Zašto mrzimo Izrael?

Post Reply
SmokingMan

#601 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by SmokingMan »

Izvor Sahar TV :)

Viva la Palestina!
salik79

#602 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by salik79 »

SmokingMan wrote:Izvor Sahar TV :)

Viva la Palestina!

Da li si ovo dodao da bi nadopunio ovo sto sam ja postavio, ili zbog neke vrste diskreditacije prenesene vijesti?
sumirprimus

#603 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by sumirprimus »

dzep po dzep il sve odjednom?
brtualno,grubo i bez predigre.
aratet

#604 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

Cionisticki rezim. :lol:
salik79

#605 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by salik79 »

'dje su oni likovi sto prozivase Palestince za saveznistvo sa Srbijom i to sve zbog navodnog poziva Milosevicu na bozicnu molitvu u Betlehemu!!!? :roll:

Šta Izraelci žele sakriti od BiH? Odluka Vrhovnog suda Izraela naljutila je mnoge

Vrhovni sud u Izraelu odbio je apelaciju kojom se tražilo da se javnost upozna sa izvozom oružja iz ove u zemlje bivše Jugoslavije tokom rata 90-tih godina prošlog vijeka.

Kako piše portal 972mag.com, Sud je svoju odluku obrazložio time da bi otkrivanje ovih podataka moglo narušiti diplomatske veze koje danas ima Izrael, a osim toga bi moglo dovesti i do tužbi na račun Izraela.

Izrael je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu prodavao oružje Srbiji i bosanskim Srbima, a navodno je oružje iz Izraela korišteno i tokom genocida u Srebrenici.

Profesor Yir Oron i advokat Itay Mach predali su apelaciju Vrhovnom sudu, te u njoj priložili i dokaze u kojima Ratko Mladić otvoreno priča o pomoći Izraela njegovoj vojsci.

“Izraelci su predložili da se zajedno borimo protiv islamskih ekstremista. Ponudili su nam da obučavaju naše ljude u Grčkoj kao i besplatnu pošiljku snajperskog oružja”, naveo je Mladić u svom dnevniku.

"Reakcija državnog tužitelja Izraela, kao i odbijenica Vrhovnog suda, jasno pokazuju da je Izrael s ovim priznao da je indirektno učestvovao u genocidu u BiH", tvrdi portal 972mag.com.

Odluka Vrhovnog suda Izraela:
http://elyon1.court.gov.il/files/15/280 ... 80.M13.htm

Nesanice, spavas li mirno?!
Last edited by salik79 on 06/12/2016 19:46, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#606 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Truba »

ustase gase pozare po svetoj zemlji
aratet

#607 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

Vise smo mi trgovali sa Srbima u ratu, bar 50x, nego Izrael.
salik79

#608 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by salik79 »

aratet wrote:Vise smo mi trgovali sa Srbima u ratu, bar 50x, nego Izrael.
Jah, njima cionisti, oni nama i tako to...A Laste su obucavale cetnicke formacije za borbu protiv islamskog terorizma.

Al' su zato Palestinci zvali Milosevica '99 na sijelo. :roll:

Srpsko-jevrejsko prijateljstvo, drug moj, koje traje od vremena Gaja Julija Cezara (According to Benjo)...
aratet

#609 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

jevrejsko-cetnicko prijateljstvo koje je manje od bosnjacko-cetnickog.

Nego, kazi mi, sta mislis o onom dzematu Tusanj u Tuzli? :D
salik79

#610 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by salik79 »

aratet wrote:jevrejsko-cetnicko prijateljstvo koje je manje od bosnjacko-cetnickog.

Nego, kazi mi, sta mislis o onom dzematu Tusanj u Tuzli? :D

Pazi, na zvanicnoj press-konferenciji je to izreceno, nisam ja iz prsta isisao. A ova presuda cio-suda je potvrda svemu.

O kojem dzematu Tusanj?! Ona nova dzamija?
babanovac

#612 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by babanovac »

Bijah, vidjeh... Cudna zemlja. Tel Aviv je otvoren grad. I mnogo skup. Sljedeceg mjeseca je Pride festival, mnogo velik. Sloboda homoseksualizma je lakmus papir liberalizma jednog drustva. A ispoljavanje istog u Tel Avivu je otvoreno. I mimo festivala. Nazivi ulica su trojezicni , ukljucujuci i arapski, razlike u automobilskim tablicama nisam primjetio, u Jafi, u odnosu na one u Tel Avivu. Tj. , ne znam koliko je istina da postoje tablice za Arape. Moguce je, jer ne razumijem sta pise na njima, osim onog latinicnog "Israel". Zena u hidzabu, s cojkom, usred plaze u Tel Avivu. Neko mi rece da nikab nije zabranjen, ne znam, nisam vidio. Petak navece, sabat. Prodavnica iz istog lanca koja je zatvorena u Tel Avivu, radi u Jafi. Oko 1000 ljudi, 95 % Arapa, rostilja pored promenade koja ide uz Mediteran, od Jafe ka Tel Avivu. Rostiljada se pruzila sve do Hasan Bek dzamije. Izmedju njihova dva jezika ne pravim razliku, znam da su Arapi po nacinu na koji su zene obucene. Tj. prepoznajem da su Arapi po Arapkinjama. Omladina iznad promenade, iz parkiranih automobila odvrnula muziku, neka arapska elektronika. A mozda i zidovska, znam da je elektronika. Velike kolicine smeca u parku, nakon odlaska izletnika. Ugostiteljski objekti uglavnom rade u Tel Avivu i na sabat. Barem u dijelu u kojem sam bio smjesten, ukljucujuci i Rotschild ulicu. Na pijaci Karmel, kupim neki sir, u prodavnici izvjesane razlicite zastave, ukljucujuci i nasu. Cijene nabijene do maksimuna. Kolac u slasticarni oko 9 eura, pivo u marketu oko 2 eura. U kafani i ne znam posto je, nisam se usudio naruciti, cigarete oko 9eur... Odjevaju se prilicno skromno. Govorim o gradjanskom Tel Avivu. Razumljivo, obzirom na jednobrazno odijevanje velikog broja muske jevrejske populacije nedalekog Jerusalema. Promenada, sunce, "beach life"... Plaza je u subotu puna. Ko na Panonskom. Autobusom idem do Jerusalema, ide na 15 minuta. Do tamo je oko 1sat voznje. Ne toliko zbog udaljenosti (oko 70 km), koliko zbog guzve na autoputu. Vozac je primio visak putnika, americki turisti polijegase po sredini autobusa, zajedno sa nekim domacim. Vidim, nije to frka. Primio je i nekog crnca, koji mu izvadi novcanik da mu pokaze da nema novca za kartu. Malo se objasnise, sve moze. Iznad glave vozaca, zastava Hapoela iz Beer Sheeve. Na zastavi srp i cekic, te u srpu radnik (hapoel). Trazio sam u Tel Avivu majicu sa znakom Hapoela, nisu imali. Veli mi trgovac, evo ti Makabi, Hapoel nije seksi, bankrot su, idu u drugu ligu. Objasnim da ni ja nisam seksi, necu Makabi, hocu Hapoel, zbog simbola. Garant si Rus, zakljuci on. Nadje mi zastavu Hapoela, trazi oko 20 dolara. Zasto trazis 20 dolara za majicu neseksi kluba, za koji niko ne navija i koji ispada u drugu ligu? Nadosmo se na 8. Helem, Jerusalem je drukciji... Drugi kontinent na sat vremena voznje. Sve fasade milionskog grada su uradjene u istom kamenu, onom istom od kojeg je sazdan i stari grad Jerusalem. U starom gradu, mnogo turista. Na standovima, pored Long live Israel, moze se kupito i Free Palestine duks. Ko sta voli. Ko su trgovci, ne znam, nit je bitno. Jedem shwarmu u restoranu u zidini, sav grad je kao izbusena zidina. Nulta tacka za shwarmu. Prolaz kroz metal detektor, da bi se doslo do "zida placa". 50 metara od ovog ulaza je ulaz na kompleks "Mount temple", kompleks na kojem se nalazi Al Aksa. Policija je ispred, vraca me sa ulaza :"Muslims only!!!". Citav kompleks je pod kontrolom Jordana. De facto. Na oko 15 kapija je Jerusalemska policija, koja pusta samo muslimane. Ne vidim da provjeravaju ID, prikladno obucene samo propustaju. Za turiste postoji samo jedan ulaz, dva sata ujutro i jedan sat popodne. Zabranjeno je unosenje bilo kakvih nemuslimanskih obiljezja, te obavljanje nemuslimanske molitve. Interesantno je da je izraelska vojska, nakon zauzimanja kompleksa 1967, svega nekoliko sati provela u njemu, te ga odmah vratila pod jurisdikciju Jordanu. Do danas. Jordan je u periodu 1948-1967 u starom gradu porusio oko 20 sinagoga. Vele. I protjerao svo jevrejsko stanovnistvo. Vele. Mjesto na kojem je bio "prvi hram", gdje je Abraham zrtvovao sina, jevrejima nije dozvoljeno. Najblize mjesto do kojeg je jevrejima dozvoljeno prici hramu je zapravo zid placa. U Via Dolorosa, kriznom putu, djeca igraju fudbala. Ta ulica je u muslimanskoj cetvrti. Zajedno sa mnostvom crkava...
džakailibu

#613 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by džakailibu »

ma jebem ja njima mater!!!! :) hvala na super reportu. ukupno, tvoje misljenje o izraelu? zasto je tako skupo?
LBVIEW

#614 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by LBVIEW »

aratet wrote:Vise smo mi trgovali sa Srbima u ratu, bar 50x, nego Izrael.
Niste samo trgovali vec ste i rentali tenkove zajedno s posadama.
insomnia78

#615 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Zato sto sve sto imaju otimaju od pustinje. Dobro i od Palestinaca :-D.
Truba

#616 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Truba »

bio sam tamo...
znači mogli smo ući u sve vjerske objekte... od armenaca, pravolsavaca, svih mogućih kršćanskih pravaca, sekti, sljedbi... pa čak i onih gdje se popovi tuku za kvadratni centimetar
pa onda one neke nove religije u haifi bajkajski vrtovi...tamo sam vidio i muslimana s bradom i 3-4 žene i djece kako posjećuje taj vjerski vrt te neke religije
na sve moguće židovske svetinje smo mogli ući... ( s papirnatom kapicom doduše)
od nakon fentesy kralja davida groba, zida plača, prolazili kroz sve punktuvoe vojske kao turisti
slikali se sa decom vojnicima

jedino nismo mogli u poznate dzamije ući jer je rezervirano samo za muslimane
bambina78

#617 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bambina78 »

babanovac wrote:Bijah, vidjeh... Cudna zemlja. ...
Moje iskustvo je vrlo slicno. U starom gradu se zajedno prodaju i izraelski i palestinski suveniri. I u sve bogomolje je slobodan ulaz osim u Al Aksu, za koju da bi usli morate dokazati da ste musliman.

Restoran u Haifi, kazu konobari, mi smo Arapi, mi ne volimo Izrael, i to bas glasno, uopste ih nije to strah javno reci....
Truba

#618 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Truba »

vrhunac komedije

primanje kuna
i arapi
govore osnove hrvatskog jezika za trgovinu :D

a zašto je zabranjen ulazak nemuslimanima....

neka mi odgovore ovdje ako ima neko da je završio medresu ili FIN
aratet

#619 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

I u Meki je zabranjeno.
Truba

#620 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Truba »

to znamo

zato jeruzalem i ta osjetljiva mjesta trebaju biti pod patronatom UN-a ili nekog nadtijela svih religija
a ne da ga prisvoji neka zemlja koja će sutra zabraniti ulazak pripadnicima drugih religija
musicman80

#621 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by musicman80 »

Ja ne mrzim nikoga.
babanovac

#622 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by babanovac »

džakailibu wrote:ma jebem ja njima mater!!!! :) hvala na super reportu. ukupno, tvoje misljenje o izraelu? zasto je tako skupo?
Sto se hrane tice, kazu da koser podize cijenu za oko 30%. Gorivo je znatno skuplje nego kod nad, vjerovatno skuplje nego u Evropi. Nekretnine - skuplje nego Minehen ili Bec. Mozda zbog imigranata? Mala teritorije, a mnogo ljudi. Povrsina Izraela je za 20% manja od povrsine fBiH
. 7 miliona Izraelaca je David, Arapi su Golijat. Izrael je u regiji najzainteresovaniji za mir. Dok arapske vojske ponovo ne ojacaju, slace palestinsku djecu s kamenicama da "podgrijavaju atmosferu".
zrakomlat

#623 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by zrakomlat »

babanovac wrote:Bijah, vidjeh... Cudna zemlja. Tel Aviv je otvoren grad. I mnogo skup. Sljedeceg mjeseca je Pride festival, mnogo velik. Sloboda homoseksualizma je lakmus papir liberalizma jednog drustva. A ispoljavanje istog u Tel Avivu je otvoreno. I mimo festivala. Nazivi ulica su trojezicni , ukljucujuci i arapski, razlike u automobilskim tablicama nisam primjetio, u Jafi, u odnosu na one u Tel Avivu. Tj. , ne znam koliko je istina da postoje tablice za Arape. Moguce je, jer ne razumijem sta pise na njima, osim onog latinicnog "Israel". Zena u hidzabu, s cojkom, usred plaze u Tel Avivu. Neko mi rece da nikab nije zabranjen, ne znam, nisam vidio. Petak navece, sabat. Prodavnica iz istog lanca koja je zatvorena u Tel Avivu, radi u Jafi. Oko 1000 ljudi, 95 % Arapa, rostilja pored promenade koja ide uz Mediteran, od Jafe ka Tel Avivu. Rostiljada se pruzila sve do Hasan Bek dzamije. Izmedju njihova dva jezika ne pravim razliku, znam da su Arapi po nacinu na koji su zene obucene. Tj. prepoznajem da su Arapi po Arapkinjama. Omladina iznad promenade, iz parkiranih automobila odvrnula muziku, neka arapska elektronika. A mozda i zidovska, znam da je elektronika. Velike kolicine smeca u parku, nakon odlaska izletnika. Ugostiteljski objekti uglavnom rade u Tel Avivu i na sabat. Barem u dijelu u kojem sam bio smjesten, ukljucujuci i Rotschild ulicu. Na pijaci Karmel, kupim neki sir, u prodavnici izvjesane razlicite zastave, ukljucujuci i nasu. Cijene nabijene do maksimuna. Kolac u slasticarni oko 9 eura, pivo u marketu oko 2 eura. U kafani i ne znam posto je, nisam se usudio naruciti, cigarete oko 9eur... Odjevaju se prilicno skromno. Govorim o gradjanskom Tel Avivu. Razumljivo, obzirom na jednobrazno odijevanje velikog broja muske jevrejske populacije nedalekog Jerusalema. Promenada, sunce, "beach life"... Plaza je u subotu puna. Ko na Panonskom. Autobusom idem do Jerusalema, ide na 15 minuta. Do tamo je oko 1sat voznje. Ne toliko zbog udaljenosti (oko 70 km), koliko zbog guzve na autoputu. Vozac je primio visak putnika, americki turisti polijegase po sredini autobusa, zajedno sa nekim domacim. Vidim, nije to frka. Primio je i nekog crnca, koji mu izvadi novcanik da mu pokaze da nema novca za kartu. Malo se objasnise, sve moze. Iznad glave vozaca, zastava Hapoela iz Beer Sheeve. Na zastavi srp i cekic, te u srpu radnik (hapoel). Trazio sam u Tel Avivu majicu sa znakom Hapoela, nisu imali. Veli mi trgovac, evo ti Makabi, Hapoel nije seksi, bankrot su, idu u drugu ligu. Objasnim da ni ja nisam seksi, necu Makabi, hocu Hapoel, zbog simbola. Garant si Rus, zakljuci on. Nadje mi zastavu Hapoela, trazi oko 20 dolara. Zasto trazis 20 dolara za majicu neseksi kluba, za koji niko ne navija i koji ispada u drugu ligu? Nadosmo se na 8. Helem, Jerusalem je drukciji... Drugi kontinent na sat vremena voznje. Sve fasade milionskog grada su uradjene u istom kamenu, onom istom od kojeg je sazdan i stari grad Jerusalem. U starom gradu, mnogo turista. Na standovima, pored Long live Israel, moze se kupito i Free Palestine duks. Ko sta voli. Ko su trgovci, ne znam, nit je bitno. Jedem shwarmu u restoranu u zidini, sav grad je kao izbusena zidina. Nulta tacka za shwarmu. Prolaz kroz metal detektor, da bi se doslo do "zida placa". 50 metara od ovog ulaza je ulaz na kompleks "Mount temple", kompleks na kojem se nalazi Al Aksa. Policija je ispred, vraca me sa ulaza :"Muslims only!!!". Citav kompleks je pod kontrolom Jordana. De facto. Na oko 15 kapija je Jerusalemska policija, koja pusta samo muslimane. Ne vidim da provjeravaju ID, prikladno obucene samo propustaju. Za turiste postoji samo jedan ulaz, dva sata ujutro i jedan sat popodne. Zabranjeno je unosenje bilo kakvih nemuslimanskih obiljezja, te obavljanje nemuslimanske molitve. Interesantno je da je izraelska vojska, nakon zauzimanja kompleksa 1967, svega nekoliko sati provela u njemu, te ga odmah vratila pod jurisdikciju Jordanu. Do danas. Jordan je u periodu 1948-1967 u starom gradu porusio oko 20 sinagoga. Vele. I protjerao svo jevrejsko stanovnistvo. Vele. Mjesto na kojem je bio "prvi hram", gdje je Abraham zrtvovao sina, jevrejima nije dozvoljeno. Najblize mjesto do kojeg je jevrejima dozvoljeno prici hramu je zapravo zid placa. U Via Dolorosa, kriznom putu, djeca igraju fudbala. Ta ulica je u muslimanskoj cetvrti. Zajedno sa mnostvom crkava...
:thumbup: dobar tekst
ljevoruki

#624 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by ljevoruki »

Black swan wrote:
a zašto je zabranjen ulazak nemuslimanima....

neka mi odgovore ovdje ako ima neko da je završio medresu ili FIN
+1
hAZNADAR

#625 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by hAZNADAR »

Da li mrzimo ili volimo neku drzavu je prejaka rijec.
Nema tu nista licno.

Jednostavno se sa nekom drzavom ne slazes, kritikujes, osudjujes,.. i nazoves to adekvatnim imenom. Politika Izraela je zlocinacka, nehumana i to je cista fakta a ne stvar mrznje ili ljubavi.

A moj razlog zasto "mrzim" Izrael je taj sto svaki teroristicki napad u svijetu iskoriste za gazenje Palestinaca i etnicko ciscenje u sjeni. Ne ruse kuce i ne pucaju na ljude obicno u vrijeme kada nema jacih vijesti - ali kada svijet bruji o terorizmu i kada vijest o nekom napadu zauzima glavne stranice - u sjeni i neprimjetno naprave neki zlocin koji prodje nezapazeno. I tako godinama malo po malo. Covjeku htio ili ne, prihvatao ili ne naum padnu konspirativne teorije.

Politika koja je imala najvece koristi od tkzv islamskog terorizma u svijetu je upravo u Izraelu.
Pa da ih volimo mozda zbog toga.
Post Reply