Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post Reply
kiligonzales

#601 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote: Željka će podržat DF
Zavisi od ostalih stranaka
SDA SBB SBIH imaju svog oni ne ne broje
NS i GS neće ga podržat te ti glasovi idu ili kandidatu GS ili Mirsadu ili Kandidatu SDP ako bude (kvalitetan)
Nezavisni Bošnjački glasači imaju Šepića,a možda i još kojeg
Ostaje samo SDP,za njih se još ne zna,da li izlaze s 3 kandidata iz 3 naroda,da li će podržat samo Komšića,ili imati još jednog Hrvata i/ili 1 Bošnjaka
Popularnost Ž.K. je nula
SDP i DF nisu dovoljno jaki da izguraju Komšića.
Ukupno će vjerovatno dobiti više glasova i mandata od HDZ ali svi Hrvati bez obzira na HDZ ili ono malo onih koji to nisu će glasat za Čovića.
Zašto bi ja glasao za Komšića,ne vidim razlog,ako bude neko bio konkurencija Denisu Zvizdiću,za tog ću glasat
I sam DF ako izađe samostalno na izbore ne prolazi Prag(ove)-Svaka čast Gospodinu Zlatanu Begiću ali oni nemaju Kapacitet za veliki rezultat
Meni nije čović kriv što
-Odo vani raditi
-Nemam vodu
-Imam hipoteku
-Nema asvalt
-Platim doprinose i ne uvaže se
-Trgovac mi neda račun
-Škola ima samo 5 učenika
Ipak je kriv neko drugi
Zeljko je skupio duplo vise glasova na izborima kada je Bake ostvario svoj prvi mandat od njega. To je vise zavisilo od njega, nego od njegovog SDP. Skoro 3 puta vise u odnosu na njegov prvi mandat. Njemu i SDP glas sam dao upravo zbog njega. Toj stranci vise nikad necu dati glas jer su me duboko razocarali, a njemu bi opet.

Pošteniji je pojedinac u politici od mnogih, a i silji kurku redovno na Covicu, a mogo bi on i na Bosnjacima zasiljiti isto, samo nije Bosnjak. Kolika je cijena njegovog postenja, govori cinjenica da redovno šeta gradom sam, valjda je to i cijena njegove politike i čistijih računa, za razliku od Fahre recimo kojeg prati tovar telohranitelja. Kad mu nemaju sta natovariti, onda mu natovare pricu o supruzi u turistickoj organizaciji, dok svi zatvaraju oci pred ocitijim primjerima nepotizma i trgovinom uticajem unutar drugih stranaka, gdje se za jos jace pozicije ocesu necije zene, braca, sestre, rodjaci.

Mozda je nepopularniji u odnosu na prosle godine, ali svakako moze isprasiti guzove Covicu. Ono sto je interesantno izlazak iz koalicije sa SDA, otvorio mu je nove simpatije kod naroda. Pored toga DF politika izgleda zrelije u odnosu na SDP sa Niksicem, Magazinovicem i ostalim ublehasima i da nema Tuzlaka ta stranka bi mogla staviti kljuc u vrata jer u SA im je rezultat bio ocajan. Koliko je SDP ocajan pokazuje i cinjenica da s Dodikom preplicu interese i sve vise se angazuju u RS.

Koji su razlozi za to da glasas za covjeka koji jaknu obuce ispod sakoa ili ti ga Zvizdica? :D

SDA, SBB i DF su bile stranke sa najacim rezultatima u FBIH, tu je jos HDZ, prema tome ostali nisu snaga, niti ce sigurno privuci veliki broj simpatija ikome.

DF ce u najmanju ruku napraviti jednak rezultat onome sa proslih opcih izbora, gdje su po broju glasova bili jednaki gotovi jednaki SBB u FBiH.

Komsiceva je sansa u onim glasacima koji ne glasaju upravo jer ne vide sebe u trenutnoj postavci predsjednistva BiH.

Zato dole nabrojano nije ti ni Komsic kriv.
swanfilter

#602 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by swanfilter »

Ove godine cu prvi put izaci na izbore mada pravo glasa imam skoro 20 god. Glas ide samo Komsicu, a zahvale za takvu odluku idu HDZju, HNSju, Covicu, Ljubicu, Kolindi, Karamaticu, ... Pa neka se Hrvati zapitaju ko je uistinu kriv za tzv. majorizaciju. I siguran sam da nas ogromno ovako razmislja, a ne jer zelimo napakostiti Hrvatima u BiH ...
putokaz1

#603 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

Zeljko je skupio duplo vise glasova na izborima kada je Bake ostvario svoj prvi mandat od njega. To je vise zavisilo od njega, nego od njegovog SDP. Skoro 3 puta vise u odnosu na njegov prvi mandat. Njemu i SDP glas sam dao upravo zbog njega. Toj stranci vise nikad necu dati glas jer su me duboko razocarali, a njemu bi opet.

Pošteniji je pojedinac u politici od mnogih, a i silji kurku redovno na Covicu, a mogo bi on i na Bosnjacima zasiljiti isto, samo nije Bosnjak. Kolika je cijena njegovog postenja, govori cinjenica da redovno šeta gradom sam, valjda je to i cijena njegove politike i čistijih računa, za razliku od Fahre recimo kojeg prati tovar telohranitelja. Kad mu nemaju sta natovariti, onda mu natovare pricu o supruzi u turistickoj organizaciji, dok svi zatvaraju oci pred ocitijim primjerima nepotizma i trgovinom uticajem unutar drugih stranaka, gdje se za jos jace pozicije ocesu necije zene, braca, sestre, rodjaci.

Mozda je nepopularniji u odnosu na prosle godine, ali svakako moze isprasiti guzove Covicu. Ono sto je interesantno izlazak iz koalicije sa SDA, otvorio mu je nove simpatije kod naroda. Pored toga DF politika izgleda zrelije u odnosu na SDP sa Niksicem, Magazinovicem i ostalim ublehasima i da nema Tuzlaka ta stranka bi mogla staviti kljuc u vrata jer u SA im je rezultat bio ocajan. Koliko je SDP ocajan pokazuje i cinjenica da s Dodikom preplicu interese i sve vise se angazuju u RS.

Koji su razlozi za to da glasas za covjeka koji jaknu obuce ispod sakoa ili ti ga Zvizdica? :D

SDA, SBB i DF su bile stranke sa najacim rezultatima u FBIH, tu je jos HDZ, prema tome ostali nisu snaga, niti ce sigurno privuci veliki broj simpatija ikome.

DF ce u najmanju ruku napraviti jednak rezultat onome sa proslih opcih izbora, gdje su po broju glasova bili jednaki gotovi jednaki SBB u FBiH.

Komsiceva je sansa u onim glasacima koji ne glasaju upravo jer ne vide sebe u trenutnoj postavci predsjednistva BiH.

Zato dole nabrojano nije ti ni Komsic kriv.[/quote]
Ma kojeg Zvizdića,ali trenutno nemam za koga,a što se tiče glasova DF da opet ćedobiti kao SBB ali vrtit će se zajedno oko praga
Nije Kriv Komšić ali jest njegova Pogrešna politika tj DF i njihovo ostavljanje SDA u foteljama nakon 2014
Pošten Željko OK u odnosu na druge DA ali Popularan više nije
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#604 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by malakh »

komšić je alternativa nacionalnim strankama, u ovakvoj konstalaciji snaga. mislim isključivo na njegovu kandidaturu za predsjednika, a nikako na njegovu stranku.

mnogi ne žele da glasaju po principu bošnjak za bošnjaka, hrvat za hrvata, srbin za srbina i komšićeva kandidatura je upravo odgovor onima koji to na silu žele da nametnu, po svaku cijenu, jer ne žele sebi da priznaju da u bosni i hercegovini još uvijek egzistiraju građani koji će svoj glas dati nebošnjaku, nehrvatu, nesrbinu i to je u konačnici naš globalni problem.

sada govorim, a i uvijek ću reći, da željko komšić uopće nije kalibar političara koji može nositi tu odgovornost, ali dok se ne pojavi novi komšić, ovaj je relativno prihvatljiv i trenutno nema alternativu.
Roccohljup

#605 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

putokaz1 wrote:
Roccohljup wrote:
putokaz1 wrote:Željko da pobjedi,ja provale
Dragan,DEnis Z.,Milorad
U tom grupnjaku denis ne bi bio penis vec radodajka..... :D :D
Zato Riđobrki neda svojoj ženi u Predsjedništvo
Ko ba.....prvo ne pita se on ....vrla sultanija radi sto joj cejf i ako ona nanijeti riđobrki moze samo pjevat borbene ili ce opet zavrsiti sa sljivom ispod oka :). A ako bi ona kojim cudom (i nesrećom) ušla u taj grupnjak, vjeruj da bi ona bila ta koja bi karala ostala dva člana......i to bez vazeljin :D
criticos

#606 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by criticos »

Zar su Čović i Komšić jedini Hrvati u Bosni i Hercegovini?
Ne mogu da vjerujem da ne postoji alternativa kriminalcu i patrioti željnog beneficija?
Roccohljup

#607 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

na individualnom nivou ima.......samo sto nemaju političku masineriju da ih izgura.
DaysleepeR

#608 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by DaysleepeR »

nema većeg spina za većinski neinformisano glasačko tijelo od izbora za člana predsjedništva

ovlasti predsjedništva su male i jako malog značaja

član predsjedništva nema nikakvog uticaja niti ovlasti da naredi bilo šta nekoj od "nižih" instanci

to je funkcija primamljiva samo radi plate i ostalih beneficija, a za glasača, nema nikakvog značaja da li je kunto ili panto član predsjedništva
Roccohljup

#609 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

DaysleepeR wrote:nema većeg spina za većinski neinformisano glasačko tijelo od izbora za člana predsjedništva

član predsjedništva nema nikakvog uticaja niti ovlasti da naredi bilo šta nekoj od "nižih" instanci

to je funkcija primamljiva samo radi plate i ostalih beneficija, a za glasača, nema nikakvog značaja da li je kunto ili panto član predsjedništva
Za narod nema....ali upravo taj manjak obaveza i odgovornosti cini je najpopularnijom pozicijom za uhljebe :)
Teniser

#610 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Teniser »

Razocarani Bosnjacki glasovi koji odu Komsicu su glas za Radoncica.
sheilak

#611 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by sheilak »

Roccohljup wrote:
DaysleepeR wrote:nema većeg spina za većinski neinformisano glasačko tijelo od izbora za člana predsjedništva

Za narod nema....ali upravo taj manjak obaveza i odgovornosti cini je najpopularnijom pozicijom za uhljebe :)
pa hajmo se onda i mi kandidirati. :D
Roccohljup

#612 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

sheilak wrote:
Roccohljup wrote:

pa hajmo se onda i mi kandidirati. :D
nemam stranku da me izgura :)
sheilak

#613 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by sheilak »

@roccohljup

osnujmo svoju. :D i budimo iskreni da se samo zelimo uhljebiti. :D
Roccohljup

#614 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

sheilak wrote:@roccohljup

parola:
dajte svoj glas
da uhljebite mene pa cu i ja probati vas.......
sheilak

#615 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by sheilak »

Roccohljup wrote:
sheilak wrote:@roccohljup

parola:
dajte svoj glas
da uhljebite mene pa cu i ja probati vas.......
Da. :D dobar skec za nadrealiste bi bio btw.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#616 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by malakh »

hmm, jesi li siguran u to što govoriš?

dok se nije pojavio slučaj budimir, svi smo misliti da je predsjednik federacije obična marioneta. pa šta bi.
DaysleepeR

#617 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by DaysleepeR »

malakh wrote:

dok se nije pojavio slučaj budimir, svi smo misliti da je predsjednik federacije obična marioneta. pa šta bi.
Izvoli:

Predsjedništvo je nadležno za:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora

e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.

NIŠTA od ovoga ne dotiče nikog od nas da bi toliko vremena trošili na to ko će biti član predsjedništva.
Federacija BiH je nešto SKROOOOOOZ drugo.

Dayton u ruke napamet naučiti pa onda dolaziti na forume o politici!
putokaz1

#618 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

Da ali
Politički značaj člana predsjedništva je veći od ustavnog
težina riječi predsjednika je vrijedna za glasača
ipak naš narod se veze za predsjednika a ne za kantonalnog ministra
predsjedniku se vjeruje i on se gleda na tv
politička snaga se mjeri predsjednistvom
....
lako je kupiti 2 3 zastupnika a tesko predsjednika
malakh

#619 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by malakh »

DaysleepeR wrote:
malakh wrote:

Izvoli:

Predsjedništvo je nadležno za:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora

e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.

NIŠTA od ovoga ne dotiče nikog od nas da bi toliko vremena trošili na to ko će biti član predsjedništva.
Federacija BiH je nešto SKROOOOOOZ drugo.

Dayton u ruke napamet naučiti pa onda dolaziti na forume o politici!
ja sam ovo sve znao i ne moraš se truditi nekome lekcije da držiš. ne idu ti od ruke jer tvrdiš da je ovo gore navedeno nebitno.

haloooo čovječeee, imenovanje ambasadora i predlaganje budžeta je tebi nebitno?

:lol: :lol:
DaysleepeR

#620 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by DaysleepeR »

malakh wrote:
ja sam ovo sve znao i ne moraš se truditi nekome lekcije da držiš. ne idu ti od ruke jer tvrdiš da je ovo gore navedeno nebitno.

ko je naš ambasador u USA? iz glave ne znaš. eto koliko je bitno za svakodnevni život.
a predlaganje budžeta je čisto protokolarno jer iznos koji predlaže predsjedništvo pripremi Vijeće Ministara.
Državni budžet uopšte ne dotiče obične građane. Kantonalni i federalni da.

http://sllist.ba/glasnik/2016/broj94/broj094.pdf

Od stranice 8 su korisnici državnog budžeta.

Kako rekoh Dayton u ruke napamet naučiti pa se praviti pametan po političkim forumima!
malakh

#621 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by malakh »

DaysleepeR wrote:
ko je naš ambasador u USA? iz glave ne znaš. eto koliko je bitno za svakodnevni život.
a predlaganje budžeta je čisto protokolarno jer iznos koji predlaže predsjedništvo pripremi Vijeće Ministara.
Državni budžet uopšte ne dotiče obične građane. Kantonalni i federalni da.

http://sllist.ba/glasnik/2016/broj94/broj094.pdf

Od stranice 8 su korisnici državnog budžeta.

Kako rekoh Dayton u ruke napamet naučiti pa se praviti pametan po političkim forumima!
ja ovdje pričam o općenitoj bitnosti funkcije predsjedništva, koje i jeste bitno, a ti meni spominješ neke bebuloze i hoćeš lično da se svađaš samnom.

možemo i to, nije nikakav problem.

ako neko predlaže ambasadore, ima itekako utjecaja na vanjsku politiku, a to je, ako nije najvažniji, onda jedan od najvažnijih segmenta politike u bosni i hercegovini, ako ne može stopirati budžet državnih institucija, ako neko može stopirati potpisivanje bitnijih ugovora (a vidimo kako čović blokira ugovor za iz bih), onda je to bitna funkcija.

ulazak u map, nato, eu, kreće od konsenzusa iz predsjedništva itd.

da ne razglabam dalje sa neznalicama, neka ostane na tome da ja nemam pojma, a ti si "pametan". :kiss:

ps da još dodam zvanične posjete, ali tebi je to sve manje bitno, jer šta će nama prijatelji u svijetu. ko ih hebe.
DaysleepeR

#622 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by DaysleepeR »

Vidiš kako si uskog uma.

Ja nigdje nisam rekao da je Predsjedništvo nebitno. Rekao sam da nadležnosti Predsjedništva ne dotiču običan svijet.
Posebno jer se običan svijet pred izbore zadaje u prepirke ko će pobijediti, a to je apsolutno nebitno.
Zadaj se pa mi nađi kad je koji član predjedništva blokirao bilo šta. Oni samo seru oko stvari za koje nisu nadležni.
I s obzirom da su uglavnom članovi predsjedništva predsjednici stranaka, preko svojih stranaka blokiraju državu u Skupštini i Vijeću Ministara.
Za šta ne moraju biti članovi predsjedništva. SNSD nema člana Predsjedništva pa blokira državu skoro 4 godine.
Kroz Predsjedništvo ne. Pogotovo ne oko nečega što dotiče običan svijet.
A satraše se diletanti poput Senada Hadžifejzovića mažući oči običnom neobrazovanom svijetu hoće li Željko ili će Dragan il će Bakir ili Fahro.

Apsolutno je nebitno hoće li. Ambasadori će biti imenovani, budžet će biti usvojen jer se to dogovori davno unaprijed.
I međunarodni ugovori ne zapinju na Predsjeništvu već na Skupštini. Predsjedništvo svoje predloži, odobri, potpiše i pusti dalje u proceduru. A blokade i opstrukcije se dešavaju u bitnijim institucijama. I umjesto da ljudi malo čitaju ko je na listama, zaokružuju Željku i Fahru i Bakira.

Ja o tome pričam.
putokaz1

#623 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

DaysleepeR wrote:
malakh wrote:

ko je naš ambasador u USA?
ŠAĆIRBEY ako se ne varam :D :D :D :D :D :D
putokaz1

#624 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

DaysleepeR wrote:Vidiš kako si uskog uma.

Ja nigdje nisam rekao da je Predsjedništvo nebitno. Rekao sam da nadležnosti Predsjedništva ne dotiču običan svijet.
Posebno jer se običan svijet pred izbore zadaje u prepirke ko će pobijediti, a to je apsolutno nebitno.
Zadaj se pa mi nađi kad je koji član predjedništva blokirao bilo šta. Oni samo seru oko stvari za koje nisu nadležni.
I s obzirom da su uglavnom članovi predsjedništva predsjednici stranaka, preko svojih stranaka blokiraju državu u Skupštini i Vijeću Ministara.
Za šta ne moraju biti članovi predsjedništva. SNSD nema člana Predsjedništva pa blokira državu skoro 4 godine.
Kroz Predsjedništvo ne. Pogotovo ne oko nečega što dotiče običan svijet.
A satraše se diletanti poput Senada Hadžifejzovića mažući oči običnom neobrazovanom svijetu hoće li Željko ili će Dragan il će Bakir ili Fahro.

Apsolutno je nebitno hoće li. Ambasadori će biti imenovani, budžet će biti usvojen jer se to dogovori davno unaprijed.
I međunarodni ugovori ne zapinju na Predsjeništvu već na Skupštini. Predsjedništvo svoje predloži, odobri, potpiše i pusti dalje u proceduru. A blokade i opstrukcije se dešavaju u bitnijim institucijama. I umjesto da ljudi malo čitaju ko je na listama, zaokružuju Željku i Fahru i Bakira.

Ja o tome pričam.
Otprilike ovako Predsjedništvo je Nebitno za običan narod ali bitno za stranku,za političke poene,za političku dominaciju,politički rejting,manupulacija narodnih masa......Zaštitu vitalnog interesa,Opstrukciju....itd
Da Za život je bitnija kantonalna vlada,Federalna,općinska...
Ali Radončić i neki drugi kandidurom na Predsjedništvo jačaju rejting stranci dobijaju glasove,Sefer takođe,Nekad Haris
Predsjedništvo je kao Načelnik u Predsjedništvu dio glasača vidi Bogove
Mi već znamo ko je kandidat za Predsjedništvo osim iz SDP ali kandidatske liste za Kanton neznamo,Po Inerciji se glasa bitno je Fahru zaokružit kao kontar SDA a ko je na njegovoj listi je sve jedno(2014)
Dr Arsla

#625 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Dr Arsla »

Juče ga napustiše fed. Zastupnici Kadić iz Zast.doma i Didik-Sarajlić iz Doma naroda i kant. Poslanica Avdić
Post Reply