exMixer Chipas House Sarajevo
- DaysleepeR
#601 Re: Mixer House Sarajevo
Ja sam i dalje uvjeren da je blef, da bi se pristekalo na budzet
Mikser House: Bez institucionalne podrške nismo mogli dalje
http://www.klix.ba/clanak/171227099
- JThomas
#602 Re: Mixer House Sarajevo
prištekali se ili ne, ja ću i dalje biti niz ulicu na džuboksu...
- bersK
#603 Re: Mixer House Sarajevo
Finansirali se iz fondova i propali. Kako majku mu?
- JThomas
#604 Re: Mixer House Sarajevo
pa sve što se ovdje finansira iz fondova propadne... 
- black
#605 Re: Mixer House Sarajevo
ma neka se pristekaju da ne kazem na sta, inace ne kontam toliku famu oko mixera, obicna malo veca kafana ni prva ni zadnja koja je propala, pokusaj umotavanja ublehe kroz naka lafo kulturna desavanja, dosta tih ublehasa se tako i prihefta na razne sise i onda glume face, u stvari samo misle da su face a najdalje dje su poznati je sopstvena mahala, pa valjda i Kugla i ostali oko miksera kontaju da se pokusaju priheftati, cuj molim te institucionalna podrska za disko saluDaysleepeR wrote:Ja sam i dalje uvjeren da je blef, da bi se pristekalo na budzet
- musicman80
#606 Re: Mixer House Sarajevo
Jedan od komentara na clanak:
Sve objasnjeno.Zasto su sve institucije kulture u dugovima? Zato sto su vecina gradjana papci koji ce radi je dati cvaju da slusaju srbijanske turbo folkere, nego sto ce da odu na neku predstavu, izlozbu ili neki drugi kulturni dogadjaj. Kod nas se samo ide u institucije kulture kada igra Audicija, a u pozoriste se ide samo kada je SFF I to samo da se bude vidjen, obuce se nova haljina ili nesto slicno.
- JThomas
#607 Re: Mixer House Sarajevo
žao mi je ali ne govorimo o "toj" kulturi. ne govorimo o pozorištu, baletu ili operi, govorimo o muzici koja danas nije komercijalna kao narodnjaci, ali ipak i na njoj ljudi opstaju i drže kafane. manje njih nego sa narodnjacima, ali je smiješno reći da ih nema...e sad što ti ne znaš držati kafanu drugi je par rukava.
- agnostic_front
#608 Re: Mixer House Sarajevo
Baš je objašnjeno. Krivi smo mi što nismo prepoznali tako bitan kulturni projekt. Šta je ovdje toliko kulturno? Trebali od muzike da žive, a ljudi (TBF konkretno sam bio) ne mogu kako treba da sviraju.
Patetika na kub.
Patetika na kub.
- O'zone
- Globalni moderator
#609 Re: Mixer House Sarajevo
Ma ovo je da prostiš pres...vanje.musicman80 wrote:Jedan od komentara na clanak:
Sve objasnjeno.Zasto su sve institucije kulture u dugovima? Zato sto su vecina gradjana papci koji ce radi je dati cvaju da slusaju srbijanske turbo folkere, nego sto ce da odu na neku predstavu, izlozbu ili neki drugi kulturni dogadjaj. Kod nas se samo ide u institucije kulture kada igra Audicija, a u pozoriste se ide samo kada je SFF I to samo da se bude vidjen, obuce se nova haljina ili nesto slicno.
U pozorištu mladih moraš štele ganjat da kupiš kartu, guraju kancelarijske stolice između redova i u prolazima da se ima gdje sjesti kolika je gužva. Narodno pozorište isto, svaka predstava puna. Karte za Krcka oraščića bilo nemoguće nabaviti na sami dan početka prodaje, još balet.
Nego fazon je prodavati muda pod bubrege, napraviti fol fancy mjesto cijene gurnuti do maksimuma, ne ponuditi apsulutno ništa novo i očekivati da imaš bum zato što je to šatro mjesto za FGR. Pa ni FGR nisu levati.
Sama izjava da im je potrebna instutiucionalna pomoć nije ni vrijedna komentara. Tu pomoć ne dobijaju institucije koje je stvarno zaslužuju a da dobije nečija privatna akvizicija.
Zašto su im donatori odustali? Pa ipak su projekat koji je najavljivan na sve strane.
- O'zone
- Globalni moderator
#610 Re: Mixer House Sarajevo
https://www.klix.ba/magazin/kultura/mik ... /171227115
Ma daaaaaaaaj
"Imali smo programe koje niko u Sarajevu nije mogao uraditi. Brojni su ljudi koji su nam rekli kako do trenutka kad smo se mi pojavili nisu imali gdje izaći. Borili smo se i vjerovali u ovu priču. Možda smo bili malo sanjari, ali smo u isto vrijeme bili svjesni rizika u koji ulazimo. U svakom slučaju, stojimo iza toga da smo napravili jednu veliku priču za kojom će mnogi koji shvataju našu ideju patiti", rekao je.
Ma daaaaaaaaj
-
dezurni_ucenik
#611 Re: Mixer House Sarajevo
O'zone wrote:https://www.klix.ba/magazin/kultura/mik ... /171227115
"Imali smo programe koje niko u Sarajevu nije mogao uraditi. Brojni su ljudi koji su nam rekli kako do trenutka kad smo se mi pojavili nisu imali gdje izaći. Borili smo se i vjerovali u ovu priču. Možda smo bili malo sanjari, ali smo u isto vrijeme bili svjesni rizika u koji ulazimo. U svakom slučaju, stojimo iza toga da smo napravili jednu veliku priču za kojom će mnogi koji shvataju našu ideju patiti", rekao je.
Ma daaaaaaaaj
Pa ko da su dovodili u najmanju ruku Metallicu i Pepperse.
-
dosada_ziva
#612 Re: Mixer House Sarajevo
klubovi u koje ne dolaze aca lukas, jelena karleusa, gile i slicni su osuđeni na propast
jbga, narod hoce veselo, ko ce slusat tuđu muku

jbga, narod hoce veselo, ko ce slusat tuđu muku
- jao_situacije
#613 Re: Mixer House Sarajevo
haha rekao sam da će propasti ko žeton
- DaysleepeR
#614 Re: Mixer House Sarajevo
ja ću da citiram samog sebe iz septembraDaysleepeR wrote:sve i jedan grobar sarajevske kulture je sinoć bio prisutan na otvaranju Miksera
džaba nova mjesta kada ih vode isti ljudi koji su sve upropastili
uopšte ne predviđam svijetlu budućnost Mikseru u Sarajevu
- ultima_palabra
#615 Re: Mixer House Sarajevo
Pa nema biznisa na svijetu u kojem za 3 mjeseca mozes isplatiti ulozeno, ukljucujuci drogu i oruzje. Ovdje je koliko razumijem posjecenost bila sasvim dobra, i pored visokih cijena i neodgovarajuce usluge. Znaci ne ide ta prica da grad nije prepoznao, seljaci, turbofolk bla bla...
Znaci da je od pocetka fora bila da se pokusa prikaciti na budzet ili strane fondove... kad se vidjelo da to ne ide, demonstrativno se kupe krpice i odlazi.
Znaci da je od pocetka fora bila da se pokusa prikaciti na budzet ili strane fondove... kad se vidjelo da to ne ide, demonstrativno se kupe krpice i odlazi.
- vjesticanametli
#616 Re: Mixer House Sarajevo
E cuj inst. Podrsku
hajte odakle ste dosli 
- ultima_palabra
#617 Re: Mixer House Sarajevo
Pa imali su institucionalnu podrsku, institucije su tolerisale sto komsijama jebu glavu do sitnih sati. Da je mak na konac, nikad nije ni trebalo dobiti dozvolu za rad.
- vjesticanametli
#618 Re: Mixer House Sarajevo
Dobro je daysleeper napisao....haj i to se zavrsilo
- jao_situacije
#619 Re: Mixer House Sarajevo
hoćel biti kakve sergije i sadake za njih
- kafanski_covjek
#620 Re: Mixer House Sarajevo
samo dudlaone 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#621 Re: Mixer House Sarajevo
Pročitah na članku da su imali nadrkane izbacivače, nepismene i nako bezobrazne. To bi mene prvo odbilo, ne bih ni pokušao ući. A također kaže da su često sa vrata ljude tjerali, kao nema mjesta. Hala može fabrika biti kolika je, oni te izbacuju jer kao nema mjesta. Svaka čast Kurte još jednom.
- Better Man
#622 Re: Mixer House Sarajevo
I ne samo po skupljoj cijeni, već dobije i lošiji ambijent i krminalno ozvučenje. Ne mogu se koncerti u Mixeru ni pod razno porediti sa koncertima u Slozi.Dope_Man wrote:Upravu si, pogotovo ovaj dio. Prakticno svi koji su bili u Mixeru su vec bili u Slogi il slicno, samo je razlika sto je ulaz tad bio 10, u Mixeru recimo 20. I ko je ovdje lud. Dobija istu stvar, vec vidjeno, a po vecoj cijeni.Max Bunker wrote: Ne može Edo Maajka i Hare Metak (koji ima par vrh-vrhova pjesama) biti po 20 KM.
Ovi u Mixeru to nešto "najave" kao namjenski dernek, ne daju ništa specijalno (ili prosječni izvođači ili nešto već do sada milion puta viđeno u gradu) i nabiju cijene.
- Better Man
#623 Re: Mixer House Sarajevo
Almir Kurt je jedna od žeščih ubleha koja se pojavila u ovom društvu. Misli što mu je otac bio poznato ime u svijetu zabavne muzike, da je i on prirodno preodređen da bude neka faca, a u stvari je niko i ništa.liaar wrote:Pročitah na članku da su imali nadrkane izbacivače, nepismene i nako bezobrazne. To bi mene prvo odbilo, ne bih ni pokušao ući. A također kaže da su često sa vrata ljude tjerali, kao nema mjesta. Hala može fabrika biti kolika je, oni te izbacuju jer kao nema mjesta. Svaka čast Kurte još jednom.
- Vitezanin
#624 Re: Mixer House Sarajevo
Mislim da nijedna kafana,diskoteka, klub, "urbani" centar, privatna galerija i sl. ne treba očekivati i tražiti pomoć od države. Možda kroz projekte i fondove, ali da ti to bude jedan od osnova financiranja je fakat glupo. Ako se može financirati tako Mikser, brate može i Sloga i City pub. Da ne idem dalje.
Interes za ideje koje stoje u opisu Miksera itekako postoji, a tome svjedoče i posjete raznim događajima koji su tu bili. Dakle, postoji publika i to nije razlog.
I drugo, šta je uopće urbana kultura danas? I treba li ona biti kao neki ekskluzivitet? Takav gard i stav često se iščitava kad slušaš ljude koji upravljaju ili vode mjesta koja su dobila epitet "urbano" i šta ti ja znam. A to je već samo po sebi problem i samo odlika primitivizma i zatvorenosti, ali bojim se da se neće razumjeti šta želim reći pa ću stati.
Uglavnom, ekipa na čelu Miksera zna bolje šta je problem, ali nadam se da se neće vaditi u narednim danima kako smo ruralni, seljačine, primitivni i kako je država primitivna itd. i da je zato sve otišlo dovraga. Ponavljam, publika postoji i država je zadnja instanca koja ti treba. Ako imaš publiku (a imaš) onda ćeš s vremenom imati ok financije i utjecaj i sponzore itd. Valjda će u nekom drugom obliku ideje Miksera biti prisutne u Sarajevu na neki drugi način, možda drugoj lokaciji itd.
Interes za ideje koje stoje u opisu Miksera itekako postoji, a tome svjedoče i posjete raznim događajima koji su tu bili. Dakle, postoji publika i to nije razlog.
I drugo, šta je uopće urbana kultura danas? I treba li ona biti kao neki ekskluzivitet? Takav gard i stav često se iščitava kad slušaš ljude koji upravljaju ili vode mjesta koja su dobila epitet "urbano" i šta ti ja znam. A to je već samo po sebi problem i samo odlika primitivizma i zatvorenosti, ali bojim se da se neće razumjeti šta želim reći pa ću stati.
- Logovan
#625 Re: Mixer House Sarajevo
Neka donesu samo jednu šišu, ali samo jednu, i Mikser će proraditi.