NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

155_mm

#601 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:mm znate li Vi što je bilo prije tog pokolja muslimana od strane Četnika u Istočnoj BiH?
znamo zeki. itekako znamo. evo sta se je dogodilo prije pokolja.
Stvoriti neposredne zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenačke čišćenjem Sandžaka od Muslimanskog življa i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog življa...
– Mihailovićeva instrukcija Đurišiću od 20. decembra 1941
b: omeđiti »de fakto« srpske zemlje i učiniti da u njima ostane samo srpski živalj;
d: u srpskoj jedinici kao naročito težak problem uzeti pitanje muslimana i po mogućnosti rešiti ga u ovoj fazi.[4]

– Mihailovićev program izložen u depeši vladi u Londonu septembra 1941
155_mm

#602 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Pričali ljudi je bila ironija. Međutim, kao da je i bitno.

Što se ovog drugog tiče, opšta kultura jbg, kad je 2SR u pitanju i ovo podneblje. Ajmo reći, platiše Srbi glavom, a potom i oni koji ostadoše posle njih. Tako bi, u Višegradu... ;-)
jasno mi je to tvoje zadovoljstvo "pobedom" u visegradu. ali nije mi jasno od kud crpis toliko uvjerenje da je ta "pobeda" posljednja i vjecna.
:?
ze kalanga

#603 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Kakva pobjeda... Ubijeni Srbi, posle njih muslimani. Ne može to biti pobjeda. To je tužan dio istorije dva naroda.
155_mm

#604 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Kakva pobjeda... Ubijeni Srbi, posle njih muslimani. Ne može to biti pobjeda. To je tužan dio istorije dva naroda.
ti nekako cesto zaboravis da postavis neki izvor za svoje tvrdnje. bas cudno!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#605 Re: NATO...DA ili NE

Post by japin_mutapi »

pa kako ne znaš za dahije i sječu knezova
Putnik ali stvarno

#606 Re: NATO...DA ili NE

Post by Putnik ali stvarno »

belfy wrote:
Putnik ali stvarno wrote: Pre svega blag je dan, na zdravlje onima koji ga slave i gostima njihovim :)

prva dva bolda - pitanjce : Smisleno je traziti oslonac u borbi protiv 49% sopstvene drzave ?
treci bold - pitanjce : A zasto BiH donosi odluke koje ne moze da sprovede bez stranih intervencija ?

Moje pitanje ostaje, ako sta ne mozes izvesti sam, je li bolje realno sagledati mogucnosti ili forsirati zelje ?
Prethodno forsiranje vrlo sarenih ideja i nerealnih zelja, dovelo je zemlju u katastrofu. Opet se zeli pokusati isto - po sistemu
mozda bude bolje srece drugi put ?
U novom gradjanskom ratu ?

Ne znam sta da kazem imamo razlicite probleme, manijake koji se bore za zemlju koje nema i manijake koji se bore za zemlju koju imaju ali im ne odgovara takva.

NAUCITI RAZGOVARATI I STATI SAMOSTALNO IZA SVOJE ODLUKE

NE U NATO, SAMO ZATO JER SAM NE ZNAS STA BI
kako je put u NATO "borba protiv 49% drzave"? zar nije i tih 49% zemlja svih nas, a ne samo 35% stanovnika?
niko nije rekao da ih ne moze sprovesti bez stranih intervencija, nego da je trazila pomoc. ono, mozes i sam dici sto kila, ali lakse ako ima neko da ti pomogne u toj radnji, jer ce ti bit lakse.

i kakav ti je ovo zakljucak? kako NE, ako ne znas sta bi, kada svi jasno govore da znaju sta hoce i da je to DA?
Cenim da kilobajta i vremena ima u beskraj ali znam da se mi dobro razumemo, gore je sutina napisana, da je paste ujem opet

Vreme je prestati biti svetski prosjak, parija, koji stalno nesto trazi, moli i samopovredjuje se da bi skrenuo paznju na sebe ...

BiH moze mnogo bolje, lepse i prosperitetnije.
Ko ne zna, ne treba pomoc sa strane, vec radje do-kvalifikaciju za posao koji radi, bez da ustvari zna da ga radi.
Necija zelja za vlascu je ok, samo ukoliko postoji i kompetencija za tu struku.
Dobra namera se u pozitivnoj svetskoj praksi podrazumeva. Sklon sam sumnjati da li je to i ovde slucaj.

Nato NEce promeniti cinjenicu da nekompetentni ljudi rade pogresan posao evo vec 25 godina, na stetu svih.

YOU GOTTA SHOW LOVE
EVEN WHEN THEY DON`T

OR YOU BECOME
ONE OF THEM :)
belfy

#607 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Putnik ali stvarno wrote: Cenim da kilobajta i vremena ima u beskraj ali znam da se mi dobro razumemo, gore je sutina napisana, da je paste ujem opet

Vreme je prestati biti svetski prosjak, parija, koji stalno nesto trazi, moli i samopovredjuje se da bi skrenuo paznju na sebe ...

Ko ne zna, ne treba pomoc sa strane, vec radje do-kvalifikaciju za posao koji radi, bez da ustvari zna da ga radi.
Dobra namera se u pozitivnoj svetskoj praksi podrazumeva. Sklon sam sumnjati da li je to i ovde slucaj.

Nato NEce promeniti cinjenicu da nekompetentni ljudi rade pogresan posao evo vec 25 godina, na stetu svih.

YOU GOTTA SHOW LOVE
EVEN WHEN THEY DON`T

OR YOU BECOME
pa upravo se i staje iza svoje odluke. ili ti tvrdis da svi ovdje govore da ne znaju sta bi, dok ti govoris jasno NE?
pa ako nece nista promijeniti cemu odupiranje zelji onih koji misle da hoce nesto promijeniti?

pored svog stava ponekada bi trebao razmisliti i o stavu drugih. jer ti ovdje ne razgovaras (sam ne radis ono sto preporucujes da se radi). ti ovdje pokusavas nametnuti svoje misljenje kao jedino ispravno, bez da uopste uzimas drugacije u obzir i da diskutujes.
ze kalanga

#608 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:
ze kalanga wrote:Kakva pobjeda... Ubijeni Srbi, posle njih muslimani. Ne može to biti pobjeda. To je tužan dio istorije dva naroda.
ti nekako cesto zaboravis da postavis neki izvor za svoje tvrdnje. bas cudno!
Izvor. Pa nećemo valjda tražiti izvor za opštepoznate stvari, majka mu stara. Toga koliko hoćete, ukucate pokolj Srba u Višegradu u 2SR i samo će Vam se reći. Poenta je priče u onome što sam naveo, klanja i ubijanja su sastavni dio Istočne Bosne vijekovima i nažalost tu niko nije slavio pobjedu, već isključivo poraz.
KENJAC

#609 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

Ili vecina ima kompjuter Comodor 64 ili imaju neke selektivne pretrazivace ili se jednostavno prave ludi ?
Ali nije to tema. Tema je prednosti i mane ulaska u NATO .
Putnik ali stvarno

#610 Re: NATO...DA ili NE

belfy wrote:
Putnik ali stvarno wrote: Cenim da kilobajta i vremena ima u beskraj ali znam da se mi dobro razumemo, gore je sutina napisana, da je paste ujem opet

YOU GOTTA SHOW LOVE
EVEN WHEN THEY DON`T

OR YOU BECOME
pa upravo se i staje iza svoje odluke. ili ti tvrdis da svi ovdje govore da ne znaju sta bi, dok ti govoris jasno NE?
pa ako nece nista promijeniti cemu odupiranje zelji onih koji misle da hoce nesto promijeniti?

pored svog stava ponekada bi trebao razmisliti i o stavu drugih. jer ti ovdje ne razgovaras (sam ne radis ono sto preporucujes da se radi). ti ovdje pokusavas nametnuti svoje misljenje kao jedino ispravno, bez da uopste uzimas drugacije u obzir i da diskutujes.
Ok ajde da probamo da razgovaramo.

Kazes : pa upravo se staje iza svoje odluke

Ko staje iza svoje odluke ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#611 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

51% muslimana, 15% katolika i 3-5% pravoslavaca, ateista i ostalih (Sejdić-Finci) to je 70% građanstva/pučanstva BiH ZA ulazak u NATO i ko je ovdje lud... :bih:

IDEMO U NATO :bih:
belfy

#612 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Putnik ali stvarno wrote: Ok ajde da probamo da razgovaramo.

napokon. pa, za pocetak, staje Predsjednistvo, bas kao i Savjet ministara. a ako cemo mjeriti po reakcijama i anketi na forumu i vecina ucesnika istog.

s druge strane, ako mislis da nema dovoljno takvih da li bi bilo realno to provjeriti referendumom na drzavnom nivou da se provjeri da li je takvo vecinsko misljenje i stanovnika ove zemlje?
ze kalanga

#613 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

pici wrote:51% muslimana, 15% katolika i 3-5% pravoslavaca, ateista i ostalih (Sejdić-Finci) to je 70% građanstva/pučanstva BiH ZA ulazak u NATO i ko je ovdje lud... :bih:

Javite kad stignete. :mrgreen:
pici

#614 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

ze kalanga wrote:
pici wrote:51% muslimana, 15% katolika i 3-5% pravoslavaca, ateista i ostalih (Sejdić-Finci) to je 70% građanstva/pučanstva BiH ZA ulazak u NATO i ko je ovdje lud... :bih:

Javite kad stignete. :mrgreen:
veĆ smo stigli ima dvajs i kusur godina samo peČat da ovjeri... :bih:
Putnik ali stvarno

#615 Re: NATO...DA ili NE

belfy wrote:

napokon. pa, za pocetak, staje Predsjednistvo, bas kao i Savjet ministara. a ako cemo mjeriti po reakcijama i anketi na forumu i vecina ucesnika istog.

s druge strane, ako mislis da nema dovoljno takvih da li bi bilo realno to provjeriti referendumom na drzavnom nivou da se provjeri da li je takvo vecinsko misljenje i stanovnika ove zemlje?
:D stani Belfy haman nije secer u vodu.

Ja ne pitam za odluke o stupanju u NATO.

Ajmo to za kraj, to treba da bude zavrsetak smislenog razgovora, ne pocetak, misa mu poljubim.

Moje pitanje je ko staje iza svoje odluke. Kazes Predsjednistvo.

Prihvatam to sto tvrdis

i pitam

iza koje smislene i svrsishodne odluke je to isto Predsjednistvo zaista stajalo do sada i koju smislenu i svrsishodnu odluku
je to Predsjednistvo do sada donelo u korist svoje Bosne i Hercegovine ?

Ja kad kupujem polovni auto proverim ko je to vozio, je li bilo udesa, je li bilo servisa redovnog...

Pre nego me neko oduce pod tudji kisobran sa sve decom, zenom i imanjem, red je da se raspitam ko to mene i porodicu vodi na taj krasni put ?
Koje to rezultate i uspehe taj neko ima iza sebe ?
Gde je taj sto ce moj i zivot moje porodice da usmeri za dugo godina na Forbes ovoj listi ?

Its your turn bro, standing by for u :D
ze kalanga

#616 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

pici wrote:
A gdje je pečat?
belfy

#617 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Putnik ali stvarno wrote:
belfy wrote:

:D stani Belfy haman nije secer u vodu.

Ja ne pitam za odluke o stupanju u NATO.

Ajmo to za kraj, to treba da bude zavrsetak smislenog razgovora, ne pocetak, misa mu poljubim.

Moje pitanje je ko staje iza svoje odluke. Kazes Predsjednistvo.

Prihvatam to sto tvrdis

i pitam

iza koje smislene i svrsishodne odluke je to isto Predsjednistvo zaista stajalo do sada i koju smislenu i svrsishodnu odluku
je to Predsjednistvo do sada donelo u korist svoje Bosne i Hercegovine ?

Ja kad kupujem polovni auto proverim ko je to vozio, je li bilo udesa, je li bilo servisa redovnog...

Pre nego me neko oduce pod tudji kisobran sa sve decom, zenom i imanjem, red je da se raspitam ko to mene i porodicu vodi na taj krasni put ?
Koje to rezultate i uspehe taj neko ima iza sebe ?
Gde je taj sto ce moj i zivot moje porodice da usmeri za dugo godina na Forbes ovoj listi ?

Its your turn bro, standing by for u :D
pa pitanje je jednostavno. ti volis ici okolo, ali ajde, nek ide. samo nek je napred.

Predsjednistvo je stalo iza svake odluke gdje su se svi usuglasili koncenzusom. mozda nama neka izgleda besmislena ili nesvrsishodna, ali vecina je birala te ljude. to sto mi koji ih nismo birali mozemo kritikovati je sasvim druga stvar. dakle, ako je odluka zajednicka (a mora biti da bi bila valjana), onda mozemo zakljuciti da je u korist svih, jer bi se u suprotnom neko od trojice usprotivio. kada je NATO u pitanju usaglaseni su.

sve sto si o autu i porodici ispricao je sasvim u redu. tako se svi vjerovatno ponasaju i prije glasanja, pa provjere sve parametre da se odluce za koga ce glasati i onda ih taj neko predstavlja. bilo u Predsjednistvu, Savjetu ministara ili Parlamentu. onaj za koga glasas tako informisan - te vodi prema Forbsovoj listi.

nakon svog odgovora ocekujem da mi odgovoris zasto se Predsjednistvo i Savjet ministara slazu oko pitanja prdruzenja NATO-u. da li im trebamo vjerovati i koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo da koji od DA/NE odgovora je ipravan?
pici

#618 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

ze kalanga wrote:
pici wrote:
A gdje je pečat?
ovjereno od NATO Havijona iznad glave samo digni pogled :bih:
Putnik ali stvarno

#619 Re: NATO...DA ili NE

belfy wrote: pa pitanje je jednostavno. ti volis ici okolo, ali ajde, nek ide. samo nek je napred.

Predsjednistvo je stalo iza svake odluke gdje su se svi usuglasili koncenzusom. mozda nama neka izgleda besmislena ili nesvrsishodna, ali vecina je birala te ljude. to sto mi koji ih nismo birali mozemo kritikovati je sasvim druga stvar. dakle, ako je odluka zajednicka (a mora biti da bi bila valjana), onda mozemo zakljuciti da je u korist svih, jer bi se u suprotnom neko od trojice usprotivio. kada je NATO u pitanju usaglaseni su.

sve sto si o autu i porodici ispricao je sasvim u redu. tako se svi vjerovatno ponasaju i prije glasanja, pa provjere sve parametre da se odluce za koga ce glasati i onda ih taj neko predstavlja. bilo u Predsjednistvu, Savjetu ministara ili Parlamentu. onaj za koga glasas tako informisan - te vodi prema Forbsovoj listi.

nakon svog odgovora ocekujem da mi odgovoris zasto se Predsjednistvo i Savjet ministara slazu oko pitanja prdruzenja NATO-u. i koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo da koji od DA/NE odgovora je ipravan?
Receno je da pricamo smisleno. Smisleno je obicno uokolo ali iskljucuje nesporazum, pa volim tako.

Ja sam pitao o bilo kakvom smislenom, konkretnom i svrsishodnom, korisnom rezultatu tog Predsjednistva.

Ti mi odgovaras o proceduri, kazes ispostovana je procedura.

Procedura je provereno funkcionalna u Svajcarskoj. Tamo nepostovanje procedure podrazumeva sankcije, izuzetno efikasne i dalekosezne.

U Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Kiribatiju, to se radi javnosti radi, ne posla radi.
Iza procedure ne stoji ni moralna, ni materijalna niti pravna odgovornost.

Zbog potpunog nepostajanja bilo kakve odgovornosti, mene procedure uopste ne zanima, jer mi se radi o glavi.

Zato bih rad bio znati ima li to Predsjednistvo kakav bolji rezultat od zadovoljavanja procedure ?

A toi
ze kalanga

#620 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

pici wrote:
ze kalanga wrote:
pici wrote:
A gdje je pečat?
ovjereno od NATO Havijona iznad glave samo digni pogled :bih:
Džabe to gospodine pici ako nema pečata... Kad podignem glavu vidim prazno nebo i povremeni let raznih letjelica, međutim, to samo govori da u vojno neutralnoj državi svi imaju pravo letjeti iznad glave.
KENJAC

#621 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

I rat i jadi i glad i zedj da dodjemo do cilja zvanog nezavisnost (neovisnost) i sad to sve u bunar bacit ? E da sam znao , ja se ne bih borio. Ja sam se za zlatan escajg borio a oni meni sad zeljezne topve daju. Zajebaste vi mene.
pici

#622 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

ze kalanga wrote:
Džabe to gospodine pici ako nema pečata... Kad podignem glavu vidim prazno nebo i povremeni let raznih letjelica, međutim, to samo govori da u vojno neutralnoj državi svi imaju pravo letjeti iznad glave.
nemre svak letjet... imaju Havijoni iz avijana koji obaraju :izet:

Image

ako te ko pita :mrgreen:
Image
http://www.jfcnaples.nato.int/hqsarajevo
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#623 Re: NATO...DA ili NE

Post by japin_mutapi »

rekoh na to, ovo ...

belfy

#624 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

Putnik ali stvarno wrote:
belfy wrote: pa pitanje je jednostavno. ti volis ici okolo, ali ajde, nek ide. samo nek je napred.

nakon svog odgovora ocekujem da mi odgovoris zasto se Predsjednistvo i Savjet ministara slazu oko pitanja prdruzenja NATO-u. i koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo da koji od DA/NE odgovora je ipravan?
Receno je da pricamo smisleno. Smisleno je obicno uokolo ali iskljucuje nesporazum, pa volim tako.

Ja sam pitao o bilo kakvom smislenom, konkretnom i svrsishodnom, korisnom rezultatu tog Predsjednistva.

Ti mi odgovaras o proceduri, kazes ispostovana je procedura.

Procedura je provereno funkcionalna u Svajcarskoj. Tamo nepostovanje procedure podrazumeva sankcije, izuzetno efikasne i dalekosezne.

U Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Kiribatiju, to se radi javnosti radi, ne posla radi.
Iza procedure ne stoji ni moralna, ni materijalna niti pravna odgovornost.

Zbog potpunog nepostajanja bilo kakve odgovornosti, mene procedure uopste ne zanima, jer mi se radi o glavi.

Zato bih rad bio znati ima li to Predsjednistvo kakav bolji rezultat od zadovoljavanja procedure ?

A toi
cek' malo. ovdje pricamo o konkretnoj temi. dakle da li treba ici u NATO savez ili ne. valjda se onda treba drzati nekih smjernica da ne bi otisli u pricu o odrzavanju auta i gdje ga najbolje ili najjeftinije servisirati.

ja sam tebi prvi put postavio pitanje koje si rekao da je previse direktno i pitao me pitanja na koja sam odgovorio. ja sam nakon toga postavio konkretna pitanja da dalje raspravljamo, dok ti nastavljas u neodredjenom pravcu. niti sam ja dobio odgovor prvi put, niti drugi put. dok sam prvi put dobio nova pitanja za odgovoriti, a sada dobijam nova pitanja bez da dobijem iti jedan odgovor.

to nije razgovor prijatelju. to je propitivanje, a ja ovo ne vidim kao ispit. pa bih te zamolio da barem das odgovore na pitanja koja i ja postavih tebi. a to su ova:
"nakon svog odgovora ocekujem da mi odgovoris zasto se Predsjednistvo i Savjet ministara slazu oko pitanja prdruzenja NATO-u? i koji je sljedeci stepen koji treba preispitati da znamo da koji od DA/NE odgovora je ispravan?" hvala.
pici

#625 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

sjeĆal se ko kad je rista džogat prizivo Čekamo NA TO pa on ne doČeka :mrgreen:
Locked