čekalo se proljeće i referendum i kakav formalan povod tipa stari svat ...LBVIEW wrote:Nisu ti dali izbor, sta god ti uradio, osim polaganje glave na panj, njih nije zadovoljavalo. Javno ti je zaprijetio nestankom i ti kontas moglo se pregovarati.PM72 wrote:Ja iznosim svoje mišljenje koje mogu potkrijepiti sa jasnim dokazima za razliku od vašeg horskog režanja.Da se sad ponovi ista situacija,pitanje je da li bi iko branio ovakvu Bosnu i bi li iko ostao u njoj.Nakon 100 000 pobijenih i 500 000 raseljenih,24 godine nakon rata da vijest dana bude - RS hoće rat,granice,ocjepljenje...
Kome?