ne mozes negirati nesto sto je poznato: Bosanjci se ne osjecaju ugodno u RSChallenger__ wrote:Hajde bona ne pametuj i ne djeli lekcije a da ništa konkretno ne radiš. To ćemo nas dvojica na privatno.Connaisseur Karlin wrote:Bosanjci su konstatno ugrozeni u RSa ti mu pises ,ako se bude osjecao ugorzenim,prvo procitaj sto je ranije napisao
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Connaisseur Karlin
#601 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- BarbaDue
#602 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mislim da je on namirisao lovu...ovo je sasvim druga priča.sumirprimus wrote:vako je i fahroradoncic namiriso krv pa dje zavrsiBarbaDue wrote:Kažeš dogovor? Kako onda u tom njihovom dogovoru Dodik vodi već 3:0!!!?? Ne budi naivan, kakav dogovor. Srbi su namirisali krv, ovo neće lako stati.Better Man wrote:Ne nasjedajte na gluposti. Sve ovo oko 9 janura je dogovor između Bakira, Milorada i Dragana da narod i građane BiH grupišu u nacionalne torove radi ličnih interesa i opstanka na vlasti. Sve ovo treba ignorisati i samo sve trojicu ubiti pitanjima o ekonomiji i napretku zemlje. Kad bilo koji od trojice krene trubit o nacionalnoj ugroženosti treba ih odmah prekinuti i kazati im da nas to ni pod razno ne zanima, već nas samo intresuje ekonomski razvoj, zapošljavanje i slično.![]()
- Point.
#603 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jesi li ti sa namjerom ovako nepismena?Connaisseur Karlin wrote: ne mozes negirati nesto sto je poznato: Bosanjci se ne osjecaju ugodno u RSi ti cojkeu pises ako se bude osjaco ugrozenim
pa covjece,razmislil mlao,kad su se ljudi poceli osjecati ugorzenima u proslom ratu,bilo ke kasno,a ti ces mu pomoci ako se nesto desi,eto,ti znas,da ces mu moci pommoci u krzinim momentima
- Challenger__
#604 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Point. wrote:Jesi li ti sa namjerom ovako nepismena?Connaisseur Karlin wrote: ne mozes negirati nesto sto je poznato: Bosanjci se ne osjecaju ugodno u RSi ti cojkeu pises ako se bude osjaco ugrozenim
pa covjece,razmislil mlao,kad su se ljudi poceli osjecati ugorzenima u proslom ratu,bilo ke kasno,a ti ces mu pomoci ako se nesto desi,eto,ti znas,da ces mu moci pommoci u krzinim momentima
- Connaisseur Karlin
#605 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
al' nisma glupaPoint. wrote:Jesi li ti sa namjerom ovako nepismena?Connaisseur Karlin wrote: ne mozes negirati nesto sto je poznato: Bosanjci se ne osjecaju ugodno u RSi ti cojkeu pises ako se bude osjaco ugrozenim
- Hemel
#606 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Cuj alternativaBanksy wrote:Skoro da je svejedno jer gore ne može. Srbi imaju svoju potpisanu državu u državi, Hrvati nadomak, hiljade su mrtve i osakaćene, genocid, etnička čišćenja, iseljavanja, negativna demografija, devastirana zemlja, popljačkana i razvaljena, zaostala, glupa i primitivna, na repu civilizacije, pred političkim i društvenim kolapsom.Pilaw_Pavlaka wrote:A sta je bila alternativa Aliji; konkretno u datom periodu?Banksy wrote:
Rahmetlija nije nikad ni želio cijelu BiH, samo svoj fildžan i vreću za svog Bakira. Dugo je trajalo i jako skupo nas je koštalo, ali smo nadošli, nepovratno. Niko nam više i nikad neće moći prodavati šuplju o Aliji i njegovim dobrim i poštenim namjerama.
Jedina dilema danas je je li rahmetlija bio dio plana od prvog dana ili je na svoj fildžan i svoju vreću nadošao u ratnom hodu.
Šta si ono pitao, šta je bila alternativa...
Preko 70% zemlje okupirano bez kontrole nad okupiranim podrucjima, otvoren sukob sa Hrvatima koji isto tako kontrolisu dio teritorije, zbijeni u par dzepova bez mogucnosti naoruzavanja i dostave hrane i logistike, zima '93/'94 svjedocim kanibalizmu, svaka kuca okovana folijama, vojska dobija po 5 metaka., pitanje bioloskog opstanka jednog naroda...uh previse sam se zanio a za to je sve kriv Alija.
Sve sto si ti nabrojala je raj/dzenet u odnosu na ratni period. Ovako neka traje(ako mora) 100 godina, bolje nego jedan mjesec iz ratnog perioda.
- 512MB
#607 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Dakle otvoreno javno pisanje od strane agrrsora po narodu nad kojim je izvrsen genocid i kojeg je vecina ponavljam VECINA u jebenoj zemlji a narod i jos gore politicari komentarisu "sad ce ih shebat ekonomija, propale im banke, itd", ovo da se nedesava nebi covjek mogao pomisliti da moze bit stvarnost
Ja mislim da nam se stranci dive i cude kolko sranja i ponizavanja mozemo iztrpit bez da pisnemo i rijec. Ovo je vec za naucnog istrazivanja. Jadno i za plakat.
Halo ba, imamo podrsku USA i EU i vecine muslimanskih zemalja a gore picke od nas svjet nije vidio. Sta bi bilo tek da oni imaju podrsku koju smo mi imali zadnjih 25 godina
Politicari pustaju da bagra pisa po naradu, ba bagro za sta smo vas birali sve vam jebem??
Ja mislim da nam se stranci dive i cude kolko sranja i ponizavanja mozemo iztrpit bez da pisnemo i rijec. Ovo je vec za naucnog istrazivanja. Jadno i za plakat.
Halo ba, imamo podrsku USA i EU i vecine muslimanskih zemalja a gore picke od nas svjet nije vidio. Sta bi bilo tek da oni imaju podrsku koju smo mi imali zadnjih 25 godina
Politicari pustaju da bagra pisa po naradu, ba bagro za sta smo vas birali sve vam jebem??
Last edited by 512MB on 09/01/2017 22:12, edited 1 time in total.
- Kejn
#608 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
U svoj ovoj zbrci kod Bošnjaka tu je naravno SAFF da nam kaže da nas ne trebaju brinuti ovi iz PC-a i dunjalučki problemi, već da je problem u dalekom Iranu i u Šijama....
http://saff.ba/historija-hezbolaha-kao- ... HP6r31FadI
http://saff.ba/historija-hezbolaha-kao- ... HP6r31FadI
- Connaisseur Karlin
#609 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
to je vec u procesu u naucnim krugovima,analize se vec pisu nekoliko godina512MB wrote:Dakle otvoreno javno pisanje od strane agrrsora po narodu nad kojim je izvrsen genocid i kojeg je vecina ponavljam VECINA u jebenoj zemlji a narod i jos gore politicari komentarisu "sad ce ih shebat ekonomija, propale im banke, itd", ovo da se nedesava nebi covjek mogao pomisliti da moze bit stvarnost![]()
Halo ba, imamo podrsku USA i EU i vecine musöimanskih zemalja a gote picke od nas svjet nije vidio. Sta bi bilo tek da oni imaju podrsku koju smo mi imali zadnjih 25 godina
- Challenger__
#610 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ma ko će me dirati, smiješno... Ipak hvala, ako mi zafali metana u plućima navratiću na dan-dva da se nadojim otrovima.Krokodajl wrote:Nego, ako tebe budu dirali i izazivali za ovo Rusofil, imaš stan od mene u Bosanskom Brodu, vidi se i dimnjak Ruske rafinerije, malo smrdi ali Bože moj![]()
- Hemel
#611 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jos jednom pa necu viseBanksy wrote: Do prije koju godinu branila sam Aliju iskreno, strastveno i naivno, priznajem. Kako sam se samo s pokojnim Fairom ovdje svađala jer je on ovo tvrdio od prvog dana...![]()
Film s vrećama za mog Bakira, ali i sve ovo što se dešava s Bosnom i Sarajevom zadnjih 5, 6 godina, ovaj galop užasa koji je projektiran i iniciran iz krugova SDA i od samog babinog sina, drastično su mi izmijenili percepciju.
Alija je nesto posebno i odvojeno i od SDA bande i od Bakira koji je zloupotrijebio njegovo ime.
Jedina mu je krivica sto se okruzio sljamom koji i dan danas hara i smara napaceni narod. Priznajem da je tu masineriju tesko unistiti ali treba koristiti sva sredstva da te stetocine odu iz nasih zivota.
- cyprus
#612 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
prog321 wrote:Hare je bio penicilin za ovog gargamela iz Bakinaca.cyprus wrote:Ja ne mogu da da se svaki put iznova i ponovo ne frapiram kad neko spomene Harisa Silajdžića u pozitivnom kontekstu![]()
![]()
![]()
Zaista nevjerovatno![]()
![]()
To je isto k'o da kažeš da je Milošević bio dobar za Srbiju
![]()
Silajdžić je bio lansirna rampa za ovo sve što gledamo u Republici Srpskoj unazad 10 godina... Slabljenje RS-a je zaustavljeno 2006. godine, i tada započinje njeno političko jačanje... Slučajnost?
Koliko govana gutati dok se ne shvati da stoka razumije samo tvrdu liniju ?
- Krokodajl
#613 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Hvala ti Chelli za ovo, da te Allah nagradi.Challenger__ wrote:Svi smo mi ovdje nickovi, ali iza nickova su ljudi ili neljudi. Znaš vrlo dobro da si mi prirastao srcu i zapamti ono što sam ti napisao. Ako zatreba, šalji p.p., razmjenimo telefone i sve rješavamo u sekundi.Krokodajl wrote:Živio ti meni Chelli i da Bog da imao još stanova, ne treba hvala, ne planiram ja nigdje, imao bih kud da zapne, ali neće, ko će bolan pucati, Dodik i Bake jedan na drugog ?
"Neka svoga i u gori vuka".
@Karlin, nije u pitanju ugroženost, ne bojim se ja ničega, kao što Tom Hanks reče u onom filmu "Da se bojim Krakovije, pa to je moja domovina".
Mislim, ista šansa da će mi se nešto ružno desiti je i u RS i u Federaciji, svugdje budala, ja ti govorim o nelogičnostima sa kojima se povratnici moraju suočavati u RS svakodnevno, na stranu što se ustanove, škole, institucije, ulice, zovu po Srpskim velikanima, generalima, brigadama, pa i Đeneralu Draži, navikne se čovjek da mu pošta dolazi na takvu adresu, navikne se na većinu nelogičnosti, ali stvarno čovjek mora biti ili lud ili previše optimističan da očekuje da će se nešto promjeniti. Mazohizam je djecu odgajat u ovakvim uvjetima, nije ni u Federaciji bajno ali ovdje osim svih ekonomskih nedaća moraš se suočavati i sa tim da djetetu objašnjavaš stvari za koje smatraš da nisu ipsravne ali okolina smatra da jesu, jer eto to je nama naša borba dala.
Eno ona djeca u Kotor Varoši, u Konjević Polju, ide li to uopće u školu, ima li za njih ustava, prava, međunarodnog kakvog, ičega.
Ti roditelji su se odlučili sa rogatima bosti, i nisu prispili nigdje, mogao bih i ja, ali nekada se lakše i bezbolnije predati u startu nego uopće kretati.
Nije problem ni finansijska perspektiva, nađe se uvijek posao, sve, ali svaki dan prolaziti iznova kroz iste stvari, to je čisti mazohizam, ja ovu državu volim, volim sve njene mane i sve njene prednosti, volim je ovakvu kakva jest jer eto iako se za ovakvu borili nismo, bolje nemamo, ali da sutra zarati pa da opet narod gine, a gospoda da se opet dogovori, pa ko je tu lud.
Evo ja ti kažem, meni je svaki dan 9. Januar, čovjek se navikne, danas mi ništa posebno nije bilo, ni gori ni bolji, ovo prepucavanje u medijima dovodi samo do tenzija koje sami ne možemo izgladiti, a međunarodna zajednica ili ne želi ili ne može da reaguje. Nije Dodik kriv što je populista, i Dodika neko bira, bira ga ista fukara koja voli slušati priče Bakirove o Čovićeve, isti smo mi svi, crni da crnji ne možemo biti.
Glupo je očekivati od Srba da će odustati od projekta za kojeg su Srpski sinovi ginuli, to isto kao kada bi se mi Bošnjaci mirno suočili da sutra neko kaže da BiH više ne postoji i da je RS nezavisna, teško je biti objektivan kada smo svi subjektivni iz dobro poznatih razloga, svako je nešto dao, neko sebe, neko člana porodice, neko prijatelja, pa čak i da nije opet živimo u takvim sredinama.
Možemo ćerati, i jedni i drugi i treći, pitanje je dokle, i ko će prvi prećerat da tako kažem, ovakva politika ne vodi nikud, narod to vidi ali narod ili ne želi ili kao u mom slučaju nema volje da reaguje.
Imali smo evo one plenume, evo Tuzlaci zapališe SodaSo, dođe Bego, ne valja ni Bego a zgrada izgorila.
Eto takva je i Bosna, ode onaj dođe ovaj, ne valja ni on, a Bosna i dalje velahavle...
- insomnia78
#614 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Spremice Putin i Erdogan zelene autobusesumirprimus wrote:krokodile djesi tacno? pod svetim savom?![]()
seli se jebote.
-
palermo
#615 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ma u ovom našem divanjenju oko toga šta će biti, meni nikako nije jasno kako svaka priča uvijek završi na istom.
Ono rahmetli Alija je kriv.
Ono rahmetli Alija je kriv.
-
Kat
#616 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Epilog iz knjige LOVE THY NEIGHBOR Peter Maass-a od prije 20 godina...
Ja nemam formalno obrazovanje iz judaizma, i uvijek sam smatrao da to što sam Jevrej nije tako bitno u Americi; nikad nikog nisam čuo da izrekne ijednu antisemitsku riječ preda mnom, niti se mogu sjetiti da je to što sam Jevrej imalo nekog utjecaja na mene akademski ili profesionalno. Nije izgledalo važnije od boje moje kose. Nakon završetka episkopalne škole, studirao sam dvije godine na jezuitskom univerzitetu Georgetown; nikog nije bilo briga, niko nije pitao, niko se nije sašaptavao iza leđa. Smatram to svojom srećom, jer znam – pošto sam živio u Istočnoj Evropi i izvještavao iz Bosne – da nijedna manjinska grupa, koja se stoljećima suočavala sa predrasudama i bila napadana, tako nešto ne smije uzimati zdravo za gotovo. U Poljskoj, na primjer, imate nevjerovatnu situaciju da ima Poljaka koji krive Jevreje za svoju ekonomsku situaciju, mada Poljska ima blizu četrdeset miliona stanovnika a samo nekoliko hiljada Jevreja. Mržnja je do te mjere nesuvisla da može trajati čak i kad onih koje mrzimo više nema u blizini.
Eto, stoga toliko govorim o pitanju promjena: sad sam mnogo svjesniji krhkosti ljudskih odnosa, i daleko svjesniji šta znači ili može značiti kad si Jevrej. To sam naučio od bosanskih Muslimana, koji su načinili dvije fatalne greške Mislili su da to što su pripadali manjini nema značaja u civiliziranoj Evropi, a vjerovali da je divlja zvijer zauvijek upokojena. Nisu shvatili da, iako sam pridaješ vrlo malo značaja svojoj pripadnosti nekoj vjeri, drugima to jednog dana zna postati važno; a to što vaše društvo djeluje stabilno ne znači da će zauvijek takvo ostati. Muslimani protiv kršćana, Jevreji protiv ne-Jevreja, bijelci protiv crnaca, siromašni protiv bogatih – toliko je šavova po kojima se jedno društvo može poderati, kad dopadne manipulatorima u ruke. To su lekcije kojima me je podučila Bosna i koje su ostale u meni i vjerovatno me promijenile. Divlja zvijer je tu, a tlo pod mojim nogama više nije čvrsto kao što je bilo.
- Krokodajl
#617 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nek Putin pošalje Čečene, meni dostainsomnia78 wrote:Spremice Putin i Erdogan zelene autobusesumirprimus wrote:krokodile djesi tacno? pod svetim savom?![]()
seli se jebote.
-
sumirprimus
#618 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
pa normala,palilo se i palice se,pogotov u tuzli... 
-
Gigatron
#619 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Hemel wrote:Jos jednom pa necu viseBanksy wrote: Do prije koju godinu branila sam Aliju iskreno, strastveno i naivno, priznajem. Kako sam se samo s pokojnim Fairom ovdje svađala jer je on ovo tvrdio od prvog dana...![]()
Film s vrećama za mog Bakira, ali i sve ovo što se dešava s Bosnom i Sarajevom zadnjih 5, 6 godina, ovaj galop užasa koji je projektiran i iniciran iz krugova SDA i od samog babinog sina, drastično su mi izmijenili percepciju.![]()
Alija je nesto posebno i odvojeno i od SDA bande i od Bakira koji je zloupotrijebio njegovo ime.
Jedina mu je krivica sto se okruzio sljamom koji i dan danas hara i smara napaceni narod. Priznajem da je tu masineriju tesko unistiti ali treba koristiti sva sredstva da te stetocine odu iz nasih zivota.
ko je tasj sljam okupio oko njega samog ako ne on sam ,tako da je on najveci sljam od svih njih a sin je sljam na kvadrat moderniji prototip.
- Connaisseur Karlin
#620 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Znam ja zasto pisem,i vecina iz RS prodaje imovinu ili kupe u Federaciji ,ako planiraju penziju. Ti zivis jako dugo vec u RS,pa si se vec navikao,ali prosle godine sam cula dovoljan broj Boanjaka kako im je lose zivjeti u RS,pa sutra bi napustili drzavu,da mogu. Ranije napisah,u ustini drzavu napsutaju svi mladi,bez obzira na rligiju i entitet. Napisao si da ti je svaki dan 9 januar,meni je to dovljan indikator da jesi ugrozen,iako ne osjacs strah.Krokodajl wrote: @Karlin, nije u pitanju ugroženost, ne bojim se ja ničega, kao što Tom Hanks reče u onom filmu "Da se bojim Krakovije, pa to je moja domovina".
Mislim, ista šansa da će mi se nešto ružno desiti je i u RS i u Federaciji, svugdje budala, ja ti govorim o nelogičnostima sa kojima se povratnici moraju suočavati u RS svakodnevno, na stranu što se ustanove, škole, institucije, ulice, zovu po Srpskim velikanima, generalima, brigadama, pa i Đeneralu Draži, navikne se čovjek da mu pošta dolazi na takvu adresu, navikne se na većinu nelogičnosti, ali stvarno čovjek mora biti ili lud ili previše optimističan da očekuje da će se nešto promjeniti. Mazohizam je djecu odgajat u ovakvim uvjetima, nije ni u Federaciji bajno ali ovdje osim svih ekonomskih nedaća moraš se suočavati i sa tim da djetetu objašnjavaš stvari za koje smatraš da nisu ipsravne ali okolina smatra da jesu, jer eto to je nama naša borba dala.
Eno ona djeca u Kotor Varoši, u Konjević Polju, ide li to uopće u školu, ima li za njih ustava, prava, međunarodnog kakvog, ičega.
Ti roditelji su se odlučili sa rogatima bosti, i nisu prispili nigdje, mogao bih i ja, ali nekada se lakše i bezbolnije predati u startu nego uopće kretati.
Nije problem ni finansijska perspektiva, nađe se uvijek posao, sve, ali svaki dan prolaziti iznova kroz iste stvari, to je čisti mazohizam, ja ovu državu volim, volim sve njene mane i sve njene prednosti, volim je ovakvu kakva jest jer eto iako se za ovakvu borili nismo, bolje nemamo, ali da sutra zarati pa da opet narod gine, a gospoda da se opet dogovori, pa ko je tu lud.
Evo ja ti kažem, meni je svaki dan 9. Januar, čovjek se navikne, danas mi ništa posebno nije bilo, ni gori ni bolji, ovo prepucavanje u medijima dovodi samo do tenzija koje sami ne možemo izgladiti, a međunarodna zajednica ili ne želi ili ne može da reaguje. Nije Dodik kriv što je populista, i Dodika neko bira, bira ga ista fukara koja voli slušati priče Bakirove o Čovićeve, isti smo mi svi, crni da crnji ne možemo biti.
Glupo je očekivati od Srba da će odustati od projekta za kojeg su Srpski sinovi ginuli, to isto kao kada bi se mi Bošnjaci mirno suočili da sutra neko kaže da BiH više ne postoji i da je RS nezavisna, teško je biti objektivan kada smo svi subjektivni iz dobro poznatih razloga, svako je nešto dao, neko sebe, neko člana porodice, neko prijatelja, pa čak i da nije opet živimo u takvim sredinama.
Možemo ćerati, i jedni i drugi i treći, pitanje je dokle, i ko će prvi prećerat da tako kažem, ovakva politika ne vodi nikud, narod to vidi ali narod ili ne želi ili kao u mom slučaju nema volje da reaguje.
Imali smo evo one plenume, evo Tuzlaci zapališe SodaSo, dođe Bego, ne valja ni Bego a zgrada izgorila.
Eto takva je i Bosna, ode onaj dođe ovaj, ne valja ni on, a Bosna i dalje velahavle...
- insomnia78
#621 Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mogu l' Kozaci?Krokodajl wrote:Nek Putin pošalje Čečene, meni dostainsomnia78 wrote:Spremice Putin i Erdogan zelene autobusesumirprimus wrote:krokodile djesi tacno? pod svetim savom?![]()
seli se jebote.
-
sumirprimus
#622 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
jarane on je tolko tamo kod njih da je poceo da navija za putina i garant zvezdu 
- mO k3
#623 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kako je Krleža napisao sačuvaj me boze srpskog junaštva , hrvatske kulture i ja bih dopunio bošnjačke političke elite
-
saimidin
#624 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ko misli da rata biti nece, taj ocigledno nikad nije bio na casu historije.
citavo vrijeme ljudi samo ratuju.
ono sto je problem, ne znamo kad, ko skim, i koliko dugo ce ratovati.
citavo vrijeme ljudi samo ratuju.
ono sto je problem, ne znamo kad, ko skim, i koliko dugo ce ratovati.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#625 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
bosnjackog merhametamO k3 wrote:Kako je Krleža napisao sačuvaj me boze srpskog junaštva , hrvatske kulture i ja bih dopunio bošnjačke političke elite