Nisu oni izabrali da igraju za Svicu zato sto je vole ili se osjecaju svicarci, nego zato sto je Svicarska bolja fudbalska zemlja od Albanije i imaju mjesta u njoj. Kakva ljubav i osjecaji, tu je cisti interes. Igranje na EP i SP, to je jedini razlog. Slicno kaoi Izet Hajrovic, izabrao Svicu jer je mislio da ima mjesta kad je skontao da nema eh onda cu za BiH igrati. Nije sigurno jednu vecer zaspao kao svicarac a ustao kao bosanac.cyprus wrote: Obojica su imali priliku da zaigraju, jal za Albaniju, jal za Kosovo, i oni opet izabraše Švicarsku... Shaqiri na kopačkama možda ima kosovsku zastavu, ali na prsima zasigurno ima švicarski grb... Ne trebam valjda objašnjavati šta je važnije...
Nervira me ova priča pravo... Pomirite se da su sve normalne evropske zemlje multietničke i da će kako vrijeme prolazi imati sve multietničkiju strukturu... S tim u vezi, "domoroci" imaju obavezu da ljude imigrantskog porijekla prihvate kao svoje ravnopravne sugrađane, a imigranti imaju obavezu da države u kojima žive prihvate kao svoje i da se uklope...
Hajd nećemo skretat dalje sa teme, samo htjedoh reći kako me ova vrsta priče baš izbija iz cipela...
PS To što slušaš Sinana i voliš ćevape ti nije prepreka da budeš Švicarac/Šved...
21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#601 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
- Point.
#603 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ako su sportski razlozi, onda je jos vise nejasna odluka. Hvala na odgovoru.BHF_Manijak wrote:Ma nista, nema nista zvanicno nego kolumnisti nagadjaju, spekulise se itd... Navodno iskljucivi razlozi su sportski, dakle nema nista iza kulisa, da su se tipa popickarali i slicno...Point. wrote:Nego, još ne mogu da vjerujem ds je Löw izbacio jednog od najboljih njemačkih igrača prošle sezone, Sanea. Šta pišu njemački mediji o tome, ima li ko od naših da malo sabere.
Ovaj je kreten u glavu, najkasnije sada je to jasno valjda svima. Igraca sa ubjedljivo najjacom formom, koji ti nosi kvalitet 1 na 1 igre, brzine i driblinga, izbaciti i ne povesti, pa to je da u koljeno sebi pucas.
Plus je kuk'o na EP-u 2016 kako nema igraca koji je jak na driblingu i koji moze duel igru rijesiti u svoju korist i onda sad ovo napravi.
Navodno nije Sane jos "leg'o" u reprezentaciji, slabije partije nego u Cityu... Eto nek' je Brandt eksplodir'o, jebo ti on mater...
A spominje se kao odgojna metoda zbog izostanka sa Kupa Konfederacija, iako je decko tad isao na operaciju nosa, al' eto... Valjda lakse ostrit qrac na Saneu, paklenom igracu, nego na mrtvom Rudyu ili Brandtu.
Jebo te led Draxler mu neupitan, a lik presjedio na klupi PSG-a sve moguce, plus mu statistika goli qrac.
Helem od 2008. trubim da je ovaj rovokopac kita od trenera, jebo mu mentalitet i "snaga ekipe" mater, nek' ide u Stuttgart pa tamo slaze ekipu po karakteru.
- Logovan
#604 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ma neće valjda ostati bez Kanea.
Naime, novi kapiten Engleske jučer je ranije napustio trening reprezentacije i požalio se na probleme zgloba desne noge. Ova povrede dugo vremena muči Kanea
- zomri
#605 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa ko će im sad kornere izvoditiLogovan wrote:Ma neće valjda ostati bez Kanea.
Naime, novi kapiten Engleske jučer je ranije napustio trening reprezentacije i požalio se na probleme zgloba desne noge. Ova povrede dugo vremena muči Kanea
- AmiĐa_Idriz
#606 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
zomri wrote:Pa ko će im sad kornere izvoditiLogovan wrote:Ma neće valjda ostati bez Kanea.
Naime, novi kapiten Engleske jučer je ranije napustio trening reprezentacije i požalio se na probleme zgloba desne noge. Ova povrede dugo vremena muči Kanea![]()
![]()

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#607 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Kakvi ste vi scouseri, ne navijate za kolijevku nogometa na SP.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#608 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa nije ti bas neka pametna rabota o tome raspravljati sa ljudima koji dijele slicnu sudbinucyprus wrote:
Obojica su imali priliku da zaigraju, jal za Albaniju, jal za Kosovo, i oni opet izabraše Švicarsku... Shaqiri na kopačkama možda ima kosovsku zastavu, ali na prsima zasigurno ima švicarski grb... Ne trebam valjda objašnjavati šta je važnije...
Nervira me ova priča pravo... Pomirite se da su sve normalne evropske zemlje multietničke i da će kako vrijeme prolazi imati sve multietničkiju strukturu... S tim u vezi, "domoroci" imaju obavezu da ljude imigrantskog porijekla prihvate kao svoje ravnopravne sugrađane, a imigranti imaju obavezu da države u kojima žive prihvate kao svoje i da se uklope...
Hajd nećemo skretat dalje sa teme, samo htjedoh reći kako me ova vrsta priče baš izbija iz cipela...
PS To što slušaš Sinana i voliš ćevape ti nije prepreka da budeš Švicarac/Šved...
Slazem se sa tim sto ti pises, ali isto tako zadrzavam pravo da mi je to poprilicno sladunjavo i neukusno. Ne mozes se jebat a da ti ne udje. Ako toliko volis Kosovo, igraj za njega. Ali ne prc milojka onda nema Eura, nema Mundijala...
- pirmin
#609 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Je li ovo prvo i poslednje prvenstvo bez ITA/NED?
- BHF_Manijak
#610 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ne moze da ti se ne uklapa u viziju igrac sa najboljom formom i jedan od najboljih mladih igraca danasnjice. Nikako.muhafuca wrote:
Nego ovi sto razglabaju koga je Svabo trebao pozvati a koga ne su mi najjaci.
Ako se iko dokazao kao dobar reprezentativni trener to je Lowe.
Svabija vazda podere kvalifikacije i uvijek dobro dogura i na svjetskom i na Evropskom i onda belaj sto nije pozvan Sane![]()
Zna covjek valjda ko mu se uklapa a ko ne u njegovu koncepciju i viziju
Ne pricamo o nekom Towsendu, nego o momku koji je proglasen najboljim mladim igracem EPL-a i kako rekoh igrac sa najboljom trenutnom formom od svih Nijemaca.
- Muhamed Đakmić
#611 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
_BataZiv_0809 wrote:Pa nije ti bas neka pametna rabota o tome raspravljati sa ljudima koji dijele slicnu sudbinucyprus wrote:
Obojica su imali priliku da zaigraju, jal za Albaniju, jal za Kosovo, i oni opet izabraše Švicarsku... Shaqiri na kopačkama možda ima kosovsku zastavu, ali na prsima zasigurno ima švicarski grb... Ne trebam valjda objašnjavati šta je važnije...
PS To što slušaš Sinana i voliš ćevape ti nije prepreka da budeš Švicarac/Šved...![]()
Slazem se sa tim sto ti pises, ali isto tako zadrzavam pravo da mi je to poprilicno sladunjavo i neukusno. Ne mozes se jebat a da ti ne udje. Ako toliko volis Kosovo, igraj za njega. Ali ne prc milojka onda nema Eura, nema Mundijala...
Zato me nerviraju likovi koji se furaju na patriotizam prema zemlji X, ali ipak igraju za zemlju Y da ne bi propustili neko takmičenje. Shaqiri je svakako nebitan fudbaler u širim okvirima, da igra za Kosovo možda bi postao nacionalna legenda.
-
Nadzorna_ploca
#612 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa da ga Srbi zamrze jos vise.. nije lud. 
- cyprus
#613 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Srednjeameričke reprezentacije su dakle daleko najstarije i najiskusnije... A Englezi su ko Švabe 2002-eLeTalek wrote:
- jethro
#614 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Xherdan Shaqiri: 'I could switch from Switzerland to Kosovo'
https://www.sportsmole.co.uk/football/s ... 74872.html
Switzerland winger Xherdan Shaqiri has admitted that he could play for Kosovo in the future should the country of his birth decide to make him captain.
The Gjilan-born player emigrated to Switzerland in 1992, received Swiss citizenship through naturalisation, and has earned over 50 caps for his adopted country since 2010.
However, when asked by The Guardian about the possibility of representing Kosovo, Shaqiri replied: "What if the coach of Kosovo wants me as the captain? Of course, I am thinking about it then."Because Kosovo is a new affiliate nation, players would be able to switch national teams despite being capped for a different country.

https://www.sportsmole.co.uk/football/s ... 74872.html
Switzerland winger Xherdan Shaqiri has admitted that he could play for Kosovo in the future should the country of his birth decide to make him captain.
The Gjilan-born player emigrated to Switzerland in 1992, received Swiss citizenship through naturalisation, and has earned over 50 caps for his adopted country since 2010.
However, when asked by The Guardian about the possibility of representing Kosovo, Shaqiri replied: "What if the coach of Kosovo wants me as the captain? Of course, I am thinking about it then."Because Kosovo is a new affiliate nation, players would be able to switch national teams despite being capped for a different country.
-
SSemir
#615 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Jest, ali samo u ocima balkanaca...Point. wrote:7 svicaraca. Ostali su samo na papiru svicarci.
- cyprus
#616 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa baš zbog tog "jebat se, a da ne uđe", ovo i pišem... Eto ja bih da budem Albanac, pa uz to i patriota, ali ne bih da živim u Albaniji/na Kosovu... Ne bih ni da igram za Albaniju/Kosovo, ali eto - kao znak svog patriotizma ću stavit zastavu na kopačke_BataZiv_0809 wrote:Pa nije ti bas neka pametna rabota o tome raspravljati sa ljudima koji dijele slicnu sudbinucyprus wrote:
PS To što slušaš Sinana i voliš ćevape ti nije prepreka da budeš Švicarac/Šved...![]()
Nema - izabro si da igraš za Švicarsku - Švicarac si i ćao... Ponašaj se u skladu s tim... Švicarska je multietnička država, pa pored Germanošvicaraca, Frankošvicaraca, švicarskih Talijana, Retoromana, ima i svoje švicarske Albance, švicarske Srbe, švicarske Hrvate, švicarske Bošnjake, švicarske Jorube, švicarske Špance, švicarske Turke itd. I nikom od njih ne možeš reći da nije Švicarac...
Zašto niko Zidanu ne kaže da nije Francuz?
Last edited by cyprus on 05/06/2018 14:18, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#617 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Upravo.Muhamed Đakmić wrote:
Realno, ako si Švicarac, onda nosi zastavu Švicarske na kopačkama. Reprezentativni fudbal je još jedini gdje se igra sa emocijama, gdje pare i slava nisu bitniji od svega. Bar donekle.
Zato me nerviraju likovi koji se furaju na patriotizam prema zemlji X, ali ipak igraju za zemlju Y da ne bi propustili neko takmičenje. Shaqiri je svakako nebitan fudbaler u širim okvirima, da igra za Kosovo možda bi postao nacionalna legenda.
Zato mi nije nijedne jedine sekunde zao bilo kojeg fudbalera bh porijekla koji se odlucio za Hrvatsku/Srbiju/Švedsku/Njemačku, bez obzira prezivao se Ćorluka, Milošević, Rakitić, Ibrahimović, a vala ni Seferović, Marin, Bešić (golman Luxemburga ako se sjecas
Kome BiH nije domovina taj ne treba ni da igra, sve ostalo su neiskreni kompromisi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#618 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Nevjesta paralela, znas i sam da veza Francuske i Alzira nije istao kao Kosova i Švice. Također znaš sigurno za francusku doktrinu ius soli. A znaš i da Zidane nije nosao Alžirsku zastavu nikad. Ma svasta ti znaš kad skontamcyprus wrote:
Zašto niko Zidanu ne kaže da nije Francuz?
- cyprus
#619 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ne žalim ni ja, niti ih krivim... Ja bih uvijek izabrao za svoju zemlju onu u kojoj sam odrastao... Onima iz dijaspore koji su se ipak odlučili za nas - hvala, ali ja na njihovom mjestu ne bih tako izabrao..._BataZiv_0809 wrote:Upravo.Muhamed Đakmić wrote:
Realno, ako si Švicarac, onda nosi zastavu Švicarske na kopačkama. Reprezentativni fudbal je još jedini gdje se igra sa emocijama, gdje pare i slava nisu bitniji od svega. Bar donekle.
Zato mi nije nijedne jedine sekunde zao bilo kojeg fudbalera bh porijekla koji se odlucio za Hrvatsku/Srbiju/Švedsku/Njemačku, bez obzira prezivao se Ćorluka, Milošević, Rakitić, Ibrahimović, a vala ni Seferović, Marin, Bešić (golman Luxemburga ako se sjecas).
Kome BiH nije domovina taj ne treba ni da igra, sve ostalo su neiskreni kompromisi.
PS Paralela nije nevješta... Osim u par caka razlike, suština je ista...
- Muhamed Đakmić
#620 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa meni ne smeta fakat što Ibrahimović nije igrao za nas, ali da se ogrtao bh. zastavama i plakao za ćevapom i burekom s Čaršije po društvenim mrežama, rekao bih mu da se tjera u tri lijepe.
Isto vrijedi za svakog drugog ko je imao izbor, kakav je imao Shaqiri. Ne znam da li ga i dalje ima, pretpostavljam da mu je vrijeme odluke za koga će nastupati prošlo, nije Kosovo jučer primljeno u FIFA-u i UEFA-u.
Odnosno, ne volim smradove koji sa jedne strane izjavljuju ljubav jednoj zemlji, a s druge strane igraju za drugu koju i ne vole, ali eto to im daje šansu da igraju na međunarodnim takmičenjima.
Pa mogli su Hasan Salihamidžić i Sead Kolašinac igrati za Njemačku bez po muke, možda ne biti glavni igrači, ali skupiti 10-15 nastupa minimalno obojica, zaigrati i na nekom velikom takmičenju. Mogao je Pjanić čekati Francusku da je htio, ali nije klošar, da se poslije omotava u zastavu BiH.
Isto vrijedi za svakog drugog ko je imao izbor, kakav je imao Shaqiri. Ne znam da li ga i dalje ima, pretpostavljam da mu je vrijeme odluke za koga će nastupati prošlo, nije Kosovo jučer primljeno u FIFA-u i UEFA-u.
Odnosno, ne volim smradove koji sa jedne strane izjavljuju ljubav jednoj zemlji, a s druge strane igraju za drugu koju i ne vole, ali eto to im daje šansu da igraju na međunarodnim takmičenjima.
Pa mogli su Hasan Salihamidžić i Sead Kolašinac igrati za Njemačku bez po muke, možda ne biti glavni igrači, ali skupiti 10-15 nastupa minimalno obojica, zaigrati i na nekom velikom takmičenju. Mogao je Pjanić čekati Francusku da je htio, ali nije klošar, da se poslije omotava u zastavu BiH.
-
Bazinga1234
#621 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
I Begovic je mogao za Kanadu braniti, ali je ipak odabrao nas 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#622 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Evo malo bacih oko na intagrame neke od ovih kosovskih Svajcaraca/svajcarskih Kosovara (Behrami, Mehmedi, Djemaili i Saciri) i tacno Saciri najvise forsira Kosovo. Ovi ostali malo (Mehmedi) do nikako (Behrami).
- cyprus
#623 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Kad već pričamo o tome, prije mjesec dana me ovakav slučaj dojmijo...

Još jednomcyprus wrote: https://www.bbc.com/sport/football/4396 ... name=sportNe znam gdje bih ovo stavio, pa ću evo ovdje... Samo želim da izrazim divljenje prema ovakvom stavuFrance-born Bouna Sarr refuses Senegal offer
France-born defender Bouna Sarr has rejected an offer to play for Senegal and a possible place in their 2018 World Cup squad.
The 26-year-old, son of a Senegalese father and a Guinean mother, has never won an international cap at any level in his eight-year professional career in the French top flight.
The Marseille player turned down the chance to play for Guinea at the 2015 Africa Cup of Nations.
"It's France and nothing else, nothing else is a big word, but I always dreamed of playing for the France team," the Marseille defender told French radio station RMC.
"I'm French, I was born here I only have an attraction for the Blues."
...Lik vjerovatno nikad neće zaigrat za Francusku, a u selekciju Senegala bi glat upao i to na Svjetskom prvenstvu, ali za njega svejedno nema dileme... Već sam pisao o tome kako me nervira što današnji igrači vagaju između reprezentacija po principu oportunizma... Zato me ovako hrabar i pošten stav zaista oduševio... Čovjek zna gdje je rođen i koja je njegova država
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#624 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Sad nesto kontam je li Gigs mogao izabrati Englesku, Veah Francusku, Kanute Španiju 
- cyprus
#625 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Weah Francusku nije mogao sigurno... Već je bio reprezentativac prije nego je došao u Evropu... Jedan od rijetkih takvih slučajeva među afričkim zvijezdama... Možda i jedini među ovim baš velikim igračima..._BataZiv_0809 wrote:Sad nesto kontam je li Gigs mogao izabrati Englesku, Veah Francusku, Kanute Španiju