Nova agresija na BIH?

Post Reply
Thorgerson

#601 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Thorgerson »

markomilanov wrote:Bošnjaci da su ostali u jugoslaviji ,bili bi povezani u bih,srbiji,crnoj gori,činili bi značajni deo države,imali bi svoje predstavnike u vlasti,i ta bi jugoslavija verovatno ušla u eu,bošnjačko rukovodstvo je izabralo najgore moguču odluku za svo j narod,nažalost karadžićeve pretnje su se obistinile,i rukovodstvo rs je zasluženo u hagu i oni nisu nikakvi heroji.
Bili smo vam hamali do 92. Aj zdravo.

Evo vidimo koliko je Srbija sposobna. Imaju sve sto mi nemamo (normalan ustroj drzave, ustav i sve ostalo, uredjeno da uredjenije ne moze biti), naslijedili od juge puteve i infrastrukturu, netaknuti prakticno u ratu - ali dzaba, opet ne znaju. Lako je bilo na grbaci ostalih republika. Vidimo sada koliko ste sposobni.

Mi ovakvi kakvi smo, nikakvi, pa se opet s nama koprcate. :-) :run:
Thorgerson

#602 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Thorgerson »

markomilanov wrote:Pogrešna je bila procena bošnjačkog rukovodstva,da će medjunarodna zajednica intervenisati,zadnja šansa za mir, kutiljerov plan je odbijen,bošnjaci su imali udare sa svih strana,u hrvatima nisu imali pouzdanog saveznika,medjusobni sukobi,i treba odati priznanje bošnjačkom narodu za njihovu borbu,ali ubedjen sam da bi bošnjački narod mnog bolje prošao u jugoslaviji.
Ne bi.

Kad tad bi buknulo i desilo bi se neminovno. Kad-tad. Srpski narod je bio zedan krvi i gotovo.

Jedino sto smo mi pogrijesili jeste sto se nismo prvo naoruzali i sto smo bili naivni i vjerovali vam.
General War

#603 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

zavrzlama wrote:
markomilanov wrote:Bošnjaci da su ostali u jugoslaviji ,bili bi povezani u bih,srbiji,crnoj gori,činili bi značajni deo države,imali bi svoje predstavnike u vlasti,i ta bi jugoslavija verovatno ušla u eu,bošnjačko rukovodstvo je izabralo najgore moguču odluku za svo j narod,nažalost karadžićeve pretnje su se obistinile,i rukovodstvo rs je zasluženo u hagu i oni nisu nikakvi heroji.

Tacno....moglo bi se bez gps-a obici od bihaca do titograda i novog pazara prateci masovne grobnice bosnjaka.. o toj povezanosti pises ...
...tako je, dok danas sve duzinom neretve pa rijekom bosnom pratis srusena naselja srba ili hrvata...o cemu ti ba pises?
markomilanov

#604 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Thorgerson wrote:
markomilanov wrote:Pogrešna je bila procena bošnjačkog rukovodstva,da će medjunarodna zajednica intervenisati,zadnja šansa za mir, kutiljerov plan je odbijen,bošnjaci su imali udare sa svih strana,u hrvatima nisu imali pouzdanog saveznika,medjusobni sukobi,i treba odati priznanje bošnjačkom narodu za njihovu borbu,ali ubedjen sam da bi bošnjački narod mnog bolje prošao u jugoslaviji.
Ne bi.

Kad tad bi buknulo i desilo bi se neminovno. Kad-tad. Srpski narod je bio zedan krvi i gotovo.

Jedino sto smo mi pogrijesili jeste sto se nismo prvo naoruzali i sto smo bili naivni i vjerovali vam.
Ti si ratovo i krvavio za svoju državu,i taj srpski narod koji je žedan krvi,opet odlučuje o tvojoj državi,na 500 metara od tebe,da li je moguć suživot u jednoj državi sa takvim narodom,da li postoji neki način da se milion srba izbce iz bih.
PM72

#605 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Markan ne konta da nije Alija dijelo karte nego Franjo i Slobo još u martu 1991...četnici sa kokardama i automatskim puškama hodali po Bosni od maja 1991,ja ih vidio svojim očima...
markomilanov

#606 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

General War wrote:
zavrzlama wrote:

Tacno....moglo bi se bez gps-a obici od bihaca do titograda i novog pazara prateci masovne grobnice bosnjaka.. o toj povezanosti pises ...
...tako je, dok danas sve duzinom neretve pa rijekom bosnom pratis srusena naselja srba ili hrvata...o cemu ti ba pises?
Ja stalno ističem da su srbi izvršili najviše zločina,a ostali forumaši nikako da pomenu žrtve drugih naroda.
markomilanov

#607 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

PM72 wrote:Markan ne konta da nije Alija dijelo karte nego Franjo i Slobo još u martu 1991...četnici sa kokardama i automatskim puškama hodali po Bosni od maja 1991,ja ih vidio svojim očima...
Ni bošnjaci nisu tako bili naivni,zelene beretke,patriotska liga,već su se naoružavali ali svakako srbi su imali najviše oružja,mene čudi kako bošnjaci nisu prepoznali momenat,koju stranu da izaberu,koji je to pardoks,borisli se protiv četnika, i onaj nesretni četnik radikal predesdnik rs,trebalo se razmišljati o narodu a ne o državi.
PM72

#608 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Evo pomenuću ja.Prije neki dan SIPA uhapsila nekoliko Bošnjaka radi optužbe - ratni zločin.Pobili 30 stanovnika selo Čemerno kod Ilijaša.Na prvi pogled,stvarno zločin za osudu...

Međutim,u tom selu od aprila 1992 pa do tog 10 juna 1992 bila stacionirana srpska artiljerija i to 4 haubice 122mm.Ispucali po Brezi,Visokom i sotalim mjestima iselima na hiljade granata.Pobili masu svijeta...

Armija BiH odluči da neutrališe tu artiljeriju i pošalje deverzante koji su se dva dana prikradali tom selu.I upadnu i neutrališu.Legitiman vojni cilj.Prilikom napada mještani -(koji su rodbina artiljeraca) pružili su otpor i naravno stradali tako da je pronađen dječak od 16 godina kome je u ruci pronađen osigurač ručne bombe.dakle,bacao je bombe po napadačima i naravno ubijen.Jel mi ga žao? Ni slučajno.Je li ih sve trebalo pobiti? Naravno da jeste.

I sad se to prikazuje kao ratni zločin nad civilima a od 30 ubijenih 21 vojnik i oficir.Što su dozvolili da u selo postave artiljeriju? Pa jeste li svijesni da ko se mača lati od mača gine?
PM72

#609 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

markomilanov wrote:
PM72 wrote:Markan ne konta da nije Alija dijelo karte nego Franjo i Slobo još u martu 1991...četnici sa kokardama i automatskim puškama hodali po Bosni od maja 1991,ja ih vidio svojim očima...
Ni bošnjaci nisu tako bili naivni,zelene beretke,patriotska liga,već su se naoružavali ali svakako srbi su imali najviše oružja,mene čudi kako bošnjaci nisu prepoznali momenat,koju stranu da izaberu,koji je to pardoks,borisli se protiv četnika, i onaj nesretni četnik radikal predesdnik rs,trebalo se razmišljati o narodu a ne o državi.
Ti meni pruži dokaz da su Bošnjaci ,koji su se po tebi masovno naoružavali,prvog dana rata- 04.04.1992 imali jedan jedini tenk ili top - dam ti 100 KM.Je li pošteno? Eto koliko su bili naoružani.
General War

#610 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Thorgerson wrote:
Ne bi.

Ma nemoj, a gdje su ti srbi u federaciji osim malo u sarajevu i malo u tuzli? Sta bi sa jedinim srpskim generalom u ABiH? Sa Knezom...sve u stranu sklonili...pusti se ti naivnosti, to ti sebe tjesi.
markomilanov

#611 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

PM72 wrote:
markomilanov wrote:
Ti meni pruži dokaz da su Bošnjaci ,koji su se po tebi masovno naoružavali,prvog dana rata- 04.04.1992 imali jedan jedini tenk ili top - dam ti 100 KM.Je li pošteno? Eto koliko su bili naoružani.
Zato i odajem čast bošnjacima za svoju borbu,ali mislim da je previsoka cena plaćenja za to,bošnjaci su se naoružavali po sarajevu,ali bošnjaci u istočnoj bosni ostavljeni su u nemilost,nisu bili svesni šta im se sprema,sve bi se to izbeglo ostankom u jugoslaviji,bošnjački narod u jednoj državi.
General War

#612 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

..Sto nije problem shvatiti...vec sto onoliko bosnjaka ode da se bori za Tudzmana u redovima HV i HVO?
PM72

#613 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Ja ti još jednom ponavljam,ključeve rata i mira u rukama su imali Slovo i Franjo.Još marta 1991 dogovorili su podjelu Bosne.Šta su mogli Bošnjaci Istočne Bosne? Jedino nabaviti atomsku bombu jer tad ne bi Srbi napali.
PM72

#614 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

General War wrote:
..Sto nije problem shvatiti...vec sto onoliko bosnjaka ode da se bori za Tudzmana u redovima HV i HVO?
Ima i tu razlike.95% Bošnjaka koji su ratovali u HV tamo je živjelo i radilo,rođeno,imalo porodicu.I ja imam rođaka koji je rođen u Splitu jer mu je otac radio pri vojsci.I naravno da je branio svoj grad.

Slabo je koji Bošnjak koji je živio u Bosni uzeo prnje pa put Hrvatske da ratuje.
markomilanov

#615 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

PM72 wrote:Ja ti još jednom ponavljam,ključeve rata i mira u rukama su imali Slovo i Franjo.Još marta 1991 dogovorili su podjelu Bosne.Šta su mogli Bošnjaci Istočne Bosne? Jedino nabaviti atomsku bombu jer tad ne bi Srbi napali.
Ostanak bih u jugososlaviji bi sprečio rat i stradanja,ako su se muslimani plašili da ostanu sa srbima,tako su se srbi u bih,plašili muslimana, e sad jebiga ko je tu u pravu.
PM72

#616 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

markomilanov wrote:
PM72 wrote:Ja ti još jednom ponavljam,ključeve rata i mira u rukama su imali Slovo i Franjo.Još marta 1991 dogovorili su podjelu Bosne.Šta su mogli Bošnjaci Istočne Bosne? Jedino nabaviti atomsku bombu jer tad ne bi Srbi napali.
Ostanak bih u jugososlaviji bi sprečio rat i stradanja,ako su se muslimani plašili da ostanu sa srbima,tako su se srbi u bih,plašili muslimana, e sad jebiga ko je tu u pravu.
Reci ti meni,onako iskreno-ko se koga više plašio,Bošnjaci Srba koji su imali 400 tenkova,200 oklopnih transportera,1200 artiljerijskih cijevi i skladišta municije ili Srbi Bošnjaka koji su imali par hiljada pušaka rezervnog sastava milcije i par stotina prokrijumčarenih kalašnjikova?

Ko je tu bio u situaciji da se plaši a ko je mislio da je jak pa ga bolio klinac za tuđim pravima i mišljenjem?
General War

#617 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

PM72 wrote:Evo pomenuću ja.Prije neki dan SIPA uhapsila nekoliko Bošnjaka radi optužbe - ratni zločin.Pobili 30 stanovnika selo Čemerno kod Ilijaša.Na prvi pogled,stvarno zločin za osudu...

Međutim,u tom selu od aprila 1992 pa do tog 10 juna 1992 bila stacionirana srpska artiljerija i to 4 haubice 122mm.Ispucali po Brezi,Visokom i sotalim mjestima iselima na hiljade granata.Pobili masu svijeta...

Armija BiH odluči da neutrališe tu artiljeriju i pošalje deverzante koji su se dva dana prikradali tom selu.I upadnu i neutrališu.Legitiman vojni cilj.Prilikom napada mještani -(koji su rodbina artiljeraca) pružili su otpor i naravno stradali tako da je pronađen dječak od 16 godina kome je u ruci pronađen osigurač ručne bombe.dakle,bacao je bombe po napadačima i naravno ubijen.Jel mi ga žao? Ni slučajno.Je li ih sve trebalo pobiti? Naravno da jeste.

I sad se to prikazuje kao ratni zločin nad civilima a od 30 ubijenih 21 vojnik i oficir.Što su dozvolili da u selo postave artiljeriju? Pa jeste li svijesni da ko se mača lati od mača gine?
Jesu li nasli te haubice? Ja koliko znam ne.
General War

#618 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

PM72 wrote:
General War wrote:
Ima i tu razlike.95% Bošnjaka koji su ratovali u HV tamo je živjelo i radilo,rođeno,imalo porodicu.I ja imam rođaka koji je rođen u Splitu jer mu je otac radio pri vojsci.I naravno da je branio svoj grad.

Slabo je koji Bošnjak koji je živio u Bosni uzeo prnje pa put Hrvatske da ratuje.
...i to nije problem shvatiti, ali kompletne HVO i HV brigade koja je presla granicu 92...konkretno hercegovina-posavina.
PM72

#619 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

General War wrote:
PM72 wrote:Evo pomenuću ja.Prije neki dan SIPA uhapsila nekoliko Bošnjaka radi optužbe - ratni zločin.Pobili 30 stanovnika selo Čemerno kod Ilijaša.Na prvi pogled,stvarno zločin za osudu...

Jesu li nasli te haubice? Ja koliko znam ne.
Ne provaljuj se.Jednu su uspjeli gurnuti niz brdo a ostalim sjebali zatvarače i nišanske sprave.Uglavnom,artiljerija koja je gađala civilne objekte neutralisana i sa tog mjesta više nije ispaljena nijedna granata.
PM72

#620 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

General War wrote:
...i to nije problem shvatiti, ali kompletne HVO i HV brigade koja je presla granicu 92...konkretno hercegovina-posavina.
Ti pitaš što onoliko Bošnjaka ode da se bori za Tuđmana a sad mi pominješ brigade HV...i nije HVO prelazio granicu,ti kao da ne kontaš šta je šta.
archi_a

#621 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Ebo te, što su ovi srbi plašljiv narod. Plašili se slovenaca pa poslali specijalce na granicu sa austrijom, plašili se hrvata i razorili Vukovar, granatirali Dubrovnik i pokrenuli balvan bunu u Kninu, pa napravili zločine i masovne grobnice u istočnoj Bosni zato što su čuli da se zelene beretke naoružavaju u Tuzli i Sarajevu, pa se plašili albanaca na Kosovu i slali miliciju svake sedmice, da prave racije po pijacama i da se obučava pendrecima na albancima, pa pokušali malo da se plaše u crnoj gori i da pokušaju vojni udar i ubistvo premijera, pa tokom nereda u parlamentu Makedonije, poslali par svojih ekstrema da se plaše i izazovu tuču, pa poslali par svojih iz četničkog udruženja da vrše ulogu paramilicije i regulišu saobraćaj na Krimu, plašeći se naravno. :lol:
I šta hoćeš da postigneš, majstore? Da relativizuješ, da izjednačiš? Šta je poenta?
Kažeš prošetajte Bosnom i vidite koliko je ima. Ima je majstore svuda. Svuda kuda šetam. I ne može me ni jedan dodikov policajac zaustaviti i reći:"nema prolaska". I može me napasti grupa krkana, ako čuju moje ime, i za to je kriva policija u entitetu rs, koja uglavnom ne reaguje. Mogu čak i kupiti nekretninu ili pokrenuti posao u tom entitetu, ne može mi niko zabraniti, jer sam državljanin Bosne i Hercegovine. Mogu usporiti, pokušati zaplašiti, ali i to će proći. Sad imamo aparthejd, a ti se time ponosi ako ti to može stati pod kožu. To više govori o takvim "patriotama". Zna se ko se boji drugog i drugačijeg. Miševi!!! Ali neće vječno lukač biti prvi milicajac. Zakon postoji, samo ga ekipa secesionista ne primjenljuje trenutno. Proces je nezaustavljiv, samo spor. Cilj je bio BiH, nezavisna i cjelovita, sa svojom monetom, svojom granicom, svojim pasošem, svojom poreznom politikom, svojom vanjskom politikom, svojim ambasadorima. Cilj je ispunjen! Kad tad će se i među srbima naći čovjek koji će reći:"dosta više, majku vam ebem. Hoću da uradim sve što treba radi svoje djece. Neću praviti blokade, neću usporavati, hoću da napredujemo svi". A do tada, sistem se gradi. Država Bosna i Hercegovina postoji!!
A jačina i širina kod probosanskih snaga je očigledna. Zato ti ovdje možeš "iznositi mišljenje" i tumačiti. Na nekim drugim forumima ti ebu majku svi, od članova foruma do moderatora. Širina i veličina smo za one koji i dalje podržavaju i negiraju genocid, širina u svakom smislu te riječi!!!!
Last edited by archi_a on 13/01/2018 14:44, edited 2 times in total.
sumirprimus

#622 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

Zasto uopce raspravljate sa teroristickim agresorskim abonentima?
Nema rasprave.
Ocete ocepljenje?Bujrum . Manite price i lafine.
Jeste li lavovi il niste, gedzani?
PM72

#623 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Nemoj tako.Sevap je neukog podučiti,gladnog nahraniti a žednog napojiti.Najlakše se isprsiti i reći - hajd' ako smiješ.Polako,sabura.
General War

#624 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

PM72 wrote:
General War wrote:
Ti pitaš što onoliko Bošnjaka ode da se bori za Tuđmana a sad mi pominješ brigade HV...i nije HVO prelazio granicu,ti kao da ne kontaš šta je šta.[/quote]
Hoces da kazes da se brigade HV nisu usle u posavinu i hercegovinu i bosnjaci u njima?
A HVO je bio pod komandom koga? Sarajeva?
sumirprimus

#625 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sumirprimus »

Ma je bo rat generalno.
Al kad vec laprdaju godinama. Jebo laprdanje ajde gej napumpane beretkice. Napravili fabriku slatkisa da valja i kontaju opet sila . furde jedne kokuzi ko i mi.
Post Reply