Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
- nadInsan
#601 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
I da stave VRS, opet bi neko iz FGR rekao da je to poopćavanje jer nisu svi pripadnici VRS činili zločine i ciljano razarali kulturno-historijske objekte. Još samo treba da se stidimo što su nas napadali. Dajte mućnite glavom već jednom.
-
BAK-eV
#602 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ivanic bi rekao, da je to legalna komponenta OS i da se to mora pod hitno ukinuti inace on ce......nadInsan wrote:I da stave VRS, opet bi neko iz FGR rekao da je to poopćavanje jer nisu svi pripadnici VRS činili zločine i ciljano razarali kulturno-historijske objekte. Još samo treba da se stidimo što su nas napadali. Dajte mućnite glavom već jednom.
Ma kad jednom to promjenis, gotovo je ....
-
PM72
#603 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Sad ću i ja ući u diskusiju - ko "biber po pilavu"...Chmoljo wrote:filozofirate bezveze.
zna se ko je srušio, i u ime čega i koje ideologije. tako treba i napisati. jasno i precizno.
ovako kako je sad podložno različitim interpretacijama i to nije dobro, jer se odmiče od suštine: ko je zapalio i u ime koje ideologije.
Vijećnica je zapaljenja minobacačkim projektilima 120 mm sa Trebevića.Ispalio neki Mitar ili Obren a naredio mu Izet Golić,poručnik VRS koji je bio komandir artiljerije na Brusu.Izet Golić i brat mu Himzo su od prvog dana u jedinicama srpske TO a kasnije VRS.Rođeni u Rogatici i važili su za goleme jugoslovene,Izet je bio rezervni vojni starješina JNA i među prvima se latio puške za "odbranu Jugoslavije",kako je tumačio pred kamerama RTRS.
Pomenuti Izo javno je svjedočio u Hagu kao svjedok odbrane (imate taj snimak) u kome je jasno i glasno rekao da je on naređivao ispaljivanje granata po Sarajevu.Mišljenja sam da nijedna granata sa srpskih položaja nije ispaljena bez više naredbe.Pogodak je ovisio o sposobnosti poslužilaca i nišandžija.U njih nije bilo šenlučenja nego strogo po naredbi.
Šta ćemo sad?
Last edited by PM72 on 27/10/2017 17:20, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#604 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Haubica udarala zapaljivim cijeli dan (mislim da je haubica, ili nesta slicno), jer su se mogle vidjeti granate kako idu na vijecnicu. Bile su i minobacacke, ali su zapaljive pravo letjele...PM72 wrote:Sad ću i ja ući u diskusiju - ko "biber po pilavu"...Chmoljo wrote:filozofirate bezveze.
zna se ko je srušio, i u ime čega i koje ideologije. tako treba i napisati. jasno i precizno.
ovako kako je sad podložno različitim interpretacijama i to nije dobro, jer se odmiče od suštine: ko je zapalio i u ime koje ideologije.
Vijećnica je zapaljenja minobacačkim projektilima 120 mm sa Trebevića.Ispalio neki Mitar ili Obren a naredio mu Izet Golić,poručnik VRS koji je bio komandir artiljerije na Brusu.Izet Golić i brat mu Bajro su od prvog dana u jedinicama srpske TO a kasnije VRS.Rođeni u Rogatici i važili su za goleme jugoslovene,Izet je bio rezervni vojni starješina JNA i među prvima se latio puške za "odbranu Jugoslavije",kako je tumačio pred kamerama RTRS.
Pomenuti Izo javno je svjedočio u Hagu kao svjedok odbrane (imate taj snimak) u kome je jasno i glasno rekao da je on naređivao ispaljivanje granata po Sarajevu.Mišljenja sam da nijedna granata sa srpskih položaja nije ispaljena bez više naredbe.Pogodak je ovisio o sposobnosti poslužilaca i nišandžija.U njih nije bilo šenlučenja nego strogo po naredbi.
Šta ćemo sad?ako ispadne da je Izet naredio da se gađa Vijećnica...Izet je i sad u Rogatici,bio je jedan od dikektora autoprevoza i rođeni je dajdža jednom alpašinskom klošaru koi povremeno puni stranice crne hronike.
-
Fudo387
#605 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Konacno, eto rjesenja.
“Srusio Izet iz Rogatice”.
- GandalfSivi
#606 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
PotpisFudo387 wrote:Konacno, eto rjesenja.
-
PM72
#607 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
kompromisno rješenje.Fudo387 wrote:Konacno, eto rjesenja.
P.S.granatu nisi mogao vidjeti.Mogao su upratiti samo svjetleće tj.obilježavajuće metke PAT-ova ili PAM-ova.
Last edited by PM72 on 27/10/2017 17:23, edited 1 time in total.
-
BAK-eV
#608 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Necemo nistaPM72 wrote:Sad ću i ja ući u diskusiju - ko "biber po pilavu"...Chmoljo wrote:filozofirate bezveze.
Vijećnica je zapaljenja minobacačkim projektilima 120 mm sa Trebevića.Ispalio neki Mitar ili Obren a naredio mu Izet Golić,poručnik VRS koji je bio komandir artiljerije na Brusu.Izet Golić i brat mu Himzo su od prvog dana u jedinicama srpske TO a kasnije VRS.Rođeni u Rogatici i važili su za goleme jugoslovene,Izet je bio rezervni vojni starješina JNA i među prvima se latio puške za "odbranu Jugoslavije",kako je tumačio pred kamerama RTRS.
Šta ćemo sad?ako ispadne da je Izet naredio da se gađa Vijećnica...Izet je i sad u Rogatici,bio je jedan od dikektora autoprevoza i rođeni je dajdža jednom alpašinskom klošaru koi povremeno puni stranice crne hronike.
Mitar ispalio!
- jao_situacije
#609 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
to je bajro golić koji je predavao ekonomske predmete na pfsa ?PM72 wrote:Sad ću i ja ući u diskusiju - ko "biber po pilavu"...Chmoljo wrote:filozofirate bezveze.
i on je iz rogatice ako se ne varam
-
PM72
- jao_situacije
#611 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
prvo si napisao brat bajro pa sam zato pitao, a onda si napisao himzo
u svakom slučaju rod su
u svakom slučaju rod su
-
PM72
#612 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
jao_situacije wrote:prvo si napisao brat bajro pa sam zato pitao, a onda si napisao himzo
u svakom slučaju rod su
Tačno,ispravio sam.Bajro je profesor,kažu da je golem šupak bio ,to je onaj što je volio novce i mlade studentice...
- jao_situacije
#613 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
ma sve znam ihhh, nije tema, pisali smo o tome na temi o pfsaPM72 wrote:jao_situacije wrote:prvo si napisao brat bajro pa sam zato pitao, a onda si napisao himzo
u svakom slučaju rod su
Tačno,ispravio sam.Bajro je profesor,kažu da je golem šupak bio ,to je onaj što je volio novce i mlade studentice...
- nadInsan
#614 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Sad bi bio red da oprostimo srpske zločine jer se pronašao i koji musliman u VRS. Hehe, šta čovjek neće pročitati.
-
PM72
#615 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Šta ćeš,čovjek se uči dok je živ...nadInsan wrote:Sad bi bio red da oprostimo srpske zločine jer se pronašao i koji musliman u VRS. Hehe, šta čovjek neće pročitati.
Ne bih ja ovo ni pomenuo (mada je živa istina) nego mi ide na živce kad Zelene beretke dižu dreku a jedan od njihovih najglasnijih drekavaca sestrić gore pomenutog četnika Ize...
- nadInsan
#616 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Dobro, riješi ti to sa Izom i njegovim sestrićem, a mi ćemo o srpskim zločincima koji su razorili vijećnicu.
- GandalfSivi
#617 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Evo jos jednog, pa da ponovimo...nadInsan wrote:Sad bi bio red da oprostimo srpske zločine jer se pronašao i koji musliman u VRS. Hehe, šta čovjek neće pročitati.
Danas ucimo kako SDA podmladak spinuje temu. Znaci, bilo je ocito da ce doci do ovoga momenta. Ako im se dopusti, ova tema ce se pretvoriti u satro raspravu ko je zapalio vijecnicu, gdje ce oni, kao fini podmladak braniti istinu, dok ce kod god se ne slozi sa njima oko natpisa na tabli biti u najmanju ruku optuzen da podmece lazi da smo sami sebe granatirali. A razno razni studentski domovi po Palama i slicnim zabitima ce biti dobrodosao zacin.
Iz teme u temu, ista prica...
-
PM72
#618 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
a šta je Izet Golić nego srpski zločinac? Mi da smo narod kako treba Izo bi davno negdje začepio propust...nadInsan wrote:Dobro, riješi ti to sa Izom i njegovim sestrićem, a mi ćemo o srpskim zločincima koji su razorili vijećnicu.
-
julisiz es grant
#619 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Ja sam čitao Izino svjedočenje u Hagu kao svjedoka odbrane Galića, i nisam se mogao načuditi, jer govori žešće od svih svjedoka Srba. Armiju BiH u jednom momentu je nazvao "turska vojska". Na pitanje branioca šta je po nacionalnosti, rekao je da je ateista i da je pripadnik evropske kulture.PM72 wrote:a šta je Izet Golić nego srpski zločinac? Mi da smo narod kako treba Izo bi davno negdje začepio propust...nadInsan wrote:Dobro, riješi ti to sa Izom i njegovim sestrićem, a mi ćemo o srpskim zločincima koji su razorili vijećnicu.
Onda sam se na FB kod ljudi iz Rogatice raspitao o njemu, i saznao da je takav bio i prije rata...i on i brat mu. A u ratu najžešći četnik...ima i slika, sa bradurinom i šajkačom.
- nadInsan
#620 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Javite mi kad prođu fascinacije i ovacije zbog dva muslimana u zločinačkoj VRS.
-
ultrajvosa 1987
#621 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Znao sam da su je bosnjaci zapalili... vidjelo se po plamenu. Srbi to drugacije pale.
Izete, koliko ti je Alija platio da oblatis nevine komsije i prijeratnu raju ? Eeejjjj, iz Rogatice si dosao da zapalis...inace komsije Srbi iz grada koji su se popeli na brda oko grada to nikad ne bi uradili.
Oni su ustvari nas cuvali.
Izvinite komsije.
Da na ploci stoji bosnjacki zlocinac Izoni.
Hvala.
Izete, koliko ti je Alija platio da oblatis nevine komsije i prijeratnu raju ? Eeejjjj, iz Rogatice si dosao da zapalis...inace komsije Srbi iz grada koji su se popeli na brda oko grada to nikad ne bi uradili.
Izvinite komsije.
Hvala.
-
PM72
#622 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Svak' vidi ono što želi...
-
julisiz es grant
#623 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Interesantno...da je Izo neki FGR-ovac, rekli bi "pustite čovjeka, šta ste navalili da je Bošnjak, možda se izjašnjava kao Srbin, nek se izjasni kako hoće".ultrajvosa 1987 wrote:Znao sam da su je bosnjaci zapalili... vidjelo se po plamenu. Srbi to drugacije pale.
Izvinite komsije.
Hvala.
Ali pošto je Izo četnik, onda ga FGR-ovci nazor trpaju u Bošnjake, iako se on uvijek izjašnjavao i ponašao kao Srbin.
-
PM72
#624 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
Gdje si čuo da je neki FGR bio u četnicima?
- BHCluster
#625 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!
A ko je njemu naredio? Ili je dovoljno da sezadrzimo na Izetu?PM72 wrote:
Sad ću i ja ući u diskusiju - ko "biber po pilavu"...