bleee_sa wrote:Kaže ova Vesna Saši hvala ti što si nas smjestio u RADOVAN PLAZI![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nazva cura po pravom imenu
bleee_sa wrote:Kaže ova Vesna Saši hvala ti što si nas smjestio u RADOVAN PLAZI![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Iskreno turbofolk jeste odron od muzike i kultureTomahawk11 wrote:Najjaca mi je od pamtivijeka bila prica urbane gerile.
- vidi pap(a)ka, slusa turbo folk, teferic muziku, svira harmoniku....
Takvi su mi uvijek isli na zivce i uvijek sam ih opominjao da se okanu corava posla, nisu oni nista bolji od onih sto slusaju turbo folk.
Isto kao sto mi je najjaca prica starine:
- sta ce ti to, vidi sto tresu glavama, drogerasi...itd.
Sta na to, nego da se nasmijem![]()
Nek slusa ko sta hoce. Kakve veze to ima s tim sta ja slusam? Sto bih ja nekog tjerao da to isto slusa? Svakom svoje - ako neko nesto voli, pa sta mu ja imam soliti pamet.
Ne moze postojati i desavati se na svijetu samo sto se meni svidja i ono sto po meni valja. Ili Logovanog, Lucifera....mislim kontate poentu
...sto nije poenta mog posta.Bodkin wrote:Iskreno turbofolk jeste odron od muzike i kultureTomahawk11 wrote:Najjaca mi je od pamtivijeka bila prica urbane gerile.
Takvi su mi uvijek isli na zivce i uvijek sam ih opominjao da se okanu corava posla, nisu oni nista bolji od onih sto slusaju turbo folk.
Nek slusa ko sta hoce. Kakve veze to ima s tim sta ja slusam? Sto bih ja nekog tjerao da to isto slusa? Svakom svoje - ako neko nesto voli, pa sta mu ja imam soliti pamet.
Ne moze postojati i desavati se na svijetu samo sto se meni svidja i ono sto po meni valja. Ili Logovanog, Lucifera....mislim kontate poentu
sta imaju? publiku? obozavaoce? ono kao on/a do prije 5 minuta bio anonimus, a sad ima fan klub, urla: volim vas. divni ste, hvala ... glasajte za mene ...Tomahawk11 wrote: ...sto nije poenta mog posta.
Nebitno da li ti je turbo folk odron ili ti je rock, techno ili sta vec muzika za drogerase....budimo tolerantni.
Tako i ZG....ja licno sam sit tih neki show talenata bilo kojeg oblika. Svi hoce da su pjevaci. Armija pjevaca. Ali, sta sad, odrzavaju, imaju svoju publiku, neka ih. Eto sad Sarajevo neka teska urbana gerila, a Zagreb i Beograd nisu. Malo realnosti ne bi bilo na odmet.
Ne ide ti se, ne ide mi se - niko nas ne tjera. Imas istu vece neki drugi program (npr. Beer Fest), za svakog nesto.
hoćesuspect_zero wrote:Hoćel' bit' Aca Lukas?
ope će većina njih namlatit kešuglavnomja wrote:sta imaju? publiku? obozavaoce? ono kao on/a do prije 5 minuta bio anonimus, a sad ima fan klub, urla: volim vas. divni ste, hvala ... glasajte za mene ...Tomahawk11 wrote: ...sto nije poenta mog posta.
Nebitno da li ti je turbo folk odron ili ti je rock, techno ili sta vec muzika za drogerase....budimo tolerantni.
Tako i ZG....ja licno sam sit tih neki show talenata bilo kojeg oblika. Svi hoce da su pjevaci. Armija pjevaca. Ali, sta sad, odrzavaju, imaju svoju publiku, neka ih. Eto sad Sarajevo neka teska urbana gerila, a Zagreb i Beograd nisu. Malo realnosti ne bi bilo na odmet.
Ne ide ti se, ne ide mi se - niko nas ne tjera. Imas istu vece neki drugi program (npr. Beer Fest), za svakog nesto.
instant uspjeh, instant "zvijezda", instant kvazizabava za siroke mase (da ne etiketiram)... i sta? instant zaborav
![]()
naopak sistem pogresnih vrijednosti.
kvalitet nista ne znaci. obrazovanje, opste ili strucno, u ovom slucaju muzicko, nista ne znaci, ne samo za takmicare nego i za ziri i naravno za glasacko tijelo
vecina?L u c i f e r wrote:
ope će većina njih namlatit keš
o kojem većina naše raje
samo sanjat more
nisi definitivnouglavnomja wrote:vecina?L u c i f e r wrote:
o kojem većina naše raje
samo sanjat more
prije je bilo samo jedan jedini pobjednik dobija cash, auto ... blabla ... ono na papiru, sve na kasicicu, a pri tome je vezan ugovorom da ne smije pisati bez dozvole.
ostali mogu mahati usima.
pare klepaju organiztor, tv kuce i posta.
ako se sta promijenilo, izvinjavam se, nisam u toku
Dobiju svi procenat, grand im ugovara nastupe, ljeti crnogorskom obalom vecinom zg pjevaju. Skuplje naplacuju i pjevanje po svadbama neki i do 100%. A sve likovi za koje ne znas ni ds su bili u zg.uglavnomja wrote:vecina?L u c i f e r wrote:
o kojem većina naše raje
samo sanjat more
prije je bilo samo jedan jedini pobjednik dobija cash, auto ... blabla ... ono na papiru, sve na kasicicu, a pri tome je vezan ugovorom da ne smije pisati bez dozvole.
Pa nisam rekao da treba braniti nego kazem da ne odron. Smece treba nazvati smecem. Skupa sa furanjem cura da budu kao na spotovima i kvarc frajera izbrijanih sa strane koji furaju taj tebra/bruda fazon. Ali ne treba ih branitiTomahawk11 wrote:...sto nije poenta mog posta.Bodkin wrote:Iskreno turbofolk jeste odron od muzike i kultureTomahawk11 wrote:Najjaca mi je od pamtivijeka bila prica urbane gerile.
ZG su izuzetak od ostalih takmičenja upravo po tome šta se dešava nakon takmičenja. Pobjednik dobija glavnu nagradu (stan ili auto) i nekoliko pjesama, a ostali superfinalisti po jednu pjesmu. Svi superfinalisti dobijaju menadžerske ugovore na 9 godina. Menadžeri im ugovaraju nastupe u ime Granda i brinu se o ostalome. Produkcija im obezbjeđuje promociju u svojim emisijama.uglavnomja wrote:
vecina?
Ne lupaj.zavezata-vreca wrote:da je merlin htio 11. 7. imati koncert, niko ne bi progovorio ... problem su zvezde granda jer su anamnjihovi ...
Koliko vidim u BiH (a posebno FBiH) Karleuša je rado viđen gost u raznim političkim emisijama. Doduše, te TV stanice se ne bave njenim pjevanjem nego političkim stavovima.RtrnOfSalisbury wrote:upravo je objavito da ce doc i marjan serifovic. nidje se ne kaze za jelenku karleusu, najvjerniji fanovi su blikorali ajredrom i zetru da je docekaju. napravi mi sina pod svjetlima kazina i ide maca oko tebe pazi da te ne ogrebe, vanvremenski hitovi bi se morali danas cut. tolki narod a da se ona ne pojavi bi bio hamperdik, kad je mogo marjan more i karleus. ako se ne pojavi nikad vise necu gledat zg
bosanska senzacija wrote:Ove zvezde granda su uradile vise na poboljsanju medjuljudskih odnosa u regiji vise nego bilo sta.
Tuzno ali istinito![]()
Nadam se da ce Zetra biti dupke puna a da ce sibicari Svrakici pocrkati od muke.
Ima Selma Muhedinovic-Silajdzic muzicko obrazovanjeuglavnomja wrote:sta imaju? publiku? obozavaoce? ono kao on/a do prije 5 minuta bio anonimus, a sad ima fan klub, urla: volim vas. divni ste, hvala ... glasajte za mene ...Tomahawk11 wrote: ...sto nije poenta mog posta.
instant uspjeh, instant "zvijezda", instant kvazizabava za siroke mase (da ne etiketiram)... i sta? instant zaborav
![]()
kvalitet nista ne znaci. obrazovanje, opste ili strucno, u ovom slucaju muzicko, nista ne znaci, ne samo za takmicare nego i za ziri i naravno za glasacko tijelo
Jarane najgori su oni koji usta neznaju otvoriti a kamoli pjevati......ali zato su svjeCki muzicki kriticidetroit-mercy wrote:Ima Selma Muhedinovic-Silajdzic muzicko obrazovanjeuglavnomja wrote:sta imaju? publiku? obozavaoce? ono kao on/a do prije 5 minuta bio anonimus, a sad ima fan klub, urla: volim vas. divni ste, hvala ... glasajte za mene ...Tomahawk11 wrote: ...sto nije poenta mog posta.
![]()
kvalitet nista ne znaci. obrazovanje, opste ili strucno, u ovom slucaju muzicko, nista ne znaci, ne samo za takmicare nego i za ziri i naravno za glasacko tijeloali dzabe joj. Sta mislis da su Zeppelin ili drugi veliki bendovi zavrsili konzervatorije. Imaju Two Chellos muzicko obrazovanje I to samo tako, ali da su ostali da sviraju samo to, bili bi hljeba gladni. De malo spustite te vase kriterije, ne zove se to dzaba entertainment industry.