Cuj kako,pa ovim s ovim furkama je svaka druga allahaaamiiii,za bajram ide odijelo i samponjeza u palmi u 7 ujutro,frajer uredno na sda plakatu...a vamo kurac,picka,brate,noz,jebacemo im nanu,gazimo,rusimo,ruze pusimo,pare bacamo,supke gazimo,pljackamo,bildamo,obrve nam kose a cure nam tange nose...Kad se zenimo,serijatsko je prvo a onda preferiramo nevine i cedne...xoklix wrote:Kako havana poveza džamiju sa ovim?
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- HAVANA
#601 Re: Jala Brat & Buba Corelli
- xoklix
#602 Re: Jala Brat & Buba Corelli
TaKi ne idu džamiju osim što su im usta puna Allaha i vjere,a kad su pare i žene u pitanju moRe sve.HAVANA wrote:Cuj kako,pa ovim s ovim furkama je svaka druga allahaaamiiii,za bajram ide odijelo i samponjeza u palmi u 7 ujutro,frajer uredno na sda plakatu...a vamo kurac,picka,brate,noz,jebacemo im nanu,gazimo,rusimo,ruze pusimo,pare bacamo,supke gazimo,pljackamo,bildamo,obrve nam kose a cure nam tange nose...Kad se zenimo,serijatsko je prvo a onda preferiramo nevine i cedne...xoklix wrote:Kako havana poveza džamiju sa ovim?
Dobri na jeziku,tanki na djelima.
SDA prototip.
- insomnia78
#603 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa dobro. Daj nam Tifu i Milića. Oni su principjelni i moralni. Pretjerujete
- HAVANA
#604 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma jebe se meni za moral...Od muzicara ocekujem dobru muziku i svirku.Od toga je sva prica i pocela.Ovo nit je sviranje nit pjevanje.Mnogo dobrih pjesama je nastalo pod dejstvom opijata,alkohola,od ljudi koji su u totalnom kurcu i sve je totalno nebitno ako pricamo o muzici i slusamo muziku.Kojem se bogu moli,il ne moli,duva li,roka li se u venu il se bavi i plesom u kulturno umjetnickom drustvu,svira li u podzemnoj il puni dvorane,sve je to nebitno u smislu kvalitete sviranja,pjevanja,tekstova...Halalio bi ja ovom i sda i sve budalastine da ima ikakve naznake dobre svirke,melodije,teksta...bilo cega.Al nema.Jbg.
-
kiligonzales
#605 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne svidjaju se ni meni, ali eto na youtubeu ih komentarisu strani youtube vlogeri i njima su interesantni pogotovo ovima sto favorizuju clubing kulturu. Ko cuj ovog bita, vid ove trebe, opa puske u spotovimaHAVANA wrote:Ma jebe se meni za moral...Od muzicara ocekujem dobru muziku i svirku.Od toga je sva prica i pocela.Ovo nit je sviranje nit pjevanje.Mnogo dobrih pjesama je nastalo pod dejstvom opijata,alkohola,od ljudi koji su u totalnom kurcu i sve je totalno nebitno ako pricamo o muzici i slusamo muziku.Kojem se bogu moli,il ne moli,duva li,roka li se u venu il se bavi i plesom u kulturno umjetnickom drustvu,svira li u podzemnoj il puni dvorane,sve je to nebitno u smislu kvalitete sviranja,pjevanja,tekstova...Halalio bi ja ovom i sda i sve budalastine da ima ikakve naznake dobre svirke,melodije,teksta...bilo cega.Al nema.Jbg.
https://www.youtube.com/watch?v=9Ft6bq9QozY
Ali cuo sam neki simpatican cover njihove pjesme, cini mi se da je lik Portugalac, ali gotivi iz nekog razloga Bosnu i frajer pjeva uz akusticnu gitaru nase pjesme pa i Jalu i Bubu i jasnije pjeva od njih hahaha Onako zanimljiv lik za primjetiti jer poprilicno dobro svira gitaru.
https://www.youtube.com/watch?v=FEfuI2u1FCM
Sto se tice muzike na drogama Red Hot Chilli Peppers je svoj najbolji album "Blood Sugar Sex Magic" na heroinu odsvirao, a Californication koji je skoro pa jednako dobar kad su se vec skinuli sa istih, ali im je trebalo vremena...

- merlin246
#606 Re: Jala Brat & Buba Corelli
E bas bi ovo trebalo pustat u klubovima..pussysmoke wrote:Da druže Havana. Kad smo već kod Havane odmah me podsjeti na neponovljivo:HAVANA wrote:Majko draga.Sta je ovo,tekst tih nakih nazovi pjesama ?
Evo i tekst ovog remek djela za našeg prijatelja Emrica koji prolazi fazu koju smo i mi nekada morali proci:
Voli bolan ženu, ne degradiraj, ne ponižavaj i ne daj da drugi ponižava.https://lyricstranslate.com/en/guantana ... era.html-3
Guantanamera
Ja sam čovjek pošten
Od tamo gdje rastu palme
Ja sam čovjek pošten
Od tamo gdje rastu palme
I prije nego umrem, želim
Izliti stihove iz svoje duše
Refren:
Guantanamera
Guajira Guantanamera
Guantanamera
Guajira Guantanamera
Moj stih je bistrozeleni
I plamenocrveni
Moj stih je bistrozeleni
I plamenocrveni
Moj stih je srna ranjena
Što traži sklonište u skrovitoj planini
Refren
Uzgajam bijelu ružu
U lipnju ko' i siječnju
Uzgajam bijelu ružu
U lipnju ko' i siječnju
Za iskrenog prijatelja
Što mi pruža čvrstu ruku
Refren
A za okrutnicu što mi pokreće
Srce s kojim živim
A za okrutnicu što mi pokreće
Srce s kojim živim
Bodljike ni koprivu ne uzgajam
Uzgajam bijelu ružu
Refren
Sa siromasima sa zemlje
Želim sudbinu dijeliti
Sa siromasima sa zemlje
Želim sudbinu dijeliti
Planinski potok
Ispunjava me više nego more
Al tamo oko 5, kad hoces da se ljudi razidju
- merlin246
-
kiligonzales
#608 Re: Jala Brat & Buba Corelli
sto je paradoks ovo ces prije cuti u nekoj nargilhani nego dje se cuga hahamerlin246 wrote:I evo jedna za sve mrzitelje ove muzike, cisto da budete u trendu..![]()
https://youtu.be/LpSVy2IdmGE
I ova im pjesma vec podsjeca na neku koju su uradili... scetitu se
- merlin246
#609 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne znam na koju mislis, posto su im sve iste skorokiligonzales wrote:sto je paradoks ovo ces prije cuti u nekoj nargilhani nego dje se cuga hahamerlin246 wrote:I evo jedna za sve mrzitelje ove muzike, cisto da budete u trendu..![]()
https://youtu.be/LpSVy2IdmGE
I ova im pjesma vec podsjeca na neku koju su uradili... scetitu se
- Logovan
#610 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ko sve ide na kvazi koncert bradonja?
Hajde priznajte.
Hajde priznajte.
- merlin246
#611 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ja bih isla da mi nije toliko dalekoLogovan wrote:Ko sve ide na kvazi koncert bradonja?
Hajde priznajte.
- Logovan
#612 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Odakle si to? Javi se Bratu i Corelliju pa će organizovati prevoz za tebe.merlin246 wrote:Ja bih isla da mi nije toliko dalekoLogovan wrote:Ko sve ide na kvazi koncert bradonja?
Hajde priznajte.
- merlin246
#613 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nekih 200 km udaljena od Sarajeva jbgLogovan wrote:Odakle si to? Javi se Bratu i Corelliju pa će organizovati prevoz za tebe.merlin246 wrote:Ja bih isla da mi nije toliko dalekoLogovan wrote:Ko sve ide na kvazi koncert bradonja?
Hajde priznajte.
- Logovan
#614 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ti u bus pa polako.merlin246 wrote: Nekih 200 km udaljena od Sarajeva jbg
- beni-bu-man
#615 Re: Jala Brat & Buba Corelli
pa sta je 200km za pravog FAN-a
- merlin246
#616 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa da dodjem tamo mrtva umorna haha ne bi mi bilo do zivota a kamoli do njih dvojiceLogovan wrote:Ti u bus pa polako.merlin246 wrote: Nekih 200 km udaljena od Sarajeva jbg
- Logovan
#617 Re: Jala Brat & Buba Corelli
merlin246 wrote:Pa da dodjem tamo mrtva umorna haha ne bi mi bilo do zivota a kamoli do njih dvojiceLogovan wrote:Ti u bus pa polako.merlin246 wrote: Nekih 200 km udaljena od Sarajeva jbg
Kako ono kažu, ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor.
- merlin246
#618 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Javim se Severini da me povede usput kad ona bude isla.Logovan wrote: Kako ono kažu, ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor.
Cula sam da ce biti gost
- Logovan
#619 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Eto vidiš, uvijek ima način.merlin246 wrote:Javim se Severini da me povede usput kad ona bude isla.Logovan wrote: Kako ono kažu, ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor.![]()
Cula sam da ce biti gost
- HAVANA
#620 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Severinu ostavi kod mene a ti haj,na koncert.
-
Hakiz
#621 Re: Jala Brat & Buba Corelli
I tata bi na Severinu...
Last edited by Hakiz on 06/08/2018 16:57, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#622 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Šta li su mislili ljudi kada su prvi put čuli sinkope u jazzu? Vjerovatno isto ovo, da to nije muzika, da tu nema melodije, nema harmonije, pa čak ni ritma, da se tu dvije note nisu srele.HAVANA wrote:Ovo nije muzika.Od toga je sva moja prica krenula.Nek rade,zive,nabrajaju...ali ovo nije muzika,pjevanje i sviranje.Muzika je lijepa,muzika je dar,nauka,osjecaj,emocija.Ovo je mudo od ovce.Sve ok,ko voli i moze ovo slusati...ali nemojte ih zvati muzicarima i pjevacima.Hakiz wrote:Kada pogledam emisije o SAD-u 1950-ih, i vidim šta se o rock'n'rollu govorilo, pa pogledam ovu temu, kao da doživljavam deja vu
Postoji li muzika koju mladi slušaju, a da za nju njihovi roditelji ili roditelji njihovih roditelja nisu govorili loše?
Svaka nova generacija je slušala od starijih kako će ih muzika koja je među njima trenutno popularna iskvariti, otjerati u zlo, isprati im mozak, upropastiti ih itd.
Da se razumijemo, ne branim ove vođe čopora i skrivače tijela, ali, eto...
Ne volim ja ni rap ni cijelu tu hip-hop "muziku" a pogotovo rave i slično, tek to nije muzika. Tako da nije stvar odbrane te "scene".
Ali da se stvari mijenjaju, da se istorija ponavlja, da stare generacije imaju problem sa time da se uvriježene vrijednosti i definicije ruše kod novih generacija, to je oduvijek bilo. Muzički ukusi se kod jedne osobe mijenjaju protokom vremena, a da se ne mijenjaju šire.
A, opet, mislim da je muzika odraz vremena. Ako je muzika površna, brutalna, neemotivna, nemuzikalna, to je vjerovatno zato jer je okruženje u kojem živimo takvo.
- beni-bu-man
#623 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Hocel biti ovaj duo na SFF-u ?
-
Hakiz
#624 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Mislim da će na SFF-u prije biti Vrećo...
- beni-bu-man
#625 Re: Jala Brat & Buba Corelli
pa dobro Vreco barem zna pjevat, al bio je on ono nesto zuta haljina ovo onoHakiz wrote:Mislim da će na SFF-u prije biti Vrećo...