Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jarobot

#601 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

medeni99 wrote:
jarobot wrote: odakle care, gdje cu je naci za moj model.. gledo sam na netu, lakse plutonij naci nego maticnu za mi4 3/64
Eto sad smo mi što kupimo telefon kod operatera sa garancijom i platimo skuplje levati . Da li je baš tako ???? :izet:
za 1.400 KM kolko te odero bht za HTC 10 https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 34170.html
on je mogao kupit 3 i po Xiaomi 4-orke
da ima rezerve za dijelova :D[/quote]
Dileja ti si nevjerojatan i dalje porediš kruške i jabuke...Šta recimo da je čovjek uzeo neki skplji telefon ove novije xiaomi mi5 koji sa porezom i carinom koštaju oko 500 dolara i u cjenovnom rangu je HTC 10 šta bi onda zijanio 1000 km slušajući savjeta takvih kao ti.
Imam ja i Huawei P9 lite koji me koštao oko 400 km i ima dvije godine garnacije to je za poređenje sa tim Xiaomi 4.
Na kraju gledajući tvoju glupu konstataciju mogao kupiti 3 telefona pa kad mu crkne jedan uzeti drugi ( a ja ako se pokvari sam od sebe u servis pa ga poprave i produže garanciju ili ako nemogu popraviti daju novi telefon i produže garanciju )-samo da znaš da ga taj drugi ne košta više 400 nego 800 km i tako dalje....
Znam iz iskustava imao sam Idol3 i poslije 6 mjesei nije htio botati .-odradili servis matična zamjenjena i produžili garanciju za 6 mjeseci.
Taj nesretni idol3 poslije sljedeća 3 mjeseca poblesavio -otišao na servis zamjenjen displej i ponovo produžili garanciju ( jednom bio 7 jednom 5 dana na servisu ,dobio zamjenski telefon do popravke ).
A ovdje čovjek zijanio 400 km , ostao bez telefona a ti i dalje valjaš seljačku filozofiju može kupiti 3 znači po tebi treba 3 telefona da bi bio siguran i to sve platiti 1200 km i opet ima samo prosječan aparat koji u BH može kupiti za 400 km i dvije godine garancije . Kažem ti sad po tvojoj teoriji da naruči drugi nije mu više 400 nego 800 km i na kraju nije uopšte mjerljiv sa HTC 10...
Ali pošto si ti neuništivi stari hajter zanemarićeš sve argumente i naći neko svoje hajtersko opravdanje koje nama veze sa životom
medeni99

#602 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

Za takve kao ti koji sjebaju svaki telefon bht uhljebi su se ubili da vam tuše mobitele
Meni za 17 godina kako koristim mobitele a promjenio sam jedno 20-25 a u zadnje 2 gidine 7-8 kineza NIJEDAN JEDINI SE NIKAD nije pokvario niti išao na bilo kakav servis
Trenutno imam 4 kineza, 3 xiaomija od kojih isti ovaj koji se njemu sjebo 4-orku od 64 GB i svi ferceraju samo tako bez ikakvih problema
Ko ne zna da koristi mobitele poput tebe ili baksuza kao što je ovaj sa xiomijem bolja jeste opcija kupovine kod bht uhljupa da bi imali garanciju
Kraj priče
irac300

#603 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

@jarobot

Mislim da je ovdje davno rečeno, da svi mi koji naručujemo iz Kine idemo u svjesni rizik. Što se mene tiče, smijem riskirati do 300 + - KM, ali nikada ne bih naručio telefon na ovaj način vrijednosti 1000 KM, baš zbog tih peripetija ako bude neispravan. Ukratko, svjesno rizikujem jer znam da ovdje za 300 KM neću naći ni blizu takav telefon, kao što ga mogu u Kini nabaviti. U tome je cijela poenta. Da mi se daje 700-800 KM za telefon, onda bih ovdje kupovao.
jarobot

#604 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

irac300 wrote:@jarobot

Mislim da je ovdje davno rečeno, da svi mi koji naručujemo iz Kine idemo u svjesni rizik. Što se mene tiče, smijem riskirati do 300 + - KM, ali nikada ne bih naručio telefon na ovaj način vrijednosti 1000 KM, baš zbog tih peripetija ako bude neispravan. Ukratko, svjesno rizikujem jer znam da ovdje za 300 KM neću naći ni blizu takav telefon, kao što ga mogu u Kini nabaviti. U tome je cijela poenta. Da mi se daje 700-800 KM za telefon, onda bih ovdje kupovao.
Nije to problem nego upadica " dileje " i porđenje neuporedivog , a mislim da i ti griješiš u konkretnom slučaju čovjeka koji je ima problem izgubio je 400 km ostao bez telefona i sad ako naruči drugi izaće ga novih 400 km što je ukupno 800 km a za te pre ovdje je mogao kupiti puno bolji uređaj sa garancijom....a i kod tebe rizikuješ 300 crkne pa novih 300 to je već 600 km a to je dobar uređaj u BiH sa garancijom...
Filozofija je uredu ali dilejine budalaštine ne idu ili je ljubomoran na HTC 10...
medeni99

#605 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

upravo tako
inače je moj limit dat 300 KM max za mob
nekad davno sam bio budala, prvi moj mob 2000.g. Eriscon T28 bio 8 stoja :-) sad mi smiješno kakva sam bio budala, ali valjda se bilo mlađe , pa kurčenje....tad je uz Nokiu 8210 bio TOP model ala sad ajfun 7 ili samsung s7

Image
medeni99

#606 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

jarobot wrote: Filozofija je uredu ali dilejine budalaštine ne idu ili je ljubomoran na HTC 10...
:lol: :lol:
baš kolega s posla kupio to govno na isit način kod bht uhljupa
1400 KM i onda uzeo moj Xioami redmi note 2 i zagleda zadivljen i zbunjen, vjerovatno svjestan kakva je budala ispo
kad sam mu reko da sam platio 3 stoje

daleko od tog da HTC nije dobar mob ali da je 5-6 stoja onda bi bio ok
ali halooo 1.400 KM
jarobot

#607 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

medeni99 wrote:Za takve kao ti koji sjebaju svaki telefon bht uhljebi su se ubili da vam tuše mobitele
Meni za 17 godina kako koristim mobitele a promjenio sam jedno 20-25 a u zadnje 2 gidine 7-8 kineza NIJEDAN JEDINI SE NIKAD nije pokvario niti išao na bilo kakav servis
Trenutno imam 4 kineza, 3 xiaomija od kojih isti ovaj koji se njemu sjebo 4-orku od 64 GB i svi ferceraju samo tako bez ikakvih problema
Ko ne zna da koristi mobitele poput tebe ili baksuza kao što je ovaj sa xiomijem bolja jeste opcija kupovine kod bht uhljupa da bi imali garanciju
Kraj priče
Opet ti lupetaš isto ja imam iz BiH Telekoma huawei P9 koji košta oko 400 km sa garancijom isto kao i xiaomi 4 i ima dvije godine garancije....to je usporedivo a nikao xiaomi4 i HTC 10 ni cijenom ni kvalitetom...da si rekao xiaomi mi5 i uporedio sa HTC 10 tad bi bila druga priča.
I ti tvoji seljački fazoni tipa uhljebi itd neide više....
jarobot

#608 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

:D
medeni99 wrote:
jarobot wrote: Filozofija je uredu ali dilejine budalaštine ne idu ili je ljubomoran na HTC 10...
1400 KM i onda uzeo moj Xioami redmi note 2 i zagleda zadivljen i zbunjen, vjerovatno svjestan kakva je budala ispo

ali halooo 1.400 KM
Haj ti si najpametniji u komunalnom !!!
Čovjekom koji poredi redmi note2 i HTC 10 nema smisla raspravljati..on kao hajter ubjediće prvo seba a pokušati i ostale.
Dileja dragi istjerali te zbog tvoji sranja sa BUG_ovog foruma a ti nastavio ovdje..
AhmetShabo

#609 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

to je to :thumbup:
neo85

#610 Re: Xiaomi mobiteli

Post by neo85 »

cassius wrote:
neo85 wrote:Može li mi neko odgovoriti što mi konzumira internu memoriju kod Redmi 3x. Kad sam ga tek kupio (prije tri dana) pokazivalo je 24 GB raspoložive memorije. Sada je 22.5 GB. Također,u inf.telefona piše da je broj modela 3S a ne 3X.Prodavac kaže da je zbog toga što je isti softver u pitanju. Je li zaista tako. Početnik sam sa smartphonima,pa bih bio jako zahvalan na odgovoru.
Mozda da iskljucis automatski update svih aplikacija. Mozda je to .
Hvala Vam puno na odgovoru,to sam i uradio.
medeni99

#611 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

jarobot wrote::D
medeni99 wrote:

ali halooo 1.400 KM
Čovjekom koji poredi redmi note2 i HTC 10 nema smisla raspravljati..on kao hajter ubjediće prvo seba a pokušati i ostale.
Dileja dragi istjerali te zbog tvoji sranja sa BUG_ovog foruma a ti nastavio ovdje..
nije tebi dobro
da ti nacrtam, tip koji je uzeo i ima HTC je od mene uzeo Xioami redmi note 2 i zagleda i pita kolko si platio, kad sam rteko 3 stoje, nije mu dobro bilo
medeni99

#612 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

medeni99 wrote: Trenutno imam 4 kineza, 3 xiaomija od kojih je jedan isti ovaj koji se njemu sjebo 4-orku od 64 GB i svi ferceraju samo tako bez ikakvih problema
Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#613 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

medeni99 wrote:
medeni99 wrote: Trenutno imam 4 kineza, 3 xiaomija od kojih je jedan isti ovaj koji se njemu sjebo 4-orku od 64 GB i svi ferceraju samo tako bez ikakvih problema
Image
Isto Bozicna jelkica. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#614 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mali_milojica »

Ne vezano za Xiaomi,uzmite npr bilo koji tel.
Kakva je potreba na tel npr imati 4GB RAM-a ili 64,128 ili 256 GB memorije? Jeste li arhitekte,masinski inzinjeri pa radite crteze u 3D? Imate neke zafrkane programe,programirate na njima? Sta radite sa tel 95% svog vremena? Na internetu ste,pisete poruke preko Viber ili WhatsUp-a,pogledate FB,poneka igrica i cao. Sve to moze i jeftiniji tel odraditi. Jedino logicno na danasnjim tel jesu veci ekrani max npr 5.5-6 incha,ostalo :-)
medeni99

#615 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

konektovan wrote:
medeni99 wrote:
Image
Isto Bozicna jelkica. :mrgreen:
uzor iphone

reci tako pametan koja je razlika u ondnosu na iphone

Image
konektovan

#616 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Meni licno, uopste ne lici na iphone, vise podsjeti na neke druge mobitele.
medeni99

#617 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

razlika je smao u widgetima, upravo ono što se meni sviđa da ima android a veliki je nedostatak iOSa

4 kineza :oops:
3 Xioamija i Blackview omega pro,4. po redu je redmi note 2, kojeg je zagledao kolega sa HTC 10 i ostao sjeban

Image
jarobot

#618 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

:D
medeni99 wrote:
Filozofija je uredu ali dilejine budalaštine ne idu ili je ljubomoran na HTC 10...

ali halooo 1.400 KM
Dileja dragi istjerali te zbog tvoji sranja sa BUG_ovog foruma a ti nastavio ovdje..[/quote]
nije tebi dobro
da ti nacrtam, tip koji je uzeo i ima HTC je od mene uzeo Xioami redmi note 2 i zagleda i pita kolko si platio, kad sam rteko 3 stoje, nije mu dobro bilo[/quote]
Šta je bilo kad si se probudio ? :D
jarobot

#619 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

medeni99 wrote:razlika je smao u widgetima, upravo ono što se meni sviđa da ima android a veliki je nedostatak iOSa

3 Xioamija i Blackview omega pro,4. po redu je redmi note 2, kojeg je zagledao kolega sa HTC 10 i ostao sjeban

Image
Ja krševa :D
Zajebavam se dobri su to uređaji..
medeni99

#620 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

medeni99 wrote: nije tebi dobro
da ti nacrtam, tip koji je uzeo i ima HTC je od mene uzeo Xioami redmi note 2 i zagleda i pita kolko si platio, kad sam rteko 3 stoje, nije mu dobro bilo
Šta je bilo kad si se probudio ? :D
probudio se on, kao što bi i ti da UŽIVO vidiš redmi note 2
konektovan

#621 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

medeni99 wrote:razlika je smao u widgetima, upravo ono što se meni sviđa da ima android a veliki je nedostatak iOSa

Image
Ja gledam kompletan uredjaj, i nikakve slicnosti ja ne vidim. Iphone ima fizicku home tipku, ili kako je vec zovu, xiaomi je nema, totalno razliciti. Al' dobro, svako ima svoje.
medeni99

#622 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

ti si totalno pobrko sve
valjda si govorio o izgledu home screena kad si komnetariso "kao božična jelkica"
i ja sam na to mislio pokazujući ti i homescreen ajfona

Image

dakle nije bilo riječi o fizičkom izgledu telefona
a što se tiče home tipke, sljedeća generacija i ajfona je izbacuje, kao i samsunga (ja to davno predvidio, jer ove sensorske u klopljene u sam nivo displeja je najbolje i rješenje i vizuleno izgled)
ajfon je već sada prešao sa 7-icom na samo dodir (iako je oblik tipke isti) a nema više nikakvog pritiska tipke kao na ranijim modelima
Last edited by medeni99 on 10/12/2016 14:44, edited 1 time in total.
purgatorio

#623 Re: Xiaomi mobiteli

Post by purgatorio »

Kad procitam negdje da je nekome došao pokvaren mobitel iz Kine, ne smijem kupiti od kineza sljedećih par mjeseci :)

Što se tiče kvarova, uzeo sam 9 mobitela iz telekoma i 4 iz Kine u zadnjih 10 godina, nijedan se nije pokvario dok je bio kod mene. Mislim da je kod nekih stvar baksuzluka i trebaju samo sa garancijom uzimat onda.
medeni99

#624 Re: Xiaomi mobiteli

Post by medeni99 »

jarobot wrote: Opet ti lupetaš isto ja imam iz BiH Telekoma huawei P9 koji košta oko 400 km sa garancijom isto kao i xiaomi 4 i ima dvije godine garancije....to je usporedivo a nikao xiaomi4 i HTC 10 ni cijenom ni kvalitetom...da si rekao xiaomi mi5 i uporedio sa HTC 10 tad bi bila druga priča.
lažo jedan lažjivi, lažeš kao i uhljupi iz bhtelekoma
taj telefon košta 1200 KM
i opet ima 32 GB spram xioami 4-orke sa 64 GB koju sam ja platio 280 KM !!!
što je prednost kineza što ih možeš nabavit preko webshopa

a gdje je obaveza da uhljupima plaćaš tu tarifu, minimalno 18 KM mjesečno,paketMojmini 15, i to godinu dana

https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 90de0.html
Image
konektovan

#625 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

medeni99 wrote:
jarobot wrote: Opet ti lupetaš isto ja imam iz BiH Telekoma huawei P9 koji košta oko 400 km sa garancijom isto kao i xiaomi 4 i ima dvije godine garancije....to je usporedivo a nikao xiaomi4 i HTC 10 ni cijenom ni kvalitetom...da si rekao xiaomi mi5 i uporedio sa HTC 10 tad bi bila druga priča.
lažo jedan lažjivi, lažeš kao i uhljupi iz bhtelekoma
taj telefon košta 1200 KM
i opet ima 32 GB spram xioami 4-orke sa 64 GB koju sam ja platio 280 KM !!!
što je prednost kineza što ih možeš nabavit preko webshopa

a gdje je obaveza da uhljupima plaćaš tu tarifu, minimalno 18 KM mjesečno,paketMojmini 15, i to godinu dana

https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 90de0.html
Image

Ja mislim da je jaro, mislio na p9 lite, koji u jacem paketu i na rate, dodje na tu cijenu.
Post Reply