US presidential election - Trump vs Hillary
- jeza u ledja
#601 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Treba staviti sliku kardinala zajedno sa sisama iza.

-
Fudo387
#602 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
ali, stize i reakcija, iste sekunde...If only Cardinal Dolan had brought some Holy Water to the banquet and sprinkled it Shrillary. She would have burst into flames and disappeared.
..postaju gori od nas.I think you are confused cupcake,Donald Trump is the one in desperate need of an exorcism!!
- bingov buraz
#603 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
svima ce njima Donald,Srbenda sa dna kace da pokaze breKombat wrote:pa valja se na vrijeme u chmar uvuci...mozda dodje havaz do Killary o skupu pa kapne malo sadake![]()
![]()
On i Putko kad se sloze nece biti muslimanskog uva do Malezije
- Kombat
#604 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Tako je valjda postavljena slika u umu svakog prosječnog mindfucked kurbana. Ne volis ameriku = četnik sibingov buraz wrote:svima ce njima Donald,Srbenda sa dna kace da pokaze breKombat wrote:pa valja se na vrijeme u chmar uvuci...mozda dodje havaz do Killary o skupu pa kapne malo sadake![]()
![]()
Jednostavna formula. Nije ni čudo što nam se svijet smije. Blackie i Killary su pobili puno više muslimana nego "anamoni", ali osmijeh, sadaka i malo češkanja iza uha su dovoljni da umire kurbana dok ne dođe vrijeme za klanje. Trump još uvijek nije dokazani masovni ubica, kao ovo dvoje, ali eto...
Uostalom, zašto se trudim
Sent from my D6603 using Tapatalk
- Acid25
#605 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kombat wrote: prosječnog mindfucked kurbana.

- ultima_palabra
#606 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Da, ali ne kontam zašto se neko ko ne voli Ameriku interesuje za tamošnje izbore, i još podržava jednog od kandidata? Eno Šešelj nosa Trumpove majice po Beogradu... ne znam stvarno šta vi očekujete da bi se desilo čak i da klovn bude izabran.
Uloga Amerike kao svjetskog policajca neminovno stavlja svakog predsjednika u situaciju da mu nadobudni korisnici interneta mogu reći da je masovni ubica, i čak u neku ruku biti u pravu. Misliš da će Trump biti drugačiji? Ne, samo se nadaš da će neki drugi biti ubijani.
Uloga Amerike kao svjetskog policajca neminovno stavlja svakog predsjednika u situaciju da mu nadobudni korisnici interneta mogu reći da je masovni ubica, i čak u neku ruku biti u pravu. Misliš da će Trump biti drugačiji? Ne, samo se nadaš da će neki drugi biti ubijani.
-
daddy-kool
#607 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kako ne znaš?ultima_palabra wrote:Da, ali ne kontam zašto se neko ko ne voli Ameriku interesuje za tamošnje izbore, i još podržava jednog od kandidata? Eno Šešelj nosa Trumpove majice po Beogradu... ne znam stvarno šta vi očekujete da bi se desilo čak i da klovn bude izabran.
Prvo će da ide izvinjenje Srbima što ih je Klinton bombardovao, dogovor sa Rusima da se muslimanima zatre trag, povlačenje trupa iz Evrope, zatvaranje baze na Kosovu, povlačenje priznanja Kosova i reintegracija srca u tijelo, porška otcjepljenju RS, uspostavljanje savezništva kao u 2ww, i svi da vole Srbe ... (sanjao je plavog slona ...)
- bingov buraz
#608 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary
sto se truda tice meni je ovo bio prvi post na ovoj temi a tebi bogznakoji,zalibo me za izbore tamo ali kad vidim da srbadija svrsava na Trumpa pa defaultu se svrstam kontra jer znam sta stoji iza te podrske,necemo da se lazemo breKombat wrote:Tako je valjda postavljena slika u umu svakog prosječnog mindfucked kurbana. Ne volis ameriku = četnik sibingov buraz wrote:svima ce njima Donald,Srbenda sa dna kace da pokaze breKombat wrote:pa valja se na vrijeme u chmar uvuci...mozda dodje havaz do Killary o skupu pa kapne malo sadake![]()
![]()
Jednostavna formula. Nije ni čudo što nam se svijet smije. Blackie i Killary su pobili puno više muslimana nego "anamoni", ali osmijeh, sadaka i malo češkanja iza uha su dovoljni da umire kurbana dok ne dođe vrijeme za klanje. Trump još uvijek nije dokazani masovni ubica, kao ovo dvoje, ali eto...
-
sumirprimus
#609 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
ko da joj nisu u vinklu?Acid25 wrote:Vidim ja tu nešto ne štima.
koji je hirorg ovo zajebnul???
- Idemedosumom
#610 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Zbog "winner takes all" pravila, prevagu donose swing state-ovi. Jer u tim državama će jedan kandidat, objektivno gledano, biti zakinut za veliki broj glasova.
@jefferson
U Wyomingu za svakih 135k glasača ide 1 lektoralni glas.
U Kaliforniji za svakih 411k glasača ide 1 lektoralni glas.
Čiji glas vrijedi više?
Onih glasača iz swing stateova.
@jefferson
Čiji glas vrijedi više?
-
sumirprimus
#611 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
opa bato kod njih i swingeri igraju ulogu?
- ultima_palabra
#612 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ali Wyoming nije swing stateIdemedosumom wrote:Zbog "winner takes all" pravila, prevagu donose swing state-ovi. Jer u tim državama će jedan kandidat, objektivno gledano, biti zakinut za veliki broj glasova.
@jefferson
Čiji glas vrijedi više?![]()
- Idemedosumom
#613 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
A gdje sam ja to rekao da je Wyoming swing state? 
Pokušao sam fazon napraviti. Iako tvoj glas u Wyomingu vrijedi više, prevagu ipak donose swing state-ovi, jer winner takes all, a u Wyomingu nema mnogo toga za tejkati
Pokušao sam fazon napraviti. Iako tvoj glas u Wyomingu vrijedi više, prevagu ipak donose swing state-ovi, jer winner takes all, a u Wyomingu nema mnogo toga za tejkati
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#614 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
A lot of Americans will vote for Trump in November in spite of his bigotry and xenophobia, not because of it. They can’t stomach Hillary Clinton, or they’re desperate to upend Washington, or they’re just diehard Republicans, and they hope — foolishly, I think — that Trump would somehow blossom into a president who’s bigger than the insecure and reckless man they watched again last night.
But that’s distinct from the much smaller universe of furious, nostalgic, culturally displaced voters who drag their kids to Trump rallies, who see themselves living in a racially defined society where white men are the oppressed class, who have no real problem with violence or misogyny or people holding signs with swastikas.
There aren’t actually more of these voters than there used to be. Contrary to liberal hysteria, Trump hasn’t managed to ignite some new White Power movement.
What he’s done, in his frenzied, yearlong effort to find love and acceptance among people with whom he really has nothing in common, is to relegitimize attitudes that had become unacceptable in polite conversation and often career-ending in public discourse.
- ultima_palabra
#615 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Aha, nije mi to bilo baš najjasnije.Idemedosumom wrote:A gdje sam ja to rekao da je Wyoming swing state?
Ne bih rekao da vrijedi više, nego da je veća mogućnost da utiče na pobjednika.
Last edited by ultima_palabra on 21/10/2016 11:40, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#616 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
hilarica je sva lazna, i kad pocne uvijat vratom i talasat s akcentom vidis daj lafina.
i ona i njeno zivotn iskustvo kuda idu prevarene djevojke
al eto s njom ce bit biznis ez juzual...
i ona i njeno zivotn iskustvo kuda idu prevarene djevojke
al eto s njom ce bit biznis ez juzual...
-
baxul
#617 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
jbga federalno uređenje.Idemedosumom wrote:Zbog "winner takes all" pravila, prevagu donose swing state-ovi. Jer u tim državama će jedan kandidat, objektivno gledano, biti zakinut za veliki broj glasova.
@jefferson
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Idemedosumom
#619 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
A kako bi ti definisao vrijednost glasa, ako ne procentualnom mogućnošću da odredi pobjendika?ultima_palabra wrote: ...
Ne bih rekao da vrijedi više, nego da je veća mogućnost da utiče na pobjednika.
- jeza u ledja
#620 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Rasista nastavlja sa rasistickim terminima i pored upozorenja. Bas me zanima koliko puta mora ovo ponoviti da bi bio odstranjen?Kombat wrote:Tako je valjda postavljena slika u umu svakog prosječnog mindfucked kurbana. Ne volis ameriku = četnik sibingov buraz wrote:svima ce njima Donald,Srbenda sa dna kace da pokaze breKombat wrote:pa valja se na vrijeme u chmar uvuci...mozda dodje havaz do Killary o skupu pa kapne malo sadake![]()
![]()
- jeza u ledja
#621 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
[/quote]Chmoljo wrote: Contrary to liberal hysteria, Trump hasn’t managed to ignite some new White Power movement.
What he’s done, in his frenzied, yearlong effort to find love and acceptance among people with whom he really has nothing in common, is to relegitimize attitudes that had become unacceptable in polite conversation and often career-ending in public discourse.
Ne slazem se s ovim.
Naravno da vecina tih ljudi ne razmislja definisano na taj nacin bijelci protiv obojenih, ali Trumpov pokret je sigurno, nedvojbeno i konkretnim primjerima dokazano doprinjeo rastu upravo otvorenog, nepatvorenog rasistickog pokreta bijelaca u kontekstu "zastite njihovih prava".
David Duke se po prvi put u zadnjih 20 i kusur godina osilio da se kandiduje za politicku poziciju. On podrzava Trumpa, a ovaj ga nije odmah odbacio kao takvog.
- jeza u ledja
#622 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
How pametnjakovici diljem svijeta see other nations see Americans.Black swan wrote:
- jeza u ledja
#623 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Vec sam napisao da svaka drzava mora davati barem 3 elektorska glasa. To cini da one najmanje drzave daju vise nego sto bi trebalo. Drzava sa najmanje stanovnika u SAD je Wyoming, tako da bi taj nesrazmjer vaznosti njihovog glasa bio najveci. California suprotno od toga.Idemedosumom wrote:Zbog "winner takes all" pravila, prevagu donose swing state-ovi. Jer u tim državama će jedan kandidat, objektivno gledano, biti zakinut za veliki broj glasova.
@jefferson
Vrlo rijetko se desava da pobjednik u elektorskim glasovima, tj. buduci predsjednik, izgubi po broju glasova pojedinacnih glasaca. Zadnji put se to naravno desilo 2000e, kad je pola miliona glasova vise dobio Gore od Busha. (+0.51%)
Osim toga to se desilo jos 3 puta, ali svaki put jos u 19om vijeku, od cega jednom kada niko nije osvojio vecinu, pa je predsjednik odlucen u Predstavnickom Domu, nakon cega je poslije nastala Demokratska stranka.
- Acid25
#624 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Svi smo mi mindfucked kurbani.

- raoul duke