Sa tobom se ne bi slozili pobornici HDZ BiH jer je po njihovoj logici Oluja zlocinacka operacija a HV zlocinacka bagra jer je izvrsila napad na srpske krajeve gdje su srbi zivjeli stotinama godina. Drago mi je da ima neko da se ne slaze sa njihovim pogledom na istorijuemillio estevez wrote:OLUJA![]()
(s)Republika Hrvatska 1990/1995
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kv99
#601 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#602 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
kv99 wrote:Sa tobom se ne bi slozili pobornici HDZ BiH jer je po njihovoj logici Oluja zlocinacka operacija a HV zlocinacka bagra jer je izvrsila napad na srpske krajeve gdje su srbi zivjeli stotinama godina. Drago mi je da ima neko da se ne slaze sa njihovim pogledom na istorijuemillio estevez wrote:OLUJA![]()
@kv99 vec sam davno pisao da ne volim hdz kao niti jednu drugu politicku stranku
http://www.youtube.com/watch?v=To_NY9zU_08
a ovo je istina
-
kv99
#603 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Ako si pratio propagandu HDZ BIH pogotovo u ovih zadnjih par godina vidio bi da tvrde kako je Armija Bosne i Hercegovine izvrsila zlocin nad BiH Hrvatima koristeci identicne "argumente " kao i cetnici iz Hrvatske koji tvrde da je Oluja zlocinacka operacija i HV zlocinacka bagra jer selektivno birajuci vrijeme i podrucja tvrde kako je HV izvrsila agresiju tamo gdje su Srbi bili vecina. Pa ako je po HDZ-u istina sto tvrde za Armiju Bosne i Hercegovine onda samim time podrzavaju i tvrdnje za HV. Da li namjerno ili slucajno ali HDZ BiH i njihovi pobornici tvrdeci kako je ABIH zlocinacka formacija koristeci se istim "argumentima " kao i cetnici za HV u Hrvatskoj podrzavaju i cetnike u njihovim tvrdnjama. Ne moze se braniti i podrazavati jedna fasisticka ideologija, cilj i metode a da se ne podrzava ista takva samo sa drugim predznakom.kakavdanakneiskustvu wrote:kv99 wrote:Sa tobom se ne bi slozili pobornici HDZ BiH jer je po njihovoj logici Oluja zlocinacka operacija a HV zlocinacka bagra jer je izvrsila napad na srpske krajeve gdje su srbi zivjeli stotinama godina. Drago mi je da ima neko da se ne slaze sa njihovim pogledom na istorijuemillio estevez wrote:OLUJA![]()
??
- nosara
#604 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
Zar nije presudjeno da je u pitanju udruzeni zlocinacki poduhvat...? Dakle, postujmo sudske presude... 
- Bosanski_kralj
#605 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.
U presudi se takvo što ne navodi.nosara wrote:Zar nije presudjeno da je u pitanju udruzeni zlocinacki poduhvat...? Dakle, postujmo sudske presude...
- Bancho
#606 Heroji Vukovara
Odlican serijal o borcima koji su branili Vukovar
http://www.youtube.com/results?search_q ... ovara&sm=3
Nadam se da ce se i kod nas neko sjetiti pa da napravi ovakav serijal, gdje ce iskljucivo borci pricati o borbama i desevanjima, a ne neki tamo experti.
Nadam se da ce se i kod nas neko sjetiti pa da napravi ovakav serijal, gdje ce iskljucivo borci pricati o borbama i desevanjima, a ne neki tamo experti.
-
Sarajevica
#607 Re: Heroji Vukovara
Odlicna je serija
Cini mi se da su Hrvati sto se tice ovoga, imali su i odlicnu seriju o hrvatskim kraljevima.
-
PM72
#608 Re: Heroji Vukovara
Branitelji Vukovara i jesu bili heroji.
Slupali su im tenkova koliko mi u kompletnoj Bosni.Inače,Hrvati su jako dobri borci koliko god Bošnje ili Srbi mislili suprotno.Imaju rezultate iza sebe a mi naprđujemo.Odbranili Dubrovnik,u Vukovaru se krpili par mjeseci sa elitnim jedinicama JNA,oslobodili Maslenički most i medački džep,okolinu Dubrovnika i Cavtat,došli im pod Trebinje ,a da ne pominjem akcije Bljesak i Oluja kad su srušili svaki san o Vojinoj crti "Kavlovac-Kavlobag-Vivovitica".
Imaju državu,imaju vojsku,policiju.Imaju sve za razliku od nas a da ne pominjem ove istočno.
P.S.A HVO je bio smeće od vojne formacije.Hrvati u Hrvatskoj su se branili i oslobađali vlastitu državu dok su bosanski Hrvati (veći dio) učestvovali u agresiji na vlastitu zemlju u talu sa četnicima.
Imaju državu,imaju vojsku,policiju.Imaju sve za razliku od nas a da ne pominjem ove istočno.
P.S.A HVO je bio smeće od vojne formacije.Hrvati u Hrvatskoj su se branili i oslobađali vlastitu državu dok su bosanski Hrvati (veći dio) učestvovali u agresiji na vlastitu zemlju u talu sa četnicima.
- madner
#609 Re: Heroji Vukovara
Mozes to tako gledat, no mozes pogledati i omjer snaga. JNA im je zauzela trecinu drzave. Tacno je da su im ostetili kod Vukovara bruku tehnike, ali JNA je tada imala bruku tehnike bez ljudstva za istu (najpoznatiji primjer 2. proleterska brigade koja je imala oko 100 tenkova i nikoga da vozi iste).
Sve nakon toga je ogroman plus u omjeru snaga za HVu. Sto je ispravno, tako se minimiziraju gubici i postizu uspjesi, no glavni razlog je sto su se oni borili protiv populacijski pasivnog kraja koji je jedva sastavio 25 000 vojnika a mi protiv 6x vece i puno mladje populacije.
Sve nakon toga je ogroman plus u omjeru snaga za HVu. Sto je ispravno, tako se minimiziraju gubici i postizu uspjesi, no glavni razlog je sto su se oni borili protiv populacijski pasivnog kraja koji je jedva sastavio 25 000 vojnika a mi protiv 6x vece i puno mladje populacije.
- _mufljuz_
#610 Re: Heroji Vukovara
cetaljerosi ce da sanjaju Trpinjsku cestu i Gradacac jos dugi niz godinaPM72 wrote:Branitelji Vukovara i jesu bili heroji.Slupali su im tenkova koliko mi u kompletnoj Bosni.Inače,Hrvati su jako dobri borci koliko god Bošnje ili Srbi mislili suprotno.Imaju rezultate iza sebe a mi naprđujemo.Odbranili Dubrovnik,u Vukovaru se krpili par mjeseci sa elitnim jedinicama JNA,oslobodili Maslenički most i medački džep,okolinu Dubrovnika i Cavtat,došli im pod Trebinje ,a da ne pominjem akcije Bljesak i Oluja kad su srušili svaki san o Vojinoj crti "Kavlovac-Kavlobag-Vivovitica".
a opet im je zivot zagorc'o jedan bosanceros - heroj Blago Zadro
-
PM72
#611 Re: Heroji Vukovara
Kad sve sabereš i oduzmeš,bolji su borci.Dubrovnik je branilo (i odbranilo) u jednom momentu 163 čovjeka sa kalašnjikovima,5-6 minobacača i jednim ZIS-om.Zato je dubrovačka brigada dobila naslov 163 HV.Oni iz rahmetli RSK su se hvalili knindžama,kapetanom Draganom i ostalim karinašima pa su dobili po guzici na svakom mjestu.Prilikom oslobađanja područja Maslenice,imali su podjednake snage pa su ih sjebali za sva vremena.To su činjenice!madner wrote:Mozes to tako gledat, no mozes pogledati i omjer snaga. JNA im je zauzela trecinu drzave. Tacno je da su im ostetili kod Vukovara bruku tehnike, ali JNA je tada imala bruku tehnike bez ljudstva za istu (najpoznatiji primjer 2. proleterska brigade koja je imala oko 100 tenkova i nikoga da vozi iste).
U Vukovaru su im uništili tenkova koliko mi ukupno u Bosni.Mi nismo uništili niti jedan M84 a oni su im nekoliko komada.Tamo se nisu borili protiv "populacijski pasivnih" četnika nego protiv jedne profesionalne armije i napaljenih dobrovoljaca.
Sve u svemu,oslobodili su svoju državu i još stigli napraviti sranje u drugoj.Srbi su svaki rat izgubili (važno je učestvovati
I još nešto.Vukovarski heroj Blago Zadro nije bio bosančeros nego herkan.Njegov sin je poginuo oko Kupresa kao dobrovoljac.
- _mufljuz_
#612 Re: Heroji Vukovara
ma dobro ja to hegemonisticki nacionalisticki 
mogli su se vala kamenjarci ugledat na njega....a ne na bobana...
mogli su se vala kamenjarci ugledat na njega....a ne na bobana...
- Gojeni H
#613 Re: Heroji Vukovara
Slazem se za Vukovar i Dubrovnik.PM72 wrote: Kad sve sabereš i oduzmeš,bolji su borci.Dubrovnik je branilo (i odbranilo) u jednom momentu 163 čovjeka sa kalašnjikovima,5-6 minobacača i jednim ZIS-om.Zato je dubrovačka brigada dobila naslov 163 HV.Oni iz rahmetli RSK su se hvalili knindžama,kapetanom Draganom i ostalim karinašima pa su dobili po guzici na svakom mjestu.Prilikom oslobađanja područja Maslenice,imali su podjednake snage pa su ih sjebali za sva vremena.To su činjenice!
U Vukovaru su im uništili tenkova koliko mi ukupno u Bosni.Mi nismo uništili niti jedan M84 a oni su im nekoliko komada.Tamo se nisu borili protiv "populacijski pasivnih" četnika nego protiv jedne profesionalne armije i napaljenih dobrovoljaca.
Sve u svemu,oslobodili su svoju državu i još stigli napraviti sranje u drugoj.Srbi su svaki rat izgubili (važno je učestvovati) dok smo mi igrali nerješeno.
Ali, ovo uvecano nije tacno. Za Gradacac znam 100% a za Brcko i onaj dio Doboj Jug - Tesanj sam cuo. Cini mi se da je tamo jedan takav i zarobljen ili tako nesto.
Jest da si rezervni drot, ali nije M84 vec T-84.
- _mufljuz_
#614 Re: Heroji Vukovara
+1 ako me sjecanje ne vara oko Bosanskog Broda...
-
Seawolf
#615 Re: Heroji Vukovara
Halali ti, ali taj tenk nikako ne može imati oznaku T-84. Ili T-72, ili M84, ali T-84 na ratištu u Bosni i Hercegovini, nikako nije mogao biti.Gojeni H wrote:Slazem se za Vukovar i Dubrovnik.
Ali, ovo uvecano nije tacno. Za Gradacac znam 100% a za Brcko i onaj dio Doboj Jug - Tesanj sam cuo. Cini mi se da je tamo jedan takav i zarobljen ili tako nesto.
Jest da si rezervni drot, ali nije M84 vec T-84.![]()
Halali nisam mogao odoliti.
T-84 je oznaka za ukrajinski tenk, koji je verzija ruskog (odnosno sovjetskog) tenka T-80, i koji je ušao u noružanje 1999-e.
I, naravno, upravu si, Armija Republike BiH je uništila najmanje dva tenka M84 (T-72). I najmanje jedan zarobila (taj se može vidjeti na snimku na youtube-u).
-
PM72
#616 Re: Heroji Vukovara
Ne znam ko pomenu tenk T84?
Gojeni ,
Moje poštovanje i respekt
.Tačno je da se naši oko Tešnja zarobili jedan M84 i nazvali ga Zeko ili nešto slično ali ja ne znam za slučaj uništavanja istog.Oko Sarajeva nije bio niti jedan,sve T55 ili T34.
Uglavnom,smio bih se opkladiti da su branitelji Vukovara uništili više četničkih oklopa nego mi u čitavoj Bosni.
Gojeni ,
Moje poštovanje i respekt
Uglavnom,smio bih se opkladiti da su branitelji Vukovara uništili više četničkih oklopa nego mi u čitavoj Bosni.
-
cindrlimindrli
#617 Re: Heroji Vukovara
Imas neke podatke ili po obicaju lupetas?PM72 wrote:Uglavnom,smio bih se opkladiti da su branitelji Vukovara uništili više četničkih oklopa nego mi u čitavoj Bosni.
-
PM72
#618 Re: Heroji Vukovara
A kad ja to lupetam?cindrlimindrli wrote:Imas neke podatke ili po obicaju lupetas?PM72 wrote:Uglavnom,smio bih se opkladiti da su branitelji Vukovara uništili više četničkih oklopa nego mi u čitavoj Bosni.
-
Seawolf
#619 Re: Heroji Vukovara
Gojeni H, u odgovoru na tvoj post (napisano sitnim slovima).PM72 wrote:Ne znam ko pomenu tenk T84?
U stvari, jeste bio barem jedan M84 na sarajevskom aerodromu, do povlačenja JA/VRS-a sa aerodroma. Čak je ispalio nekoliko projektila na zgrade u naselju C5. Da li je ostao kasnije u sastavu Sarajevsko-romanijskog korpusa, ili je prekomandovan negdje drugdje, ne znam.PM72 wrote:Gojeni ,
Moje poštovanje i respekt.Tačno je da se naši oko Tešnja zarobili jedan M84 i nazvali ga Zeko ili nešto slično ali ja ne znam za slučaj uništavanja istog.Oko Sarajeva nije bio niti jedan,sve T55 ili T34.
-
muflon1977
#620 Re: Heroji Vukovara
Sta ti znas Dubrovnik su branili isti oni koji su napravili Lipanjske zorePM72 wrote:Branitelji Vukovara i jesu bili heroji.Slupali su im tenkova koliko mi u kompletnoj Bosni.Inače,Hrvati su jako dobri borci koliko god Bošnje ili Srbi mislili suprotno.Imaju rezultate iza sebe a mi naprđujemo.Odbranili Dubrovnik,u Vukovaru se krpili par mjeseci sa elitnim jedinicama JNA,oslobodili Maslenički most i medački džep,okolinu Dubrovnika i Cavtat,došli im pod Trebinje ,a da ne pominjem akcije Bljesak i Oluja kad su srušili svaki san o Vojinoj crti "Kavlovac-Kavlobag-Vivovitica".
HVO koligo ga mrzili cinili su gotovo isti oni koji su bili prije toga u HV
-
tnnt
#621 Re: Heroji Vukovara
a dobro da su Srbi ušli sa M-84 u Sarajevo, vjerovatno bi ih i vi kamaru uništiliPM72 wrote:A kad ja to lupetam?cindrlimindrli wrote:Imas neke podatke ili po obicaju lupetas?PM72 wrote:Uglavnom,smio bih se opkladiti da su branitelji Vukovara uništili više četničkih oklopa nego mi u čitavoj Bosni.
-
PM72
#622 Re: Heroji Vukovara
uuuu Gojeni,tek sad vidjeh,neću ti halaliti.
Pa što ne napisa većim slovima? Pogriješio si i za ono "rezervni" drot.Ja sam bio uposlenik MUP-a RBiH sa ugovorom na neodređeno vrijeme,a valjda ti to kaže da nisam bio rezervista.
Nisam vidio taj snimak sa tenkom M84 na sarajevskom aerodromu.Ja što sam vdio snimaka - sve su bile T55.Tenk M84 je vrlo karakterističan i razlika se vidi "takoreći" iz aviona.
Nisam vidio taj snimak sa tenkom M84 na sarajevskom aerodromu.Ja što sam vdio snimaka - sve su bile T55.Tenk M84 je vrlo karakterističan i razlika se vidi "takoreći" iz aviona.
-
PM72
#623 Re: Heroji Vukovara
Jest ali drugačije se ratuje kad braniš kućni prag i kad napadaš tuđi.Sta ti znas Dubrovnik su branili isti oni koji su napravili Lipanjske zore
HVO koligo ga mrzili cinili su gotovo isti oni koji su bili prije toga u HV
Pa naravno,nisu ih smjeli poslatia dobro da su Srbi ušli sa M-84 u Sarajevo, vjerovatno bi ih i vi kamaru uništili
-
Seawolf
#624 Re: Heroji Vukovara
Pa ni ja ovaj sa sarajevskog aerodroma nisam vidio na snimku ...PM72 wrote:...Nisam vidio taj snimak sa tenkom M84 na sarajevskom aerodromu.Ja što sam vdio snimaka - sve su bile T55.Tenk M84 je vrlo karakterističan i razlika se vidi "takoreći" iz aviona.
- Creasy
#625 Re: Heroji Vukovara
PM72 wrote:Branitelji Vukovara i jesu bili heroji.Slupali su im tenkova koliko mi u kompletnoj Bosni.Inače,Hrvati su jako dobri borci koliko god Bošnje ili Srbi mislili suprotno.Imaju rezultate iza sebe a mi naprđujemo.Odbranili Dubrovnik,u Vukovaru se krpili par mjeseci sa elitnim jedinicama JNA,oslobodili Maslenički most i medački džep,okolinu Dubrovnika i Cavtat,došli im pod Trebinje ,a da ne pominjem akcije Bljesak i Oluja kad su srušili svaki san o Vojinoj crti "Kavlovac-Kavlobag-Vivovitica".