Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#601 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:Činjenica je da nikad neće biti napravljen spisak koji će svima ugoditi :) Takav spisak ne postoji, a još manje selektor koji će ga napravit...
A je li logično da se ne zove Kapić, realno :D Evo ti reci :D
Dead Man Walking

#602 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Los spisak, previse starohana, jedino pozitivno je sto su samo dva nasa igraca tu pa nam nece previse poyebati pripreme.
cyprus

#603 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:
cyprus wrote:Činjenica je da nikad neće biti napravljen spisak koji će svima ugoditi :) Takav spisak ne postoji, a još manje selektor koji će ga napravit...
A je li logično da se ne zove Kapić, realno :D Evo ti reci :D
Jebga, moram priznat da sam ove godine ofalio sa praćenjem, tako da jedino znam da Kapić postoji i da igra u Sloveniji... Nemam pojma u kakvoj je formi :-D :oops: Ali ti evo potpuno vjerujem da je u dobroj i da zaslužuje poziv :-D

Međutim, poenta je da će vazda i na svakom spisku biti tako izostanaka nekih koji zaslužuju da se isprobaju... A biće i onih za koje ne znaš otkud tu... Vazda i pod bilo kojim selektorom... Ne samo kod nas... To je mislim slučaj u sve i jednoj selekciji svijeta...
last mohicans

#604 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Duljevica ne bi pustile svabe,ha? Imaju li oni pauze uopce? Bas bi valjalo da je i on na spisku..
Korisničkoime

#605 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Logovan wrote:
Korisničkoime wrote: Sasvim razumno, do 23, preko nema bas nekog smisla medjutim buduci sa nije termin FIFE tesko da ce selektor moci racunati na bilo kojeg igraca izvan PL-a tako da je izbor dosta ogranicen.
Svidja mi se iz onog gostovanja kod Senada sto selektor kaze nadam se da ce Meksiko i SAD biti sa prvom postavom u punoj snazi. Jos je rano reci ali mi ne izgleda kao da se skriva, ili je lud, ili glumi ili zaista misli da imamo neki potencijal.
Pa slažem se, do 23 i idemo srušiti Meksikance i Amerikance. :skoljka: Ma teško da će biti sa prvim postavama, neće svi vjerovatno biti.

A ne znam što bi glumio da imamo neki potencijal. :D Biće da je ozbiljan, inače ne bi ni dolazio kod nas.
Zato sto u sustini i ne zna s cime raspolaze, poznaje 10-tak igraca i svoju pricu temelji na tome, zato kazem il glumi il nesto drugo.
Ja se nadam da nije tako, od pocetka sam za Prosineckog i znajuci kolika primanja kod Azera ima kada se prvi put spomenulo njegovo ime mislio sam da je to samo fantaziranje nasih novinara.
Mi ne mozemo dovesti provjereno trenersko ime znaci nekoga ko je dokazan u ligama 5-ce jer nece doci a ni mi nemamo para za to, mozemo samo dovesti nekoga od koga se ocekuje da bi mogao postati odlican trener u evropakim okvirima, Prosinecki je upravo to.
Sto se tice spiska mislim kao prvo da je jasno da je Prosinecki vjerovatno imao malo udjela u istom, suludo je i ocekivati da je on upoznat sa svim pozvanim igracima, opet nije do selektora nego do Saveza koji je dugo cekao dok je napravio izbor a zna se da se za vize u SAD ceka dugo, tako da selektor i nije imao vremena. U svakom slucaju neko ga je tu nasavjetovao eh sada ako je tu vecina olupina to ce Prosinecki brzo da skuzi i nadam se ubuduce da zaobilazi tog ko ga je sada nasavjetovao.
Po pitanju Kapica zna li ko da li bi on dobio uopste odobrenje kluba da ide, vidim da je Tomic iz Olimpije pozvan.
Nema ni Kadusica i to mi je malo cudno buduci da od desnih bekova vidim samo Todorovica, Stanic moze da igra i desno kolilo zna ali je u sustini lijevi bek, tako da me malo i to cudi pogotovo sto Kadusic moze da igra na vise pozicija.
Muhamed Đakmić

#606 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Kadušić je za Sarajevo odigrao 532 minute na jesen u Premijer ligi BiH, ukupno sedam utakmica, a posljednju još u desetom kolu Premijer lige BiH.

Da li je bilo do Husrefa Musemića ili do njega, vidjet ćemo definitivno u skorijoj budućnosti, no daleko je on od poziva čak i u ovakvoj situaciji.

A Kapić je imao dopust kluba, to sigurno znam.
lakilaka

#607 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by lakilaka »

Korisničkoime wrote:
Logovan wrote:
Korisničkoime wrote: Sasvim razumno, do 23, preko nema bas nekog smisla medjutim buduci sa nije termin FIFE tesko da ce selektor moci racunati na bilo kojeg igraca izvan PL-a tako da je izbor dosta ogranicen.
Svidja mi se iz onog gostovanja kod Senada sto selektor kaze nadam se da ce Meksiko i SAD biti sa prvom postavom u punoj snazi. Jos je rano reci ali mi ne izgleda kao da se skriva, ili je lud, ili glumi ili zaista misli da imamo neki potencijal.
Pa slažem se, do 23 i idemo srušiti Meksikance i Amerikance. :skoljka: Ma teško da će biti sa prvim postavama, neće svi vjerovatno biti.

A ne znam što bi glumio da imamo neki potencijal. :D Biće da je ozbiljan, inače ne bi ni dolazio kod nas.
Zato sto u sustini i ne zna s cime raspolaze, poznaje 10-tak igraca i svoju pricu temelji na tome, zato kazem il glumi il nesto drugo.
Ja se nadam da nije tako, od pocetka sam za Prosineckog i znajuci kolika primanja kod Azera ima kada se prvi put spomenulo njegovo ime mislio sam da je to samo fantaziranje nasih novinara.
Mi ne mozemo dovesti provjereno trenersko ime znaci nekoga ko je dokazan u ligama 5-ce jer nece doci a ni mi nemamo para za to, mozemo samo dovesti nekoga od koga se ocekuje da bi mogao postati odlican trener u evropakim okvirima, Prosinecki je upravo to.
Sto se tice spiska mislim kao prvo da je jasno da je Prosinecki vjerovatno imao malo udjela u istom, suludo je i ocekivati da je on upoznat sa svim pozvanim igracima, opet nije do selektora nego do Saveza koji je dugo cekao dok je napravio izbor a zna se da se za vize u SAD ceka dugo, tako da selektor i nije imao vremena. U svakom slucaju neko ga je tu nasavjetovao eh sada ako je tu vecina olupina to ce Prosinecki brzo da skuzi i nadam se ubuduce da zaobilazi tog ko ga je sada nasavjetovao.
Po pitanju Kapica zna li ko da li bi on dobio uopste odobrenje kluba da ide, vidim da je Tomic iz Olimpije pozvan.
Nema ni Kadusica i to mi je malo cudno buduci da od desnih bekova vidim samo Todorovica, Stanic moze da igra i desno kolilo zna ali je u sustini lijevi bek, tako da me malo i to cudi pogotovo sto Kadusic moze da igra na vise pozicija.
stanic nije u sustini lijevi bek. stanic je u zelji bio univerzalac i krpio je mjesta gdje u datom trenutku je neko falio.
spree

#608 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by spree »

mene samo cudi sto nije pozvan bosanski baggio. covjek u americi, ne bi trebao putovati, ne treba viza, ne treba lova. mlad, perspektivan :oops: , a ima i vrhunski nadimak :D
Artest

#609 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Artest »

Ocekivao sam Memisevica, Milosevica...ali valjda je rezon da ih klubovi ne bi pustili?!
Robi mora uciti po ubrzanom kursu. Sutra kad ga novinar upita za Hadziahmetovica, on mora znati kakva je vrsta igraca, sta se desava s njim, u kakvom je zdravstvenom stanju. Morat ce se oduprijet i utjecaju kojekakvih menadzera koji ce mu (posredno) naturat svoje igrace.

Spisak treba kritikovat, ako bude potrebe, tek za Ligu nacija. Do tada bi i Prosinecki trebao steci pravu sliku postojeceg kadra.
luckylaka

#610 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Kako ce Robi pozvati najbolje iz Premijer lige kada ne zna dva igraca u ligi.Naravno da mu je neko sugerisao za pozvane igrace.Da je napravio spisak od 1500 igraca opet bi bilo zamjerki.Ako medju pozvanim igracima koji dolaze u Ameriku ima molera,mehanicara i bravara neka se jave ostaju ovdje.Jebo fudbal :D
Edin H.

#611 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:Kako ce Robi pozvati najbolje iz Premijer lige kada ne zna dva igraca u ligi.Naravno da mu je neko sugerisao za pozvane igrace.Da je napravio spisak od 1500 igraca opet bi bilo zamjerki.Ako medju pozvanim igracima koji dolaze u Ameriku ima molera,mehanicara i bravara neka se jave ostaju ovdje.Jebo fudbal :D
Dakle uletite na Robijev spisak, sredite vizu, lucky zavrsava dalje za posao. :izet:
kiligonzales

#612 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

Sta se realno moze za par dana postici na selektorskoj poziciji :)

Spisak jeste beze, ali moglo se iz razlicitih liga na pauzi kombinovati malo bolji spisak, da se nije nekome u savezu zurilo, ne znam sto ne pozva malog Rifeta Kapica pored Jasmina Mesanovica, kad je vec u Sloveniji pauza. :D

Nadam se da nas nece obrukati ovi premierligasi. Malo nas vade ovi igraci iz inostranstva. :D
kudrilo

#613 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kudrilo »

Igrači sa spiska od kojih nemaš ništa ili gotovo ništa nakon ovih prijateljskih:
Srdjan Stanic 1989. god
Almir Bekic 1989. god
Zoran Kvrzic 1988. god
Ognjen Todorovic 1989. god
Mersudin Ahmetovic 1985. god

Teško da nešto više se može očekivati i od Šećerovića npr., ima 26 godina i igra za Mladost Doboj Kakanj. Ima ih još, ali da me ne bi obojili u neke boje da gledam ko je odakle, nek ostane na ovim.

Golmani: budućnost bi trebala biti u Piriću, Trkulja je tu radi Marinovića, za Šehu znamo ko je i šta je, trebao dobiti ranije priliku.
Odbrana: desni bek nam je rak rana, a i od ovih pozvanih ne očekujem puno. Od štopera se od ovih može trenutno dobiti bar jedan za klupe, očekujem dobro izdanje Graovca jer je u strašnoj formi. U budućnosti očekujem dosta i od Mihojevića i Šerbečića.
Sredina i krila: zavisi ko priliku dobije, jer su pozvani i Medunjanin i Bešić. Ima mladih talentovanih, vidjećemo ko šta može. Dvojicu bar dobiti za opticaja bi bilo vrh. Očekujem puno od Menala.
Napad: Hodžić bi trebao konačno odigrati šta u dresu repke. Mešanovića nikad nisam pretjerano cijenio, ali eto čujem tražen je. Ahmetović možda i ne bude u 20 igrača jer mi nema smisla voditi špica koji igra u našoj ligi, a stariji je od Džeke.
luckylaka

#614 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:Kako ce Robi pozvati najbolje iz Premijer lige kada ne zna dva igraca u ligi.Naravno da mu je neko sugerisao za pozvane igrace.Da je napravio spisak od 1500 igraca opet bi bilo zamjerki.Ako medju pozvanim igracima koji dolaze u Ameriku ima molera,mehanicara i bravara neka se jave ostaju ovdje.Jebo fudbal :D
Dakle uletite na Robijev spisak, sredite vizu, lucky zavrsava dalje za posao. :izet:
:D start $ 7.50.Inace koliko vidim interesovanje za utakmice do sad je vrlo slabo i glupson iz saveza koji je dogovarao utakmice je vjerovatno operisan od fudbala
Idemedosumom

#615 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Idemedosumom »

Spisak ne valja ništa!

Hvala ti Robi na svemu što si učinio za nas, ali mislim da je vrijeme da napustiš mjesto selektora.

Bolje da se rastanemo k'o ljudi.
poostar

#616 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by poostar »

Eno na klixu se smatra da je propust sto Anel Hadzic, 28, iz Videotona nije dobio poziv.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dokle vise ovo preseravanje ?
Dr. Kuca

#617 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Nije bilo vremena za dublje analiziranje igraca, savjetovao se sa nekim trenerima iz PL-a.
Tomahawk11
Globalni moderator

#618 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Joj, al ste se nafatali :-)
Bolan, nije Robi pravio spisak.
Kad će ga praviti?
markomilanov

#619 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

Nešto mi fali na ovom spisku,mnogo igrača iz Zrinjskog,ŠIrokog a malo .......
manijak1

#620 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

markomilanov wrote:Nešto mi fali na ovom spisku,mnogo igrača iz Zrinjskog,ŠIrokog a malo .......
Iz Bosanske Krupe , Borca , Radnika , Kozare , Zvijezde 09 , Slavije , ........ :? :? :D
Eto ti Robi :D ni on nešto ne mari za ključ ...... :D
markomilanov

#621 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

manijak1 wrote:
markomilanov wrote:Nešto mi fali na ovom spisku,mnogo igrača iz Zrinjskog,ŠIrokog a malo .......
Iz Bosanske Krupe , Borca , Radnika , Kozare , Zvijezde 09 , Slavije , ........ :? :? :D
Eto ti Robi :D ni on nešto ne mari za ključ ...... :D
Toliko srba u želji i sarajevu ,a tako malo u repki,nije to fino Roberte.
Bazinga1234

#622 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

poostar wrote:Eno na klixu se smatra da je propust sto Anel Hadzic, 28, iz Videotona nije dobio poziv.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dokle vise ovo preseravanje ?
Fali neko da zapjeva himnu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#623 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kralju
Thorgerson

#624 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Thorgerson »

A sta je uopste svrha ovih utakmica? Mislim, sta sad ce neko od ovih igraca odjednom boom neki dozivjeti i uraditi nesto sto do sada u karijeri nije uradio. Ne kontam.

I da uradi nesto, opet ovo nije ekipa koja ce se takmiciti...neka naprave pobogu B reprezentaciju i neka dovedu trenera i nek se zajebaju.

Ovo je smijurija. Dakle, propustili smo zvanicne termine prijateljskih utakmica, kada su sve jebene drzave igrale - mi nismo, naravno nismo imali selektora, kada smo mogli pozvati standardne igrace i one najbolje za koje mislimo da bi moglo biti nesto od njih, pa nesto kombinovati. Dati selektoru materijala.

Mislim, ovo je samo bacanje para i gubljenje vremena i Prosineckog i ovih momaka. Vodis nekakvu ekipu od koje znas da neces imati nista, nikakve fajde preko bare u Ameriku.

:run:
kakotakonikako

#625 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kakotakonikako »

Mamić prozvao novog selektora reprezentacije BiH
Mamić je na konferenciji za medije iznio svoju odbranu povodom optužbi tužilaštva da je tokom vladavine u klubu stekao veliku imovinsku korist od transfera. On je prilikom svog obraćanja prozvao i novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine da je dobio šest miliona maraka. – Optužnica kaže da sam preko transfera izvukao stotine miliona iz Dinama. Oni kao da nikad nisu čuli za dogovore između klubova i igrača pri podjeli odštete, rekao je Mamić i dodao: - Dario Šimić je dobio pet miliona maraka na račun u inostranstvu, Zvonimir Boban 13 miliona dolara, Robert Prosinečki, koji me sada proklinje po medijima, dobio je šest miliona maraka. Zašto šutite? I svi ostali šute, rekao je Mamić.

Jeben Maminjo. Bez dlake na jeziku.

Prosinečki: Cilj je stvoriti dobre preduslove za kvalitetne rezultate
Nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, sada u svojstvu izabranog selektora naše „A“ reprezentacije, pokušali smo složiti mozaik utisaka Roberta Prosinečkog u kratkim crtama. Gospodine Prosinečki, molim Vas da nam ukratko iznesete prve utiske nakon press konferencije na kojoj ste zvanično predstavljeni kao selektor naše „A“ selekcije i prvih dana na novom zadatku u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. - Za početak mogu samo reći, prezadovoljan sam. Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra. Ono što me je posebno dojmilo jeste kafa dobrodošlice sa zaposlenicima u sjedištu Saveza. Atmosfera u gradu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine sretnim. To su prednosti koje će i meni u konačnici olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini, rekao je Robert Prosinečki za sajt N/FS Bosne i Hercegovine. Šta ste uspjeli obaviti od predviđenih zadataka za ovo kratko vrijeme od subote do povratka u Zagreb? - Za veoma kratko vrijeme, od nedjelje do danas sam uspio održati nekoliko vrlo korisnih sastanaka koji su u konačici polučili rezultatom. Jučer je i zvanično objavljen širi spisak igrača za turneju u SAD-u. Obavio sam i veoma korisne razgovore sa ljudima iz Saveza, koji su mi dali sve potrebne informacije o aktivnostima za naredni period. Naravno, naš cilj je da se na prvom okupljanju bolje upoznamo, kako igrači mene, tako i ja njih, kako bismo stvorili dobre preduslove za kvalitetne rezultate. Koji su Vaši daljnji planovi nakon povratka iz SAD-a? - U ovom momentu je najbitnije da igramo utakmice sa jakim selekcijama, da se češće okupljamo, da pokušamo napraviti najbolje u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za mjesec mart smo planirali odigravanje novih utakmica, jer ponuda nam ne manjka, tako da ćemo u kontinuitetu imati kvalitetne provjere. U Sarajevo se vraćam za 10 dana, a do tada svima želim svako dobro, osobnu sreću i zdravlja prije svega. Želim nam puno sreće na putu kojeg smo zajednički zacrtali i kojem stremimo, a to je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine!

Evo i BHFanaticosa

Navijačka grupa reprezentacije BiH BHFanaticos putem zvanične stranice reagovala je na izbor Roberta Prosinečkog kao novog selektora fudbalske A selekcije naše zemlje.

“Nismo se puno oglašavali kada je u pitanju selektor Bosne i Hercegovine! Nismo se uopšte oglašavali ni nakon smjene Mehmeda Bazdarevića!

Pratili smo dešavanja i pisanja u vezi izbora novog selektora. Brojna imena znana i neznana su bila spomenuta kroz naše medije i u javnosti.

Već nakon kraćeg perioda moglo se vidjeti da su ”dva” kandidata ušla u uži krug, a ovi ostali su bili samo dio još jedne farse, jer realno, neka imena koja su se spominjala za Mešine nasljednike, mi ne bi imali nikakve šanse da ih dovedemo na selektorsku poziciju.

Ono što svakako ’’zapadne za oko’’ je način izbora selektora!

Najpoznatija imena našeg fudbala poput Ivice Osima, Duška Bajevića, Zvjezdana Misimovića, Seada Kajtaza članovi su komisije koja je razgovarala sa kandidatima koji bi mogli naslijediti Mešu Baždarevića, međutim, nijedno iole ozbiljnije trenersko ’’ime’’ nije imalo neke ambicije da preuzme klupu reprezentacije BiH. Možda su znali da poslije tih razgovora opet moraju proći rešeto fudbalskih znalaca iz IO-a, koji brat bratu, nisu pet puta loptu šutnuli.

Sav ovaj proces ne bi bio dovoljno zanimljiv da se u svo to sivilo ne uključe ”sportski eksperti”, ti isti su zaduženi da nas uče o ljubavi kandidata prema našoj reprezentaciji, te kako njima novac nije bitan već izazov!

Pokušajmo donekle realno razmišljati, bar na trenutak, svaki trener, igrač, moler ili doktor u poslu koji obavljaju žele izazove, i da za svoj obavljen posao imaju naknadu u skladu sa obavljenim poslom.

Da li je novoizabrani selektor odbio bolju ponudu, da bi trenirao BiH, je skroz beznačajan podatak za javnost. Čovjek ne radi besplatno i naravno niko ne kaže da treba raditi džaba!

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Mehmedu Baždareviću – Meši.

Meša veliko HVALA I PUNO SREĆE U DALJEM RADU!

Prosinečki!?

Novi selektor je Robert Prosinečki. Prateći izvještaje i intervjue, radi se o velikom stručnjaku i treneru, da li je to tako, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Onaj Robert kojeg se sjećamo sa fudbalskih terena, tj. kao igrača, definitivno spada u vrh svjetskog fudbala, ali kao trener – možda negdje blizu zlatne sredine.

Naravno kao navijači mi bi voljeli da nas demantuje, te da izbori EP, ali nećemo ga sada dizati u zvijede da bi ga sutra osudili! Navijanje i podrška svim reprezentativnim selekcijama, naučila nas je da smanjimo očekivanja i onda smo vazda zadovoljni!

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri bio je pomoćnik HR reprezentacije 2006-2010; 2010-2012 Crvena Zvezda; 2012-2013 Kayserispor; 2014-2017 Azerbejdzan i sada BiH. Najveći uspjeh i jedini za sada je osvajanje Kupa Srbije sa Crvenom Zvezdom.

Ovo su činjenice, sve ostalo je uljepšavanje. Svjesni smo činjenice da je Prosinački jedan od najvećih igrača ikada sa ovih prostora i nadamo se da će sa BiH ostvariti trenerski uspjeh poput onoga što je kao igrač imao sa Crvenom Zvezdom.

Ne moraš nas kupovati sa pričom, učini to rezultatom, umorni smo od priča i obećanja, želimo rezultate, svjesni smo kvaliteta reprezentacije i (ne)kvaliteta ljudi u Savezu, a tebi Roberte sretno pa kako bude bude!”, stoji u saopštenju.
Locked