Željko Komšić - Komšo

Locked
asker

#601 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by asker »

cyprus wrote: Wow, hajd što insinuiraš da sam Srbin, nego što to radiš kao čin diskreditacije :-D Ono kao, ako sam gluho bilo Srbin, to poništava svaki mogući argument sa moje strane :D Wow, na šta je retorika spala... Hajd, da se radi o nekome iz ovih polupismenih SDA krugova, razumio bih, njima je to vrhunac retoričke vještine, ali za nekoga ko se predstavlja kao strogi anti-SDAovac, sramota je koristiti se SDA metodama...

A što se tiče boldiranog, jednostavno lažeš :) Mislim da ne postoji Dodikova, Vučićeva, Vulinova i slično izjava na koju nisu stigle bar dvije-tri reakcije iz Sarajeva... Evo ti samo random pregled nekih od Bakirovih reakcija (onih koje je google odmah izlistao)...

http://nap.ba/new/vijest.php?id=47043
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... ovu-izjavu
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iz ... nje-dodika
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... olica.html
https://www.blic.rs/vesti/politika/izet ... ca/bx5d6qg
http://www.trt.net.tr/bosanski/bosna-i- ... vica-21772
http://sda.ba/home/bakir-izetbegovicosu ... -sankcije/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-i ... /130808072
https://www.index.hr/vijesti/clanak/str ... 24467.aspx
https://www.slobodnaevropa.org/a/28784594.html
https://nadlanu.com/97730/bakir-izetbeg ... ve-dodika/
https://www.blic.rs/vesti/svet/bakir-od ... vo/s39e9t6
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ina-363935
https://www.youtube.com/watch?v=DTiM3Nd-F40

Itd itd itd...

A bilo je i tona drugih reakcija na Bakirove izjave... Nije li ono Informer izašao sa naslovnicom "Bakir bi opet da kolje"... Dakle, ovo je samo za Bakira... A nema koja kreatura iz pozicije, opozicije, novinarstva i nevladinog sektora nije nastojala da pokupi neke poene reagujući na poteze i izjave iz Republike Srpske, Hercegovine i susjednih zemalja... Riječ je o hiljadama i hiljadama reakcija... Doslovno!

Dakle, selne, zašto lažeš?

Znajući tebe - sad ćeš ti okrenuti priču u ovom pogledu "ma ja, ne treba Bošnjak reagovat, prirodno je da obori glavu"... Jelde da si to mislio napisat? :wink:

Ja međutim ne tvrdim to... Na skandalozne i politički problematične izjave treba dati reakciju... Ja tvrdim da je žalosno što većina ljudi (očigledno uključujući i tebi) vrhunac političke mudrosti vidi u nekoj oštroj reakciji, iako oštro reagovati može svaka šuša... Bošnjaci su prvo padali u trans zbog nekoliko Alijinih jasnih odgovora Radovanu Karadžiću (suza kane na ono 'muslimanski narod neće nestati'), pa su onda Silajdžića digli na pijedestal zbog izjava o ukidanju RS-a, pa je Lagumdžija posto popularan zbog onog govora o mazlumima, pa je Bake postao legenda također zbog oštrih osuda, a i Željko Komšić svoju popularnost gradi na retoričkom udaranju po prstima i nosu... Doduše, nije to karakteristika Bošnjaka... Kako mnogi Bošnjaci smatraju da Bakirove i Komšićeve izjave nekog tamo dobro zadeveraju, tako i Srbi glasaju za Dodika smatrajući da njegove bljuvotine ovdje u Sarajevu nekog bacaju na aparate :oops:

Kada će se ovdje početi cijeniti djela, a ne riječi? :-)

PS Komšićev ratni put je sasvim irelevantan za ovu temu... Ako je to relevantno, onda je releventno i to što je moj otac ostao invalid braneći ovu zemlju, da bi ti mene sada pokušao diskreditovati tako što ćeš me nazvati Srbinom :oops: E, selne, selne...

Provaljuju se svi politicari najviseg nivoa, svi na svijetu. Zamisljam da je poslije prve recenice Baketa u UN-u cijela sala prasnula u smijeh, ovdje bi serveri popadali. A znas kome se to desilo (ili neznas?).
Kolinda se provaljuje redovno, a ono na SP-u je bila perverzija, zena vidno pijana sa zvakom u ustima samo sto nije pocela striptiz izvodit. Eno prije dan/dva otima novinaru mikrofon.
Od svih je najgori Vucic. Da nije Kesica i 24 minuta ja to ne bih ni znao. Vjerovao bih forumasima klix-a da je poslije Churchill-a najbolji drzavnik. A ono demagog kreten populista lazovcina manipulator krezavih glasaca itd itd.

Neka Zeljkeca, jer i svi ostali imaju svoje pit bulove.
BHCluster

#602 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

hizo ramidovic wrote:ako sam dobro shvatio, iz srbije reze i kevcu jer im je komso rekao da se granica na drini treba postovati kao granica izmedju dvije drzave?
moze li neko objasniti sta je problematicno u toj izjavi?
je li to opet ugrozeno srpstvo?
Problematicno je sto je Komsic pobijedio na izborima a "njihov kandidat".
splinter

#603 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by splinter »

BHCluster wrote:
hizo ramidovic wrote:ako sam dobro shvatio, iz srbije reze i kevcu jer im je komso rekao da se granica na drini treba postovati kao granica izmedju dvije drzave?
Problematicno je sto je Komsic pobijedio na izborima a "njihov kandidat".
Dobrosusjedski odnosi se ne grade ulizivanjem niti agresivnim pristupom, već upravo ovako kako je Komšo krenuo ono: ma dragi ste vi meni neka vas bog vas blagosiljao al u moju kuću možete ući kad se najavite i kad vas ja pustim. I to je tako u životu. Takav pristup gradi i jača iskrene odnose.
BHCluster

#604 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Željko Komšić pozvao Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića u SARAJEVO

„S obzirom da predsjedica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine zvaničnu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH", rekao je Komšić.

„Potrebno je razgovarati o svim otvorenim pitanjima između dvije države, pa čak i onim pitanjima koja su unutarnja pitanja BiH i Hrvatske na nivou institucija, u duhu razumijevanja i obostranog poštivanja. Vjerujem da je potrebno razgovarati o pitanju granica, povratu imovine Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, problemu „Buškog jezera“, ali i o svim drugim pitanjima za koje zvanični Zagreb izražava interes. Sa moje stranje, u razgovoru sa novim kolegama u Predsjedništvu BiH, učinit ću sve što je potrebno da, odmah iza posjete Briselu, prijem hrvatske delegacije bude u samom vrhu prioriteta" navodi Komšić.

„Imajući u vidu da je Republika Hrvatska u dva navrata glasala zaključke Vijeća Evropske unije po kojima se u BiH neodložno moraju implementirati presude Evropskog suda za ljudska prava, bez da se povlače potezi koji BiH mogu udaljiti od implementacije tih presuda, vjerujem da bi bilo naročito korisno razgovarati o spremnosti Republike Hrvatske da kroz institucije EU i doista podrži zaključke Vijeća Evropske unije te implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava koje za osnovni cilj imaju osiguravanje jednakopravnosti svih građana Bosne i Hercegovine“, naglašava Komšić.
Opet napada hrvatsku nejach.
seln

#605 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote:
Wow, hajd što insinuiraš da sam Srbin, nego što to radiš kao čin diskreditacije :-D Ono kao, ako sam gluho bilo Srbin, to poništava svaki mogući argument sa moje strane :D Wow, na šta je retorika spala...
Ne znam jesi li srbin ili nisi, u principu, zaboli me q... ali pises kao takav.
Hajd, da se radi o nekome iz ovih polupismenih SDA krugova, razumio bih, njima je to vrhunac retoričke vještine, ali za nekoga ko se predstavlja kao strogi anti-SDAovac, sramota je koristiti se SDA metodama...

Au contraire... SDA suti.

A što se tiče boldiranog, jednostavno lažeš :) Mislim da ne postoji Dodikova, Vučićeva, Vulinova i slično izjava na koju nisu stigle bar dvije-tri reakcije iz Sarajeva... Evo ti samo random pregled nekih od Bakirovih reakcija (onih koje je google odmah izlistao)...

-slijedi neka lafo lista-

Itd itd itd...
Za svaku Bakirovu reakciju, mogu ti naci deset provokacija na koje nije reagirao.
A bilo je i tona drugih reakcija na Bakirove izjave... Nije li ono Informer izašao sa naslovnicom "Bakir bi opet da kolje"... Dakle, ovo je samo za Bakira... A nema koja kreatura iz pozicije, opozicije, novinarstva i nevladinog sektora nije nastojala da pokupi neke poene reagujući na poteze i izjave iz Republike Srpske, Hercegovine i susjednih zemalja... Riječ je o hiljadama i hiljadama reakcija... Doslovno!
Kada bilo ko iz Bosne kaze "Bosna je drzava", srpstvo odmah reaguje "balija bi da kolje". A hiljade izjava iz medija stoje naspram miliona izjava iz srpskih medija. Ako se to broji, onda se mozemo nadgornjavati do sutra. Ovdje govorima o izjavama zvanicnika.

Dakle, selne, zašto lažeš?
Laz je ipak srpskog porekla (da ne citiram Zlicu Cosica).
Znajući tebe - sad ćeš ti okrenuti priču u ovom pogledu "ma ja, ne treba Bošnjak reagovat, prirodno je da obori glavu"... Jelde da si to mislio napisat? :wink:
Ne, mislio sam napisati da mi je srpske demagogije pun kurac, tako da se ovo tvoje ne prima.
Ja međutim ne tvrdim to... Na skandalozne i politički problematične izjave treba dati reakciju... Ja tvrdim da je žalosno što većina ljudi (očigledno uključujući i tebi) vrhunac političke mudrosti vidi u nekoj oštroj reakciji, iako oštro reagovati može svaka šuša... Bošnjaci su prvo padali u trans zbog nekoliko Alijinih jasnih odgovora Radovanu Karadžiću (suza kane na ono 'muslimanski narod neće nestati'), pa su onda Silajdžića digli na pijedestal zbog izjava o ukidanju RS-a, pa je Lagumdžija posto popularan zbog onog govora o mazlumima, pa je Bake postao legenda također zbog oštrih osuda, a i Željko Komšić svoju popularnost gradi na retoričkom udaranju po prstima i nosu... Doduše, nije to karakteristika Bošnjaka... Kako mnogi Bošnjaci smatraju da Bakirove i Komšićeve izjave nekog tamo dobro zadeveraju, tako i Srbi glasaju za Dodika smatrajući da njegove bljuvotine ovdje u Sarajevu nekog bacaju na aparate :oops:
Priznajem, nisam ni citao... garant neko FGR trabunjanje.
Kada će se ovdje početi cijeniti djela, a ne riječi? :-)
Kad srbi i hrvati prihvate BiH kao nezavisnu drzavu, koja nije deo plena.
PS Komšićev ratni put je sasvim irelevantan za ovu temu... Ako je to relevantno, onda je releventno i to što je moj otac ostao invalid braneći ovu zemlju, da bi ti mene sada pokušao diskreditovati tako što ćeš me nazvati Srbinom :oops: E, selne, selne...
Cast onome ko cast zasluzuje: tvom gospodinu ocu svaka cast.
Ali, niti si ti on, niti je on ti.
jazzer

#606 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by jazzer »

Željko Komšić pozvao Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića u SARAJEVO
...
Imajući u vidu da je Republika Hrvatska u dva navrata glasala zaključke Vijeća Evropske unije po kojima se u BiH neodložno moraju implementirati presude Evropskog suda za ljudska prava, bez da se povlače potezi koji BiH mogu udaljiti od implementacije tih presuda, vjerujem da bi bilo naročito korisno razgovarati o spremnosti Republike Hrvatske da kroz institucije EU i doista podrži zaključke Vijeća Evropske unije te implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava koje za osnovni cilj imaju osiguravanje jednakopravnosti svih građana Bosne i Hercegovine“, naglašava Komšić.
Ovo je simpatican suk komsijama ali bojim se da oni nece ni reagovati na ovo. Bitnije im je po svijetu truniti
kako im je cirilicar ostao bez mjesta u Predsjednistvu.
hizo ramidovic

#607 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hizo ramidovic »

splinter wrote: Dobrosusjedski odnosi se ne grade ulizivanjem niti agresivnim pristupom, već upravo ovako kako je Komšo krenuo ono: ma dragi ste vi meni neka vas bog vas blagosiljao al u moju kuću možete ući kad se najavite i kad vas ja pustim. I to je tako u životu. Takav pristup gradi i jača iskrene odnose.
slazem se, no sustinsko je pitanje da li srbija uopce posmatra BiH kao susjeda ili kao nesto drugo...

jer ako ti komsija kaze da je za dobre komsijske odnose potrebno postivanje medja izmedju vasih imanja zasto bi se ti ljutio ili to shvatao kao provokaciju osim u slucaju da tu medju ti i ne smatras time sto jeste i da mislis da mozes ulaziti u njegovo imanje kad ti je kuvcu ceif...
seln

#608 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

hizo ramidovic wrote:
splinter wrote: Dobrosusjedski odnosi se ne grade ulizivanjem niti agresivnim pristupom, već upravo ovako kako je Komšo krenuo ono: ma dragi ste vi meni neka vas bog vas blagosiljao al u moju kuću možete ući kad se najavite i kad vas ja pustim. I to je tako u životu. Takav pristup gradi i jača iskrene odnose.
slazem se, no sustinsko je pitanje da li srbija uopce posmatra BiH kao susjeda ili kao nesto drugo...

jer ako ti komsija kaze da je za dobre komsijske odnose potrebno postivanje medja izmedju vasih imanja zasto bi se ti ljutio ili to shvatao kao provokaciju osim u slucaju da tu medju ti i ne smatras time sto jeste i da mislis da mozes ulaziti u njegovo imanje kad ti je kuvcu ceif...
Oko ovoga se ja upravo nadgornjavam sa cyprusom...
da se ne lazemo, srbija ne gleda na Bosnu kao samostalnu i nezavisnu drzavu, vec kao na valutu za potkusurivanje i eventualni ratni plijen u nekoj buducoj, primjenjenoj geopolitickoj situaciji. Neke pro forma izjave pickoustog mu dodju kao i Inzkove zabrinutosti: da usta ne stoje besposlena.
Ako to znamo ( a komsije nam to pokazuju skoro svakodnevno), cime se onda zavaravamo?
I cemu ibret i prenemaganje ako to neko (recimo, Komsic) nazove imenom?
Kolinda

#609 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

seln wrote:
hizo ramidovic wrote:

Oko ovoga se ja upravo nadgornjavam sa cyprusom...
da se ne lazemo, srbija ne gleda na Bosnu kao samostalnu i nezavisnu drzavu, vec kao na valutu za potkusurivanje i eventualni ratni plijen u nekoj buducoj, primjenjenoj geopolitickoj situaciji. Neke pro forma izjave pickoustog mu dodju kao i Inzkove zabrinutosti: da usta ne stoje besposlena.
Ako to znamo ( a komsije nam to pokazuju skoro svakodnevno), cime se onda zavaravamo?
I cemu ibret i prenemaganje ako to neko (recimo, Komsic) nazove imenom?
Nitko normalan i ne gleda na "Bosnu" kao državu jer država Bosna niti ne postoji...
spreca

#610 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Dobrosusjedski odnosi se ne grade nego se susjedi postuju a kako....kad uzmes sjekiru na rame ili pusku i stanes u svojoj njivi kraj ograde i nazoves komsiji dobro jutro i pitas ga za zdravlje i komsija ce te tad uvazavati i nece smjeti gurati medju u suprotnom mozes samo gledati sta radi sa tvoje medje.....neko rece treba se naoruzati strpljenjem...ma to je za kurac savjet...ako se kosija naoruzava i ti se naoruzavaj jos vise , inace zasto bi se komsija naoruzavao ako to nece upotrjebiti oruzje ..ima ona Titina..radimo kao da rata nece nikada biti a spremajmo se kao da ce sutra poceti rat
Last edited by spreca on 06/11/2018 11:33, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#611 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hizo ramidovic »

i jos mi je nesto nepoznato:
onaj slobin isprdak, dacic, spomenu nekakvu 'veliku Bosnu i Hercegovinu'.
sta je sad to, kakav je to projekat? ima li iko vise informacija, zivo me interesuje...
madner

#612 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by madner »

hizo ramidovic wrote:i jos mi je nesto nepoznato:
sta je sad to, kakav je to projekat? ima li iko vise informacija, zivo me interesuje...
NVZ :D
hizo ramidovic

#613 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hizo ramidovic »

Kolinda wrote: Nitko normalan i ne gleda na "Bosnu" kao državu jer država Bosna niti ne postoji...
kakvo genijalno zapazanje...
samo britki i duboki umovi ovo mogu uociti
svaka cast!!!
spreca

#614 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Kolinda wrote: Nitko normalan i ne gleda na "Bosnu" kao državu jer država Bosna niti ne postoji...
eto postoji 'erceg bosna .....cime vam to mozak vade i sta vam mecu na mjesto mozga :mrgreen: ....jesil se to isplako.....za dvije 'evte ce inauguracija...budi ponosan na Zlatnog Ljiljana :D jos 8 godinica
spreca

#615 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

sta je sad to
, kakav je to projekat? ima li iko vise informacija, zivo me interesuje...
Nemoj mu zamiriti...prpa ga u'vatila...nema vise JA i njemu je Bosna sad tako velika ko amerika :mrgreen: ....kazu u strahu su velike oci...a izgleda da ce biti i Veliki Sandzak :lol:
hizo ramidovic

#616 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hizo ramidovic »

madner wrote:
aha, znaci to je to.
pa daj nam onda neke natuknice, planove, karte...kad se napada, kojim pravcima, kojim snagama itd.
seln

#617 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

Idi, ba, citaj oglase....
HNS preko plaćenih oglasa pokušava objasniti odluku Ustavnog suda BiH u predmetu "Ljubić"
Hemel

#618 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hemel »

Upravo to.
Nije rekao kako ce do Nisa ili kako vidi Sandzak u sastavu BiH...samo im pokazao granice a ono odma u lavez.

Opet Komso dize tenzije. Pa dokle vise da se mijesa u velikusrbiju.

Sada postaje simptomaticno da se napada i kod nas zbog takvih izjava.

Bas sam ga pratio zadnjih mjeseci(iako nisam fan), sve je izjave davao odmjereno, poentirano i bez provokacija. Svaki put kad ubode u srz se pojave ranjenici.
Thorgerson

#619 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Thorgerson »

Sa Srbijom i Hrvatskom samo ostro. Ne moze drugacije.

Jer jedno pricaju, a drugo rade.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#620 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pici »

madner wrote:

oĆe turKi do beograda e neĆe valla... zelena trasfezala, erdogan, janiČari... STOP TURSKOM ZULUMU!!!
Thorgerson

#621 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Thorgerson »

Problematicno je to jer se mijesamo u odnose RS i Srbije koji misle da su jedno i da nema nikakve granice. To domaci srbi ni ne kriju, a oni tamo srbi preko drine stidljivo ponekad nesto progovore, ali znamo svi sta misle.

I kad im kazes, stan'te ljudi ba nije to jedna drzava...drvlje i kamenje.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#622 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

i sam dodik je priznao da mu treba pasoš na granici kod zvornika, tako da čemu dileme da su to dvije države.

komšić niti u jednoj svojoj izjavi nije sporio dobre odnose između srba iz rsa i srba iz srbije, ali je sporio priču da je to jedna država.

sada se pojedinci iz srbije ponašaju kao da im komšić brani da su u dobrim odnosima sa srbima iz bosne i hercegovine, što je nonsens.

ne možeš vjerovati koliku prašinu je digla njegova izjava da se moraju poštovati granice međunarodno priznate države bosne i hercegovine.
madner

#623 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by madner »

hizo ramidovic wrote:
madner wrote:
aha, znaci to je to.
pa daj nam onda neke natuknice, planove, karte...kad se napada, kojim pravcima, kojim snagama itd.
Operacija Roselsprung je mala maca. :D
hizo ramidovic

#624 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hizo ramidovic »

madner wrote:
hizo ramidovic wrote: aha, znaci to je to.
Operacija Roselsprung je mala maca. :D
bitne su mi informacije o pravcima napadanja jerbo sam begenis'o jednu vikendicu na zlatiboru pa da se na vakat uvalim na taj pravac
splinter

#625 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by splinter »

spreca wrote:
Dobrosusjedski odnosi se ne grade nego se susjedi postuju a kako....kad uzmes sjekiru na rame ili pusku i stanes u svojoj njivi kraj ograde i nazoves komsiji dobro jutro i pitas ga za zdravlje i komsija ce te tad uvazavati i nece smjeti gurati medju u suprotnom mozes samo gledati sta radi sa tvoje medje.....neko rece treba se naoruzati strpljenjem...ma to je za kurac savjet...ako se kosija naoruzava i ti se naoruzavaj jos vise , inace zasto bi se komsija naoruzavao ako to nece upotrjebiti oruzje ..ima ona Titina..radimo kao da rata nece nikada biti a spremajmo se kao da ce sutra poceti rat
Pa upravo sam to ja i rekao. Zauzmeš gard i držis ga. Ako susjed zaboravi gdje je međa, potapšeš ga po ramenu komšijski polako i pokažeš mi: Evo ovdje je međa, dobri moj komšo ko je pređe bolje je da nije, al naravno ti si dobri komšija pa se to ne odnosi na tebe.
Jbg tako sve funkcioniše u životu.
Locked