Dakle, postoji iznos i zbog kojeg se ostave djeca. I uradi himenoplastika. I onda tako "nevina" ode novom djuvegiji kojem sad ne smije ni spomenuti djecu, jer je ona nevina. I vraga to radis zbog djece, ako neces vise biti u stanju da zivis s njima."Imao sam situaciju da mi je vlasnik jedne agencije iz Dubaija poslao čovjeka da nađe sebi ženu. Više je preferirao neke manje zajednice, okolne gradove - Visoko, Maglaj, Goražde, Zenica", priča nam turistički radnik iskustva sa posjetiocem iz Abu Dabija.
A, upalilo je u Goraždu. 160.000 dolara za nevinost - suma je vrijedila žrtve.
"Javila se jedna žena koja je udovica. Rekla je da hoće, da ima gdje ostaviti djecu. Ja sam rekao da je čovjek spreman da joj da sprat kuće. Ona je rekla da je spremna i da ide na plastičnu operaciju, kako bi ponovo bila nevina, ako je to uslov...", dodaje naš sagovornik
http://ba.n1info.com/a99730/Vijesti/Vij ... u-BiH.html
Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
-
Neregistrirani
#601 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
- HAVANA
- mayab
-
broj dva
#604 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
---Reisova wrote:1.Arapi mi se naprosto gade kako debili upropastavaju islam, fuj !mirzaaa33 wrote:
Sve je učestalija pojava sklapanja brakova između Bosanki i biznismena iz arapskih zemalja koji su već oženjeni.
Uz pristanak oca ili brata, Bosanke postaju druge, pa čak i treće žene stranim državljanima, ali ostaju živjeti u BiH.
Tridesetšestogodišnja Sarajka, koja iz prvog braka ima dvoje djece, postala je druga supruga jednom Arapu. Ona pojašnjava da se oko dva mjeseca, putem telefona i videoporuka, upoznavala s njegovim načinom života i običajima. Njen otac je dao pristanak za sklapanje braka i vjenčali su se u Sarajevu.
“Pristala sam svjesno na takvu vrstu braka. Vjenčani smo pred Allahom...”, kaže Sarajka.
Ona tvrdi da poznaje još dvadesetak žena koje su postale druge, a jedna i treća žena Arapu. Vjenčanja u BiH obavljaju osobe koje su u vjeri i one im izdaju papir koji nije važeći kako po islamskim, tako i zakonskim propisima u državi.
U Islamskoj zajednici u BiH navode da nemaju podataka o ovoj pojavi. Ukoliko bi eventualno neki imam obavio takvo vjenčanje, bio bi disciplinski odgovoran jer bi to značilo kršenje procedura koje postoje unutar Islamske zajednice.
Prije obavljanja šerijatskog, u BiH je potrebno obaviti općinsko vjenčanje, koje se radi u skladu sa Porodičnim zakonom. Prema tom zakonu, nije moguća poligamija – da jedan supružnik ima više od jedne supružnice.
Dijeljenje muža
Pristajući na brak sa Arapom, Sarajka je, kako kaže, bila svjesna da muž neće s njom biti svaki dan. Pojašnjava da on dolazi u BiH skoro svaki mjesec, i to ovisi o obimu posla koji radi u svojoj državi ili u BiH.
“Što se tiče mog muža, on je jedna duša od čovjeka. Svaki dan se čujemo i vidimo preko tih videopoziva. Meni ne nedostaje tih lijepih riječi i upućivanja poljubaca”, priča Sarajka, ističući da je u potpunosti osjetila njegovo poštovanje i ljubav.
Prema riječima Sarajke, vrijeme dok joj muž nije u BiH koristi da bude s djecom, odmori se psihički i jednostavno “za sebe”.
“Kad je on tu, ja uživam, hodam...”, kaže ona.
Ženama koje se udaju za Arape ona savjetuje da moraju prihvatiti da im muževi neće biti tu konstantno, jer su već oženjeni, imaju djecu i posao u drugim državama.
“Ako je žena pristala da dijeli muža s drugom ženom, mora prihvatiti uslove koje nosi takav brak”, napominje ona.
Prilikom sklapanja braka sa Arapom, Sarajka je dobila mehr (određena imovina ili iznos koji suprug daje ako dođe do razvoda). Uz to, naglašava, svaki joj mjesec daje određeni iznos kako bi mogla uzdržavati sebe i djecu, kao i za druge troškove.
“Pretežno, oni traže žene koje su razvedene i imaju djecu, da im obezbijede neku budućnost. Njima nije u interesu da imaju djecu s tim ženama, mada ima i takvih slučajeva”, kaže ona.
Njenu sudbinu dijeli i Bosanka koja se s 23 godine udala za Kuvajćanina i postala njegova druga žena. Tvrdi da je riječ o “braku iz ljubavi”.
Obje naše sagovornice nose hidžab (maramu). Zbog osude sredine, 23-godišnjakinja ne želi da otkrijemo u kojem bh. gradu živi. S novim suprugom, kako je kazala, vjenčao ju je imam kojem ne želi otkriti identitet.
Zaštita žena
Sarajevski muftija Enes Ljevaković tvrdi da Islamska zajednica u BiH nema nikakvih egzaktnih podataka o pojavi da Arapi vjenčavaju Bosanske kao svoje druge ili treće žene.
Zbog toga, ističe Ljevaković, ne mogu se poduzeti mjere jer se ne krši procedura Islamske zajednice, odnosno ne javljaju se “našim imamima matičarima”, te da nisu “registrovani u matičnim knjigama vjenčanja pri medžlisima Islamske zajednice”.
“Islamska zajednica u potpunosti poštuje državne zakone koji propisuju proceduru vjenčanja. S druge strane, time se osiguravaju prava ženama i one su zaštićene”, kaže Ljevaković, napominjući da su žene zaštićene jedino ako država priznaje određenu zajednicu kao bračnu, a što se postiže “civilnim” vjenčanjem.
Unatoč nepostojanju podataka, Sarajka kaže da poznaje 20-ak žena koje su se udale za Arape.
“Znam da ih ima i u drugim gradovima gdje se praktikuje islam, ima islamski fakultet i dosta pokrivenih žena”, kaže ona i naglašava da Arapi žene vjernice.
Njen muž, kako tvrdi, nije zahtijevao da nosi nikab (veo preko lica) onako kako nose žene u arapskim zemljama.
Sarajkin muž je od nje stariji 15 godina. Ona napominje da je starosna razlika između žena i Arapa koji ih žene od dvije do 20 godina.
“Ako već imaju pored sebe jednu koja je njihova vršnjakinja, onda je normalno da će tražiti mlađu. Mada ima i slučajeva da traže žene svojih godina”, kaže ona, pojašnjavajući da Arapi koji žene Bosanke najčešće dolaze iz Saudijske Arabije, Emirata, Kuvajta, Egipta i Libije.
Advokat Esad Hrvačić naglašava da na području BiH niko nema pravo na poligamiju.
“To je osnovni postulat evropskog prava i nemoguće je primjenjivati šerijatsko pravo, po kojem se može zaključiti brak s više žena”, kaže on.
Prema Hrvačiću, Porodični zakon ne propisuje kazne za poligamiju.
federalna.ba/BIRN
2. Meni je ovo cista prostitucija !
Oni su ga izmislili, sta fali da ga oni i upropaste. P.S. probaj reci sebi da ti se gade srbi, hrvati ili bosnjaci pa skontak kako to zvuci.
Ni nalik prostituciji, kurvu ne vodis kuci na konak.
- HAVANA
#605 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Pa ja,skupo izadje da je vodis na konak. 
- HAVANA
#606 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Haj ba sta vas briga,od kad je svijeta i vijeka toga ima na pretek... 
- mayab
#607 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ma ja, samo je cijena stvar pregovaranja...
- commendatore
#608 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
znam najmanje 2 bosnja koji su iako u braku napravili dijete 2-oj zeni izvan braka - al valjda su oni vise kul kad ga mogu mećat kako hoće i dje hoće.....i sprljit kindera isto tako
-
Avetinho
#609 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Svi koji porede ovu pojavu (ako je istinita) sa svaleranjem muskaraca, ili sa prostitucijom, ili je pravdaju serijatom, trebali bi glavu pregledati. Prostitutke se nude svakom ko bi platio, po slicnim cijenama, mnogim muskarcima. Ove zene su bijele robinje, koje ovi idioti kupuju za malo stana i hrane, kao i sve druge svoje zene, iskljucivo da imaju sta mlado, jeftino i ekskluzivno jebat kad odu u inostranstvo. Ne bi oni da umacu gdje umacu i hiljade drugih muskaraca, njima treba vlastita seks robinja. Ove zene zrtve su ne samo ovih manijaka koji ih kupuju za male pare, nego prije svega totalno moralno bankrotiranog bosanskog drustva koje nikad nije bilo u stanju da se posteno pobrine o najranjivijim clanovima drustva.
Ove zene treba zastititi od stranih robovlasnika, a za robovlasnicima raspisati medjunarodne potjernice ili ih uhapsiti istog trenutka kad stupe na bosansko tlo. Kao i vjerske sluzbenike koji su izvrsili ovu kupoprodaju.
Ove zene treba zastititi od stranih robovlasnika, a za robovlasnicima raspisati medjunarodne potjernice ili ih uhapsiti istog trenutka kad stupe na bosansko tlo. Kao i vjerske sluzbenike koji su izvrsili ovu kupoprodaju.
- pustopoljina
#610 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
mislim da ipak nisi dobro procitao.Hakiz wrote:Da li to u stvari znači da svaka žena ima cijenu?pustopoljina wrote: otkud to da ih ocevi prodaju?
nije da arapi prilaaze starijim ljudima i pitaju imaju li kcerke za prodaju, prije ce biti da tu radi internet, skype izmedju zena i arapa, a onda jedna stvar vodi drugoj...
u onom pocetnom tekstu se pominju samohrane majke sa djecom, to mi djeluje kao sponzorstvo.
bitno je imati izbor: raditi u granapu od 08 do 22, nemati slobodan dan kad ti je dijete bolesno, kad ga treba voditi nekud, moljakati da ti ga ko pripazi, durati nadrkane musterije i nadrkane gazde ili zivjeti kod roditelja, a imati svoju djecu, i slusati svaki dan kako si najgora i od roditelja i od djece ili izdurati nekog al-fayeda jednom u dva mjeseca na deset minuta, a moci djecu i obuci i nahraniti i voditi doktoru i sve zivo i imati svoj mir.
cisto sumnjam da neka od njih ima izbor naci nekog naseg dusevnog i finog i valjanog i konstruktivnog, pa da se odlucila za biti treca zena nekom iz kuvajta. ne bi bila razvedena s dvoje djece, da je imala srecu naci takvoga.
btw. i nije neka poligamija, ako se te zene nikad nece ni vidjeti.
da su arapi prisiljeni imati ih sve pod istim krovom, brzo bi se poligamija samoukinula.
Ja mislim da svaki čovjek ima cijenu (da, izraženu u novcu) ali mi često govore da nisam u pravu.
Kako pročitah tvoj post, izgleda da sam, ipak, u pravu.
Ne da je to nešto loše.
Svaki fizički radnik prodaje svoje tijelo, mišiće, za novac. Zašto žena, kada već ne prodaje mišiće, ne bi prodala svoje tijelo, svoje seksualne atribute? Nema tu ništa loše.
poenta mog posta je da je sve ok dok se ima izbor.
hoce li zena raditi bilo sta, samo da prehrani djecu (ali posteno), znaci...raditi na crno ili za minimalac, ali posteno i reci za svoje postenje da nema cijene. ILI ce odabrati da sebi zalijepi cijenu i na taj nacin prezivi, to je ok.
ne mislim da svaki covjek ima cijenu. mnogi, da- svaki ne.
- supercali
#611 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ovo ke hakiz a ne hafiz
Protiv ovoga vodim 2:0 a drugog slusam sa munare
- pustopoljina
#612 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Margita81 wrote:A ovima kojima je skroz u redu da zena prodaje svoje tijelo-mozda ih zadesi ta sreca sa kcerkama. Ili sestrama. Ili licno njima.
Da ih pitas da se izjasne o legalizaciji prostitucije prvi bi bili protiv zabogaaaa nemoralno drustvo, zli zapad i propale vrijednosti..a kad ovi iz plemenskih zemalja dodju pa pod krinkom nekog nazovi braka kupuju zene iskljucivo iz jednog razloga-to je onda ok.
naravno da sam za legalizaciju prostitucije
sto se tice djeteta, naravno da ce mi biti u cilju da mi je dijete financijski neovisno i da se ne prodaje, a da upadne u neku sektu i upraznjava poliamoriju, sta cu? s mosta skakati? hocu q.
to si ti neka urbana, jel? urbana i liberalna, al' samo ove istocno treba k'o zeceve
-
Avetinho
#613 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Hoces da kazes da imas kcerku, i boli te q sta ce s njom biti u sekti?pustopoljina wrote:Margita81 wrote:A ovima kojima je skroz u redu da zena prodaje svoje tijelo-mozda ih zadesi ta sreca sa kcerkama. Ili sestrama. Ili licno njima.
Da ih pitas da se izjasne o legalizaciji prostitucije prvi bi bili protiv zabogaaaa nemoralno drustvo, zli zapad i propale vrijednosti..a kad ovi iz plemenskih zemalja dodju pa pod krinkom nekog nazovi braka kupuju zene iskljucivo iz jednog razloga-to je onda ok.![]()
naravno da sam za legalizaciju prostitucijenidje veze.
sto se tice djeteta, naravno da ce mi biti u cilju da mi je dijete financijski neovisno i da se ne prodaje, a da upadne u neku sektu i upraznjava poliamoriju, sta cu? s mosta skakati? hocu q.
to si ti neka urbana, jel? urbana i liberalna, al' samo ove istocno treba k'o zeceve![]()
Nisam cuo dugo masniju laz, jos od "I did not have sex with that woman".
Ili si mozda stvarno takav da te boli q. Zna li zena za ovo?
- pustopoljina
#614 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
jel' ovaj forum spao na ovako niske grane, pa je ovakva poplava bukvalista forumasa?
naravno da me ne bi BOLIO Q, niti je to napisano.
mnogo toga mi ne bi bilo ni najmanje drago i pokusala bih sve da je odgovorim od te ideje.
ALI:
da mi dijete ode i nikad se vise ne javi ILI da duram, samo neka znam da je dobro- sta bi ti odabrao?
odrekao se djeteta preko novina? prijetio da ces je ubiti? isao ubiti gurua i sjedio 25 godina u zatvoru, tek onda ostavio dijete ulici?
ovdje je hrpa nekakvih strogo moralnih ljudi koji "ne bi oni, a ne to...fuj", a kad ih pitas sta bi- pa ne znaju, nije njihovo da znaju, ima drzava...blabla.
razvedene zene sa djecom i udovice sa djecom su zajedno sa starim ljudima najugrozeniji clanovi drustva. ko se brine da imaju sta jesti? koga briga kako se zovu?
samo se neke gosopodjice sa marin dvora i roditeljskim stanom ibrete, kako one ne bi nikad.
sjetite se toga, kad driblate zenu u konzumu za odstranjivac laka za nokte bez acetona ili neki drugi nebitan q.
mnogo toga mi ne bi bilo ni najmanje drago i pokusala bih sve da je odgovorim od te ideje.
ALI:
da mi dijete ode i nikad se vise ne javi ILI da duram, samo neka znam da je dobro- sta bi ti odabrao?
odrekao se djeteta preko novina? prijetio da ces je ubiti? isao ubiti gurua i sjedio 25 godina u zatvoru, tek onda ostavio dijete ulici?
ovdje je hrpa nekakvih strogo moralnih ljudi koji "ne bi oni, a ne to...fuj", a kad ih pitas sta bi- pa ne znaju, nije njihovo da znaju, ima drzava...blabla.
razvedene zene sa djecom i udovice sa djecom su zajedno sa starim ljudima najugrozeniji clanovi drustva. ko se brine da imaju sta jesti? koga briga kako se zovu?
samo se neke gosopodjice sa marin dvora i roditeljskim stanom ibrete, kako one ne bi nikad.
sjetite se toga, kad driblate zenu u konzumu za odstranjivac laka za nokte bez acetona ili neki drugi nebitan q.
-
Avetinho
#615 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Pardon. Zna li muz za ovo? Onaj q u tvom postu me zbunio.pustopoljina wrote:jel' ovaj forum spao na ovako niske grane, pa je ovakva poplava bukvalista forumasa?
ALI:
Vidis, nema se tu sta prijetiti da ces kcerku ubiti. Kcerka je zrtva, i ti a i drzava treba da je zastitite od robovlasnika. Ako je kcerki mozak ispran, pa ne shvata da je protiv nje pocinjen zlocin, to ne razrjesava izvrsioca zlocina krivice.
Nemas ti kcerku.
Last edited by Avetinho on 11/06/2016 13:31, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#616 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Imaš ti ozbiljan problem.supercali wrote:Ovo ke hakiz a ne hafiz
-
Hakiz
#617 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
To sam i ja napisao. Neko prodaje mišiće ako misli da je to dobar način zarade, neko drugi neke druge dijelove tijela ako misli da je to dobar način zarade. Zašto bi jedan način bio boli ili gori od drugog?pustopoljina wrote:mislim da ipak nisi dobro procitao.Hakiz wrote:Da li to u stvari znači da svaka žena ima cijenu?pustopoljina wrote: otkud to da ih ocevi prodaju?
nije da arapi prilaaze starijim ljudima i pitaju imaju li kcerke za prodaju, prije ce biti da tu radi internet, skype izmedju zena i arapa, a onda jedna stvar vodi drugoj...
u onom pocetnom tekstu se pominju samohrane majke sa djecom, to mi djeluje kao sponzorstvo.
bitno je imati izbor: raditi u granapu od 08 do 22, nemati slobodan dan kad ti je dijete bolesno, kad ga treba voditi nekud, moljakati da ti ga ko pripazi, durati nadrkane musterije i nadrkane gazde ili zivjeti kod roditelja, a imati svoju djecu, i slusati svaki dan kako si najgora i od roditelja i od djece ili izdurati nekog al-fayeda jednom u dva mjeseca na deset minuta, a moci djecu i obuci i nahraniti i voditi doktoru i sve zivo i imati svoj mir.
cisto sumnjam da neka od njih ima izbor naci nekog naseg dusevnog i finog i valjanog i konstruktivnog, pa da se odlucila za biti treca zena nekom iz kuvajta. ne bi bila razvedena s dvoje djece, da je imala srecu naci takvoga.
btw. i nije neka poligamija, ako se te zene nikad nece ni vidjeti.
da su arapi prisiljeni imati ih sve pod istim krovom, brzo bi se poligamija samoukinula.
Ja mislim da svaki čovjek ima cijenu (da, izraženu u novcu) ali mi često govore da nisam u pravu.
Ne da je to nešto loše.
Svaki fizički radnik prodaje svoje tijelo, mišiće, za novac. Zašto žena, kada već ne prodaje mišiće, ne bi prodala svoje tijelo, svoje seksualne atribute? Nema tu ništa loše.
hoce li zena raditi bilo sta, samo da prehrani djecu (ali posteno), znaci...raditi na crno ili za minimalac, ali posteno i reci za svoje postenje da nema cijene. ILI ce odabrati da sebi zalijepi cijenu i na taj nacin prezivi, to je ok.
A to da nema svako cijenu, da se dogovorimo da se ne slažemo.
- pustopoljina
#618 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
kako bi ti to rijesio?Avetinho wrote:Pardon. Zna li muz za ovo? Onaj q u tvom postu me zbunio.pustopoljina wrote:jel' ovaj forum spao na ovako niske grane, pa je ovakva poplava bukvalista forumasa?
ALI:
Vidis, nema se tu sta prijetiti da ces kcerku ubiti. Kcerka je zrtva, i ti a i drzava treba da je zastitite od robovlasnika. Ako je kcerki mozak ispran, pa ne shvata da je protiv nje pocinjen zlocin, to ne razrjesava izvrsioca zlocina krivice.
Nemas ti kcerku.
-
Avetinho
#619 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Hakize, za njihovo dobro, nadam se da nemas zenskih clanova porodice. Vjerovatno nemas, jer malo ko ko ima zensku djecu ili sestre bi dopustio sebi da zastupa ovakve odvratne ideje.Hakiz wrote:To sam i ja napisao. Neko prodaje mišiće ako misli da je to dobar način zarade, neko drugi neke druge dijelove tijela ako misli da je to dobar način zarade. Zašto bi jedan način bio boli ili gori od drugog?pustopoljina wrote:mislim da ipak nisi dobro procitao.Hakiz wrote: Da li to u stvari znači da svaka žena ima cijenu?
Ne da je to nešto loše.
A to da nema svako cijenu, da se dogovorimo da se ne slažemo.
-
Hakiz
#620 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Čuj kako. Prvo, to se njemu ne bi moglo desiti ni pod razno. Drugo, ako se ipak ta nevjerovatna situacija desi, on bi uletio, sve pošamarao, uzeo kćer, posjeo na konja i odjahao u zalazk sunca. Dok ga prati muzika usne harmonike...pustopoljina wrote:kako bi ti to rijesio?Avetinho wrote:Pardon. Zna li muz za ovo? Onaj q u tvom postu me zbunio.pustopoljina wrote:jel' ovaj forum spao na ovako niske grane, pa je ovakva poplava bukvalista forumasa?
ALI:
Nemas ti kcerku.
-
Avetinho
#621 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Sad sam shvatio. Stigao je ljetni raspust, Hakiz ne mora vise u skolu. Ali digao mu se, pa bi rado kupio p za pravu cijenu. Sta fali prostituciji, to su ionako necije tudje kcerke i sestre.
- pustopoljina
#622 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
tako sam nekako i mislila.
njemu se to ne moze desiti.
- supercali
#623 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Popusti ti meneHakiz wrote:Imaš ti ozbiljan problem.supercali wrote:Ovo ke hakiz a ne hafiz
-
Avetinho
#624 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Nije tako. Ne moze se tebi desiti, jer OCIGLEDNO nemas kcerku.pustopoljina wrote:tako sam nekako i mislila.
Svakom drugom ko ima kcerku moze se desiti, ali ne bi smjelo da se desi. Moze se desiti u propalim porodicama, i roditeljima koje, kao sto ti rece, boli q. Ali cak i za njih, bolje receno za njihove kcerke, drzava mora obezbijediti zastitu protiv seksualnog robovlasnistva, kao sto su ovi kvazi-poligamni brakovi, prostitucija, seksualne sekte. Zastitu je vrlo lako sprovesti. Uhapsis robovlasnika i strpas ga u zatvor, a kljuc bacis u bunar.
Nema potrebe za "ubijanjem gurua", "samaranjem sviju", i hakizovom "usnom harmonikom". Kriminalce u zatvor, zrve pod zastitu.
Nadam se da je sad jasnije.
Last edited by Avetinho on 11/06/2016 13:51, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#625 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Pa, ne znam šta da ki kažem. Možda, budući da sam ateist, seks ne smatram nečim što je pitanje života ili smrti, to jeste, moj moral ne proističe iz religijskog morala, pa mislim da je mnogo nemoralnije, na primjer, stranim siromašnim radnicima kada sa Filipina i iz slinih mjesta dođu da rade u SA ili UAE uzeti pasoš, plaćati ih bijedno, a kada požele da odu iz tog pakla ne dati im da odu (uzeo si im pasoš pa zavise od tebe i možeš ih tretirati ka roblje), dakle, mnogo je nemoralnje to nego se seksati sa nekim za novac.Avetinho wrote:
Hakize, za njihovo dobro, nadam se da nemas zenskih clanova porodice. Vjerovatno nemas, jer malo ko ko ima zensku djecu ili sestre bi dopustio sebi da zastupa ovakve odvratne ideje.
Da odmah riješimo dilemu, govorim o ženama i muškarcima koji sami odluče da to rade. Ne govorim o ljudima koje kriminalci preprodaju kao roblje, to je nemoralno.
Bilo bi lijepo kada bi svi mogli da sjedimo za kompjuterom, crtaćim stolom, za nekim muzičkim instrumentom itd i tako zarađujemo.
Ali, svijet nije takav. Neko mora da uđe u kanalizacionu cijev i da je očisti, neko mora da rizikuje život da bi izvukao zarobljene u plamenu, neko mora da prodaje tijelo.
Uostalom, kako je većina ljudi na planeti religiozna otkako moderni čovjek postoji, svijet u kojem neko mora da prodaje svoje tijelo da bi preživio je posljedica religijskog morala.
Tako da ne idemo u priču o moralu na taj način. Licemjerno je.