Adis Arapovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
JThomas

#601 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

moguće, ali ne glupa kao ući sa napoleonom u priču...
saibaba

#602 Re: Adis Arapovic

Post by saibaba »

Hafis wrote:
Adis Arapović za zagrebački „Večernji list“: Protiv toga sam da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike
Definitivno najpametniji i najdalekovidniji produkt bošnjačke politike u BiH, a novi kolač u politici.
Ovakvih ljudi i ovakvog razmišljanje danas treba u što većem broju.
Zasto bi bio protiv da Komšić bude u predsjedništvu umjesto štetočine Čovića ?

Čovjek ima utavno pravo da se kao Hrvat kandiduje za člana predsjedništva. I šta sad ?

Ne smije raja glasati za njega zato sto je Čović tako rekao ?
GandalfSivi

#603 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

JThomas wrote:moguće, ali ne glupa kao ući sa napoleonom u priču...
Prvi se ja ne slazem sa izborom stranke, ali imas dvoje ljudi koji jesu postigli sve sami, niti ih je imao ko gurati, niti su preko stranke dobijali pozicije, niti su preko mrtvih tijela hodali da bi "uspjeli" u politici sta god to znacilo. Niti su zavrsavali fakultete po Travniku ni na DIF-u, borili su se cijeli zivot da naprave nesto od svojih zivota. Nagradjeni su sa tim da ujutro, dok djecu vode u skolu/obdeniste nadju zapaljeno auto. Kazem ti kao neko ko ih oboje jako dobro zna, da ovo nisu zasluzili.
JThomas

#604 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

dirljivo. šteta što će kratki napraviti mantije od njih čim mu se prvi put usprotive. ako ovo već nije to.
Maraschino

#605 Re: Adis Arapovic

Post by Maraschino »

Licno, meni je njih zao ALI svako je tvorac svoje sudbine.
Kolaterala.
video

#606 Re: Adis Arapovic

Post by video »

GandalfSivi wrote:
Prvi se ja ne slazem sa izborom stranke, ali imas dvoje ljudi koji jesu postigli sve sami, niti ih je imao ko gurati, niti su preko stranke dobijali pozicije, niti su preko mrtvih tijela hodali da bi "uspjeli" u politici sta god to znacilo. Niti su zavrsavali fakultete po Travniku ni na DIF-u, borili su se cijeli zivot da naprave nesto od svojih zivota. Nagradjeni su sa tim da ujutro, dok djecu vode u skolu/obdeniste nadju zapaljeno auto. Kazem ti kao neko ko ih oboje jako dobro zna, da ovo nisu zasluzili.
Sve super i onda izaberes mordor i saurona za svoju zvijezdu vodilju.
vivaldi

#607 Re: Adis Arapovic

Post by vivaldi »

GandalfSivi wrote:Nagradjeni su sa tim da ujutro, dok djecu vode u skolu/obdeniste nadju zapaljeno auto.
uzas i strahota
swanfilter

#608 Re: Adis Arapovic

Post by swanfilter »

Mah, ovo Fahro odradio da ovaj tandem i njihove ambicije malo smiri ...
Mirza007

#609 Re: Adis Arapovic

Post by Mirza007 »

saibaba wrote:
Hafis wrote:
Adis Arapović za zagrebački „Večernji list“: Protiv toga sam da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike
Definitivno najpametniji i najdalekovidniji produkt bošnjačke politike u BiH, a novi kolač u politici.
Ovakvih ljudi i ovakvog razmišljanje danas treba u što većem broju.
Zasto bi bio protiv da Komšić bude u predsjedništvu umjesto štetočine Čovića ?

Čovjek ima utavno pravo da se kao Hrvat kandiduje za člana predsjedništva. I šta sad ?

Ne smije raja glasati za njega zato sto je Čović tako rekao ?
I Komsic i Arapovic vode legitimne politike.
No gradjani ce pokazati na izborima ciju politiku podrzavaju.
Kaze (G)uznik dobar mu Arapovic. Bujrum, neka glasa za njega. Ima to ustavno pravo.
Kao i ja da glasam za Komsica.
addy_sa

#610 Re: Adis Arapovic

Post by addy_sa »

Buduci premijer Federacije (ako prodje SBB naravno )
Nezavisni analiticar i aktivista koji, vrijeme pokazao, ipak nije toliko nevladin i nezavisan
Jos samo ona druga najslikanija "analiticarka" Ivana Maric da se gdje kandiduje pa da se zaokruzi
ultima_palabra

#611 Re: Adis Arapovic

Post by ultima_palabra »

GandalfSivi wrote:
Nije se baš bez stranke išlo studirati u Maleziju, ali hajde de...
Akibh

#612 Re: Adis Arapovic

Post by Akibh »

GandalfSivi wrote:
Ko sa djavolom tikve sadi...
Zasluzili su, i te kako
bosanska senzacija

#613 Re: Adis Arapovic

Post by bosanska senzacija »

Arapovici se meni cine kao sposobni i cestiti ljudi koji su ulaskom u fahrin brlog mozda napravili i zivotnu gresku.
stakasa

#614 Re: Adis Arapovic

Post by stakasa »

ultima_palabra wrote:
GandalfSivi wrote:
Nije se baš bez stranke išlo studirati u Maleziju, ali hajde de...
:D
GandalfSivi

#615 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote: Nije se baš bez stranke išlo studirati u Maleziju, ali hajde de...
Fulas, ali hajde de...
sumirprimus

#616 Re: Adis Arapovic

Post by sumirprimus »

ok sta je on u svom zivotu dosad radio osim ngo?
ima li ista konkretno?
Banksy

#617 Re: Adis Arapovic

Post by Banksy »

GandalfSivi wrote:
Sigurno da nisu. Meni ih je, iskreno, žao. I sve to što si napisao gore je vjerovatno tačno. Ali zaista su bili kratke pameti kad su svoj ugled i ime stavili u službu BILO KOJE politike, pogotovo one koja troši ljude kao sapune, a Fahrudova je upravo takva. Kad ih pogledaš, Adisa pogotovo, očekivao bi neku dublju pamet, s inteligentnim, dugoročnijim projekcijama sopstvene (političke) budućnosti i karijere. U politiku se kod nas ulazi da se okoristi i ogrebe, da se steknu pozicije i kapital, a oni su svoj već stečeni potencijal i kapital stavili na raspolaganje nekome i nečemu što nije vrijedno trošenja. Baš šteta.
Brisbane

#618 Re: Adis Arapovic

Post by Brisbane »

Toliko se iznervirao da je dzozluke morao skinuti.

Mislim zasto mu sluze ? Osim da izgleda kao wannabe intelektualac :zzzz:
Hakiz

#619 Re: Adis Arapovic

Post by Hakiz »

E, sad, pitanje je kakve informacije mi imamo. Možda nisu imali šta drugo. Zamisli da radiš u dobro finansiranoj NGO dugo, toliko dugo da te krugovi profesije za koju si se školovao zaborave, i onda dođe išaret da će prestati finansiranje te NGO ili da su finansijeri zaključili da nemaš više ništa novo ponudti i planiraju nekoga drugog za tu poziciju. Pa ti na vrijeme javljaju da se pobrineš za sebe. Pogedaš, skontaš da si propustio pratiti trendove u svojoj profesiji, nisi više atraktivan, ne ide ti otvaranje kafića i slično, i skontaš da ti je najbolje svoj stečeni ugled i imidž u javnosti kapitalizirati u stranci. A i stranka bi od tvog imidža imala koristi. I onda malo razmisliš koja stranka bi mogla biti za tebe i ti za nju i eto.

Ko zna šta im bi da donesu odluku koju su donijeli, ali kakav god razlog bio, sada snose posljedice. Nažalost, težina posljedica zavisi od odluka, a dogovor sa Radončićem, kao što se vidi, može skupo koštati.

A možda nema politika nikakve veze, možda je nešto privatno?
ultima_palabra

#620 Re: Adis Arapovic

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:ok sta je on u svom zivotu dosad radio osim ngo?
ima li ista konkretno?
NGO su isto budžetlije, samo što su na budžetima drugih država :D
sumirprimus

#621 Re: Adis Arapovic

Post by sumirprimus »

al to opet ne govori jel radio sta konkretno?
breuer

#622 Re: Adis Arapovic

Post by breuer »

joj, i ta priča o konkretnom radu je pogrešna iskreno...više bi ga cijenio da je u međuvremenu radio na proizvodnoj traci ili...
tester33

#623 Re: Adis Arapovic

Post by tester33 »

ultima_palabra wrote:
sumirprimus wrote:ok sta je on u svom zivotu dosad radio osim ngo?
ima li ista konkretno?
NGO su isto budžetlije, samo što su na budžetima drugih država :D

ovaj Arapovic i njegova zena su na "joker listi" za parlament , ja gledao spisak. U prijevodu za ostale koji ne poznaju zakon, znaci da ce oboje uci u Parlament za 2-3 glasa ... glatko ... Koliko ja znam kakve su plate u parlamentu mjesecne ... ona ce taj spaljeni Volvo naplatiti za 5 mjeseci a mozda i krace ... ako joj udje i njen muz...
sumirprimus

#624 Re: Adis Arapovic

Post by sumirprimus »

breuer wrote:joj, i ta priča o konkretnom radu je pogrešna iskreno...više bi ga cijenio da je u međuvremenu radio na proizvodnoj traci ili...
naravno. na traci u kanalu u trafici bilo sta osim vjecnog supljiranja.forum je za supljiranje a ne drzavni poslovi.
Heller

#625 Re: Adis Arapovic

Post by Heller »

Hakiz wrote:E, sad, pitanje je kakve informacije mi imamo. Možda nisu imali šta drugo. Zamisli da radiš u dobro finansiranoj NGO dugo, toliko dugo da te krugovi profesije za koju si se školovao zaborave, i onda dođe išaret da će prestati finansiranje te NGO ili da su finansijeri zaključili da nemaš više ništa novo ponudti i planiraju nekoga drugog za tu poziciju. Pa ti na vrijeme javljaju da se pobrineš za sebe. Pogedaš, skontaš da si propustio pratiti trendove u svojoj profesiji, nisi više atraktivan, ne ide ti otvaranje kafića i slično, i skontaš da ti je najbolje svoj stečeni ugled i imidž u javnosti kapitalizirati u stranci. A i stranka bi od tvog imidža imala koristi. I onda malo razmisliš koja stranka bi mogla biti za tebe i ti za nju i eto.

Ko zna šta im bi da donesu odluku koju su donijeli, ali kakav god razlog bio, sada snose posljedice. Nažalost, težina posljedica zavisi od odluka, a dogovor sa Radončićem, kao što se vidi, može skupo koštati.

A možda nema politika nikakve veze, možda je nešto privatno?
Uhljebi bili, samo promijenili sisu.
Locked