belfy wrote:
pa pitanje je jednostavno. ti volis ici okolo, ali ajde, nek ide. samo nek je napred.
Predsjednistvo je stalo iza svake odluke gdje su se svi usuglasili koncenzusom. mozda nama neka izgleda besmislena ili nesvrsishodna, ali vecina je birala te ljude. to sto mi koji ih nismo birali mozemo kritikovati je sasvim druga stvar. dakle, ako je odluka zajednicka (a mora biti da bi bila valjana), onda mozemo zakljuciti da je u korist svih, jer bi se u suprotnom neko od trojice usprotivio. kada je NATO u pitanju usaglaseni su.
sve sto si o autu i porodici ispricao je sasvim u redu. tako se svi vjerovatno ponasaju i prije glasanja, pa provjere sve parametre da se odluce za koga ce glasati i onda ih taj neko predstavlja. bilo u Predsjednistvu, Savjetu ministara ili Parlamentu. onaj za koga glasas tako informisan - te vodi prema Forbsovoj listi.
nakon svog odgovora ocekujem da mi odgovoris zasto se Predsjednistvo i Savjet ministara slazu oko pitanja prdruzenja NATO-u. i koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo da koji od DA/NE odgovora je ipravan?
Receno je da pricamo smisleno. Smisleno je obicno uokolo ali iskljucuje nesporazum, pa volim tako.
Ja sam pitao o bilo kakvom smislenom, konkretnom i svrsishodnom, korisnom rezultatu tog Predsjednistva.
Ti mi odgovaras o proceduri, kazes ispostovana je procedura.
Procedura je provereno funkcionalna u Svajcarskoj. Tamo nepostovanje procedure podrazumeva sankcije, izuzetno efikasne i dalekosezne.
U Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Kiribatiju, to se radi javnosti radi, ne posla radi.
Iza procedure ne stoji ni moralna, ni materijalna niti pravna odgovornost.
Zbog potpunog nepostajanja bilo kakve odgovornosti, mene procedure uopste ne zanima, jer mi se radi o glavi.
Zato bih rad bio znati ima li to Predsjednistvo kakav bolji rezultat od zadovoljavanja procedure ?
A toi