Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#601 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by cyprus »

van Basten wrote:nevjerovatno al slozicu se sa kipraninom.
Po prikazanom u prva 2 kola Iran je favorit u duelu sa Portugalom
Ma nisu favorit, odvadi malo :D ali imaju realnu šansu...

@Idemedosumom, jesmo mi iznosili mirno loptu i dodavali se, ali večerašnja igra Irana je bila konkretnija i defanzivno i ofanzivno (u zadnjih pola sata) od naše tadašnje...
Korovjev

#602 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Korovjev »

Samo Španjolci sa ovakvom igrom neće daleko. Imaju problem stvaranja većeg broja prilika a odbrana im je malo je reć šuplja. Večeras kad su poveli bio sam siguran da će primiti go. Ne znaju se braniti ispred svog gola, slično kao i Real i Barca prije Valverdea. Odbrana im se temelji na posjedu lopte, a protivnik kad gubi i ganja rezultat zagrize malo jače kao i Iran od 60. minute večeras pa nemaju baš ni posjed kao sredstvo odbrane. Taktiku protiv njih mogu postaviti i ja. Branimo se svi na čelu sa Murinjom i čekamo tu jednu dvije prilike. Iran nije zabio iz tih prilika ali malo bolji tim i pojedinci hoće. I nek mjenjaju ovog Pikea ne znam kako čovjek treba odigrati da ga stave na klupu.
Iran solidan složen tim, bez neke prevelike kvalitete. Igrali upravo onako kako su trebali što ne čudi sa obzirom na trenera.
I Amidža je opet ovo odlično napisao za male timove na svjetskom. Premda se mora primjetiti i manjak po nekog kvalitetnog pojedinca kod tih malih timova.
ja71

#603 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by ja71 »

cyprus wrote:Šaćira Piketu da sašije dimije...
Image
Idemedosumom

#604 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Idemedosumom »

Korovjev wrote:Samo Španjolci sa ovakvom igrom neće daleko.
Slažem se, a mislim da će Portugal ponovo iznenaditi i dosta daleko otići, možda čak i do finala.
Korovjev

#605 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Korovjev »

I također sam tokom tekme mislio na našu reprezentaciju i kako bih volio da igramo taktički zrelo i kvalitetno u odbrani kao Iran. Radije kvalitetna defanziva i igra bazirana na njoj od igre koje gledamo od nastanka reprezentacije npr ova zadnja protiv Belguje na Grbavici.
AmiĐa_Idriz

#606 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Ta ce Pikac.
Point.

#607 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Point. »

Jebale ih one vuvuzele trube pmaterine. Još mi zuji u ušima.
Idemedosumom

#608 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Idemedosumom »

Smanji na TVu malo, svakako komentar nije čemu :-D
bersK

#609 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by bersK »

Šta kae Spaho. Portugal ekipa Cristiana Ronalda. Jebem te zemljo.
Logovan

#610 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Logovan »

Idemedosumom wrote:
Korovjev wrote:Samo Španjolci sa ovakvom igrom neće daleko.
Slažem se, a mislim da će Portugal ponovo iznenaditi i dosta daleko otići, možda čak i do finala.
Pa nisu se vala ni ostale reprezentacije nešto specijalno usrećile sa svojom igrom. Tačnije, bili su još gori.
B6Redhell

#611 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by B6Redhell »

Ja sto sam gledo ovo utakmica do sad. Sve u pet deka. Nema ovdje nekog favorita.
Osim one rusija arabija. Niko nikog nije nabubo sve jedva gol i onda patnja do kraja ili nerijeseno.
Bit ce svasta.
farisovo

#612 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by farisovo »

Korovjev wrote:Samo Španjolci sa ovakvom igrom neće daleko. Imaju problem stvaranja većeg broja prilika a odbrana im je malo je reć šuplja. Večeras kad su poveli bio sam siguran da će primiti go. Ne znaju se braniti ispred svog gola, slično kao i Real i Barca prije Valverdea. Odbrana im se temelji na posjedu lopte, a protivnik kad gubi i ganja rezultat zagrize malo jače kao i Iran od 60. minute večeras pa nemaju baš ni posjed kao sredstvo odbrane. Taktiku protiv njih mogu postaviti i ja. Branimo se svi na čelu sa Murinjom i čekamo tu jednu dvije prilike. Iran nije zabio iz tih prilika ali malo bolji tim i pojedinci hoće. I nek mjenjaju ovog Pikea ne znam kako čovjek treba odigrati da ga stave na klupu.
Iran solidan složen tim, bez neke prevelike kvalitete. Igrali upravo onako kako su trebali što ne čudi sa obzirom na trenera.
I Amidža je opet ovo odlično napisao za male timove na svjetskom. Premda se mora primjetiti i manjak po nekog kvalitetnog pojedinca kod tih malih timova.
Španjolskoj je Iniesta SVE. Obzirom da je u poznim fudbalskim godinama, pitanje je koliko će ih moći držati u igri.
I večeras, njegovim izlaskom, se vidjelo da bez njega nemaju šta tražiti.
Gojeni H

#613 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Gojeni H »

fakat wrote:Fali Bosna na ovom SP. Svi se nesto brane, samo mi ko mangupi igramo bez jednog beka, damo jos protivniku fore, ili sami sebi damo autogol u 2 minuti.
:lol: :thumbup:
Gojeni H

#614 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Gojeni H »

cyprus wrote:
Vala Iran je odigrao maestralnu utakmicu večeras u odnosu na ono što smo mi odigrali protiv Argentine prije 4 godine, a to je utakmica na koju smo ponosni :oops:
Momak, koje tebi oko smeta? Ne cackaj. :D
Russki

#615 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Russki »

cyprus wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Smijesno je ocekivati od Irana, Islanda, petog desetog fudbalski sitnog da se otvori i glumi mangupa i napada Spaniju npr. pa da im ovi vamo utrpaju petaka. Sorry, ali meni to nije zanimljivo. Vi nikako da shvatite poentu i smek Svjetskog Prvenstva, gdje mali dolaze i bore se zivotom za svaku loptu. Ja ovo cijenim.
This. I tu sva priča završava... Odigrali su najlogičnije kako su mogli, i malo je falilo da uspije... Jebiga, nije uspjelo, ali bar su napatili protivnika... Što je opet puno bolje, nego da se naguze i prime pet komada...

Ne znam za vas, ali meni je ovo bila vrlo dobra utakmica...
:thumbup: :thumbup: Dobar komentar. I tvoj i Amidžin.

Ja ovo svojim konjima trubim svaki dan, ali džaba, nikako da shvate. Mnogim fudbalerima ovih slabijih reprezentacija je ovaj SP idealna šansa da zapnu za oko stranim menađerima. Uostalom, Island, Iran, Maroko, Tunis, Egipat i sl. daće 200 % od sebe i borit će se za svaku loptu. Znaju ovi timovi vrlo dobro kakvim kadrom raspolažu i kakve su im mogućnosti. Shodno tome su vjerovatno odlučili, da ako ne mogu dobiti neku jaku reprezentaciju, onda će se maksimalno potruditi da im *ebu majku kako znaju i umiju. Ja to razumijem i podržavam to. Tako treba da bude.
SmokingMan

#616 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by SmokingMan »

ja71 wrote:
SmokingMan wrote:Šta ova budala izvodi. :D
Image
Nesvakidašnje,ali bukvalno,kakav mu je ovo ritual bio. :D
cyprus

#617 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by cyprus »

SmokingMan wrote:
ja71 wrote:
SmokingMan wrote:Šta ova budala izvodi. :D
Image
Nesvakidašnje,ali bukvalno,kakav mu je ovo ritual bio. :D
Ma htio je valjda ovako, al mu se sjebala koncepcija :-D

SmokingMan

#618 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by SmokingMan »

Fakat glupost,ne znam čemu bespotrebno trošenje energije. :D
AmiĐa_Idriz

#619 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by AmiĐa_Idriz »

Zadnji napad jbt biti ili ne biti, atmosfera napeta i debil ovo radi :lol: zamisli da mu je jos ispala lopta pa da je sudija dao loptu Spancima :mrgreen: ne bi se taj vise u Iran vratio.
bosanska senzacija

#620 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by bosanska senzacija »

Ništa dok ajatolah ne pošalje Hezbolah.
fakat

#621 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by fakat »

AmiĐa_Idriz wrote:Zadnji napad jbt biti ili ne biti, atmosfera napeta i debil ovo radi :lol: zamisli da mu je jos ispala lopta pa da je sudija dao loptu Spancima :mrgreen: ne bi se taj vise u Iran vratio.
:lol: :lol: samo on zna sta je htio. Ali stvarno, zadnja sansa na utakmici, svi su na ivici nerava, i onda frajer .... hop, hoce kolut preko glave :lol:
irac300

#623 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by irac300 »

Kakve sirovine, još im lik kulturno izađe i zamoli ih da ga puste da spava. :D
Fudo387

#624 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by Fudo387 »

Ovo vidjeli od nas kad smo igrali baraz sa Portugalom, k’o biva zajebacemo ih ako se ne naspavaju.
Vi’s kad ih jos uslikaju kako krampama rove travu pred utakmicu.
AmiĐa_Idriz

#625 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran

Post by AmiĐa_Idriz »

Fudo387 wrote:
Ovo vidjeli od nas kad smo igrali baraz sa Portugalom, k’o biva zajebacemo ih ako se ne naspavaju.
Vi’s kad ih jos uslikaju kako krampama rove travu pred utakmicu.
:lol: :lol:

A Ronu je onaj busen zajebo :mrgreen: da smo prošli tad ja mislim da bi busen u Zemaljskom Muzeju ko eksponat završio :mrgreen:
Locked