Nova Suzuki vitara

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#601 Re: Nova Suzuki vitara

Post by konektovan »

Ni jedan, valja se svaki dan buditi i gledati to ruglo.... :mrgreen:
NediM17

#602 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

konektovan wrote:Ni jedan, valja se svaki dan buditi i gledati to ruglo.... :mrgreen:
Znaci da i dalje drljam SX4. Ma jbg. blizi mu se cetvrta godina, skoro 90 tkm, a i plinska instalacija mi polovna, felge po servisnoj stigle za zamjenu, gume protekt. Pa sta mi je alternativa onda, novi sportage AWD 15 milja skuplji. Duster mozda, ili neki polovan premiJum? :idea:
Nego jesi li bio u zaviĆaju za vikend? Kakva je hoDja preko Romanije?
hopi

#603 Re: Nova Suzuki vitara

Post by hopi »

šta je felgama pa su za zamjenu, ne kontam
Haris.ba

#604 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

NediM17 wrote: Ma bez AllGripa nije uopste opcija.
Meni sakato auto bez allgrip. Pristajem i na manje opreme samo nek je allgrip. Kad je ovaj snijeg zapadao na parkingu se možeš zaglaviti.
NediM17 wrote:felge po servisnoj stigle za zamjenu
Ša je sa felgama?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#605 Re: Nova Suzuki vitara

Post by bitanga_sa_otesa »

star je dot na felgama...ubudjo se---
NediM17

#606 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

hopi wrote:šta je felgama pa su za zamjenu, ne kontam
Ne pratis ove dalekoistocne teme. Pisao jednom vrli pisac neki da u ovlastenim servisima diskove, plocice itd moras mijenjati po servisnom planu, pa vjerovatno i felUge.Pa se malo salim, kaJe stavio si polovne felge na novo auto, kako te nije sram, fukaro i tako to. A ja Borbet alu ko zimski set koristim, a fabrika preko ljeta. Jos me naruzi da sam polovnu plinsku instalaciju ugradio. :?
Seawolf

#607 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

NediM17 wrote:
konektovan wrote:Ni jedan, valja se svaki dan buditi i gledati to ruglo.... :mrgreen:
Znaci da i dalje drljam SX4. Ma jbg. blizi mu se cetvrta godina, skoro 90 tkm, a i plinska instalacija mi polovna, felge po servisnoj stigle za zamjenu, gume protekt. Pa sta mi je alternativa onda, novi sportage AWD 15 milja skuplji. Duster mozda, ili neki polovan premiJum? :idea:
...
Strpi se još jedno godinu dana, pa kupi ovaj, nov naravno:

Image

Nećeš požaliti. Felge mu se po preporuci proizvođača, mijenjaju tek na 180.000 do 210.000 km :)
NediM17

#608 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Seawolf wrote:
NediM17 wrote:
...
Strpi se još jedno godinu dana, pa kupi ovaj, nov naravno:

Image

Nećeš požaliti. Felge mu se po preporuci proizvođača, mijenjaju tek na 180.000 do 210.000 km :)
I tata bi sine. To aBd kad otpremninu za penziju dobijem.
Seawolf

#609 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

NediM17 wrote:
Seawolf wrote: Strpi se još jedno godinu dana, pa kupi ovaj, nov naravno:

Image

I tata bi sine. To aBd kad otpremninu za penziju dobijem.
Ja ti, iskreno, želim da ga kupiš i prije nego odeš u zasluženu penziju.
amar1994

#610 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Koliko love taj mercedes kosta?
Seawolf

#611 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:Koliko love taj mercedes kosta?
Ih, kao da je to sada bitno.

Neće skoro biti cjenovnik objavljen, ali ako hoćeš da bude solidno opremljen i motorizovan (225 PS + 8G-DCT + 4MATIC), onda ne manje od 100.000 KM.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#612 Re: Nova Suzuki vitara

Post by konektovan »

NediM17 wrote:
Nego jesi li bio u zaviĆaju za vikend? Kakva je hoDja preko Romanije?
Ništa ne mjenjaj, taj stari sx4 je bombon za ostale suzukijevce. :mrgreen: Ako se bas mora kupiti novi suzuki mrgreen: onda vitara..
Seawolf

#613 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

Sad malo skoknuh na stranicu od Berlijete, da pogledam šta se može kupiti i koje su cijene.

Nema cjenovnika dodatne opreme (sem metalik boje i dvobojnog lakiranja), pa me interesuje šta se dobija u ovih (nemalih) 46.600 KM za GLX 1.4 BoosterJet sa 6-stepenim automatikom i 4WD.
amar1994

#614 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:

Neće skoro biti cjenovnik objavljen, ali ako hoćeš da bude solidno opremljen i motorizovan (225 PS + 8G-DCT + 4MATIC), onda ne manje od 100.000 KM.
Ih,neka hvala onda :D :thumbup:
nepass1

#615 Re: Nova Suzuki vitara

Post by nepass1 »

Seawolf wrote:Sad malo skoknuh na stranicu od Berlijete, da pogledam šta se može kupiti i koje su cijene.

Nema cjenovnika dodatne opreme (sem metalik boje i dvobojnog lakiranja), pa me interesuje šta se dobija u ovih (nemalih) 46.600 KM za GLX 1.4 BoosterJet sa 6-stepenim automatikom i 4WD.
ima pdf file da se skine. dodatne opreme i nema, imas 3 paketa gl gl+ i glx uz to kombinujes mjenjac i pogon.
Seawolf

#616 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote:

Ih,neka hvala onda :D :thumbup:
Al' u toj cijeni, dobiješ i multi-link na stražnjim točkovima :)

I nema nijednog dijela iz Dacie :-D
NediM17

#617 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Seawolf wrote:Sad malo skoknuh na stranicu od Berlijete, da pogledam šta se može kupiti i koje su cijene.

Ma pazi, ovo sto ja gledam to je manuelac 6 brzina sa GL+ opremom ( srednji paket ), 1,4 T i 4WD i to se moze dobiti za cca 36 tkm. A popis opreme mozes vidjeti na OLXu ili na suzuki.hr
Pa ako ce biti do stoje taj merc mogao bih se pocastiti. :D :D
iceman ze

#618 Re: Nova Suzuki vitara

Post by iceman ze »

Ne znam cemu euforija za allgrip pogonom kod auta mase priblizno putnickim. Imao sam terenca od skoro 2 tone i tu je neupitan. Odmah ide i potrosnja pa i paket istih guma, pa zatim i pravilna rotacija guma svakih xy kilometara itd.

Ne znam kolika je razlika u cijeni? Mozda da uzmete bolji i jaci motor, recimo meni je automatik drazi od tog pogona kojeg bi ponekad koristio na vikendici itd.
amar1994

#619 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Seawolf wrote: Al' u toj cijeni, dobiješ i multi-link na stražnjim točkovima :)

I nema nijednog dijela iz Dacie :-D
evo citam neke recenzije iz meksika,puno puno udobnija 3 sa torzijom :D ,doduse trenutno nema AWD modela,ja nesto ne vjerujem da moze AWD bez multilinka al vidjet cemo..

tih 100 hiljada bi radije dao na neki SEC ili pagodu :D
Seawolf

#620 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

nepass1 wrote:

ima pdf file da se skine. dodatne opreme i nema, imas 3 paketa gl gl+ i glx uz to kombinujes mjenjac i pogon.
Vidio sam taj link na dokument koji se naziva "Katalog", ali u njemu nema ovih modela sa 1.4 BoosterJet motorom koji se, valjda, kod nas prodaju nakon FL-a, od novembra 2018-e.

Za modele sa ovim motorom, ima samo link na datoteku sa tehničkim podacima.
amar1994

#621 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

iceman ze wrote:Ne znam cemu euforija za allgrip pogonom kod auta mase priblizno putnickim. Imao sam terenca od skoro 2 tone i tu je neupitan. Odmah ide i potrosnja pa i paket istih guma, pa zatim i pravilna rotacija guma svakih xy kilometara itd.

Ne znam kolika je razlika u cijeni? Mozda da uzmete bolji i jaci motor, recimo meni je automatik drazi od tog pogona kojeg bi ponekad koristio na vikendici itd.
svako ko moze nek kupi AWD,ja sam danas vidio sta znaci kad nemas,upadoh u mekan snijeg i nema mrdat dok me nisu izgurali,da je AWD iscupao bi se sigurno..nemojte pricat ne treba,treba nego se nema para za AWD i vece troskove u vidu goriva i odrzavanja pogona..

a i ta potrosnja,oko pola l do l,sad su vecinom on demand(citaj po potrebi AWD),znaci pal ise samo kada je potrebno,inace vrti na dva tocka :)
Seawolf

#622 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
iceman ze wrote:Ne znam cemu euforija za allgrip pogonom kod auta mase priblizno putnickim. Imao sam terenca od skoro 2 tone i tu je neupitan. Odmah ide i potrosnja pa i paket istih guma, pa zatim i pravilna rotacija guma svakih xy kilometara itd.

svako ko moze nek kupi AWD,ja sam danas vidio sta znaci kad nemas,upadoh u mekan snijeg i nema mrdat dok me nisu izgurali,da je AWD iscupao bi se sigurno..nemojte pricat ne treba,treba nego se nema para za AWD i vece troskove u vidu goriva i odrzavanja pogona..
Eno sad, ... a na drugoj temi se hvališ kako si prošao kao od šale, zahvaljujući WinterContact TS850 :-D
NediM17

#623 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

amar1994 wrote:

a i ta potrosnja,oko pola l do l,sad su vecinom on demand(citaj po potrebi AWD),znaci pal ise samo kada je potrebno,inace vrti na dva tocka :)
:thumbup:
Gume su iste dimenzije i na 4x2 i 4x4. Dovoljno ih je rotirati svake sezone i to je ok. Dvije garniture guma mogu trajati 5 sezona.Potrosnja mozda malo veca zbog tezine. A 4Wd nek jednom zatreba neprocjenjivo.
Last edited by NediM17 on 20/01/2019 22:11, edited 1 time in total.
Throttle

#624 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Throttle »

Bolje imat a da ne zatreba nego nemat a treba :lol:
amar1994

#625 Re: Nova Suzuki vitara

Post by amar1994 »

Seawolf wrote: Eno sad, ... a na drugoj temi se hvališ kako si prošao kao od šale, zahvaljujući WinterContact TS850 :-D
ma daj im skreni na prosirenje da pisaju da izvines i upade jbga :D ,cupala je,iskopala do zemlje :evil:

bem ti otvoren diferencijal i ko ga izmisli :run:
Post Reply