S ovim se apsolutno slazem. Ja samo govorim, da ne trebaju NS botovi prosipati suplju da su oni kao za neku zastitu radnika, a realnost je suprotna. Treba dovesti na vlast postene i hrabre ljude da zavedu malo red. Treba skinuti radnicima s vrata omcu kojekakvih nameta koje im je ova vlast nametnula.almir90 wrote:Daj bolan bježi, ja nisam stranački poltron, prati me malo po forumu.Capsicum wrote: Pa tvoja stranka je i podrzala Zakon koji ide na ruku ratnim profiterima, a radnicima uskracuje prava. Pokusava se narodu prodati prica kako je za njih sve ovo dobro, a realno im se izbijaju pare iz dzepa, ukidaju se ili smanjuju kazne firmama koje imaju radnike na crno, radnicima uvode obaveze da moraju uvijek i u svako vrijeme biti na gotovs za gazdu, inace im slijedi otkaz, moze ih baciti da rade poslove koji veze nemaju sa onim sto inace radi itd. Vrhunac podlosti je pricati kako oni tu kao stite neka prava radnika, a direktno im ih uskracuju.
A jos kad pocnu pricu kako je neki od njihovih vijecnika dao neku lovu nekome u humanitarne svrhe. Cisto zamazivanje ociju. Otvoreno pitam koliko je Nasa stranka naplatila iz budzeta od kad postoji. Radi se o milionskim iznosima!
Ja ne živim niti od jedne stranke, niti bih ikada živio.
Što se tiče privatnog sektora, stvar sa kriminalom je veoma kompleksna, dok jedne sankcionišu drugi prolaze bez problema. I što je najgore, dobro prolaze oni koji su teški milione, zarađene na tuđoj muci.
Niti jedna vlast se ne brine za radnike, ni prethodna, pa ni sadašnja. Dokaz je da sama Federacija je dužna po raznim osnovama, i na jačim mjestima u stranci sjede privatnici, koji su isto tako loši poslodavci.
Ne zelim da finansiram ni Nasu stranku, ni SDA ni HDZ, nikoga! Nek sami iz svojih dzepova placaju svoje kampanje. Puna im usta tog smanjivanja plata, rasterecivanja privrede, a ovamo sakom i kapom krcme budzete... Ma nek se gone... Reuf im stao na rep, pa onda hajmo drvlje i kamenje. Sve je to ista bagra kao i SDA i HDZ. Naucilo to na pljackaski sistem u kojem narod postoji radi njih. Puno price, a malo djela. Eto nek me demantuju, nek se odreknu novca koji dobijaju iz budzeta "po zakonu", ni krivi ni duzni! Nek ga sami, dobrovoljno, usmjere u finansiranje npr. lijecenja djece oboljele od raka. Sta mislite koliko je djecijih zivota moglo biti spaseno da nismo bacili desetine miliona na finansiranje politickih stranaka? Jock, hajmo se smijat Reufu sto skuplja donacije za kampanju. :smajli koji povraca: