Zeljko je skupio duplo vise glasova na izborima kada je Bake ostvario svoj prvi mandat od njega. To je vise zavisilo od njega, nego od njegovog SDP. Skoro 3 puta vise u odnosu na njegov prvi mandat. Njemu i SDP glas sam dao upravo zbog njega. Toj stranci vise nikad necu dati glas jer su me duboko razocarali, a njemu bi opet.putokaz1 wrote: Željka će podržat DF
Zavisi od ostalih stranaka
SDA SBB SBIH imaju svog oni ne ne broje
NS i GS neće ga podržat te ti glasovi idu ili kandidatu GS ili Mirsadu ili Kandidatu SDP ako bude (kvalitetan)
Nezavisni Bošnjački glasači imaju Šepića,a možda i još kojeg
Ostaje samo SDP,za njih se još ne zna,da li izlaze s 3 kandidata iz 3 naroda,da li će podržat samo Komšića,ili imati još jednog Hrvata i/ili 1 Bošnjaka
Popularnost Ž.K. je nula
SDP i DF nisu dovoljno jaki da izguraju Komšića.
Ukupno će vjerovatno dobiti više glasova i mandata od HDZ ali svi Hrvati bez obzira na HDZ ili ono malo onih koji to nisu će glasat za Čovića.
Zašto bi ja glasao za Komšića,ne vidim razlog,ako bude neko bio konkurencija Denisu Zvizdiću,za tog ću glasat
I sam DF ako izađe samostalno na izbore ne prolazi Prag(ove)-Svaka čast Gospodinu Zlatanu Begiću ali oni nemaju Kapacitet za veliki rezultat
Meni nije čović kriv što
-Odo vani raditi
-Nemam vodu
-Imam hipoteku
-Nema asvalt
-Platim doprinose i ne uvaže se
-Trgovac mi neda račun
-Škola ima samo 5 učenika
Ipak je kriv neko drugi
Pošteniji je pojedinac u politici od mnogih, a i silji kurku redovno na Covicu, a mogo bi on i na Bosnjacima zasiljiti isto, samo nije Bosnjak. Kolika je cijena njegovog postenja, govori cinjenica da redovno šeta gradom sam, valjda je to i cijena njegove politike i čistijih računa, za razliku od Fahre recimo kojeg prati tovar telohranitelja. Kad mu nemaju sta natovariti, onda mu natovare pricu o supruzi u turistickoj organizaciji, dok svi zatvaraju oci pred ocitijim primjerima nepotizma i trgovinom uticajem unutar drugih stranaka, gdje se za jos jace pozicije ocesu necije zene, braca, sestre, rodjaci.
Mozda je nepopularniji u odnosu na prosle godine, ali svakako moze isprasiti guzove Covicu. Ono sto je interesantno izlazak iz koalicije sa SDA, otvorio mu je nove simpatije kod naroda. Pored toga DF politika izgleda zrelije u odnosu na SDP sa Niksicem, Magazinovicem i ostalim ublehasima i da nema Tuzlaka ta stranka bi mogla staviti kljuc u vrata jer u SA im je rezultat bio ocajan. Koliko je SDP ocajan pokazuje i cinjenica da s Dodikom preplicu interese i sve vise se angazuju u RS.
Koji su razlozi za to da glasas za covjeka koji jaknu obuce ispod sakoa ili ti ga Zvizdica?
SDA, SBB i DF su bile stranke sa najacim rezultatima u FBIH, tu je jos HDZ, prema tome ostali nisu snaga, niti ce sigurno privuci veliki broj simpatija ikome.
DF ce u najmanju ruku napraviti jednak rezultat onome sa proslih opcih izbora, gdje su po broju glasova bili jednaki gotovi jednaki SBB u FBiH.
Komsiceva je sansa u onim glasacima koji ne glasaju upravo jer ne vide sebe u trenutnoj postavci predsjednistva BiH.
Zato dole nabrojano nije ti ni Komsic kriv.