Tacno, to rijese dva drota... kada bi htjeli. I kada ne bi bili istog misljenja kao hrvatska mladez na slici.Hafis wrote:Ovo riješe dva drota za par minuta. druga je to problematika.BHCluster wrote:
:
Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
- seln
#601 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
-
Hafis
#602 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ovo je drugo.LBVIEW wrote: Kod ovih u manjem entitetu je to sto su nasli sitnica, a u Sirokom u po bijela dana Knezovic je automatom izresetao Vedrana.No to nije problem jer se ne radi o muslimanima.
Ovaj je vjerojatno planirao ići na obaranje Topalovićevog rekorda, pa se za svaki slučaj ''podebljao'' s više dugih cijevi.
-
Hafis
#603 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ovo su fotoshop momci. Izmišljeni crtani likovi, nešto kao Tom i Jerry. Valjda si gledao crtane filmove?seln wrote:Tacno, to rijese dva drota... kada bi htjeli. I kada ne bi bili istog misljenja kao hrvatska mladez na slici.Hafis wrote:Ovo riješe dva drota za par minuta. druga je to problematika.BHCluster wrote:
:
Ili je onaj prvi gore s lijeva nekakav teški invalid u desnu ruku...a i u ostalih su ruke nakako čudne.
A, u stvari gdje je ovo? Ne vidim prsluke za raznošenje?
- seln
#604 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Postoji dovoljno fotografija na kojima ruke sigurno nisu fotosopirane, kakvo objasnjenje imas za njih?Hafis wrote:Ovo su fotoshop momci. Nešto kao Tom i Jerry.seln wrote:Tacno, to rijese dva drota... kada bi htjeli. I kada ne bi bili istog misljenja kao hrvatska mladez na slici.Hafis wrote:
Ovo riješe dva drota za par minuta. druga je to problematika.
:
ili je onaj prvi gore s lijeva nekakv invalid u ruku...a i u ostalih su ruke nakako čudne.
A eksplozivne prsluke ne nose... toliko su glupi, vjerovatno bi raznijeli "svoje".
- BHCluster
#605 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Nije tacno zapravo lazes i znas da lazes to bice ta juznosrpska tradicija, jadnici su toliki frajeri da su sebi morali lica malo doraditi. Nego de ti meni objasni gdjesi ti to vidio te "prsluke za raznošenje" u BiH li jos jedna laz?Hafis wrote: Ovo su fotoshop momci. Izmišljeni crtani likovi, nešto kao Tom i Jerry. Valjda si gledao crtane filmove?
Ili je onaj prvi gore s lijeva nekakav teški invalid u desnu ruku...a i u ostalih su ruke nakako čudne.
-
Hafis
#606 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
aha, zastava.seln wrote:Postoji dovoljno fotografija na kojima ruke sigurno nisu fotosopirane, kakvo objasnjenje imas za njih?Hafis wrote:Ovo su fotoshop momci. Nešto kao Tom i Jerry.seln wrote:[
Tacno, to rijese dva drota... kada bi htjeli. I kada ne bi bili istog misljenja kao hrvatska mladez na slici.
ili je onaj prvi gore s lijeva nekakv invalid u ruku...a i u ostalih su ruke nakako čudne.
A eksplozivne prsluke ne nose... toliko su glupi, vjerovatno bi raznijeli "svoje".
Zna li se koliko su pod tom zastavom u zadnje vrijeme izveli terorističkih napada u nas i u svijetu?
Imaju li kampove u zabačenim selima?
Koliko ih se vratilo iz Sirije a koliko ih se sprema?
Koliko imaju paražupa?
Koliko ih je SIPA do sad procesuirala?
Jebo ti takve teroriste, kada nikakvih akcija ne izvode.
-
damirovich
#607 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
ma nemoj ba tako, lazu ovi stranci i poturaju , nigdje veze , ne bi Bošnjaci imali veze s terorizmom , evo i SIPA hapsi po Buca Potoku , ma sve im namjestili ....Novak20 wrote:I šta kaže Mektić. Neće biti hapšenja.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-trebi ... /170830059
Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađen je lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 pripadajućim metkom, automatska puška, tri okvira i 47 metaka za tu pušku, poluautomatska puška, karabin, kamera i bajonet.
Načelnik PU Trebinje kaže da je mjesto prebivališta uhapšenog Ilidža, a da se već pet do šest godina nalazi na području Borča u tuđim prostorijama, te da nema svog imanja.
- seln
#608 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Izvini, cestita starino, jesi li ti sta pio? Ko je spomenuo zastavu?Hafis wrote:aha, zastava.seln wrote: Postoji dovoljno fotografija na kojima ruke sigurno nisu fotosopirane, kakvo objasnjenje imas za njih?
Zna li se koliko su pod tom zastavom u zadnje vrijeme izveli terorističkih napada u nas i u svijetu?
Koliko imaju paražupa?
Za ostalo: pokusaj skretati sa teme kad se budes opet slihtao nekoj curici koja ti moze biti unuka.
Pitao sam za naci pozdrav.
-
Hafis
#609 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ja ti rekoh pobroj mi te ''ustaške'' akcije u nas i u svijetu, njihove kampove, paražupe, privođenja od SIPE, povratnike iz Sirije.... a ti meni šupljak.seln wrote:Izvini, cestita starino, jesi li ti sta pio? Ko je spomenuo zastavu?Hafis wrote:aha, zastava.seln wrote: Postoji dovoljno fotografija na kojima ruke sigurno nisu fotosopirane, kakvo objasnjenje imas za njih?
Koliko imaju paražupa?
Za ostalo: pokusaj skretati sa teme kad se budes opet slihtao nekoj curici koja ti moze biti unuka.
Pitao sam za naci pozdrav.
P.S.
Ljubomoran si na mene, ali to je prirodno, i nisi jedini.. Samo, ipak je bonton to nekako prikriti..nemoj javno, smiju ti se djeca moj Reufe.
DakleM, daj nam malo više o tom ustaškom terorizmu. normalno, pričamo o današnjem vremenu koje je opterećeno islamskim radikalnim terorizmom koji protresa Europu.
-
Hafis
#610 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Pa zna i najmanje maksumče da su sve su to Ćova i Dodo zamjesili.damirovich wrote:ma nemoj ba tako, lazu ovi stranci i poturaju , nigdje veze , ne bi Bošnjaci imali veze s terorizmom , evo i SIPA hapsi po Buca Potoku , ma sve im namjestili ....Novak20 wrote:I šta kaže Mektić. Neće biti hapšenja.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-trebi ... /170830059
Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađen je lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 pripadajućim metkom, automatska puška, tri okvira i 47 metaka za tu pušku, poluautomatska puška, karabin, kamera i bajonet.
Načelnik PU Trebinje kaže da je mjesto prebivališta uhapšenog Ilidža, a da se već pet do šest godina nalazi na području Borča u tuđim prostorijama, te da nema svog imanja.
Ne bi me čudilo i da financiraju te paradžemate. treba i to provjeriti.
- seln
#611 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Zasto bi ustase radili nesto u svijetu, kad imaju svoju drzavu?Hafis wrote: Ja ti rekoh pobroj mi te ''ustaške'' akcije u nas i u svijetu, njihove kampove, paražupe, privođenja od SIPE, povratnike iz Sirije.... a ti meni šupljak.
P.S.
Ljubomoran si na mene, ali to je prirodno, i nisi jedini.. Samo, ipak je bonton to nekako prikriti..nemoj javno, smiju ti se djeca moj Reufe.
DakleM, daj nam malo više o tom ustaškom terorizmu. normalno, pričamo o današnjem vremenu koje je opterećeno islamskim radikalnim terorizmom koji protresa Europu.
Pitao sam za nacisticki pozdrav... ne za paradzemate, ISIL, kurce-palce. Imas li odgovor il ne?
p.s. Ne znam je li tvoj narcizam komican ili tragican... eto, fakat sam lud od ljubomore naspram mahalske primadone.
Neko ko skoro svaki dan postavlja vlastite fotografije na avatar ne moze biti normalan, pa da HNS kaze...
-
daddy-kool
#612 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Koliko ja upratih, ovo je dio manevra da se povrati kontrola na OSA-om?
(plus klasika: izborni zakon, treći, itd)
(plus klasika: izborni zakon, treći, itd)
-
Hafis
#613 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Suza moja...ono ne može sastaviti niti jednog jedinog posta bez Srba.BHCluster wrote:Nije tacno zapravo lazes i znas da lazes to bice ta juznosrpska tradicija, jadnici su toliki frajeri da su sebi morali lica malo doraditi. Nego de ti meni objasni gdjesi ti to vidio te "prsluke za raznošenje" u BiH li jos jedna laz?Hafis wrote: Ovo su fotoshop momci. Izmišljeni crtani likovi, nešto kao Tom i Jerry. Valjda si gledao crtane filmove?
Negdje ga je netko od njih dobro zajeb'o u privatnom životu.
Ali, slobodno ti. Treba iz sebe istresti negativne emocije, treba se isprazniti upravo na mjestu gdje najviše boli i tu imaš moju potpunu podršku, i kao zdravstvenog i prosvjetnog radnika, i kao dokazanog humaniste, vrsnog jebača i priznatog ribolovca. ...Ali, normalno sve u pristojnoj mjeri i sukladno bontonu.
Last edited by Hafis on 30/08/2017 15:23, edited 1 time in total.
- BHCluster
#614 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Hafis wrote: DakleM, daj nam malo više o tom ustaškom terorizmu. normalno, pričamo o današnjem vremenu koje je opterećeno islamskim radikalnim terorizmom koji protresa Europu.
- BHCluster
#615 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Zaboravi si dodati da si lazov. Srce moje napacheno.Hafis wrote:Suza moja...ono ne može sastaviti niti jednog jedinog posta bez Srba.BHCluster wrote:Nije tacno zapravo lazes i znas da lazes to bice ta juznosrpska tradicija, jadnici su toliki frajeri da su sebi morali lica malo doraditi. Nego de ti meni objasni gdjesi ti to vidio te "prsluke za raznošenje" u BiH li jos jedna laz?Hafis wrote: Ovo su fotoshop momci. Izmišljeni crtani likovi, nešto kao Tom i Jerry. Valjda si gledao crtane filmove?
Negdje ga je netko od njih dobro zajeb'o u privatnom životu.
Ali, slobodno ti. Treba iz sebe istresti negativne emocije, treba se isprazniti upravo na mjestu gdje najviše boli i tu imaš moju potpunu podršku, i kao zdravstvenog i prosvjetnog radnika, i kao dokazanog humenaste, vrsnog jebača i priznatog ribolovca. ...Ali, normalno sve u pristojnoj mjeri i sukladno bontonu.
- ettakoto
#616 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Nažalost problem postoji i od njega strukture bježe. Svako iz svog interesa. Što neko kaže nije me briga šta će biti u Somaliji ili Španiji, bitno je šta će biti u BiH. Već nekoliko nevinih života je izgubljeno i što je najgore može se ponoviti već danas.
-
Hafis
#617 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Na žalost, vjerojatno da se u svom obrazovanju nisi susretao s predmetom komunikologija. E tu bi našao i dosta materijala o pismenom obliku komuniciranja i njegovoj tehnologiji.seln wrote:
p.s. Ne znam je li tvoj narcizam komican ili tragican... eto, fakat sam lud od ljubomore naspram mahalske primadone.
Neko ko skoro svaki dan postavlja vlastite fotografije na avatar ne moze biti normalan, pa da HNS kaze...
Znači, postavljanje avatara, uz njegove česte izmjene u ovakvom obliku komuniciranja ima svoju namjenu. Naime u takvim relacijama, vizualnim naglašavanjem moje ''ličnosti'' naspram tuđe, uvjetno rečeno ''bezličnosti'', promatrač sa strane stječe subjektivnu percepciju da.......U stvari, ne bih stvarno dalje htio pojašnjavati , ali sve ima svoje i ništa nije slučajno. Eto, samo da ne pomisliš da sam nekakav ego manijak ili slično. dosta je što sam ujo i fašist, i to mi stvarno ne bi bilo potrebno.
- seln
#618 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Naravno da postoji, niko normalan to nece poreci... postoje dvije diskutabilne stvari:ettakoto wrote:Nažalost problem postoji i od njega strukture bježe. Svako iz svog interesa. Što neko kaže nije me briga šta će biti u Somaliji ili Španiji, bitno je šta će biti u BiH. Već nekoliko nevinih života je izgubljeno i što je najgore može se ponoviti već danas.
-u kojoj mjeri
-kakve zakonske osnove postoje za borbu protiv ekstremizma?
Prvo, cinjenica je da je broj zrtva u BiH daleko manji od npr. Francuske ili Britanije. Razumljivo, bosanski zivoti nisu toliko skupi, pa i ne nude neku posebu pozornicu za teroriste zeljne promocije.
Drugo, ni poslije stravicnih napada u Francuskoj ili Britaniji niko nije pokusao ukinuti ni islam, ni muslimane, ni vehabije, ni zatvoriti sve dzamije... a neki na ovoj temi bi, izgleda, zeljeli upravo tako nesto. Jednostavno, pravna drzava moze uciniti ono sto joj dozvoljavaju zakoni. Za vrijeme vanrednog stanja moze lakse hapsiti, to je tacno, ali i dalje ne moze osuditi nekoga ko nije kriv.
Pitanje je: kako to da se poslije svakog napada govori kako su drzavni organi pracenja znali za pripreme, a nisu reagovali?
Ne vjerujem u teorije zavjere, ali neko ocigledno pmrsi muda i potcjenjuje opasnost. Ili?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#619 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
jesi li ti razumio o čemu ja pričam i jesi li povezao članak i ono što sam napisao? i gdje sam ja spomenuo četnike i srbiju, sem u kontekstu da nije bilo teoretski a ni praktično izvodivo da arapski dobrovoljci ili mudžahedini u bosnu dođu preko srbijanske i crnogorske granice.GeeTnT wrote:Sva prica oko "brada" ne amnestira cetnike i Srbiju... zato, ne okreci pricu u tom smjeru...malakh wrote:http://ba.n1info.com/a201932/Vijesti/Vi ... ovicu.html
mic po mic i bosnjaci kolektivno postaju teroristi. svaka brigada sa predznakom "muslimanska" je po njima teroristicka organizacija.
neka mi neko objasni, kako i kad su dosli mudzahedini u bih i preko cije granice su dosli, odnosno dolazili i kako ih je alija mogao uvesti u bih kada je ista bila okruzena neprijateljima sa svih strana? u zabludi je svako ko misli da su dosli preko srbije i cg?
- seln
#620 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Hafis wrote:Na žalost, vjerojatno da se u svom obrazovanju nisi susretao s predmetom komunikologija. E tu bi našao i dosta materijala o pismenom obliku komuniciranja i njegovoj tehnologiji.seln wrote:
Znači, postavljanje avatara, uz njegove česte izmjene u ovakvom obliku komuniciranja ima svoju namjenu. Naime u takvim relacijama, vizualnim naglašavanjem moje ''ličnosti'' naspram tuđe, uvjetno rečeno ''bezličnosti'', promatrač sa strane stječe subjektivnu percepciju da.......U stvari, ne bih stvarno dalje htio pojašnjavati , ali sve ima svoje i ništa nije slučajno. Eto, samo da ne pomisliš da sam nekakav ego manijak ili slično. dosta je što sam ujo i fašist, i to mi stvarno ne bi bilo potrebno.
De bola' ne prosipaj tu provincijsku pamet, stvarno nemas pojma koliko si smijesan.
Firma me udavi sa komunikologijom, PR, CI... ispocetka, dok sam bio mlad i zelen, i ja sam vjerovao u ta sranja.
A onda, kad steknes iskustvo, vidis da je to sviranje kurcu, nacin da kojekakvi prodavaci magle zarade pare.
I mogu shvatiti da mladji kolega, koji je tu tek godinu-dvije jos uvijek bifla pjesmicu o CI, ali da to radi neko sa pet decenija zivotnog iskustva i izgledom ostarjelog zigola... to mi fakat ne ide u glavu.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#621 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Hafis wrote:Pa to je već malo korak ka ciolju.malakh wrote:
mic po mic i bosnjaci kolektivno postaju teroristi. svaka brigada sa predznakom "muslimanska" je po njima teroristicka organizacija.
Gdje još u svijetu ima brigada koje se zovu ''muslimanske''. Zamisli ''budistička'' brigada. Ili ''adventistička''![]()
Probat ću ja, pošto vidim da ne ti nisu jasne neke činjenice a izgleda nisi loš dečko.neka mi neko objasni, kako i kad su dosli mudzahedini u bih i preko cije granice su dosli, odnosno dolazili i kako ih je alija mogao uvesti u bih kada je ista bila okruzena neprijateljima sa svih strana? u zabludi je svako ko misli da su dosli preko srbije i cg?
Mudžahedini u BiH su stigli preko Austrijske i Hrvatske iz praktičnih razloga. Voljeli bi i oni da su mogli bez prelaska državnih granica direktno doći iz Jordana ili Alžira, ali je geografija jednostavno takva.
Znači na i preko R Hrvatske, preko koje je dolazila i humanitarna pomoć, ali i novčana, i gdje je bio logistički centar, čak su se i ranjenici ABiH liječili, a bogami se preko nje i bježalo na zapad.
reci mi koje godine su bošnjaci bježali preko hrvatske na zapad, a reci mi koje godine su mudžahedini preko hrvatske došli u bosnu i hercegovinu?
što se tiče liječenja isto tako su ranjeni pripadnici hv-a i hvo prelazili preko teritorija koje je kontrolirala armija rbih i nije zapamćen slučaj da su isti i nastradali i naravno da su ranjenici iz bih odvoženi prvo na liječenje u hrvatsku, a poslije u sloveniju i italiju.
a o dolasku humaniratne pomoći ne bi puno polemizirao a pogotovo ne o procentima koji su se uzimali da oružje i hrana pređu preko granice, pa onda preko hercegovine.
i pretpostavljam da ti, kao neko ko se pravi da razumije ovu tematiku, razumiješ i ovo što sam napisao.
Last edited by malakh on 30/08/2017 16:03, edited 3 times in total.
- malakh
#622 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
naravno da oni to sa gnušanjem odbijaju, ali činjenice su drugačije i u svojoj knjizi tuđman nije odgovorio na ovo pitanje, zapravo nije detaljisao što znači da je njegova knjiga istinita kao i priča da su mudžahedini došli preko sprske i crnogorske granice.Alfons Kauders wrote:Svaki, ali svaki za kojeg znam, barem da je obradjivan sluzbeno... Je imao uredne papire Republike Hrvatskemalakh wrote:http://ba.n1info.com/a201932/Vijesti/Vi ... ovicu.html
neka mi neko objasni, kako i kad su dosli mudzahedini u bih i preko cije granice su dosli, odnosno dolazili i kako ih je alija mogao uvesti u bih kada je ista bila okruzena neprijateljima sa svih strana? u zabludi je svako ko misli da su dosli preko srbije i cg?
Najcesce izdate u Rijeci od strane djelatnika tadasnjeg SIS-a... Na celu kojeg se nalazio Miroslav Tudjman.
Hrvatska je uvijek bila vodeci sponzor terorizma na ovim prostorima. I danas je.
-
Hafis
#623 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ja sam karikirao onaj svoj odgovor gore.malakh wrote:Hafis wrote:Pa to je već malo korak ka ciolju.malakh wrote:
Gdje još u svijetu ima brigada koje se zovu ''muslimanske''. Zamisli ''budistička'' brigada. Ili ''adventistička''![]()
Probat ću ja, pošto vidim da ne ti nisu jasne neke činjenice a izgleda nisi loš dečko.neka mi neko objasni, kako i kad su dosli mudzahedini u bih i preko cije granice su dosli, odnosno dolazili i kako ih je alija mogao uvesti u bih kada je ista bila okruzena neprijateljima sa svih strana? u zabludi je svako ko misli da su dosli preko srbije i cg?
Mudžahedini u BiH su stigli preko Austrijske i Hrvatske iz praktičnih razloga. Voljeli bi i oni da su mogli bez prelaska državnih granica direktno doći iz Jordana ili Alžira, ali je geografija jednostavno takva.
Znači na i preko R Hrvatske, preko koje je dolazila i humanitarna pomoć, ali i novčana, i gdje je bio logistički centar, čak su se i ranjenici ABiH liječili, a bogami se preko nje i bježalo na zapad.
reci mi koje godine su bošnjaci bježali preko hrvatske na zapad, a reci mi koje godine su mudžahedini preko hrvatske došli u bosnu i hercegovinu?
što se tiče liječenja isto tako su ranjeni pripadnici hv-a i hvo prelazili preko teritorija koje je kontrolirala armija rbih i nije zapamćen slučaj da su isti i nastradali i naravno da su ranjenici iz bih odvoženi prvo na liječenje u hrvatsku, a poslije u sloveniju i italiju.
a o dolasku humaniratne pomoći ne bi puno polemizirao a pogotovo ne o procentima koji su se uzimali da oružje i hrana pređu preko granice, pa onda preko hercegovine.
i pretpostavljam da ti, kao neko ko se pravi da razumije ovu tematiku, razumiješ i ovo što sam napisao.
U stvari što sam htio reći kada je postavljeno pitanje kuda su pristizali dobrovoljci s BI da pomognu ABiH.
Normalno da su pristizali preko R Hrvatske, ta neće pristizati preko Crne Gore ili Srbije.
Hrvatska jeste bila i majka i maćeha za u očima Bošnjaka. I ''agresor'' i ''osloboditelj'' (ipak je HV tehnički dokončao rat u BiH).
Htio sam reći: sve što je trebalo vladi u Sarajevu je stizalo preko Hrvatske, od humanitarne pomoći, lijekova, preko oružja, do mudžehadina.
I sad netko potencira: preko čije teritorije su stizali dobrovoljci iz BI? Pa hvala bogu preko iste one preko koje je sve dolazilo u BiH.
Uostalom, poslije rata nezvanična bošnjačka politika ih se veoma nerado odricala i to je izvršeno samo zahvaljujući američkom pritisku.
I na kraju, od njihovog dolaska je prošlo gotovo 25 godina i većina je (uz SDA opstrukciju) nekako deportirana vani i kakve sad ima veze preko čijeg su terena došli kada su im ovdje ekspresno djeljena državljanstva od državnih struktura. Treba malo pomesti i ispred svoje avlije.
- LBVIEW
#624 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Pa, vjerovatno je zato sto zove Fikret, da su kod nekog ravnogorca Mitra nasli slican arsenal, a opceponata stvar je, da se ne lazemo, da takvih ima koliko hoces u sumskoj, najvjerovatnije ne bi bilo vjerovatno.Hafis wrote:Ovo je drugo.LBVIEW wrote: Kod ovih u manjem entitetu je to sto su nasli sitnica, a u Sirokom u po bijela dana Knezovic je automatom izresetao Vedrana.No to nije problem jer se ne radi o muslimanima.
Ovaj je vjerojatno planirao ići na obaranje Topalovićevog rekorda, pa se za svaki slučaj ''podebljao'' s više dugih cijevi.
Onaj Krezovic u po' bijela dana rafala automatom, dakle nije vise vjerovatno-desilo se, samo jebes to, to je drugo. Nakon toga, da ne zaboravimo, nadje utociste u drzavi gdje nece provesti dana u zatvoru, a diplomacija iste dipla o "vjeovatnim".
Last edited by LBVIEW on 30/08/2017 18:28, edited 1 time in total.
- malakh
#625 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
naravno da je bitno preko čijeg teritorija su došli, jer taj isti koji ih je pustio da uđu u hrvatsku, pa onda u bosnu i hercegovinu danas daje kompromitirane izjave. konkretno miroslav tuđman im je obezbjedio slobodan prolaz i ako su oni tada bili prijetnja za hrvatsku. obezbijedio im je, da kao borci sumnjive prošlosti budu učesnici u ratu.Hafis wrote: Ja sam karikirao onaj svoj odgovor gore.
U stvari što sam htio reći kada je postavljeno pitanje kuda su pristizali dobrovoljci s BI da pomognu ABiH.
Normalno da su pristizali preko R Hrvatske, ta neće pristizati preko Crne Gore ili Srbije.
Hrvatska jeste bila i majka i maćeha za u očima Bošnjaka. I ''agresor'' i ''osloboditelj'' (ipak je HV tehnički dokončao rat u BiH).
Htio sam reći: sve što je trebalo vladi u Sarajevu je stizalo preko Hrvatske, od humanitarne pomoći, lijekova, preko oružja, do mudžehadina.
I sad netko potencira: preko čije teritorije su stizali dobrovoljci iz BI? Pa hvala bogu preko iste one preko koje je sve dolazilo u BiH.
Uostalom, poslije rata nezvanična bošnjačka politika ih se veoma nerado odricala i to je izvršeno samo zahvaljujući američkom pritisku.
I na kraju, od njihovog dolaska je prošlo gotovo 25 godina i većina je (uz SDA opstrukciju) nekako deportirana vani i kakve sad ima veze preko čijeg su terena došli kada su im ovdje ekspresno djeljena državljanstva od državnih struktura. Treba malo pomesti i ispred svoje avlije.
i i ja i ti znamo da je isti taj koji ih je pustio da pređu hrvatsku granicu imao sve potrebne informacije o njima i da je znao njihov način ratovanja i njihove rituale i da je taj isti od njih vidio korist u borbi protiv srba.
povrh svega sasvim je normalno da tuđman to nikada neće ni priznati ni napisati i lakše mu je oprati ruke i za sve okriviti aliju i svaku brigadu koja je u nazivu imala "muslimanska" nazvati teroristima i prethodnicima islia.
dvolično, zar ne? kao što ti reče neko te gleda maćehinski, a ti furda od samoga početka.