"Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post Reply
Zoya

#601 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Zoya »

Kikibombona wrote:
Xray wrote:Ova komplet tema moze da posluzi kao odgovor na onu temu "zasto ste napustili BiH" :-)
Evo, Dodik poziva reisa da odbaci jezik mrznje :lol: :lol:

Jebo Monti Pajton za ove budale :D :D

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... nje/371226

I jedan komentar, pretpostavljam da je Crnogorac u pitanju :D
Gđe god pristupim sve sama budala,ljudi imali ovde pametnih.Brano.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Glas razuma =Dodik :srce:
sarajevoxxxx

#602 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by sarajevoxxxx »

skupljac_zeljeza wrote:
Danguba wrote:
Goldenhand wrote:Nemam problem s izjavom. Imam s time što je hodža, jedan reis to izjavio. Nek uđe u politiku i onda pametuje o politici. Zukorlić bar nije licemjer. Lako se iza ahmedije sakriti.
Njihova misija je pored ostalog i pastirska pa ti vidi. :D
Mogao je diplomatski sve to uviti i vratiti se u tišinu svoje rezidencije. Mogao je i Komarica šutjeti pa danas ga Dodik ne bi prozivao.

I Kavazović i Komarica su svu tu dobrotu onih koje kritikuju osjetili na sopstvenoj koži.
Izjave Komarice i Kavazovića su različite. Od Kavazovićeve izjave Dodik može samo profitirati.

Komarica je hrabar čovjek koji je iz Sarajeva mogao i trebao dobiti puno veću podršku nego sto jeste.
Ommadawn

#603 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Ommadawn »

Vlasi su narod na istoku Srbije. Pricaju vlaskim jezikom koji zvuci gotovo kao i rumunski. Onaj ko tvrdi drugacije, pogotovo pejorativno naziva srpski (a nerijetko sam cuo i hrvatski) narod Vlasima - treba da se obrati psihijatru. Podhitno. Nepopravljivog smjestiti u mentalnu ustanovu!

Vjerski poglavari nemaju sta da traze u politici. Ovaj hajvan moze samo nauditi muslimanskom zivlju u Republici Srpskoj odnosno Srebrenici.
skupljac_zeljeza

#604 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by skupljac_zeljeza »

sarajevoxxxx wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Danguba wrote:
Njihova misija je pored ostalog i pastirska pa ti vidi. :D
Mogao je diplomatski sve to uviti i vratiti se u tišinu svoje rezidencije. Mogao je i Komarica šutjeti pa danas ga Dodik ne bi prozivao.

I Kavazović i Komarica su svu tu dobrotu onih koje kritikuju osjetili na sopstvenoj koži.
Izjave Komarice i Kavazovića su različite. Od Kavazovićeve izjave Dodik može samo profitirati.

Komarica je hrabar čovjek koji je iz Sarajeva mogao i trebao dobiti puno veću podršku nego sto jeste.
U čemu je razlika? Zar Dodik nije raspeo Komaricu na stub srama?
Gojeni H

#605 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Gojeni H »

skupljac_zeljeza wrote:
Gojeni H wrote:
MyTao wrote:Hodze i popove protjerati iz drzave ako se zeli ici naprijed... pa nije 687 vec 2016... kome jos treba religija, hodze i popovi osim onima koji zele da zivi kao sto se zivilo prije 1000 godina...
Ti ih prvo protjeraj iz Chemerike, i zabrani onima iz Krscanske desnice da se mijesaju u politiku, pa cemo i mi isto uzeti u razmatranje.
A ostavio bi CDU?
Onaj ko je u Njemackoj nek' istjeruje koga hoce, a onaj ko je u Chemerici a truni o hodzama i popovima u Bosni, treba prvo da se pogleda u ogledalo, hrakne i iz petnih zila pljune prema odrazu.
Banksy

#606 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Banksy »

Sve tačno ...
skupljac_zeljeza

#607 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by skupljac_zeljeza »

Banksy wrote:
Sve tačno ...
Očekivano od Suljagića, Bajtala i Mustafića. Slični komentari i kolumne slijede i od Brkana, Štukana i Kazaza ako već ne postoje.
Connaisseur Karlin

#608 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Connaisseur Karlin »

mO k3 wrote:Kada dodik i kompanija hraknu po muslimanima nije tema bas toliko aktivna , ali kada bosnjo nesto loše kaže i to jednom u godini onda se takmicite ko će vise komentara napisati
Problem je VERBALNO HRAKANJE ,a nijedna strana ne pokusava svojim civiliziranim primmjerom i radom postati pozitivan primjer hrakacima suprotne strane.
Connaisseur Karlin

#609 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Connaisseur Karlin »

.
Last edited by Connaisseur Karlin on 25/05/2016 23:07, edited 1 time in total.
Gojeni H

#610 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Gojeni H »

Ommadawn wrote:Vlasi su narod na istoku Srbije. Pricaju vlaskim jezikom koji zvuci gotovo kao i rumunski. Onaj ko tvrdi drugacije, pogotovo pejorativno naziva srpski (a nerijetko sam cuo i hrvatski) narod Vlasima - treba da se obrati psihijatru. Podhitno. Nepopravljivog smjestiti u mentalnu ustanovu!

Vjerski poglavari nemaju sta da traze u politici. Ovaj hajvan moze samo nauditi muslimanskom zivlju u Republici Srpskoj odnosno Srebrenici.
A o cemu da prica, kojom nogom se ulazi u halu, izlazi iz kuce, te smije li gospoja sama iz Tuzle do Zenice, i slicna pitanja od zivotne vaznosti za opstanak Bosnjaka, te moralnu cistocu zajednice?
mmaar

#611 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by mmaar »

Ommadawn wrote:Vlasi su narod na istoku Srbije. Pricaju vlaskim jezikom koji zvuci gotovo kao i rumunski. Onaj ko tvrdi drugacije, pogotovo pejorativno naziva srpski (a nerijetko sam cuo i hrvatski) narod Vlasima - treba da se obrati psihijatru. Podhitno. Nepopravljivog smjestiti u mentalnu ustanovu!

Ovo mi je najjace, a tako cesto se upotrebljava. Velikosrpski fasizam na svaku aktivnu politiku koju Bosnjaci pokusavaju voditi (cak i u slucaju Komarice, Cirilicar iz Mostara upozorava ga o posljedicama po Hrvate povratnike, ponavljajuci rijeci voljenog mu đikana iz Lijevce Polja), ispaljuje istu floskulu, a to nije nista drugo do otvorena prijetnja odmazdom, koja se nazalost cesto i realizuje. Tamo gdje ne vlada fasizam, manjine ne zive u strahu, niti im se prijeti i udara na njihove zivote, imovinu, njihov identitet, jezik, socijalni i ekonomski status, oni nisu nikakav ulog, kao sto jesu u Šumskoj.

O Vlasima u Bosni i Hrvatskoj, njihovom porijeklu, polozaju, asimilaciji, toliko toga receno od ozbiljnih autora i istrazivaca, a on salje psihijatru.
Nadzorna_ploca

#612 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Nadzorna_ploca »

MyTao wrote:
Nadzorna_ploca wrote:
MyTao wrote:Hodze i popove protjerati iz drzave ako se zeli ici naprijed... pa nije 687 vec 2016... kome jos treba religija, hodze i popovi osim onima koji zele da zivi kao sto se zivilo prije 1000 godina...
Ja podržavam ako ce i takvi kao ti sa njima. Ili da mi odemo a vi ostanete. :mrgreen:
A ko ste to vi?
Hodze i popovi.
mmaar

#613 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by mmaar »

Mozda malo udaljavanje od teme, ali zna li neko reci nesto vise o terminu "Prečani" koji se upotrebljavajo i upotrebljava za pravoslavno stranovnistvo u Bosni i Hrvatskoj od strane Srba u Srbiji, njegovo porijeklo, konotacije koje nosi, itd?
Srbojekavski Prečani (pravoslavni balkanski Vlasi - u Jugoslaviji naknadno posrbljeni): ini su nazivi srb.ćilir. Пречани, ili prekodrinski Srbi tj. srbski pravoslavci koji žive izvan matične Srbije u Crnoj Gori, Bosni, Hercegovini i Hrvatskoj. Oni se većinom i jezično razlikuju od ekavskih Srbianaca iz matične Srbije, jer pravoslavni Prečani izvorno-materinski većinom govore novoštokavskom jekavicom. Stoga se današnji etnički Srbi sastoje od 2 glavne pravoslavne etnogrupe:

Ekavski Srbijanci u matičnoj Srbiji, koji su znatnim dijelom slavenskog podrijetla kao potomci srednjovjekih Srba.
Jekavski Prečani ili prekodrinski Srbi u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj, pretežno slavizirani balkanski Vlasi, koji su u novom vijeku preko pravoslavlja naknadno uvršteni u Srbe.
Kikibombona

#614 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
A o cemu da prica, kojom nogom se ulazi u halu, izlazi iz kuce, te smije li gospoja sama iz Tuzle do Zenice, i slicna pitanja od zivotne vaznosti za opstanak Bosnjaka, te moralnu cistocu zajednice?
Dobro rece uvazeni kolega Saxxx, klerici su u talu sa mafijaskom hobotnicom. Zajedno se druze za vrijeme blagdana, klerici urgiraju za njih kod naroda - ovi im se oduzuju donacijama. Nikada kriminalce nisu otvoreno prozvali. Oni su zajedno sa politikom najturliji dio bosanskog drustva. A drustvo je trulo u cjelosti, nista pozitivno nema, na tim 'visokim nivoima'.
General War

#615 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by General War »

mmaar wrote:

Ovo mi je najjace, a tako cesto se upotrebljava. Velikosrpski fasizam na svaku aktivnu politiku koju Bosnjaci pokusavaju voditi (cak i u slucaju Komarice, Cirilicar iz Mostara upozorava ga o posljedicama po Hrvate povratnike, ponavljajuci rijeci voljenog mu đikana iz Lijevce Polja), ispaljuje istu floskulu, a to nije nista drugo do otvorena prijetnja odmazdom, koja se nazalost cesto i realizuje. Tamo gdje ne vlada fasizam, manjine ne zive u strahu, niti im se prijeti i udara na njihove zivote, imovinu, njihov identitet, jezik, socijalni i ekonomski status, oni nisu nikakav ulog, kao sto jesu u Šumskoj.

O Vlasima u Bosni i Hrvatskoj, njihovom porijeklu, polozaju, asimilaciji, toliko toga receno od ozbiljnih autora i istrazivaca, a on salje psihijatru.
Cirilicar iz Mostara jedva ceka da mu jos koji hrvat kane iz posavine u hercegovinu...Komarica jeste napravio (ne) namjeran gaf. (porokane ustase i cetnici u blajburgu, nemaju nikakve veze sa ubijenim neduzmnim civilima samo radi vjere i imena u PC) on uopste ne gleda kroz istu prizmu kao bosnjaci..ako je aktivna politika ovo sto bosnjacki politicki i vjerski velikodostojnici imaju ponuditi...onda stvarno bosnjaci se imaju malo cemu nadati kao i do sada.
Boriti se protiv fasizma fasizmom ja nigdje nisam cuo da je uspjelo...fasisti se izmedju sebe vrlo dobro razumiju. I de vise popusti sa tim vlasima, Srbi nisu vlasi kao sto niti bosnajci nisu balije...niti je svaki hrvat ustasa (a isto imaju knjige sto tvrde suprotno...ali su autori psihijatrijski slucajevi a posebno citaoci takvih poganstina).
General War

#616 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by General War »

mmaar wrote:Mozda malo udaljavanje od teme, ali zna li neko reci nesto vise o terminu "Prečani" koji se upotrebljavajo i upotrebljava za pravoslavno stranovnistvo u Bosni i Hrvatskoj od strane Srba u Srbiji, njegovo porijeklo, konotacije koje nosi, itd?
Srbojekavski Prečani (pravoslavni balkanski Vlasi - u Jugoslaviji naknadno posrbljeni): ini su nazivi srb.ćilir. Пречани, ili prekodrinski Srbi tj. srbski pravoslavci koji žive izvan matične Srbije u Crnoj Gori, Bosni, Hercegovini i Hrvatskoj. Oni se većinom i jezično razlikuju od ekavskih Srbianaca iz matične Srbije, jer pravoslavni Prečani izvorno-materinski većinom govore novoštokavskom jekavicom. Stoga se današnji etnički Srbi sastoje od 2 glavne pravoslavne etnogrupe:

Ekavski Srbijanci u matičnoj Srbiji, koji su znatnim dijelom slavenskog podrijetla kao potomci srednjovjekih Srba.
Jekavski Prečani ili prekodrinski Srbi u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj, pretežno slavizirani balkanski Vlasi, koji su u novom vijeku preko pravoslavlja naknadno uvršteni u Srbe.
:-)
Jebote, kao da sam na otandzinskaja sajtu...krvna zrnca do u tancine. Koga ba interesuje cukun cukun pra xy bio negdje neko drugi, de vise prestani smarat...pricamo o belaju od zadnjih dvadeset i kusur godina i kako ih prevazici.
limeni

#617 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by limeni »

Dobro istina je da se Kavazovic jasno i glasno javio ali pitanje za ove sto ga napadaju a vjerujem da niko ne dovodi u pitanje genocid nad Bosnjacima u Srebrenici u toku agresije na BIH.

Jel vama normalno da se ovaj lik znaci meni je on CETNIK glasno i jasno jer porice genocid,podrzaje karadzica , kandiduje za poziciju nacelnika i to jos u Srebrenici? :shock:
Da je srece i pravde, takvi bi lezali u zindanu a ne da se slobodno secu i to jos kandiduju. Meni je to prvom frustrirajuce a vjerujem da je Bosnjacima Srebrenice mnogo gore nego meni.
Nikada vise Velikosrbi nece imati ovce za klanje, akcija izaziva reakciju i nadam se da ce oni vidjeti da Bosnjaci vise nikada nece dati na sebe pa bi se postavila ravnoteza koja mozda nece biti bajni suzivot ali barem mirno stanje.

Sto se tice termina vlah, ne znam da li je tacno! citao sam da je dio danasnjih pravoslavaca BIH doselio za vrijeme Osmanskog Carstva iz Valahije (danas Rumunija) da rade kao kmetovi na ruralnim djelovima BIH (ne vjerujem bas da je tako bilo vjerovatno je nasa propaganda).
Nadzorna_ploca

#618 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Nadzorna_ploca »

Smiraj je dana.. A nista se promijenilo nije. 100 ljudi 100 ćudi i po neka sisa. Čojk reko što je reko. Beli ne duma sad kod kuće o nama. Ko ce iseliti i da li će to ostaje da vidimo.
mmaar

#619 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by mmaar »

General War wrote:
mmaar wrote:Mozda malo udaljavanje od teme, ali zna li neko reci nesto vise o terminu "Prečani" koji se upotrebljavajo i upotrebljava za pravoslavno stranovnistvo u Bosni i Hrvatskoj od strane Srba u Srbiji, njegovo porijeklo, konotacije koje nosi, itd?

:-)
Jebote, kao da sam na otandzinskaja sajtu...krvna zrnca do u tancine. Koga ba interesuje cukun cukun pra xy bio negdje neko drugi, de vise prestani smarat...pricamo o belaju od zadnjih dvadeset i kusur godina i kako ih prevazici.
Koji si ti da procjenjujes ko smara, a ko ne? Na brojanju krvnih zrnca Bosnjacima neki su izgradili i svoje nacionalne i kulturne identitete, na tome je belaj od 90-ih do danas i nastao, kao i svi prethodni, od Njegosa do pokajnice koja je iznosila teze o "genetskom otpadu" do Mladica koji je to naucno dokazivao i svetio se nekakvim Turcima, neke bune, dahije, spominjao, dok se retorika i opsesije onih u cije je ime klao ni danas se nije promijenila i to naravno nije problem, kao ni to sto pripremaju svoje stado i dalje da kolje neprekidno mu usadjujuci mrznju,a kad Bosnjaci pocnu sasvim legitimno postavljati pitanja koja su itekako utemeljena i demitologizirati mitove, onda ona standardna o tome ko nas bre zavadi.

Ako nemas sta smisleno da kazes, izuzev floskula, zaobidji me ili idi u Banja Luku, Vlasenicu ili Bratunac, pa pokusaj i onda dodji da razgovaramo.
mmaar

#620 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by mmaar »

limeni wrote:
Sto se tice termina vlah, ne znam da li je tacno! citao sam da je dio danasnjih pravoslavaca BIH doselio za vrijeme Osmanskog Carstva iz Valahije (danas Rumunija) da rade kao kmetovi na ruralnim djelovima BIH (ne vjerujem bas da je tako bilo vjerovatno je nasa propaganda).
Nikakva propaganda, citaj malo ozbiljne historijske izvore, pravoslavlja izuzev jednog malog dijela Istocne Hercegovine u zemlji Bosni nije bio do Turaka, koji su krenuli iz prakticnih razloga naseljavati Vlahe koji su cak imali velike "porezne" olaksice, te forisirati pravoslavlje, na ustrb katolicanstva koje im je bilo suparnicko.
General War

#621 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by General War »

mmaar wrote:
Koji si ti da procjenjujes ko smara, a ko ne? Na brojanju krvnih zrnca Bosnjacima neki su izgradili i svoje nacionalne i kulturne identitete, na tome je belaj od 90-ih do danas i nastao, kao i svi prethodni, od Njegosa do pokajnice koja je iznosila teze o "genetskom otpadu" do Mladica koji je to naucno dokazivao i svetio se nekakvim Turcima, neke bune, dahije, spominjao, dok se retorika i opsesije onih u cije je ime klao ni danas se nije promijenila i to naravno nije problem, kao ni to sto pripremaju svoje stado i dalje da kolje neprekidno mu usadjujuci mrznju,a kad Bosnjaci pocnu sasvim legitimno postavljati pitanja koja su itekako utemeljena i demitologizirati mitove, onda ona standardna o tome ko nas bre zavadi.

Ako nemas sta smisleno da kazes, izuzev floskula, zaobidji me ili idi u Banja Luku, Vlasenicu ili Bratunac, pa pokusaj i onda dodji da razgovaramo.
I sta predlazes, da i Ti izgradis svoj identitet na osnovu prebrojavanja tudjih krvnih zrnaca? Pa bas zato sto su tako gledali na ljude su na stubu srama za vijeke vijekova...a ti bi njihovim stopama?..mislim super se uklapas...ustvari pisi sta hoces, ja nako.
General War

#622 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by General War »

mmaar wrote:
limeni wrote:
Nikakva propaganda, citaj malo ozbiljne historijske izvore, pravoslavlja izuzev jednog malog dijela Istocne Hercegovine u zemlji Bosni nije bio do Turaka, koji su krenuli iz prakticnih razloga naseljavati Vlahe koji su cak imali velike "porezne" olaksice, te forisirati pravoslavlje, na ustrb katolicanstva koje im je bilo suparnicko.
E sto vuces za jezik :-)
Ako nije bilo pravoslavlja...koliko je bilo sljedbenika Islama do "dolaska" (mada bas nisu dosli kao turisti) Turaka na prostore BiH? :roll:
mmaar

#623 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by mmaar »

General War wrote:
mmaar wrote:

I sta predlazes, da i Ti izgradis svoj identitet na osnovu prebrojavanja tudjih krvnih zrnaca? Pa bas zato sto su tako gledali na ljude su na stubu srama za vijeke vijekova...a ti bi njihovim stopama?..mislim super se uklapas...ustvari pisi sta hoces, ja nako.
Moj nacionalni identitet je izgradjen i nikome ne prebrojavam zrnca, samo odgovaram na hajku protiv covjeka koji je nazvao jednog zlocinacki nastrojenog lika nazivom koji ima historijsko utemeljenje, jer neki podvaljuju teze koje nemaju nikakvo utemeljenje.
mmaar

#624 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by mmaar »

General War wrote: Ako nije bilo pravoslavlja...koliko je bilo sljedbenika Islama do "dolaska" (mada bas nisu dosli kao turisti) Turaka na prostore BiH? :roll:
Tu smo znaci. :lol: :lol: :lol:

Red je da nam sad uletis i sa jos jednim velikosrpskim mitom o tome kako je Crkva Bosanska bila pravoslavna :lol: :lol: :lol:
General War

#625 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by General War »

mmaar wrote:
General War wrote:
mmaar wrote:

Moj nacionalni identitet je izgradjen i nikome ne prebrojavam zrnca, samo odgovaram na hajku protiv covjeka koji je nazvao jednog zlocinacki nastrojenog lika nazivom koji ima historijsko utemeljenje, jer neki podvaljuju teze koje nemaju nikakvo utemeljenje.
Tog "vlaha" je trebao reci imanom i prezimenom...onako kako je rekao odnosilo se na citav srpski narod...mozda gaf, ako jeste, neka se izvine i idemo dalje..kako rekoh mnogo sam ga postovao (cak mi je dalji rod izgleda) ali kao Tuzlak sam alergican na takve istupe pa da mi je i brat...relativizacija doprinosa srpskog naroda u stavranju BiH pa i u odbrani se ne moze umanjiti djelovanjem idiota iz sopstvenog naroda...a svi smo ih gledajuci istorijski imali u nekom datom trenutku licnog qrcenja.
Post Reply